Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2017. nov. 29. 20:04
Marmint annak hogy megvonjuk a hormont..
2017. nov. 29. 20:03
Szia sok kérdés:)mintha magamat olvasnam,hat dehogy vagy te ezzel egyedül:)szorol szora ugyanez sőt...le akarim vetetni de azt mondja a doki nem tudja megmondani hogy 1,5ev utan milyen kimenetele lesz..
7637. Sok kérdés (válaszként erre: 7636. - MANCIKA123)
2017. nov. 29. 10:35

Szia Mancika!

Nekem egy éve van Mirenám, nem igazából vált be nekem.

Majdnem egész idáig véreztem, nem csak barnás pöttyözéssel és több napig, talán egy hónapja, hogy ez elmúlt, de hogy meddig, nem tudom.

Én beleesek az 1000-ből? abban az 1-10 nőbe, akiknek előjöttek a negatív mellékhatások.

Fejfájás időnként, túlzott, erős szőrnövekedés, vízháztartás teljes felborulása, ennek eredménye nagyfokú hízás, egyedül, ami pozitív, hogy nem vérzek úgy, mint régen, nekem nagyon erős vérzésem volt, már Tena betéttel járkáltam plusz O.B. hatpöttyös tamponnal, volt, hogy fél órát sem bírt ki, 6-7 napig tartott és nagyon nagy darabos volt, évtizedekig. Na, ez megszűnt a Mirena óta.

És általában a nőknek csökken ettől a libidója, nekem eddig sem volt kicsi, de a Mirena óta nagyon megnőtt, szinte állandóan kívánom az orgazmust.

Amit nagyon nehezen viselek, az a felszedett plusz kilók, egyébként nem rossz. Az elején az volt a rossz, hogy van, akinek rögtön megszűnt a vérzése tőle szinte ahogy feltették, én majdnem egy évig véreztem, nem úgy, mint előtte, de véreztem.

Szóval én amolyan fordított nő vagyok sokakkal ellentétben :-) a ritka esetek közé tartozom, ahogy észrevettem :-)

Ja igen. A Mirena célja a méhnyálkahártya elvékonyítása, ezzel a vérzés csökkenése, illetve megszűnése, nekem egy év alatt a kétszeri-háromszori nőgyógyászati vizsgálatnál vastagabb lett a méhnyálkahártyám, ezért sem múlt el és ezért is véreztem ilyen sokáig.

Bármilyen kérdésed van, bátran kérdezz akár célirányosan.

A többségnek szerencsére pozitívabb tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban, de tényleg ahány nő, annyi féle szervezet, nem egyformán reagálunk rá.

Egyébként már szültem és 45 éves vagyok, a változókori tünetek "enyhítésére" ajánlotta a nőgyógyászom "gyógyászati célból", de fogamzásgátlásnak is kiváló.

Szép napot, szia.

2017. nov. 29. 10:23

Sziasztok!

Egy ideje gondolkodom azon,hogy spirált kellene feltetetnem,probálok tapasztalatokat olvasni de iszonyú hosszú ennyit visszaolvasni :)

38éves 2kislányos anyuka vagyok és még sosem használtam spirált,a gyogyszertől rosszul lettem így több éve felhagytam a szedésével....

Az orvosok elég hanyagoknak tartom,pont ezt a mirena spirált írta fel a dokim és kérdeztem a mellékhatásokrol,csupa jóval kecsegtetett és szerinte örüljek a menses csökkenésének szoval szerinte jól járok...semmi rosszat nem mondott...igen ám de mi nők azért nem hadjuk annyiban az ilyesmit rátaláltam erre a fórumra :)

Itt pedig elég sok negatív dolgot olvastam szóval pláne nem olcsó így nehezen vágok bele...

7635. szilvi1110 (válaszként erre: 7633. - Merritor55)
2017. nov. 28. 15:46

Szia!

Lehetnének akár a Levoserttől is ezek a tüneteid, de én ebben az esetben inkább az édesapád elvesztése miatti lelki megrázkódtatásra gondolnék... esetleg az ingerlékenység és a libidó csökkenése lehet miatta, ezt a kettőt írtad, hogy azóta áll fenn, mióta felrakattad. De a többi inkább az enyhe depresszió jele szerintem...

2017. nov. 28. 15:10
Jajj 1 hónapja a citó is rendben volt P1 . 37 éves vagyok.
2017. nov. 28. 15:08

Sziasztok.

Nekem 1 éve van fent Levosert spirálom.

Nemis tudom olvasgatok itt,esetleg vélemények róla?

Mióta fentvan azóta néha ingerlékenyebb vagyok mint szoktam,sőt .... A másik észrevételem,nemkívánom úgy a párommal való együttlétet mint előtte... bocs hogy így nyiltan.... Pár hónapja arczsibbadás szédülés jött elő. Háziorvos elküldött vérvételre minden jólett. Illetve epekögyanu áll fent. Vérzés minden hónapban minimálisra csökkent. De most pár napja talán 1 hete szédülés, fáradság ( olyannyira fáradt hogy előbb elalszom mint a 3 évesem😡 ha rágyujtok ismét rosszullét kerülget... nagyon kivagyok ezektől nemtudom a spiráltól e vagy sem.... Júliusban elment édesapám azóta ilyen "depis" vagyok nehezen tudom feldolgozni - elfogadni. Sajna azóta vagyok ilyen "carul" szerintetek spiráltól lehetek ilyen... ?? Bármi tanácsot szívesen fogadok!!

2017. nov. 24. 23:14

Szia márabéoldal!

Tudom, hogy nem félelemkeltés volt a célod azzal, hogy megosztottad a Te tapasztalataidat.

Sőt, köszönöm személy szerint, hogy megosztottad.

Rólam elég annyit tudni, hogy hipochonder vagyok és ez a kor előrehaladtával egyre rosszabb :-(

Ha bármi eltérő, nem megszokott tünetet észlelek, ez lesz az első, amire gondolni fogok, hogy a Mirenatól lehet, sőt, már ezt gondolom, mert nyár óta nem teszek mást, csak - kizárásos alapon - mindenféle orvosi vizsgálatokra járok, eddig szerencsére mindenhol minden a legnagyobb rendben van, ez is megerősíti bennem, hogy a Mirenat nem viseli jól a szervezetem. De talán mintha kezdene egy év után beállni, de nem akarom elkiabálni. Mármint ami a vérzés megszűnését illeti :-)

Ami az orvosokat illeti: régen még nem volt Mirena és kistestvére, meg hasonlók, simán írták fel agyba-főbe a fogamzásgátló tablettákat. Mióta van Mirena, azóta 40 felettieknek már fel sem írják, hiába bárhol próbálkozik az ember, nem írják fel. Ezt vagy ehhez hasonlót ajánlanak.

Szerintem az orvosok teljesen képben vannak a Mirena mind pozitív és negatív hatásaival és nem véletlen, hogy a negatívra legyintenek, hogy az nem úgy van, nem attól van, kizárt, stb... A nőgyógyászok. Aki már nem nőgyógyász, hanem más szakorvos, az bizony ecseteli a negatív hatásait.

És valahogy van egy olyan érzésem - általában nagyon jó megérzéseim vannak -, hogy akár ezt az oldalt is olvassák nőgyógyászok :-)

Szóval tényleg köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat és amiket megtudtál a Mirenaval kapcsolatban.

Szép estét Neked, szép hétvégét és jó pihenést!

Szia.

7631. márabéoldal (válaszként erre: 7629. - Sok kérdés)
2017. nov. 23. 08:35

Szia Sok Kérdés!

Nem a félelemkeltés volt a célom azzal, hogy leírtam a történetemet, nem szerettem volna senkit megijeszteni. Ez úgy is olyan, hogy amíg valaki nem érintett, addig nem hatnak rá annyira a negatív infók. Én mondjuk a felrakatás előtt rosszat nem olavstam róla, de ha olvastam volna is, valószínű nem tántorít el tőle, hiszen az ember bízik benne, hogy ami másnak gndot okozott, az nála talán nem fog. Ahogy a szülés előtt is, a rémtörténetek ellenére bíztam benne, hogy könnyű szülésem lesz:-) A célom inkább az volt, hogy ha valaki az enyémhez hasonló tünetet/tüneteket tapasztal, jusson eszébe, hogy a spiráltól is lehet, mert ahogy az ábra mutatja, az orvosok nem tudják/ismerik/vagy nem akarják megosztani az összefüggéseket :-(

7630. Sok kérdés (válaszként erre: 7627. - Szilvi1110)
2017. nov. 22. 21:12

Szilvi szia, most, hogy írod, nekem is az elején jöttek ki a pattanások és pontosan, azok a nagyobb, gyuladtabbak, a hátamon, a fenekemen, az arcomon, fülemen, egyébként nem vagyok pattanásos típus, sima bőröm van. Szerencsére ezek nálam is mérséklődtek.

A nyálkahártyám viszont vastagodott Mirena óta kétszer is, de most jó ideje nem vérzek annyit és annyi ideig, mint kb. egy-két hónappal ezelőtt.

Hát ez az, a fene tudja... Tényleg...

Szép estét és jó pihenést, szia.

7629. Sok kérdés (válaszként erre: 7626. - Márabéoldal)
2017. nov. 22. 21:08

Lányok, látom Ti nagyon topon vagytok ebben a Mirenas dologban.

Hogy őszinte legyek, én eléggé betojtam attól, amit írtál Márabéoldal.

Nekem is pár hete ég a gyomrom és nem tudom hova tenni, soha, de soha nem égett, főleg most már szinte naponta :-(

Fejfájásom azóta van, mióta a Mirena. A látászavart is tapasztaltam, de olyat, amilyet még életemben nem. Ha hirtelen fordítom el a fejem, akkor nagyon fura lesz. De szerencsére ez időnként.

És most, hogy ezt a szorongást, depit is olvasom... Inkább be szeretném most már ezt tudni a rossz időnek, télnek :)))

Egyébként ma voltam pajszmirigy UH-n, tökéletes, vese UH is, labor eredmény is, ezek okozhatnak még hízást. Én egyértelműsítem a Mirenara, de mi van akkor, ha pont egybeesik azzal a hízással, amit a változó korban lévők nők nagy része tapasztal meg?

Úgyhogy bennem is ott a sok-sok kérdés, tanácstalanság.

Egyvalami biztos. Nem mindenkire egyformán hat...

Anno másfél évig szedtem szájon keresztül fogamzásgátlót, mondták is, hogy sajnos mivel a legmagasabb a hormontartalma, meg fogok hízni. Fogytam kb. 10-15 kilót.

Ettől nem szabadna, ettől meg híztam ennyit :-)

Egyébként nekem is egy nagyon jó Barátnőm ajánlotta ezt, Neki baromira bevált, olyannyira, hogy 10 éve van fent Neki és nem jár orvoshoz vele, semmi panasza, él nemi életet, nem jön meg és velem egyidős, 45 éves...

Szép estét Lányok, jó pihenést! :-)

Igyekszem megnyugtatni magam... :-)

Sziasztok.

7628. Sok kérdés (válaszként erre: 7623. - Katoka01)
2017. nov. 22. 20:58

Szia katóka!

Köszönöm szépen a választ!

Akkor lehet nem várok az egy évenkénti kontrollra, ha mégis fent hagyom... Főleg, hogy erős görcsös, nagyon erős vérzéses tünetek nincsenek abban az esetben, ami Neked volt.

Szép estét, szia.

2017. nov. 22. 09:32

Azzal én se értek teljesen egyet, hogy csak a méhben hat a hormon. Oké, hogy sokkal kevesebb van benne, mint a tablettában, de én pl idejét se tudom, mikor voltam utoljára ennyire pattanásos... és nem ám kis sima pattanások, hanem fájó gyulladtak, főleg a hátamon. Ez egyértelműen azóta van, mióta spirál is. Mondjuk már mérséklődött azért, de elő-elő jönnek...

A másik, ami megfoghatatlan, hogy spirál előtt nagyon erős vérzéseim voltak, de 7-8 nap alatt azért elmúlt. A spirál elvileg vékonyítja a nyálkahártyát, ami nálam be is következett, mert a vérzés mennyisége töredéke a réginek, viszont akkor mi a franc tud vérezni 12-15 napig??? Mert elvileg sokkal kevesebb ami leválik mensikor.

Most volt az első vérzésem a csere óta, a Levoserttel 12-15 nap volt, most ez a jaydessel 10. Abból a harmadik negyedik nap picit erősebb a megszokottnál, az első kettő, és a kilenc tizedik csak maszat... hááát, nem tudom...

7626. márabéoldal (válaszként erre: 7623. - Katoka01)
2017. nov. 22. 08:52
Erre csak mint érdekesség. Kolléganőmnek 7, azaz 7 éve van fent a spirálja, és azóta nincs menzesze, de még pecsételése sem. Ezek szerint neki azóta elegendő a hormonmennyiség. Mindenesetre bátor, hogy nem próbáltatja már leszedni. Az elvándorolt, elmozdult, beágyazódott spirálokról nem olvasott, nem is mondtam neki, pedig sajnos rengeteg az is:-(
7625. márabéoldal (válaszként erre: 7624. - Katoka01)
2017. nov. 22. 08:49
Szia! Szorongásom nekem Mirena nélkül is volt/van, azt a spirál szerencsére nálam nem súlyosbította és a levétele óta sem lett jobb. Viszont a reflux azonnal eltűnt. Számomra egyértelmű az összefüggés. Igen, helyben a méh nyálkahártyáján szívódik fel, de attól azért nincs messze a nyelőcső...És a nyálkahártya jobb felszívódást enged, mint egy lenyelt gyógyszer pl. De a fej pl. viszonylag messze van, mégis, a külföldi Mirena-s FB oldalon írtak szerint sok nőnek okoz fejfájást,látászavart, ami nálam is volt, vagy izületi panaszokat és egy csomó mást, felsorolni sem tudom már, miket írtak. Hiába, ott azért nagy a merítés, hiszen Ausztráliától Amerikáig osztották meg nők a tapasztalataikat.
7624. katoka01 (válaszként erre: 7621. - Márabéoldal)
2017. nov. 21. 20:32

Én inkább más irányba vinném a reflux és gyomorsav kérdést.

A Mirena hormonkibocsájtása mennyiségre éves szinten annyi mint 4-5 szem (!) tablettáé! Ráadásul helyben a méhbe kerül és ott szívódik fel.

Ami viszont kimutatott, hogy belső szorongást, pszichés zavart, depressziót okozhat. Ha volt egy kis belső szorongás, az simán okoz refluxot. Amikor meg már előkerül egy reflux, az már sokszor ördögi kör...

Persze pontosat én sem tudok.

7623. katoka01 (válaszként erre: 7620. - Sok kérdés)
2017. nov. 21. 19:35

A szabálytalan ciklusú vérzés tért vissza és a méh nyálkahártyájának megvastagodása. Ezt a doktornő azzal magyarázta, hogy 4.5 éve volt fenn és nem bocsájtott ki magából annyi gyógyszert már, mint amennyire szükségem lett volna.

Az elmozdulást úgy képzeld el, hogy felteszik ugye a méhszájjal szembeni felső méh falra. Nekem kicsit elmozdult onnan a petevezeték felé. Azt le nem zárta. Csak a fenti tünetek voltak, amit doktornő nem elmozdulással magyarázott. Görcseim egyéb tüneteim nem voltak.

Szép esetét! :)

2017. nov. 20. 22:41

Szia márabéoldal!

Végigolvastam a leveled. Úgy gondolom, ezt holnap, kipihenten át kell ismét olvasnom.

Nekem bizony adódtak gondok a Mirena óta és nyár óta járok mindenféle vizsgálatra kizárásos alapon, örülök neki, hogy minden tökéletes, mindenféle vizsgálat eredménye, ugyanakkor egyre biztosabb vagyok én is, hogy a Mirena okozza a gondokat nálam...

Köszönöm szépen, hogy megosztottad a tapasztalatod, egyrészt eléggé beparáztam, másrészt nem is tudom, lehet le kell vetetnem ezt a Mirenat tényleg.

Holnap még írok, szép estét! Szia.

2017. nov. 19. 23:41
Úgy gondoltam, hogy megosztom ezzel a fórummal a Mirenával, vagyis az ugyanilyen hatású, de magyar gyártású testvérével kapcsolatos tapasztalataimat. Szerintem tanulságos lehet sokaknak. Szóval. Én fogamzásgátlóként szerettem volna, miután az egyik volt nőgyógyászom melegen ajánlotta. Csupa jókat mondott róla, s amikor utánaolvastam, természetesen nem a fórumokon, hanem egyáltalán, mi az, hogyan hat, stb., úgy találtam, így 40 évesen nekem ez jó lesz. Elhatározásom után másfél évvel került fel, mert közben méhszájsebem volt. Tavaly október elején lett feltéve. Az első két hónapban az ezen a fórumon sokat emlegetett vérezgetéssel volt problémám, volt, hogy 30 napon át pecsételt. Aztán ez megszűnt, de a vérzéses napok azért mindig sokáig tartottak, amikor elkezdődött, noha kevesebb volt. Másik észrevételem az volt, hogy kb. 2-3 hét múlva iszonyat gyomorsavam lett. Vagyis lehet, hogy nem a sav volt sok, hanem megnyílt folyton a nyelőcső és a reflux volt az égő érzés oka. Akkor még ezt nem kötöttem a spirálhoz. A 2. havi kontrollon minden oké volt, a fél évesen viszont az egyik petefészekben egy ún. dermoid cisztát talált a doki. Azt mondta ez nem lehet a spiráltól, mert azok vízzel teltek, ez pedig nem az. Küldött tumormarker vizsgálatokra, azok jók lettek. Azt mondta várunk. Ha igen megnő, ki kell venni a petefészekkel együtt. Valahol mélyen úgy éreztem, hogy ennek mégiscsak köze van a spirálhoz, de eleinte meggyőzött, hogy nem.(De ki ne gyanakodna, ha előtte sohasem volt cisztája, most meg fél évvel a spirál feltétel után egyszer csak lett?!). Közben gluténérzékenység kizárása miatt gyomortükrözésen is voltam, ahol felmaródások látszottak a gyomorban. Akkor azért rákérdeztem, nem-e a spirál, de határozottan cáfolta a gasztoenterológus is. Ahogy cáfolta a spirál és a refluxom, valamint a spirál és a cisztám közti a kapcsolatot még egy másik nőgyógyász is. Utóbbi azt javasolta, hogy inkább szabaduljak meg a cisztától egy műtéttel mielőbb. Nos, már lélekben erre készültem, amikor betévedtem egy facebook-os mirena-s csoportba. Ez angol nyelvű ugyan, de a google fordító a lényegben azért segít. Miután ott elég sok érdekes dolgot olvastam, elkezdtem külföldi oldalakon megjelent dolgokat böngészni, mert sajnos ezen a fórumon zömében a vérzészavarokat boncolgatta mindenki. Miután ott egyértelmű utalásokat találtam a spirál és a reflux összefüggésére, és a dermoid cisztára is érkeztek már fogyasztói jelentések, úgy döntöttem levetetem. Úgy éreztem egy napot nem bírom magamban elviselni ezt a kütyüt, így talán a döntést követő 3-4. napon sikerült eltávolíttatni egy 3. orvossal, aki szintén cáfolta a fenti összefüggéseket. Kb. a levételt követő másfél hét múlva el tudtam hagyni a savlekötő gyógyszert, amit akkor már 8 hónapja szedtem. (Közben tudományos magyarázatot is találtam a reflux és a spirál összefüggésére, miután olvastam, hogy a reflux kismamáknál nem csak a nagy súlytól, hanem az elején a magasabb progeszteron szinttől van, mert az ellazítja a nyelőcső izmokat. A spirál ugyebár szintén progeszteron hormont ad le...Persze, a leírás szerint lokálisan, de gondoljatok csak a szájnyálkahártyán keresztül beadott vitaminokra, nyelv alá helyezett vérnyomáscsökkentőre. Mind azért oda adják, hogy gyorsabban és hatékonyabban felszívódjon...)Szóval a reflux elmúlt. A levétellel egy időben kezdődött nálunk egy Aviva tanfolyam. Ezzel a speciális tornával köztudottan jótékonyan be lehet avatkozni a női hormonszabályozásba, a nemi szervek működésébe, el lehet vele tüntetni cisztákat, miómákat, segíti a teherbe esést, enyhíti a változókori tüneteket, stb. Elmentem, megtanultam és elkezdtem tornázni heti kétszer. Kontrollra egy hónap múlva mentem. Akkor a cisztám fele akkora volt, mint előtte. Újabb két hónap után pedig negatív az UH. Hogy az Aviva-e vagy csak az, hogy levetettem a spirált és attól múlt el egy olyan ciszta, amit elvileg csak sebészetileg lehetett volna eltávolítani, a jó Isten tudja. Elképzelhető, bár 3 orvos látta nem folyadékos cisztának, hogy mégis az volt és a hormonhatás megszűnése után felszívódott magától, nem tudom. Fentieken túl két tünetem volt még a spirálhoz köthető, de erre csak a mirena-s facebook oldalon olvasott tapasztalatok alapján jöttem rá, azután, hogy elmúltak a levételt követően. Az egyik a bal alkarom fájdalma. (Sokan panaszkodnak izületi panaszokra állítólag, nekem csak ott fájt, és rejtély volt mitől).A másik pedig a látásproblémák, néha homályosan láttam. Éreztem, hogy nem romlott a látásom, de valami mégsem stimmelt. Nem egyfolytában éreztem, csak néha, viszont egyre gyakrabban. Nos, ez is elmúlt..Hát, ez az én történetem. Remélem aki épp hasonló baja után kutat, rátalál az írásomra és segítségére lesz. Vagy a felismerésben, mert esetleg nem gondolt bizonyos összefüggésekre.
7620. Sok kérdés (válaszként erre: 7617. - Katoka01)
2017. nov. 19. 23:04

katóka, még annyit írj meg légyszíves, hogy Neked elmozdult a helyéről és ezt a doki jelezte az UH-n.

De nem volt semmi tünete az elmozdulásnak?

Nagyon erős görcsök vagy bármi?

Lentebb olvasgattam az írásaidat, de erre utaló írásod nem találtam.

Köszönöm.

Szia.

7619. Sok kérdés (válaszként erre: 7616. - Katoka01)
2017. nov. 19. 23:00

Szia katoka!

Eleinte havonta, három havonta jártam a dokihoz megnézetni, már szinte kinevetett :-) de természetesen megvizsgált rendesen, mindenhogy.

Legutóbb - nyáron - azt mondta, hogy érdekes, mennyire hátra hajló méhszájam van, ilyet még nem látott. Most már ezen kezdtem el agyalni, majd utána nézek. Egyébként erre azt mondta, hogy így nagyon biztos a Mirena helye, nem tud kicsúszni, igen ám, de befelé akkor lehet?

Na jó, nem agyalok ezen is :-) Utánanézek holnap ennek a nagyon hátrahajló méhszájnak, hogy milyen negatív, illetve pozitív tulajdonságai vannak... :-)

Szép estét és jó pihenést :-)

Szia.

7618. Sok kérdés (válaszként erre: 7615. - Virag007)
2017. nov. 19. 22:57

Szia Virág!

Szerintem, ha elmozdul, akkor érezhető, hogy nincs a helyén.

A tájékoztatójában is valami olyasmit olvastam, hogy ilyenkor erős görcs, vérzés léphet fel.

Lehet nem pontos a megfogalmazás az elmozdulás helyett, lehet kicsúszás vagy valami ilyesmit ír.

Nem tudom tényleg, ahány doki, annyi válasz, ahány nő, annyiféle tapasztalat.

De mivel itt írták, hogy elmozdult, így benne van ez is a pakliban, hogy elmozdulhat.

Na, azért nem kell mindenen beparázni :-) írom én, aki szintén minden ilyesmin beparázik, egy éve van fent és már most azon agyalok, hogy mi lesz, ha le kell majd venni... :-)

Jó pihenést, szia.

7617. katoka01 (válaszként erre: 7615. - Virag007)
2017. nov. 19. 21:25

Szia Virág!

Én magam láttam az ultrahangon, hogy nincsen a helyén, elmozdulhat. Nyilván az sem véletlen, hogy évente UH ellenőrzés javasolt Mirenasoknak. Lehetséges, hogy az orvos nyugtatni próbált és nem is hinném, hogy ez gyakori jelenség lenne.

7616. katoka01 (válaszként erre: 7614. - Sok kérdés)
2017. nov. 19. 21:01

Szia Sok kérdés!

Ha megnyugtat, hogy sűrűbben ellenőrizteted nézesd meg, de szerintem amennyiben komolyabb elmozdulás van, akkor annak tünetei vannak. Az is lehet, hogy most elmégy mikor van rá időd és rákérdezel, hogy milyen jelei lehetnek a szabálytalan elhelyezkedésnek. Szerintem a nagyobb gond az, mikor a méhszáj felé lefelé csúszik.

Szép estét neked is!

7615. Virag007
2017. nov. 19. 19:17
Sziasztok! Múlt héten én is visszamentem az orvoshoz, hogy nézze meg ultrahanggal, jó helyen van-e a Mirenám. Ugyanis nagyon rövidre volt vágva a szál, bár még így is érezte párom, aztán egyszer csak "eltünt" a szál teljesen. Megegyeztünk a dokival, hogy egyenlőre ne törjük e fejünket azon, hogy majd egyszer le kell szedni, mivel semmi gondom nincsen most már vele. Rákérdeztem arra, hogy nem lehet, hogy esetleg elmozdult? Mivel nem érzek semmi rosszat... Erre nekem azt mondta, hogy nem tud elmozdulni...hm...nem tudom. Akkor szerintetek kinek van igaza? Gondolom, ha nem jó helyen lenne, azt érezném...
7614. Sok kérdés (válaszként erre: 7611. - Katoka01)
2017. nov. 19. 17:54

Szia katoka!

Köszönöm szépen a választ!

Nagyon sajnálom, amit irtál! :-(

Akkor ne legyek nagyon megnyugodva, ha évente járok, hogy időközben bizony elmozdulhat vagy feljebb-beljebb csúszhat.

Lehet nem várom ki az egy évet, télen elmegyek még egyszer megnézetni, persze bánni fogja pár ezer forintom, de inkább képben legyek...

Szép estét Neked is, szia.

7613. Sok kérdés (válaszként erre: 7610. - D5cb1c7ec0)
2017. nov. 19. 17:52

Szia Meraud!

Nos, úgy látszik, hogy Neked beválik a Mirena! :-)

Ennek nagyon örülök! :-)

Ha bármi kérdés van, irj nyugodtan akár itt, akár direktben, ahogy jónak látod.

Nálam is mintha kezdene beválni, úgyhogy akár el is kezdhetnék mostmár visszafelé fogyni olyanná, amilyen előtte voltam :-)

Szép estét, szia.

7612. Sok kérdés (válaszként erre: 7609. - Bridget*)
2017. nov. 19. 17:49

Szia Bridget!

Nekem nincs ebben tapasztalatom, de szerintem ne ess kétségbe, eltarthat egy hétig is, akár kettőig is. De hogy megnyugodj, hivd fel ismét a dokidat holnap vagy amikor alkalmas lesz.

Szép estét és ne aggodalmaskodj szerintem, minden rendben van.

Szia.

7611. katoka01 (válaszként erre: 7608. - Sok kérdés)
2017. nov. 19. 12:30

Szia Sok kérdés!

Mivel a szüleim daganatos betegségen haltak meg, így félévente járok rákszűrésre és mindig kérek UH -t is. Tavasszal még minden rendben volt és ősszel jelezte a doktornő, hogy elmozdult a petevezeték irányába. Azt mondta, hogy a szervezet a méh kicsit arrébb "dolgozta" a még felső részén maradva. A visszatért tüneteket azzal magyarázta, hogy a Mirena talán már nem ad le annyi gyógyszert, amennyire a szervezetemnek szüksége lenne. Magyarán kezd kifogyni.

7610. d5cb1c7ec0 (válaszként erre: 7604. - Sok kérdés)
2017. nov. 18. 22:49

Köszönöm a válaszod, ha lesz kérdésem mindenképp írok a fórumba vagy Neked direktben.

Eddig (lekopogom) jól meg vagyunk a Mirenával. Felhelyezést követő másnap még kellett egy fájdalomcsillapítót bevennem, mert görcsöltem, de utána már megszűntek a görcseim is.

Felhelyezés napján még barnás pecsetelésem volt, de az is megszűnt másnapra.

Szóval így 4. napon már biztonságosnak éreztem, hogy leteszteljem a partneremmel. Szerencsére attól se kezdtem el vérezni vagy pecsetelni. A zsineg sem zavarta vagy szúrta a partnerem.

Ha így maradna összetenném a 2 kezem. Jaydessnél első hónapban alig volt olyan nap, mikor nem pecseteltem (bár tudom ez ilyenkor normális).

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook