Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Full Up!
Akkor ezek szerint nem vagyok egyedül. Nekem tavaly november 4-én tette fel a Dokim a Mirenat.
December óta olyan szénhidrát éhségem van, mint amilyen életemben nem volt, főleg az édességekre.
Tavaly nyárra lefogytam 16 kilót, ez a Mirena óta visszajött. Ismerjük a mensi előtti egy hetet, hogy milyen kívánósak tudunk lenni, édesség, savanyú, sós... Nos, ez nálam nem egy hétig tart, hanem hetekig, a puffadással ugyanúgy vagyok, mint ahogyan leírtad. A mellékhatások között 100 nőből 1-10 közé esik a hízás, mint mellékhatás, nos, akkor én ebbe beletartozom. A Dokim szerint köze nincs hozzá a Mirenanak, elküldött mindenféle vizsgálatra, pajzsmirígy, kardiológia, minden eredményem tökéletes. A vízháztartásom teljesen felbomlott.
A 6 hetes, heti 2 alkalmas tornával 4-5 kiló mínuszom szokott lenni, most meg sem moccant. Több, mint két hónapja szedek krómtablettát, napi 600 mikrogrammot, meg sem érzem.
Érzem a Mirena felhelyezése óta a szervezetemben a változást - arról nem beszélve, hogy még mindig vérzek kb. 2-3 hetente és kb. 2 hétig, nem csak barnás, hanem rendes piros - és lassan egy éve van fent. Úgy látszik, ez nekem nem igazán vált be, de nem vagyunk egyformák :-) egyelőre az tart vissza a levételétől, hogy tényleg nagyon sokba került, maga a Mirena, a felhelyezés, előtte rákszűrés, utána kontroll, megint rákszűrés...
A másik: a Mirenanak pont az a szerepe, hogy elvékonyítsa a méhnyálkahártyát és ettől szűnik meg pár hónap alatt a vérzés, van, akinek rögtön szinte a felhelyezés után. Nekem nem hogy elvékonyította volna, hanem egyre vastagabb.
Elnézést, hogy ennyit írtam, de akkor ezek szerint nem vagyok egyedül a hízást illetően.
Szia!
40 éves vágyok, 1 éve mirénás, és sajna én is azt látom, h szépen kerekedek.. Nem tudom, h a miréna v h kevesebb időm jut mostanában sportokra.. Nem vagyok amúgy hízékony típus, úgyhogy bennem is felmerült, h mégis a miréna a ludas. Amúgy időnként a hasam akkorára nő, mintha terhes lennék, aztán lemegy, és teltségérzetem is van olyankor. Más gondom nincs vele, de ez a puffadás-hízás dolog nagyon nem tetszik...
Igen ezt jól tudod..
De doki is elég eszes és megbízható hogy igy "leráz " ,küldeni kellet volna vagy hívatni uhura szerintem :/
Eredmény kb 3 hét múlva jön meg rákszűrésről .
A mehenkivuli terhesség nem játék, fáj is valamid vagy terhességi jeleid vannak?
Sziasztok!
2 éve van fent a Mirena spirálom.
Arra lennék kíváncsi, tapasztalt-e valaki hasonlót.
Szóval:
Lassan több mint két hete pecsételő vérzésem van(leginkább barnás).
Amúgy amióta a spirál fent van, gyakorlatilag megszűnt a menstruációm. 2-3 havonta max 1-2 csepp)
Ma voltam a nőgyógyaszomnál. Mindent rendben talált, jó helyen van a spirál, levette a rákszűrést, nincs ciszta, nincs a méhemben magzat.
Viszont azt mondta, lehet, hogy méhen kívüli terhesség. Csináljak otthon egy tesztet. Csináltam is, ami negatív lett, viszont úgy tudom, hogy méhen kívüli terhesség esetén a teszt nem megbízható, mivel lassabban emelkedik a HCG szint, mint normál terhesség esetében. Szóval kicsit aggódók...
Volt valakinek hasonló problémája?
Azt tudom, hogy a spirál felhelyezése után normális az elhúzódó pecsételés/vérzés. Na de 2 év panasz mentes használat után??
Sziasztok!
Úgy látom a sok "Mirena"-s fórum közül itt van a legtöbb hozzászólás, illetve a legújabbak is.
A nevem ne tévesszen meg senkit - nem találtam jobb nevet, amiket szerettem volna választani, mind foglalt volt -, van tapasztalatom a Mirenat illetően majdnem minden téren.
Ami leginkább érdekelne, hogy tapasztalta-e rajtam kívül más is, hogy a Mirena felhelyezése után meghízott?
Szívesen várok kérdéseket is, akár vérzéssel, akár libidó csökkenésével, akár azzal kapcsolatban, hogy hol a legolcsóbb a Mirena, stb...
Szép napot mindenkinek.
Sziasztok!
Nekem a második Mirena van fent, holnapután megyek levetetni, láttam ahogy a levételről is iragattok. Az elsőt pillanatok alatt levette a dokim, semmit nem éreztem. Az 5 évig volt fent pontosan, ez viszont már több mint 6 éve.. remélem nem lesz gond ezzel sem, életemben először megyek női dokihoz, remélem nem lesz gond, az utolsó ultrahangon a helyén volt a jelzőszál.. valakinek volt kellemetlen tapasztalata a levétellel kapcsolatban?
Sziasztok!
Nekem egyáltalán nem fájt a felrakás, a levételre még nem gondolok (remélem 5 év mulva). Az első szeretkezést kíváncsian vártuk, de nem éreztük a mirenát. Én a zsinórt se érzem, teljesen olyan mintha ott se lenne. "Elmondom gyordan" hogy a barnázás is megszünt. Exacil-t kaptam az orvosomtól. Ha így marad akkor nagyon jó lessz.
Igen, ha kilóg a méhszájból, akkor érezheted, sokan írják is, hogy egy viszonylag sprőd, szúrós cucc, nem kis finom puha szál...
Megmondom őszintén, én soha nem kerestem, a páromat se szúrta soha, de még a doki se érezte, szóval nekem valószínűleg jól le lett vágva. Kíváncsi is leszek, hogy hogyan fogja leszedni... ami hamarosan ki is derül, ha rá szánom magam a cserére... 😝
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?