Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia BadMom!
Nem tudom milyen vizsgálatok előzték meg a hormon felírását, de ha semmi, csak az orvos ajánlotta, szerintem felesleges azzal is mérgezned Magad...
Szép estét.
Nekem a legoptimistább orvosom minimum 6 hónapot mondott. A többi ennél többet.
Nyugi. Ha türelemmel kivárod és működik, sokat nyersz vele.
Szia BadMom!
Az a 3 hónap nagyon optimista gondolat volt az orvostól. Ne aggódj szerintem átlagosan azért kell 6-8 hónap. Tarts ki!
Szia BadMom!
Nem csak Te jártál így, úgyhogy semmi aggodalom :-)
Nekem is azt mondta a dokim, amit Neked a Te dokid :-)
Fél év vérzés után - vagy 8 hónap - behívott megvizsgálni - még akkor is szinte elöntött -, mert azt gondolta, azért vérzek ilyen erősen még mindig, mert elmozdult a spirál, kicsúszott vagy hasonló, de minden tökéletesen a helyén volt :-)
Csak a méhnyálkahártyám vastagodott meg mégjobban a Mirena óta, ezért véreztem ilyen sokáig. Talán-talán mintha most kezdené megszokni a szervezetem, november elején volt egy éve, hogy feltetettem.
Szép napot, szia :-)
Szia BadMom!
Igaz Mancikának írtál, de bízom benne, nem haragszol, hogy válaszolok a leveledre.
A Mirena felhelyezése után 10 hónapig véreztem szinte folyamatosan és nem csak barnás volt.
Most egy hónapja kb., hogy szinte semmi, meg is vagyok lepődve :-)
Nekem eszembe sem jutott - igaz a dokim sem mondta -, hogy ilyenkor hormonkiegészítés kellene.
Lényeg, hogy nekem ez a része beállt :-) Kellett majdnem egy év.
Bízom benne, hogy Neked is beáll és nem lesz hízás sem! :-)
Szép estét, szia.
Szia!
Nekem 4.5 éve tették fel először a Mirenat (és pár hete cserélték). Akkor is olvasgattam itt a fórumot, akkor csak negatív vélemények voltak. Mivel nem veszthettem sokat, így felrakattam a Mirenat. (Én szinte egyfolytában véreztem szabálytalan ciklus miatt és még nyálkahártya vastagodásom volt. Ehhez még korai menopausa első jelei voltak pluszban.) Nekem bevált, azért is tették most fel újra.
Nehéz nyilván, mert minden szervezet más, máshogyan reagálhat. Emiatt a döntés is nehéz lehet, ráadásul nem is olcsó. Én nem bántam meg, minőségi változást hozott az életemben. Amennyiben a felrakás mellett döntesz, szorítok, hogy beváljon!
Szia szappanbubi!
Okés, most már ételek :-)
De mi az, hogy nem akarja levenni??? Ezt mivel indokolja? Azzal, hogy nem tudja, hogy milyen hatásai lehetnek a levétel után?
Ha igen, akkor a helyedben én másik orvost keresnék, viszont, ha egyedi "problémád" miatt ajánlotta és tette fel, akkor ezt valóban Ő, mint orvos tudja, hogy esetleg negatív hatásai lehetnek.
Ebben nem igazán tudok mit írni, mert nem ismerem a hátteret :-(
Szép napot és jó pihenést! :-)
Szia Sok Kérdés!
Igen tudom hogy ott veszik le ,arra gondoltam hogy az en dokim a kórházba a főorvos aki nem hajlandó levenni,ugyan van még vagy 6 nődoki a kórházban de magyarul mind a keze alá dolgozik nem mondanak ellent:)
Mancika szia!
Én nem lelketlenségnek nevezném a nőgyógyász dokikat e téren, inkább a pénz az, ami hajtja őket, szerintem. Persze nem mindegyik doki ilyen és valóban van olyan is, aki lelketlen, valószínűleg az már kiégett...
Mindenesetre jól tetted, hogy a fiókjából nem tetetted fel :)))
Szép hétvégét és jó pihenést :-) még egyszer, szia.
Szia Nomcsi!
Örülök neki, hogy Neked eddig bevált, bár a Levoseertet nem ismerem.
Remélhetőleg minden rendben lesz a jövőben is! :-)
Én sem egy hónap múlva kezdtem el hízni.
Persze, majdnem minden fejben dől el, de erről nem nyitnék vitát :-) Kívánom, hogy Te ne kerülj ebbe a helyzetbe, hogy meg kelljen saját Magadon tapasztalnod :-) Mert akkor odafigyelhetsz, amennyire csak akarsz, de ez nem ilyen könnyen működik.
Írtam is, hogy ahány nő, annyiféle szervezet és bizony nagyon elenyésző - szerencsére - a számunk, akiknek nem igazán vált vagy válik be.
Nagyon sok mindentől függ...
Pont ezért írtam én is Mancikának, hogy merjen belevágni, mert a nők többsége nagyon meg van elégedve a Mirenaval :-)
Szép estét, szia :-)
Szia szappanbubi!
Szívesen.
Nem igazán értelek.
A dokid nem veszi le???
Vagy miért írtad hogy fődoki és kórház?
Ezt csak kórházban - műtőben - veszik le...
Szép hétvégét és jó pihenést, szia.
Az a szomorú,hogy az orvosok lelketlenek ,volt olyan dokim igaz szakrebdelésen,aki közölte miután mondtam neki,higy spirált szeretnék,hogy van neki a fiókban,jöjjek vissza másnap és felteszi....azt hittem hanyadt dobom magam ,mit képzel?
Többet se mentem vissza...
Az orvosok ugy vannak vele,hogy felírnak valamilyet aztán annyi...mind érzéketlen férfi,honnan tudnák ,hogy mi nők mit szenvedünk mind a menses mind a szülés stb miatt....én 38évesen kisérletezzek ,valamelyik majd bevállik esetleg...szörnyű...mivel nem vagyok 40éves és csak 2gyermekem van így az sterilizálást nem csinálják meg....pedihg én azt szerettem volna...
Kedves Nomcsi!
Mi nem azt mondtuk hogy mindenkinek rossz lesz vagy ahogy te irod negativok vagyunk,sajnos ez elég sok nő tapasztalata,es 1 hónap alatt mi sem hiztunk,sőt hittük jó lesz..Szerintem nem egyforma a mirena es a levosert hasonló de nem ugyanaz!!Nem mindegy hány éves az ember..Én örülök hogy neked bevált de ezt 1 honap tapasztalattal,még nem jelenteném ki..Jó egészséget!
Sziasztok!
Nekem egy hónapja van Levosert spirálom,egyáltalán nem fájt a feltétel,nem is görcsöltem tőle. Az elején barnázgatás,utána megjött,most nincs semmi, szerencsére.Remélem,nem is lesz és minden marad így. Édesség?! -én előtte is kívántam,most is,de szerintem semmi köze a spirálhoz,minden fejben dől el!!!Nem híztam semmit,igaz még csak 1hónapja van fent,de ha odafigyelsz a szénhidrátra,nem lehet gond. MANCIKA123, szerintem nincs mindenki ilyen negatív véleménnyel, merj belevágni!!!!
Szia Mancika!
Elvileg ezekben már nagyon alacsony a hormonmennyiség, nem úgy, mint annak idején "anyáink, nagyanyáink" idejében.
Én például a szájon át beszedethető fogamzásgátlótól, amit életemben először másfél évig szedtem és a legtöbb hormont tartalmazta, 10-15 kilót fogytam tőle, más mindenki hízott attól.
A Mirenától nagyon kevesen híznak, sokkal több, jóval több, aki nem, én például ettől hízok vagyis híztam, remélem már tovább nem fogok.
Tudom, ez baromi hülyén hangzik, mert nem kevés pénzbe kerül, de ha van rávalód, akkor vállald be, legfeljebb, ha nem jön be, leveteted.
Tényleg ahány nő, annyiféle hatás, egyáltalán nem biztos, hogy Te is hízni fogsz tőle.
Mint írtam, 1000 vagy 10000??? nőből 1-10 nő száma az, aki hízik tőle. Én beleestem ebbe a csekély számba.
Szép estét Neked, szia.
Szia szappanbubi!
Még amit nem írtam le, az a viszketés, de szerencsére az elmúlt.
Régen, mikor - Mirena még nem volt - megjött, utáltam fürödni, mert annyira viszkettem, hogy az valami borzalom :-( De csak akkor.
A Mirena felhelyezése után hónapokig tartott és nem csak akkor, amikor "megjött".
A másik tünet, ami volt - de ezt már előzőleg írtam is -, az a pattanások. Sima bőröm van és nagyon zavart, volt, amelyik olyan gyulladásos féle volt és elég hülye helyeken jött ki, mint például a fenekem, a hasam, a hátam. De szerencsére ez is elmúlt.
Nos, akkor sajnos Te is hasonló cipőben jársz :-(
Én is gondolkoztam a levetetésén, de minden tünet elmúlt a túlsúlytól eltekintve, még várok egy kicsit, hátha beáll egy év után és megindul a fogyás.
Ja igen, mégvalami... Mirena előtt zöldséget-gyümölcsöt ettem tömérdek mennyiségben és teljes kiőrlésű kenyeret, meg fehérjét, husokat, halat, sajtot, túrót.
A Mirena óta olyan szénhidrát éhség jött rám - de ez is már csökkent -, hogy egyszerűen nem tudtam hova tenni. Kenyér, édességek, péksütemények, előtte évekig nem ettem csokit, de Mirena óta naponta egy tábla jó pár hónapig. Valami borzalom tüneteket okozott nálam.
A dokival kapcsolatban: ugyan, mi lesz, ha leveszik? Felborul megint a szervezet hormonháztartása, vérzés lesz megint, lehet első időben nagy mennyiségben, de előbb-utóbb ez is be fog állni véleményem szerint, nem tudom miért, de nekem nagyon gyanús, hogy ennyire erőltetik a nőgyógyászok ezeket és ha le akarod vetetni, a csillagokat lehozzák, csak lebeszélhessenek róla.
Azért majd írj, ha döntöttél, illetve én is figyelem itt, hogy milyen infók vannak :-)
Szép estét, szia.
Jaj nem merek belevágni :(
Amugy is nagyon könnyen hízok,a két terhességemnél is 30-30kg_okat híztam sajnos ,125kgal szültem bevallom,most 88-90vagyok tehát nem hiányzik a hízás...nem szeretnék kisérletezni,szoval ha mondjuk hormonmentes spirált iratok fel az milyen lehet?
Szia Mancika!
Nekem egy éve van Mirenám, nem igazából vált be nekem.
Majdnem egész idáig véreztem, nem csak barnás pöttyözéssel és több napig, talán egy hónapja, hogy ez elmúlt, de hogy meddig, nem tudom.
Én beleesek az 1000-ből? abban az 1-10 nőbe, akiknek előjöttek a negatív mellékhatások.
Fejfájás időnként, túlzott, erős szőrnövekedés, vízháztartás teljes felborulása, ennek eredménye nagyfokú hízás, egyedül, ami pozitív, hogy nem vérzek úgy, mint régen, nekem nagyon erős vérzésem volt, már Tena betéttel járkáltam plusz O.B. hatpöttyös tamponnal, volt, hogy fél órát sem bírt ki, 6-7 napig tartott és nagyon nagy darabos volt, évtizedekig. Na, ez megszűnt a Mirena óta.
És általában a nőknek csökken ettől a libidója, nekem eddig sem volt kicsi, de a Mirena óta nagyon megnőtt, szinte állandóan kívánom az orgazmust.
Amit nagyon nehezen viselek, az a felszedett plusz kilók, egyébként nem rossz. Az elején az volt a rossz, hogy van, akinek rögtön megszűnt a vérzése tőle szinte ahogy feltették, én majdnem egy évig véreztem, nem úgy, mint előtte, de véreztem.
Szóval én amolyan fordított nő vagyok sokakkal ellentétben :-) a ritka esetek közé tartozom, ahogy észrevettem :-)
Ja igen. A Mirena célja a méhnyálkahártya elvékonyítása, ezzel a vérzés csökkenése, illetve megszűnése, nekem egy év alatt a kétszeri-háromszori nőgyógyászati vizsgálatnál vastagabb lett a méhnyálkahártyám, ezért sem múlt el és ezért is véreztem ilyen sokáig.
Bármilyen kérdésed van, bátran kérdezz akár célirányosan.
A többségnek szerencsére pozitívabb tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban, de tényleg ahány nő, annyi féle szervezet, nem egyformán reagálunk rá.
Egyébként már szültem és 45 éves vagyok, a változókori tünetek "enyhítésére" ajánlotta a nőgyógyászom "gyógyászati célból", de fogamzásgátlásnak is kiváló.
Szép napot, szia.
Sziasztok!
Egy ideje gondolkodom azon,hogy spirált kellene feltetetnem,probálok tapasztalatokat olvasni de iszonyú hosszú ennyit visszaolvasni :)
38éves 2kislányos anyuka vagyok és még sosem használtam spirált,a gyogyszertől rosszul lettem így több éve felhagytam a szedésével....
Az orvosok elég hanyagoknak tartom,pont ezt a mirena spirált írta fel a dokim és kérdeztem a mellékhatásokrol,csupa jóval kecsegtetett és szerinte örüljek a menses csökkenésének szoval szerinte jól járok...semmi rosszat nem mondott...igen ám de mi nők azért nem hadjuk annyiban az ilyesmit rátaláltam erre a fórumra :)
Itt pedig elég sok negatív dolgot olvastam szóval pláne nem olcsó így nehezen vágok bele...
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?