Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

7503. szilvi1110 (válaszként erre: 7502. - Sok kérdés)
2017. szept. 23. 22:44
Nem, nekem semmi más gondom nincs vele, csak a hosszú mensi meg az enyhe görcsök, de leginkább a hosszú mensi...nem híztam, nem kívánom jobban az édességet (amúgy is édes szájú vagyok, azért-is-futok, hogy megehessem azt, amit megkívánok... :D ) a migrénes fejfájásom szinte teljesen elmúlt, nem fájnak extrém módon a melleim a ciklus folyamán, szóval semmi ilyesmi.... az első hónapokban volt gondom a bőrömmel, két oldalt az állam környékén volt állandóan pár gyulladt pattanásféle, de nem ám az a kinyomható fajta... de az is elmúlt, szóval ha a mensim letudnám 3-4-5 nap alatt, én totál elégedett lennék...
7502. Sok kérdés (válaszként erre: 7501. - Szilvi1110)
2017. szept. 23. 22:12

Szilvi, úgy látszik, hogy a C vitamin se válik be mindenkinek :-( ezek szerint...

Régen a háborúban a sebesült katonáknak is nagy mennyiségű C vitamint nyomtak.

Hm... Ez a Jaydess sem olcsó :-( A fene vinné el ezeket az árakat...

Legyél bizakodó, remélhetőleg be fog jönni!!!

Te nem híztál attól, ami most van fent?

Jó pihenést, jó éjt. Szia.

7501. szilvi1110 (válaszként erre: 7499. - Sok kérdés)
2017. szept. 23. 22:05

Érdekes, sokan írják/írták régebben is a c vitamint, én is próbáltam, nekem semmi változást nem hozott. Szedtem még a rutascorbint is, meg ilyen olyan teákat, aztán feladtam. Mondjuk az is igaz, hogy nekem magát az erős és nagy mennyiségű vérzést megoldotta a hurok, miután felrakta, már a következő hónapban is csak tisztasági betét kellett. Én azóta magamnak nem vettem normál eü betétet. Én a mensi hosszát reméltem lerövidíteni a c vitaminnal, de arra a jelek szerint nem vált be.

Sok kérdés: a Jaydesst én most 45300 forintért vettem, de volt ahol 48-at kértek érte. Ha megoldaná a gondom nem sajnálnám, még úgy se, hogy a levosert árának nagy részét kidobom, hiszen öt év helyett 15 hónapig lesz fent. De ha nem változik semmi, hááát, akkor azért kicsit pipa leszek...

7500. Sok kérdés (válaszként erre: 7498. - Szilvi1110)
2017. szept. 23. 20:49

Szilvi és ez a Jajdess mennyibe kerül?

Nekem is - mikor meg kellene jönnie vagy megjön - eléggé görcsöl a hasam, a rendes mensinél görgyölt ennyire első nap.

Szép estét :-) szia.

7499. Sok kérdés (válaszként erre: 7497. - Emma1023)
2017. szept. 23. 20:47

Emma, nagyon szívesen és örülök neki :-)

A C vitamin erős vérzéscsillapító és ne "ijedj" meg a napi 2000 mg-tól. Ha lehet, reggel vedd be, ha akkor kelsz fel - nem éjszaka dolgozol -, mert vízben oldódik és nappal sokkal többet iszunk, mint éjjel :-) Nekem nagyon bevált, hónapokig nagyon erős vérzésem volt, nem volt elég a tisztasági betét, kellett rendes betét plusz tampon is... (Tudom, a tamponnal vigyázni kell, mert a jelzőszálat kihúzhatja, ha rátapad, de sokat utaztam órában a munkahelyre és haza, nem volt más választás).

Remélhetőleg nem lesz semmi gond Férjed terén sem :))) Pontosítok: nem fogja érezni...

Szép estét, szia.

7498. szilvi1110 (válaszként erre: 7493. - Sok kérdés)
2017. szept. 23. 18:28

Szia Sok kérdés :)

Szült nőnek alapból a mirenát vagy a levosertet teszik. Én is azért kaptam, mert már szültem, négyszer is. Csak mivel a mensik így elhúzódnak, meg enyhén görcsölget is a hasam, emiatt gondolt arra, hogy a jaydess a kisebb méretre miatt talán megfelelőbb lenne...

7497. Emma1023 (válaszként erre: 7494. - Sok kérdés)
2017. szept. 23. 17:37
Sok Kérdés nagyon köszönöm a válaszodat.Megnyugtatál.Megpribálom a c vitamint hátha segît nekem is.Remélem nekem is beválik és hamar össze szokunk.Mert a férjem már izgul. :)
7496. Sok kérdés (válaszként erre: 7490. - Szilvi1110)
2017. szept. 23. 15:37

Szilvi, annyi baj legyen! :-) Majd a következőnél sikerülni fog! :-) Ne görcsölj rá annyira, mert tudod,ilyenkor nem jön meg akkor, amikor kellene...

Csak szép nyugodtan, nem kerget a tatár szerencsére :)))

7495. Sok kérdés (válaszként erre: 7489. - Szilvi1110)
2017. szept. 23. 15:35

Igen, Szilvi is kb. azokat írta Emma...

A jelzőszálat én sem érzem, a partnerem sem, valszeg a nagyon hátranyúló méhszáj miatt.

Szilvihez még annyit hozzáfűznék: én nem tudom beállítani, kiszámolni a ciklusokat, ha a doki azt mondaná, hogy ha megjön, akkor vegyük le, nem tudnék erre mit mondani, max. ha megjön, akkor felhívom, hogy most. Viszont, ha megjön, akkor nekem is másfél hétig vagy két hétig is tart.

Hogy kinek mikor múlik el vagy nem, szervezetfüggő...Nekem nem hogy vékonyodott volna a méhnyálkahártya, hanem vastagodott a Mirena fent léte óta...

7494. Sok kérdés (válaszként erre: 7487. - Emma1023)
2017. szept. 23. 15:30

Szia Emma!

Jól írtan Andi (is)...

Én is Mirenas vagyok. Nekem 10 és fél hónapja tették fel és még mindig vérezgetek, sokszor nem csak barnás pöttyözés, hanem rendes, piros vér és van, mikor hirtelen "elönt". A dokim azt hitte, hogy elmozdult a Mirena, ezért, de nem mozdult el, nagyon szépen a helyén van.

A másik, nekem nagyon hátranyúló a méhszájam. Ha Neked is, akkor ez azért nagyon jó, mert nem "engedi" kicsúszni a Mirenat.

Ha kilökődik vagy elmozdul, ekkor szokott erős vérzés lenni és fájdalom - ahogy olvastam a leiratban -.

Nekem javasolta a doki, hogy naponta szedjek C vitamint. Én naponta több hónapon keresztül 2000 mg C vitamint szedtem, ez csillapítja a vérzést, nekem nagyon bevált, mert hónapokig még erős vérzésem volt. Most már csak napi 1000 mg-ot szedek. C vitamin túladagolástól nem kell tartani, mert a felesleg távozik a vizelettel. Viszont nagyon jó vérzéscsillapító.

Sok szerencsét Neked a Mirenahoz! :-)

Szép napot! Szia.

7493. Sok kérdés (válaszként erre: 7486. - Szilvi1110)
2017. szept. 23. 15:23

Szia Szilvi1110!

Köszönöm a kimerítő választ! :-)

Biztosan meg volt az oka a dokimnak, hogy nekem miért élből a Mirena-t ajánlotta...

Szültem, többet nem szeretnék, változó korban vagyok, stb..., stb...

Na... Attól ne félj, hogy ha elájulsz :-) Én is majdnem, ez ezzel jár(hat).

Viszont a legjobb helyen, nagy baj nem történhet, mert készül rá a doki és a nővérke is, azonnal közbe tudnak avatkozni és felébresztgetni :-)

Szép hétvégét :-) Szia.

7492. Emma1023 (válaszként erre: 7488. - Andi6020)
2017. szept. 23. 15:18
Köszönöm a válaszodat.:)
7491. Emma1023 (válaszként erre: 7489. - Szilvi1110)
2017. szept. 23. 15:17
Köszönöm a válaszodat.Akkor nem kezdek el parázni.Türelmes leszek.:)
7490. szilvi1110 (válaszként erre: 7483. - Szilvi1110)
2017. szept. 23. 13:55
Az én mensim meg természetesen megszívatott, ma már olyan, mint eddig bármikor... szóval nyugodtan kicserélhettük volna tegnap a jaydessre... :P Tudtam, hogy így lesz... :( :D
7489. szilvi1110 (válaszként erre: 7487. - Emma1023)
2017. szept. 23. 13:52

Ahogy Andi is írta, nagyon változó... tulajdonképpen szinte ahány nő, annyi reakció. Én pl a felrakás után 10 napig véreztem, aztán egy hét szünet, majd megint kb két hét vérzés. Utána beállt rendszeresre, kb 26-32 napos ciklusokra, enyhe vérzéssel, viszont sajnos 10-12 napig tart. Másnak meg egy két hónap alatt teljesen megszűnik a vérzése... kiszámíthatatlan, kinél hogy alakul.

Voltak itt régebben olyanok a fórumon, akinek kilökődött, elég jellegzetes tünetei vannak, ha véletlenül ez történik, azt biztos észre veszed. Nagyon erős görcsök, vérzés...

Az hogy a jelző szálat nem érzed, nem jelent semmit. Az enyém is úgy le van vágva hogy nem lehet érezni. A doki szerint. Én sose kerestem...

7488. andi6020 (válaszként erre: 7487. - Emma1023)
2017. szept. 23. 13:27
Hónapokig tarthat a barnázás. Van akinek kell egy év is, hogy elmúljon. Másnak meg elég pár hét, vagy annyi sem.
7487. Emma1023
2017. szept. 23. 13:25

Sziasztok!Csatlakozom a Mirena használóihoz!5napja van fent és azóta maszatolos barnázásom van.Ez mikor fog elmulani?A dokim azt mondta hogy a felrakás után pár napig lehet vérzés.

Még egy kérdés volt valami ugy hogy elcsuszott vagy kilöködött a Mirena?Ha igen akkor mik voltak a tünetei?Mert én ettől félek a legjobban hogy elmozdul vagy kilöködik.A jelzőszálat sem érzem mondjuk a méhely hátrahajólós ahogy a doki mondta lehet hogy ezért nem érzem?

Bocsánat ha hosszú lett de egy kicsit izgulok. :)

7486. szilvi1110 (válaszként erre: 7485. - Sok kérdés)
2017. szept. 22. 21:25

A levosert teljesen ugyanaz mint a mirena, csak más gyártja, és olcsóbb. Valóban három évre kapta az engedélyt, de mivel ható anyag tartalomban és a napi kibocsátásában is ugyanolyan mint a mirena, így maradhat ez is öt évet.

A jaydess méretében és ható anyag tartalmában is kisebb. A napi kibocsájtásról egymásnak ellent mondó adatokat olvastam. Az egyik szerint ugyanannyi mint a mirenának, csak mivel az össz hatóanyag tartalom kevesebb, ezért három év a kihordási ideje. A másik szerint a napi hormon kibocsájtása is kevesebb. Ma megkérdeztem a dokimat, ő is az első verziót mondta, hogy a napi mennyiség megegyezik a mirenával ésa levoserttel...

Ja, és mindegyikben progeszteron van.

Sokaknak úgy cserélik, hogy nem véreznek, hiszen mint írtad is, van akinek teljesen elmúlik. Csak gondolom, hogy az az elsődleges, hogy akinek van vérzése, akkor legyen a csere, mert akkor picit nyitottabb a méhszáj... de szerintem nem lehet sokkal kellemetlenebb vérzés nékül se...

Én nem is attól félek, hogy fájni fog vagy nem, mert a mostani felrakása se volt fájdalmas. Hanem inkább azért, mert én elájultam utána, és félek attól hogy majd most is el fogok... :D

7485. Sok kérdés (válaszként erre: 7481. - Szilvi1110)
2017. szept. 22. 20:29

Szia Szilvi1110!

Most megnéztem mi az a Levosert. Ahogy látom, kb. ugyanaz, mint a Mirena csak 3 évig...

Én bajban leszek, ha az orvosom azt mondja, hogy akkor veszi le, ha vérzek, mert fogalmam nincs előre, hogy mikor fogok vérezni... Nincs olyan, hogy 3 hetente biztosan megjön, sőt valakinek teljesen elmúlik, egyáltalán nem vérzik.

A Jajdessnek - remélem jól írtam le - még nem néztem utána, de utána nézek annak is.

Szerintem is inkább bizakodó legyél :-) minden rendben lesz.

Szép estét.

7484. szilvi1110 (válaszként erre: 7483. - Szilvi1110)
2017. szept. 22. 19:54
Főleg, hogy nemrég írta egy fórum társunk, (bocsánat, a nevére nem emlékszem), hogy neki is kb másfél év után állt be, addig ő is két heteket maszatolt...
7483. szilvi1110 (válaszként erre: 7482. - Szappanbubi)
2017. szept. 22. 19:46

Köszi szappanbubi :)

Sajnos én inkább negatív vagyok, bár tudom, nem kellene... Hát majd meglátjuk. :)

7482. szappanbubi (válaszként erre: 7481. - Szilvi1110)
2017. szept. 22. 18:45
Szilvi1110 ne legyèl negativ:)dehogynem lehet es lesz is ilyen mázlid:)mièrt ne?Èn is mindig bizok..
2017. szept. 22. 12:05

Sziasztok!

Csere elhalasztva...

Fura ebben a hónapban a mensim. Ma vagyok a harmadik napon, és azért ilyenkor ha nem is sok, de rendes vér szokott jönni... most meg még a megszokottnál is kevesebb, és inkább csak rózsaszínes nyálkás... megvizsgált a doki, azt mondta hogy azért lát vérzést, de nem sokat. Mondta hogy várjuk meg ezt a hónapot, mert ha most kicseréli, ott lesz bennem a rossz érzés, hogy mi van, ha éppen most állt volna be (megjegyzem, nem lesz ilyen mázlim...) szóval ha most is tart 12 napig, akkor jövő hónapban már nem halogatom...

2017. szept. 21. 22:47
Sok kèrdès köszi a választ,bizom benne én is ,jo ez a forum tényleg hofy megbeszélhetjük:)Szilvi1110 szoritok holnapra:)Szèp estét nektek!
2017. szept. 21. 21:44

Szia Szilvi1110!

Nem tudom, hogy Neked mennyire volt kellemetlen az első felhelyezése.

Tudod, hogy kb. mire számíthatsz, ne legyél betojva :-) minden rendben lesz.

Többen írták, hogy a levételt meg sem érezték - én inkább ettől leszek betojva majd -.

Minden rendben lesz :-)

Szia, jó pihenést.

7478. Sok kérdés (válaszként erre: 7476. - Szappanbubi)
2017. szept. 21. 21:42

Szia szappanbubi!

Nem vagyok szakértő sem és orvos sem, de nekem a Mirena felhelyezése óta szinte folyamatos a hányingerem, ez akkor erősödik, ha meg kéne vagyis megjön, a fejfájásom ha nem is mindennapos, legalább másnapos.

Mirena előtt nem volt hányinger, nem volt fejfájás - kivéve, ha jött a lehűlés, esős idő -.

A Mirenam lassan 11 hónapja van fent.

Nekem elviselhető mindkettő, időnként a fejfájás erősebb. A Mirena egyik mellékhatása a migrénes fejfájás is...

Bízzunk benne, hogy a Te szervezeted hamar átáll a változásra és jobb lesz :-)

Szép estét, szia.

2017. szept. 21. 18:42

Holnap fél 12-re megyek kicseréltetni s levosertet jaydessre...

Kicsit be vagyok tojva...

2017. szept. 21. 14:30
Köszi sok kèrdès:)de szerintetek ez csak az elejèn lesz a gyógyszernek amig beáll?
7475. Sok kérdés (válaszként erre: 7469. - Szilvi1110)
2017. szept. 21. 13:50

Szia Szilvi1110!

Ez így van, a Mirena hormonja a méhnyálka hártyára hat. Jó esetben elvékonyítja, hisz ez a szerepe.

Van kivétel: én. Nekem egyre vastagabb, mióta fent van, valszeg ez nem okés, nem tud a szervezetem együttműködni vele, nem tudja befogadni, nekem nem válik be a Miréna úgy látszik, de lentebb erről már elég sok mindent osztottam meg - tapasztalatot -.

Szép napot, szia.

7474. Sok kérdés (válaszként erre: 7466. - Szappanbubi)
2017. szept. 21. 13:47

Szia szappanbubi.

Olvastam a lenti levelezéseket, bocsánat, hogy én is "beleszólók".

Hányinger és fejfájás simán lehet az ösztrogén hormontól, hisz a Mirena egyik mellékhatása is.

Az ösztrogén termelés hiánya bizony lehet már akár 40 évesen is, van, akinek 40 éves korára teljesen elmúlik a mensije, van, akinek még 50 fölött is bőven van. A klimax nincs időhöz kötve, csak egy bizonyos időintervallumhoz...

Nekem szülés óta - 20 éves korom óta - van preklimaxom.

A dokid nyilván tudja mit mihez ír fel, a felelősség azért csak rajta van, figyelnek erre. Nem véletlen, hogy ezt csak ő írhatja fel és hogy folyamatos ellenőrzés mellett lehet szedni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook