Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Bridget!
Nekem csere volt 3 hete, tehát amikor levette a régi Mirenat, akkor tette fel az újat. A jelzőszál nálam rendben volt és ambuláns cserélte. Fel sem vetődött, hogy ne csere legyen, igaz nekem gyógyászati szempontból van fenn és nem fogamzásgátlás miatt. Talán emiatt, de igazból nem tudom.
Kérdezz a rá a dokinál az okára, ha gondolod. Ha már altatnak praktikus lenne a csere.
Szia Bridget!
Nagyon sajnálom, de no para!!!
Mióta van fent Neked, hogy így eltűnt?
Nekem nincs tapasztalatom, még nem vették le a Mirenat, de biztosan írnak majd a többiek, akiknek már van tapasztalatuk.
Kérlek, írd meg, ha levették, hogy mennyi ideig tartott, milyen volt... Függetlenül az altatástól.
Szia.
Sziasztok! Mégiscsak "para" van, mert eltűnt a jelzőszálam, a doki nem tudta levenni - a következő héten megyek a kórházba, hogy altatásban vegyék le :(. Az uh szerint jó helyen van...
A cserét nem ajánlotta rögtön a levétellel együtt, azt mondta, ha megjön, utána rakja fel csak az újat (ezt még azelőtt mondta, mielőtt megvizsgált)
Van tapasztalatotok, hogy mennyi idő után jön meg a levétel után?
Lányok, én nem hinném, hogy elmozdult. Illetve nem úgy mozdult el, ami nem természetes. Mindkettőtöknek nem túl rég van fenn, ez szerintem a természetes helyezkedés. Ha elmozdul, az tünetekkel jár. Vérzés, görcs, satöbbi. Legalábbis szerintem.
De tapasztalatom nincs, mert én soha, egyetlen egyszer se kerestem a szálat, az előzőnél se, és a mostaninál se... panasz nincs rá, hogy szúrna, így nem is foglalkoztam vele, az előzőnél is csak onnan tudom, hogy nem lehetett érezni, hogy a doki mondta mikor vizsgált.
Szóval szerintem no para, persze ha ez megnyugtat titeket, nézessétek meg...
Szia Masni!
Igen, még türelem :-)
Van, akinek a Mirena felhelyezése után szinte rögtön abbamaradt a vérzése...
Nekem egy éve folyamatosan van, na jó, van azért pár nap tiszta, de szerintem több a barnás, pirosas.
Most már jobban megfigyelem, csak nálam az is nagyon gáz, ahogy lentebb írtam is, hogy én nem tudok pont ezért ciklust követni-számolni...
Szép napot!
Szia Virág!
Nekem annyiban van csak tapasztalatom, hogy én sem érzem a jelzőszálat. Nekem is nagyon rövidre vágta a doki, de UH látszik, hogy ott van.
Elmozdulhat, ezért is írják, hogy nem ajánlatos tampont használni - bár én használok -, mert hozzátapadhat a jelzőszál és elmozdulhat.
Ha elmozdul, lejjebb csúszik, akkor állítólag erős görcsök és vérzés kíséretében történik mindez.
Tapasztalatom nincs e téren, viszont én a helyedben, a biztonság kedvéért másképp védekeznék addig, ameddig nem mész jövő hét pénteken a dokihoz. Ha elmozdul, akkor meglehet, hogy nem ott fejti ki a hatását, ahol kell és az rizikós lehet.
Szép napot!
Szilvi, sajnálom, amit írsz :-(
Igazából ezt Te tudod, hogy a szervezeted melyik vérzési ciklust bírja el, a "rövidebb" 6-7 napost vagy a hosszabb, közel két hetest.
Az azért nagyon jó, hogy Neked más mellékhatás nincs, bár ez sem kellemes, amiről írsz.
Én pontosan tudom egy éve a Mirenaval :)))
Igen, az már rosszabb, hogy nem tudsz együtt lenni a hónap felében, mert vérezgetsz :-(
December nem sokára itt van, még meglátod, hogy hogy alakulnak a dolgok a Jaydessel...
Kívánom, hogy minden rendbe jöjjön és abbamaradjon ez az elhúzódó vérezgetés! :-)
Szia Szilvi!
Köszönöm, hogy írtál! :-)
Olvastam már itt több hölgyet és azt is írták, hogy akkor veszik le, illetve cserélik, mikor "megvan", mert akkor ki van tágulva a méhszáj, egyébként nincs és ez akkor fájdalmas :-(
Szóval ezért is para nálam a levétel.
De még gondolkozom idén a levételen :)))
Szép napot!
Masni, légy még türelmes, nagyon kevés idő telt el a felhelyezés óta...
Nálam meg lehet hogy a sterilizáció lesz a megoldás. Lassan két hete lett kicserélve a Levosert a Jaydessre, a mensi ötödik napján. Ez a vérzésem is elhúzódott 12 napig, aztán volt három tiszta napom, tegnap megint rózsaszínes cucc, mellette a szokásos görcsök... decemberbe kell mennem kontrollra, addig kap haladékot, utána elindítom a sterilizáció folyamatát...
Az a dühítő, hogy nagyon komoly tüneteim nincsenek, mint pl fejfájás, hízás, falánkság, depresszió, satöbbi, csak a 26-28 napos ciklus, aminek legalább a fele nem tiszta nap... az egyetlen pozitívum, hogy a vérzés erőssége minimális, de már magam se tudom, mi a jobb, 6-7 nap erős, vagy 14-15 nagyon gyenge.... Lassan ott tartok, hogy inkább az előző... legalábbis nekem már lelkileg kezd nagyon megterhelő lenni, hogy sose tudom mire számítsak, és a hónap felében hmmmm.... használhatatlan vagyok... :P És mindez már 15 hónapja, szóval igazán nem lehet azt mondani, hogy türelmetlen vagyok...
Sajnálom amúgy nagyon, mert ha valakinél jól működik, nagyon jó kis cucc ez...
Szia Sok kérdés!
Bármikor levetetheted, nincs mensihez kötve. Hiszen azoknak a nőknek is leveszik/cserélik, akik olyan mázlisták, hogy teljesen vérzés mentesek :)
Persze ha valakinek rendszeres marad a mensije, nyilván abban az időben veszik le, de ha össze vissza van, hiába is várnának bármire.
Még annyit: én nem tudok ciklusokat számolni.
Olyan sűrűn jön meg és több napig tart, több nap kihagyás, megint több nap vérzés, hogy nem tudok ciklust számolni... Ez gáz lesz, ha levetetem, mert nem fogom tudni, hogy mikor lehet...
Szia Evet!
Örülök, hogy azért van, akinek bejön a Mirena! :-)
Szép estét, szia.
Szia Masni!
Ne aggódj, nyugalom...
Nekem egy éve tették fel a Mirenat, 8 hónap után is véreztem és még mindig vérzek.
Van, amikor barnás, de elég sokszor piros, rendes és több napig, bár tény, hogy nem olyan mennyiségű, mint előtte volt.
Megvizsgált a dokim nyáron, mert 8 hónap után már nem kéne pirosan véreznem, azt gondolta, hogy elmozdult a Mirena, de szuperül a helyén van.
Nem vékonyodik a méhnyálkahártyám - ahogy kellene a Mirena-tól -, hanem vastagszik.
UH-val is megvizsgált.
Nem egyformák a tünetek a Mirenas nőknél sem. Én például híztam tőle, nagyon gyorsan nő a szőröm, hányinger, viszketés fürdés után, stb... A szervezetem nagyon tartja a vizet, teljesen felborult a vizháztartásom, ettől a hízás. A Mirenanál 1-10 nőnek van ilyen 1000-ből. Én pont beleestem.
Neked jobbakat kívánok a Mirenaval!
Szia.
Sziasztok,
Másfél éve van Mirenám, előtte nuvaringet használtam. 3 gyerkőcöm van és 43 éves vagyok, a doki ajánlotta kidomborítva az előnyeit. A felhelyezés után olvastam a használatijában a vérezgetésről. Nekem kb 4 hónapig tartott a kiszámíthatatlan vérezgetés, (irtó mérges voltam a dokimra, majdnem ráment a kapcsolatom is). Azóta viszont 24-28 napos ciklusaim vannak 3-4 napos gyenge mensikkel, ami tök jó. Úgyhogy még egy pici türelem, Masni.
Sziasztok Lányok,
Szeptember végén tetettem fel Mirenat a masodik szülésem után fél évvel. Megvártambh szoptatás utáb még 2x megjöjjön, beálljon a szervezetem. Mióta felhelyezték szinte folyamatosan vérzek, mint egy menstruáció 4.nap. Nem erős, de nem is barnázás. Murphy törvénye szerint mikor múlt héten kontrollon voltam akkor 5 napra abba maradt a vérzés csak minimális barnázásom volt...a doki megvizsgált, de csak manuálisan, uht nem végzett. Annyit mondott h tökéletes az elhelyezkedése, rendben van. A vérzésre pedig h lám már javul, de normális is, az is ha még visszajön, ne aggódjak türelem. Szerintetek ez normális? Már nagyon unom és hónap közepén vasat is kellett bevennem, annyira lefáradtam, vérszegénység tüneteim voltak. Szerintetek mit tegyek? Várjak még?
Szia, Szilvi! :)
Köszönöm szépen a megnyugtató üzeneted! Azóta még nem voltam orvosnál, de fontolgatom, hogy hamarosan felkeresem, és akkor még néhány millimétert lecsípetek a szálból. Akkor aztán abszolút nem fog kilátszani, kiérni a méhszájamból. Ha azt mondod, a Te orvosod is olyan ügyes, hogy így is le tudja szedni, akkor nem gondolkodom rajta már sokáig, mert azért nekünk így nagyon kell vigyáznunk párommal, ha együtt vagyunk.
Szia Bridget!
Nekem múlt héten (szerdán) cseréltek Mirenat - Mirenara. Az előző 4.5 évet volt fenn és nekem is kezdet visszatérni a szabálytalan vérzés (nekem anno ezért is tették fel). A csere hamar megvolt és bár kicsit kellemetlen volt, összességében nem volt vészes. Utána két napig görcsöltem, de a doktornőm szerint ez is egyéni. Szóval ne aggódj, túl leszel rajta!
Köszi!
Tiszta para vagyok! :)
Szia Bridget!
A csere miatt ne aggódj, nem vészes. Friss tapasztalat, pénteki :)
Nekem Levosertet cseréltek Jaydessre, de más okból, nem azért mert lejárt az ideje.
Viszont az újra megjelenő vérezgetés valóban jelentheti azt, hogy fogyóban a hormon.
Sziasztok! Lejárt a három évem a Mirena kicsinyevel, a Jaydessel. Következő pénteken megyek a dokihoz.
Nekem már legalább 2,5 fél éve nem jött meg, most elkezdtem pecsételni. Akiknek cseréltek volt ilyen tünete? Elkepzelheto, hogy tényleg az évfordulóra kifogyott a töltet? 😮 Mennyire aggódjak a csere miatt?
Szia Szilvi!
Én is drukkolok Neked, hogy beváljon!
Nekem nem cserélték, lassan egy éve van fent a Mirena, de a felrakás után jó pár napig görcsöltem, elég furán, kicsit meg is voltam ijedve, de aztán elmúlt.
Ahhoz képest, hogy már rég nem kellene véreznem, egy hete elég szépen elöntött, meg azóta is pár napra rá és még most is, nem csak barnás.
Na, majd írj, hogy minden rendben van-e?
Biztosan beválik, csak pihengess most tényleg :-)
Szia.
Szia Katoka!
Nekem annyira nem erős a görcs szerencsére. Vettem be nospát, de inkább azért, hogy segítsen megnyugodni a méhemnek, nem azért mert annyira fáj. Érdekes amúgy, hogy nem rögtön kezdett görcsölni, hanem egy két óra múlva. Mikor az elsőt felrakták, szinte azonnal görcsölt, és sokkal erősebben is mint most...
Vérzésem nekem továbbra is van, bár ez még "csak" a hatodik nap.
Te is pihenj, itt a hosszú hétvége :)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?