Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

7489. szilvi1110 (válaszként erre: 7487. - Emma1023)
2017. szept. 23. 13:52

Ahogy Andi is írta, nagyon változó... tulajdonképpen szinte ahány nő, annyi reakció. Én pl a felrakás után 10 napig véreztem, aztán egy hét szünet, majd megint kb két hét vérzés. Utána beállt rendszeresre, kb 26-32 napos ciklusokra, enyhe vérzéssel, viszont sajnos 10-12 napig tart. Másnak meg egy két hónap alatt teljesen megszűnik a vérzése... kiszámíthatatlan, kinél hogy alakul.

Voltak itt régebben olyanok a fórumon, akinek kilökődött, elég jellegzetes tünetei vannak, ha véletlenül ez történik, azt biztos észre veszed. Nagyon erős görcsök, vérzés...

Az hogy a jelző szálat nem érzed, nem jelent semmit. Az enyém is úgy le van vágva hogy nem lehet érezni. A doki szerint. Én sose kerestem...

7488. andi6020 (válaszként erre: 7487. - Emma1023)
2017. szept. 23. 13:27
Hónapokig tarthat a barnázás. Van akinek kell egy év is, hogy elmúljon. Másnak meg elég pár hét, vagy annyi sem.
7487. Emma1023
2017. szept. 23. 13:25

Sziasztok!Csatlakozom a Mirena használóihoz!5napja van fent és azóta maszatolos barnázásom van.Ez mikor fog elmulani?A dokim azt mondta hogy a felrakás után pár napig lehet vérzés.

Még egy kérdés volt valami ugy hogy elcsuszott vagy kilöködött a Mirena?Ha igen akkor mik voltak a tünetei?Mert én ettől félek a legjobban hogy elmozdul vagy kilöködik.A jelzőszálat sem érzem mondjuk a méhely hátrahajólós ahogy a doki mondta lehet hogy ezért nem érzem?

Bocsánat ha hosszú lett de egy kicsit izgulok. :)

7486. szilvi1110 (válaszként erre: 7485. - Sok kérdés)
2017. szept. 22. 21:25

A levosert teljesen ugyanaz mint a mirena, csak más gyártja, és olcsóbb. Valóban három évre kapta az engedélyt, de mivel ható anyag tartalomban és a napi kibocsátásában is ugyanolyan mint a mirena, így maradhat ez is öt évet.

A jaydess méretében és ható anyag tartalmában is kisebb. A napi kibocsájtásról egymásnak ellent mondó adatokat olvastam. Az egyik szerint ugyanannyi mint a mirenának, csak mivel az össz hatóanyag tartalom kevesebb, ezért három év a kihordási ideje. A másik szerint a napi hormon kibocsájtása is kevesebb. Ma megkérdeztem a dokimat, ő is az első verziót mondta, hogy a napi mennyiség megegyezik a mirenával ésa levoserttel...

Ja, és mindegyikben progeszteron van.

Sokaknak úgy cserélik, hogy nem véreznek, hiszen mint írtad is, van akinek teljesen elmúlik. Csak gondolom, hogy az az elsődleges, hogy akinek van vérzése, akkor legyen a csere, mert akkor picit nyitottabb a méhszáj... de szerintem nem lehet sokkal kellemetlenebb vérzés nékül se...

Én nem is attól félek, hogy fájni fog vagy nem, mert a mostani felrakása se volt fájdalmas. Hanem inkább azért, mert én elájultam utána, és félek attól hogy majd most is el fogok... :D

7485. Sok kérdés (válaszként erre: 7481. - Szilvi1110)
2017. szept. 22. 20:29

Szia Szilvi1110!

Most megnéztem mi az a Levosert. Ahogy látom, kb. ugyanaz, mint a Mirena csak 3 évig...

Én bajban leszek, ha az orvosom azt mondja, hogy akkor veszi le, ha vérzek, mert fogalmam nincs előre, hogy mikor fogok vérezni... Nincs olyan, hogy 3 hetente biztosan megjön, sőt valakinek teljesen elmúlik, egyáltalán nem vérzik.

A Jajdessnek - remélem jól írtam le - még nem néztem utána, de utána nézek annak is.

Szerintem is inkább bizakodó legyél :-) minden rendben lesz.

Szép estét.

7484. szilvi1110 (válaszként erre: 7483. - Szilvi1110)
2017. szept. 22. 19:54
Főleg, hogy nemrég írta egy fórum társunk, (bocsánat, a nevére nem emlékszem), hogy neki is kb másfél év után állt be, addig ő is két heteket maszatolt...
7483. szilvi1110 (válaszként erre: 7482. - Szappanbubi)
2017. szept. 22. 19:46

Köszi szappanbubi :)

Sajnos én inkább negatív vagyok, bár tudom, nem kellene... Hát majd meglátjuk. :)

7482. szappanbubi (válaszként erre: 7481. - Szilvi1110)
2017. szept. 22. 18:45
Szilvi1110 ne legyèl negativ:)dehogynem lehet es lesz is ilyen mázlid:)mièrt ne?Èn is mindig bizok..
2017. szept. 22. 12:05

Sziasztok!

Csere elhalasztva...

Fura ebben a hónapban a mensim. Ma vagyok a harmadik napon, és azért ilyenkor ha nem is sok, de rendes vér szokott jönni... most meg még a megszokottnál is kevesebb, és inkább csak rózsaszínes nyálkás... megvizsgált a doki, azt mondta hogy azért lát vérzést, de nem sokat. Mondta hogy várjuk meg ezt a hónapot, mert ha most kicseréli, ott lesz bennem a rossz érzés, hogy mi van, ha éppen most állt volna be (megjegyzem, nem lesz ilyen mázlim...) szóval ha most is tart 12 napig, akkor jövő hónapban már nem halogatom...

2017. szept. 21. 22:47
Sok kèrdès köszi a választ,bizom benne én is ,jo ez a forum tényleg hofy megbeszélhetjük:)Szilvi1110 szoritok holnapra:)Szèp estét nektek!
2017. szept. 21. 21:44

Szia Szilvi1110!

Nem tudom, hogy Neked mennyire volt kellemetlen az első felhelyezése.

Tudod, hogy kb. mire számíthatsz, ne legyél betojva :-) minden rendben lesz.

Többen írták, hogy a levételt meg sem érezték - én inkább ettől leszek betojva majd -.

Minden rendben lesz :-)

Szia, jó pihenést.

7478. Sok kérdés (válaszként erre: 7476. - Szappanbubi)
2017. szept. 21. 21:42

Szia szappanbubi!

Nem vagyok szakértő sem és orvos sem, de nekem a Mirena felhelyezése óta szinte folyamatos a hányingerem, ez akkor erősödik, ha meg kéne vagyis megjön, a fejfájásom ha nem is mindennapos, legalább másnapos.

Mirena előtt nem volt hányinger, nem volt fejfájás - kivéve, ha jött a lehűlés, esős idő -.

A Mirenam lassan 11 hónapja van fent.

Nekem elviselhető mindkettő, időnként a fejfájás erősebb. A Mirena egyik mellékhatása a migrénes fejfájás is...

Bízzunk benne, hogy a Te szervezeted hamar átáll a változásra és jobb lesz :-)

Szép estét, szia.

2017. szept. 21. 18:42

Holnap fél 12-re megyek kicseréltetni s levosertet jaydessre...

Kicsit be vagyok tojva...

2017. szept. 21. 14:30
Köszi sok kèrdès:)de szerintetek ez csak az elejèn lesz a gyógyszernek amig beáll?
7475. Sok kérdés (válaszként erre: 7469. - Szilvi1110)
2017. szept. 21. 13:50

Szia Szilvi1110!

Ez így van, a Mirena hormonja a méhnyálka hártyára hat. Jó esetben elvékonyítja, hisz ez a szerepe.

Van kivétel: én. Nekem egyre vastagabb, mióta fent van, valszeg ez nem okés, nem tud a szervezetem együttműködni vele, nem tudja befogadni, nekem nem válik be a Miréna úgy látszik, de lentebb erről már elég sok mindent osztottam meg - tapasztalatot -.

Szép napot, szia.

7474. Sok kérdés (válaszként erre: 7466. - Szappanbubi)
2017. szept. 21. 13:47

Szia szappanbubi.

Olvastam a lenti levelezéseket, bocsánat, hogy én is "beleszólók".

Hányinger és fejfájás simán lehet az ösztrogén hormontól, hisz a Mirena egyik mellékhatása is.

Az ösztrogén termelés hiánya bizony lehet már akár 40 évesen is, van, akinek 40 éves korára teljesen elmúlik a mensije, van, akinek még 50 fölött is bőven van. A klimax nincs időhöz kötve, csak egy bizonyos időintervallumhoz...

Nekem szülés óta - 20 éves korom óta - van preklimaxom.

A dokid nyilván tudja mit mihez ír fel, a felelősség azért csak rajta van, figyelnek erre. Nem véletlen, hogy ezt csak ő írhatja fel és hogy folyamatos ellenőrzés mellett lehet szedni.

7473. Sok kérdés (válaszként erre: 7465. - SzJ74)
2017. szept. 21. 13:36

Szia Sz174! (Ha jól olvastam ki a neved) :-)

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál.

Elég gáz, ha ez altatásos, bár annyiban jó, hogy nem érzek-látok-hallok semmit.

Akkor nem sok napig véreztél utána nagy mennyiségben, ez jó hír... Bár ez is mindenkinél más és más.

Van egy olyan sejtésem, hogy ha fent van a Mirena, ezt nem tudják megcsinálni, így kénytelen vagyok levetetni a Mirenat.

Nyilván megbeszélem a dokival, de megvárom az időpontot és a vizsgálatot most már a hasi UH-ra.

Ha ez altasásos, akkor hiába van maszek doki maszek rendelővel, kórházba kell mennem...

Még egyszer köszönöm, hogy írtál, megnyugtattál, szép napot Neked! :-)

2017. szept. 20. 22:45
Nem sajnos,klimaxot mondtak:(korai a csaladomba de mindenkinek pikk pakk panaszmentesen elmult:(
7471. szilvi1110 (válaszként erre: 7470. - Szappanbubi)
2017. szept. 20. 22:14

Akkor egy idősek vagyunk, csak nekem két gyerkőccel több van :)

Változó kori ösztrogénhiányra gondoltam, de ahhoz még fiatal vagy szerintem....

7470. szappanbubi (válaszként erre: 7469. - Szilvi1110)
2017. szept. 20. 20:41
Dehogy vagy:)41 vagyok..2 gyerkőcöm van de mar nagyok:)
7469. szilvi1110 (válaszként erre: 7468. - Szappanbubi)
2017. szept. 20. 18:29
Szerintem a mirénának semmi köze a szervezeted ösztrogén termeléséhez... a benne lévő progeszteron a méhnyálka hártyára hat, nem a komplett hormon rendszerre... bocsánat, ha indiszkrét a kérdés, de hány éves vagy?
7468. szappanbubi (válaszként erre: 7467. - Szilvi1110)
2017. szept. 20. 17:00
Nem tudom nem mondta gondolom amig helyreáll az ösztrogèn,most 3 havit irt fel es azt mondta rajta kivül senki nem irhat receptet ill.hogy ellenőrzés mellett kell szedni:(semmi konkret en meg nem merem hivni hogy 6 szem utan hanyingerem van,azt mondta ez hasonlo mint a fogamzasgatlo...elvileg biztos tudja mitcsinal hogy mirena mellé irta de szerintem fura hogy 1,5eve fennt van es erre meg +hormon kell akkor nem teszi a dolgat?:(
7467. szilvi1110 (válaszként erre: 7466. - Szappanbubi)
2017. szept. 20. 14:27
Szerintem lehetséges simán. Ezt tartósan kell szedned, vagy csak egy ideig?
7466. szappanbubi (válaszként erre: 7462. - Szilvi1110)
2017. szept. 20. 13:16
Köszi Szilvi1110:)most kezdtem a hormont fejfajas,ill.hànyinger normalis?Ez csak az elejèn van szerinted?
7465. SzJ74 (válaszként erre: 7460. - Sok kérdés)
2017. szept. 20. 11:26

Szia!

Nekem volt eü.küretem a Mirena felrakása előtt. Emiatt ne aggódj! Altatásban végzik, pár perc az egész és még aznap este haza lehet menni a kórházból. Utána nagyon gyenge vérzésem volt kb 2 napig, fájdalom nem volt, csak egy kicsit éreztem a hasam.

Egyébként Mirena előtt nekem is nagyon erős vérzéseim voltak, azért kellett a küret és a Mirena is.

7464. Sok kérdés (válaszként erre: 7463. - Szilvi1110)
2017. szept. 19. 22:10

Szia Szilvi!

Köszönöm szépen a választ!

A felhelyezésnél én is (majdnem) elájultam, hozta is gyorsan a doki a tarkómra a vizes ruhát és azzal törölgetett.

Én kicsit tartok a levételtől, mert ritka - dokim állítólag még ennyire ilyet nem is látott -, hogy nagyon hátranyúló méhszájam van, ez a Mirena szempontjából tökéletes, mert nem tud kicsúszni, valszeg ezért nem lehet érezni a vezető szálat sem és pont ez az, hogy mennyire lesz egyszerű levetetni...

Hm... Az egészségügyi kürettel kapcsolatban is köszönöm, amit írtál, még ha Neked nem is volt ilyen. Ha hasonló, akkor valószínűleg ez is altatásban történik, bár én nagyon parázok minden orvostól, minden beavatkozástól, hipohonder vagyok, abból is a legrosszabb :-(

Mindenesetre megcsináltatom a hasi UH-t - talán novemberre kapok időpontot, sehol nincs orvos, ahová mehetnék beutalóval - és utána döntök a levételről vagy a megtartásról, a vizsgálat eredményének függvényében.

Szép estét, szia.

7463. szilvi1110 (válaszként erre: 7460. - Sok kérdés)
2017. szept. 19. 02:05

Szia Sok kérdés.

Nem tudok minden kérdésedre választ, a levételre itt szinte mindenki azt írta, hogy nem fáj, sokkal rövidebb is mint a felhelyezés. Mondjuk nekem fájni az se fájt, csak kellemetlen volt, mindezek ellenére elájultam, szóval kicsit én is tartok a cserétől...

A darabos vérzést tényleg többen írák, viszont olyan is volt szép számmal, akinek nem volt ilyen gondja levétel után. Szerintem ez is szervezet függő, viszont lehet, hogy azoknál gyakoribb, akik alapból az erős, darabos vérzés miatt rakatták fel...amúgy én is ebbe a csoportba tartozom, sajnos...

Egészségügyi küretem még nem volt, viszont egy fenyegető vetélés miatti abortuszom igen. Az eü.küret is nagyon hasonló, altatásban történik, fájdalom nincs utána, és extrém erős vérzés se.

7462. szilvi1110 (válaszként erre: 7458. - Szappanbubi)
2017. szept. 19. 01:56

Szia.

Hát, nem tudom... a mirenában csak progesteron van, amit te szedsz, abban meg ahogy látom, mellette ösztrogén is... igazából szerintem nem gáz a kettő együtt, rövid távon biztosan nem... de ezt csak laikusként gondolom. De a dokid csak tudja, mit miért ad...

2017. szept. 18. 22:02

Egyébként a nőgyógyászom nagyon úgy tűnik, hogy magasztalja a Mirenat és nem javasolta a levételét, mikor megemlítettem a hízást és a vízvisszatartást, inkább elküldött mindenféle vizsgálatra kizárásos alapon, de eddig mindenhol minden OK.

Nem tudom, hogy ebből van-e pénzük, hogy ki hány évig tartja fent a Mirenat, abból biztos, ha valakinek felírja receptre és felhelyezi.

Azt sem javasolta - mikor megemlítettem neki -, hogy ilyen fórumokat olvasgassak, mert "baromság", ne hallgassak másokra. Pedig véleményem szerint pont egy ilyen fórum a jó, hogy mindenki leírja a saját tapasztalatait. Nyilván, ahány ember, annyiféle, mindenkinek máshogy hat az egyik és a másik, itt legalább olvasni lehet ilyet is, olyat is és nagyjából sejteni lehet, hogy mikre lehet számítani. Ha kérdés előtt állunk, nem ijedünk meg, mert olvassuk, hogy másnak is előfordulhatnak ilyen vagy olyan tünetek.

Nagyon normális doki - magán -, kedves, szimpatikus és lelkiismeretes, de kicsit gondolkodóba estem...

Elnézést, hogy sokat írtam, de gondoltam ezeket megosztom veletek is. Végülis úgy látszik, hogy a saját megérzésem látszik beigazolódni. Nekem úgy néz ki, hogy nem válik be a Mirena.

Szép estét, jó pihenést, sziasztok.

2017. szept. 18. 21:56

Szóval folytatom, hogy ne legyen hosszú...

El lettem küldve még egy hasi UH-ra vese, mellékvese, ha ez az eredmény is rendben lesz, teljes kizárásos alapon a Mirena az oka a hízásomnak, most a méh nyálkahártya vastagodás nem is annyira érdekes.

Az egyik kérdésem az lenne, aki levetette a Mirenat, fájt-e? És mennyire? Nekem a feltétele fájt nagyon, pontosabban a görcsök. Azok nem mensis görcsre hasonlítottak, inkább szülés előtti görcsökre.

A másik kérdése, hogy olvastam itt-ott, hogy utána dől a vér és nagy alvadt vérdarabok. Ez nekem nem új, 11 éves korom óta 6-7 napig tartott és nagyon erős vérzéssel, nagyon darabossal, sohasem volt miómám, nekem ilyen a szervezetem. Szóval hány napig lehet számolni nagyon erős és darabos vérzéssel?

A harmadik kérdésem pedig az lenne, akinek volt egészségügyi kürete, az műtéti féle beavatkozás altatással? Milyen tapasztalatok voltak utána?

Volt-e komplikáció, fájt-e, mennyire erős volt utána a vérzés és mennyi ideig, stb...?

Elég sokat utazom a munkahely és a lakás között tömegközlekedéssel, a Mirena előtt annyira erős volt a vérzésem, hogy 6 pettyes tamponnal és TENA betéttel fél órát sem bírtam ki, folyt minden, ahogy nem kellett volna.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook