Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

7970. Sok kérdés (válaszként erre: 7964. - Almababy)
2018. márc. 22. 17:40

Szia almababy!

Ne haragudj, nem szeretnék egyáltalán bele szólni, de én nem húznám ki magamnak, ezt mindenképpen orvosra bíznám. Ahogy a felhelyezés, úgy a kivétel is "kisműtőben" történik és nem véletlenül.

Bocsánat, a Te dolgod, tényleg nem akarok itt okoskodni, főleg nem beleszólni a Te dolgodba.

Csak óvatosságra intelek e téren.

7969. Sok kérdés (válaszként erre: 7961. - Vicabogyó)
2018. márc. 22. 17:36

Szia Vicabogyó!

Hivatal1 levelére is válaszolva: igen, nekem is javasolta a doki az önellenőrzést, illetve a Mirena tájékoztatóban is benne van.

Én nem érzem a jelzőszálamat és a partnerem sem :-) de ott van rendesen a helyén, minden ellenőrzés alkalmával mutatja a doki az UH-n, hogy minden ok, minden a legnagyobb rendben és helyén :-)

7968. Sok kérdés (válaszként erre: 7959. - Márabéoldal)
2018. márc. 22. 17:33

Szia Márabéoldal!

Köszönöm szépen a választ!

Mikor betöltöttem a 40-et, engem is elküldtek, hogy 40 felett menni kell mammográfiára is.

Nagyon kellemetlen egy vizsgálat és pasik is vannak ott, el nem tudom képzelni, hogy nekik hogy végzik el ezt a vizsgálatot - nekem nagy melleim vannak -.

Eddig mindig a mammográfia után UH-val is megvizsgáltak, tavaly először nem, de ezentúl nem fogom kihagyni azt sem, csak úgy megyek, ha UH-val is megnézik.

A legjobbakat kívánom Neked!!!

7967. hivatal1 (válaszként erre: 7966. - Zsuzsi988)
2018. márc. 22. 15:45
Észre sem vettem, annyira kevés.
7966. zsuzsi988 (válaszként erre: 7965. - Hivatal1)
2018. márc. 22. 14:10

És az egy nap alatt mennyi volt a menzeszed?Mert nekem most esedékes a havim,és 2 nap alatt 1-1 csepp volt az egész

Nagyon fura,mert eddig össze vissza pecsételtem,de mióta naponta iszom a C vitamint,azóta elmúlt a pecsételés.Viszont nem tudom mennyire normális h csak ilyen minimális mennyiségű volt a menzeszem...

7965. hivatal1 (válaszként erre: 7964. - Almababy)
2018. márc. 21. 17:15

Szia,

Nekem Jaydessem van, de az szinte ugyanaz. Semmi problémám nincs vele, ebben a hónapban csak egy napot vérezgettem.

Amíg egyéb tünetem nincs, addig ez a szál dolog sem gond szerintem akkor.

7964. almababy (válaszként erre: 7962. - Hivatal1)
2018. márc. 21. 17:10

Szia!

Nekem 10. hónapja van Mirénám.

Első hónapokban picit éreztem a szálat, aztán hónapok óta zömében nem érzem, heti 1-2x, vagy kéthetente egyszer nagy görcsök közepette nagyon kijön, majd fél nap múlva újra eltűnik.

Nődoki azt mondta, normális, ha hol van, hol nincs.

Én 10 hónapja hol pecsételek, hol vérzek. Meg szokott nagyon fájni...:(

Eldöntöttem, hogy ma kivetetem, erre az Uh-n valami furcsa volt, mintha átmetszetben látszana a Mirena, úgyhogy hétfő új UH.

Nem fáj, s most nem is vérzik, úgyhogy remélem nem állt belém vagy valami...

Ha újra előtűnik a jelzőszála, kihúzom. Nem bírok vele tovább szenvedni.

Állandó vérzés-készültség, az állandó pecsételéstől, vérezgetéstől piszkosnak érzem magam, állandó betét, libidóm (ettől is) sokat csökkent.

Hogy mire váltok, nem tudom.

Csak legyen meg s jöjjön ki maradéktalanul a Mirena..

7963. Vicabogyó (válaszként erre: 7962. - Hivatal1)
2018. márc. 21. 12:47

Mirenád van?

Ha nagyon zavar nézesd meg. Az a biztos és legalább megnyugszol.

7962. hivatal1 (válaszként erre: 7961. - Vicabogyó)
2018. márc. 21. 11:36

Hát, hogy az orvos mit mondott, arra nem igazán emlékszem, mert a felhelyezésről ne is beszéljünk...

Elolvastam a tájékoztató füzetet, abban volt, ha nincs meg a jelzőszál gond, egyébként eddig eszembe sem jutott "nézegetni". De semmi tünetem nincs, minden rendben van.

7961. Vicabogyó (válaszként erre: 7960. - Hivatal1)
2018. márc. 20. 20:37

Szia. Nekem nincs személyes tapasztalatom még (remélem egyszer végre lehet) de azt szokták írni (lehet lentebb már elhangzott) hogy a ciklus során változik a méhszáj állása ezért ha rövidebb a szál nem mindig érezni. Volt aki nem érezte pedig minden oké volt.

Amúgy orvos szokta mondani hogy önellenőrzést kell végezni? Mert ismerőseim közül ezt senkitől nem hallottam. Fórumokon viszin rengetrget találkozok a dologgal

7960. hivatal1
2018. márc. 19. 14:33
Sziasztok, járt már valaki úgy, hogy fél év után eltűnt a jelzőszál?
7959. márabéoldal (válaszként erre: 7930. - Sok kérdés)
2018. márc. 19. 13:39

Szia! Hát erősködtek a rendelőben, hogy 40 felett már mammográfia javasolt, pedig azt nem akartam. Az csak azt mutatta, hogy van ott valami, az UH-n látszott egyértelműen, hogy folyadékkal teli ciszta van.

8 hónapig volt Mirenám.

7958. Sok kérdés (válaszként erre: 7957. - Jereti)
2018. márc. 15. 15:02

Szia Jereti!

Örülök neki, hogy a jelzőszál probléma megoldása után is szuperül működik minden Nálatok! :-)

Nagyon jó, hogy Párodnak bevált a Mirena!

Nem gondolnám, hogy szempont, mert én sem szedtem előtte semmit, szültem is, 40 felett is vagyok, én közel egy évig véreztem mellette nem is akárhogyan, jelzőszál problémám nem volt ugyan, de híztam, kizárásos alapon bizonyítottan a Mirenától. Nem egyformán reagálunk rá, a szervezetünk, mi nők sem vagyunk egyformák :-)

A legjobbakat Nektek, örülök, hogy írtál, időnként nézz be, itt azért zajlik néha-néha az élet :)))

Szia.

7957. jereti
2018. márc. 14. 08:25
Sziasztok! Gondoltam, benézek ide, hiszen anno itt kaptunk tanácsokat. És meglepődve látom, milyen sokféle tünetekkel jár többeknél is a mirena. Épp ezért csak annyit írnék azoknak, akik esetleg vacillálnak, hogy a feleségemnél november óta továbbra is szuperül működik, január közepétől kezdve (tehát 2 hónappal a feltevés után) teljesen elmúlt a vérzés, csak havi 1-2 nap minimális pecsét van, amihez betét se kell, nekem már nem szúr a jelzőszál, amióta rövidebb lett, libidó nőtt (aligha bánom), hízás semmi. Tehát jobb aligha lehetne :) Nem tudom szempont-e, de korábban sosem szedett fogamzásgátlót, lehet, hogy ezért vált be neki? Ez csak egy felvetés. De 2 gyerek után, 42 évesen telitalálatnak tűnik.
7956. zsuzsi988 (válaszként erre: 7955. - Mariannka80)
2018. márc. 12. 10:42
Neked is sokat van még pecsételő vérzésed?Nekem volt 2 tiszta napom...Szuper... 😤😤😧😧
7955. Mariannka80 (válaszként erre: 7953. - Zsuzsi988)
2018. márc. 11. 05:47
Nemrég kezdtem inni.4 napot késett.
7954. Sok kérdés (válaszként erre: 7950. - Zsuzsi988)
2018. márc. 10. 17:11

Szia Zsuzsi!

Örülök neki, nagyon szívesen, máskor is! :-)

Azt a teát nem ismerem, nem ittam még, viszont hallottam én is róla itt már több lánytól :-)

Vagy hölgytől, bocsánat :-)

Viszont még valami eszembe jutott, ami nagyon tuti vérzéscsillapító, én ezt is rendszeresítettem anno és nagyon sok jó mellékhatása van még :-)

Ha iszol kávét, cappucinót, hasonlókat, jó a tetejére egy kis őrölt fahéjat szórni :)))

Szia.

7953. zsuzsi988 (válaszként erre: 7952. - Mariannka80)
2018. márc. 10. 16:50
És tapasztalták valami változást,javulást?Nekem azt mondták a gyógyszertárban,hogy szoptatás alatt nem lehet ezt a teát inni...
7952. Mariannka80 (válaszként erre: 7950. - Zsuzsi988)
2018. márc. 10. 16:41
Én is iszom a teát is....
7951. Vicabogyó (válaszként erre: 7950. - Zsuzsi988)
2018. márc. 10. 15:29
Szerintem ne várj a teával. Ártani semmiképp sem árt ha valamit tesz az csak jó. Most hogy eszembe jutattad lehet én is veszek. Én még nem próbáltam de jó gyógynövényeket tartalmaz
7950. zsuzsi988 (válaszként erre: 7947. - Sok kérdés)
2018. márc. 10. 12:13
Ismét megnyugtattál, köszönöm!:) Nagy remênyeket fűzök most a C vitaminhoz.Ha pedig már nem szopizik a kisfiam,és még mindig tart az össze-vissza pecsételgetés,akkor pedig ki szeretném próbálni a Lady Vital teát.Arról is sok jót olvastam
7949. Mariannka80 (válaszként erre: 7943. - Zsuzsi988)
2018. márc. 10. 06:59
Szeptember végén tették fel.
7948. d5cb1c7ec0 (válaszként erre: 7939. - Vicabogyó)
2018. márc. 10. 01:02

Vicabogyó, ha visszakeresel, akkor bőven leírtam, hogy mi történt.

A rövid történet az, hogy csak részletesen lökődött ki, szóval nem jelent meg a spirál, "csak" belecsúszott teljesen a méhnyakcsatornában, és így már az is necces lett volna, hogy rendesen kifejti-e a hatását.

Nálam bal petefészek fájdalommal és 2 hetes belázasodással és ügyelettel járt. Mindenki mondta, hogy nem a Jaydess miatt van, de amint kivetettem jobban lettem. Valószínűleg eleve rosszul lett fel téve 2 hónappal korábban, és a folyamatos nyomás / inger, ahogy rossz helyen volt arra reagált így a szervezetem.

7947. Sok kérdés (válaszként erre: 7941. - Zsuzsi988)
2018. márc. 9. 22:34

Zsuzsi, én eleinte a Mirena felhelyezésétől kezdve napi 2000 mg C vitamint szedtem, igen, nagyon sokat segített, erősen csökkent a vérzésem, összehúzó hatása van.

Reggel vedd be, mert folyadékban oldódik és általában napközben iszunk, a felesleg távozik a pisiléssel.

Ma már csak 1000 mg-ost szedek naponta újból, hogy véreztem megint, mikor dokihoz volt időpontom, D-vitaminos, csipkebogyós, 100 db-os, elég tűrhető áron van, kétezer alatt.

7946. Sok kérdés (válaszként erre: 7940. - Zsuzsi988)
2018. márc. 9. 22:31

Zsuzsi!

Én voltam február vége felé a dokimnál és rákérdeztem, hogy együttlét után mi az oka annak, hogy vérezgetek, azt mondta a doki, hogy ez előfordul és normális, ugyanis előfordulhatnak hajszálrepedések.

Én is nagyon el voltam keseredve, hogy majd egy évig véreztem elég szépen folyamatosan a Miréna felhelyezése után és pont azon gondolkoztam, hogy levetetem, de sajnáltam azt a sok pénzt, ami 5 évig jó lehetne, már mint a Miréna. Mintha meghallotta volna a belső hang és elmúlt a vérzés, kivéve most pont, mikor a dokihoz időpontra mentem, akkor öntött el előtte való nap :)))

Szóval ha nincs más problémád a Mirénával, én türelemre intenélek és rendszeres vizsgálatokra - mammográfia és nőgyógyász -.

7945. Sok kérdés (válaszként erre: 7938. - D5cb1c7ec0)
2018. márc. 9. 22:27

Meraud, picit elmosolyodtam :-)

Amikor nekem a doki mutatta a Mirenát, hogy azt fogja felhelyezni, csak lestem, hogy milyen picurka, pár centi, milliméterhez közelebb állt szemre :-)

De a doboza akkora volt, mikor megkaptam a gyógyszertárban, hogy azt sem tudtam hova-hogy tegyem el, hogy ne lássa mindenki az utcán, buszon, mit viszek :)))

7944. Sok kérdés (válaszként erre: 7937. - Vicabogyó)
2018. márc. 9. 22:25

Értem Vicabogyó.

Akkor valszeg nem szült nőknek, kisebb-szűk hüvelyű nőknek való...

7943. zsuzsi988 (válaszként erre: 7942. - Mariannka80)
2018. márc. 9. 18:44
Neked mióta van fenn a Mirena?
7942. Mariannka80 (válaszként erre: 7941. - Zsuzsi988)
2018. márc. 9. 17:35

Szia!

Én nem rég kezdtem el szedni.Nagyon bizakodtam,mert 4 napot késett,de sajnos csak pecsétel....Én már kiegyeznék azzal is,ha időben mindig jelentkezne,de ne tartson már 2 hétig....kíváncsi leszek most így hány napig lesz.

7941. zsuzsi988
2018. márc. 9. 11:15
Ma vettem 1000mg-os C vitamint.Olvastam,hogy jó a vérzés zavarokra.Valakinek segített?Sajnos még szopizik a kisfiam,így nem sok mindent tudok kipróbálni,ami segíthet...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook