Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Igen ez így van. Nem vagyunk egyformák.
Azt viszont olvastam hogy a nem szült nőknél nagyobb arányban lökődik ki. De ez hogy történik? Egyszer csak úgy megjelenik a spirál? Nem okoz fájdalmat?
Nekem ezzel nem szült nőként az volt a személyes tapasztalatom, mikor a Jaydess-t tetettem fel (kb mint a Mirena csak méretileg kisebb és így kevesebb a hormontartalma, szóval csak 3 évig jó), hogy 2 hónappal a felhelyezés után részlegesen kilökődött.
A felhelyezés nem fáj Nekem szerencsére, és a kilökődés is sok minden miatt lehetett. De másodjára mára a nagyobb Mirenát tetettem fel. Annak sem fájt a felhelyezése.
Szóval ez nagyon személyfüggő nem szült nőknél is. Lehet pont a kisebb méret miatt könnyebb felhelyezni, lehet pont amiatt szívat meg, mint engem. Ezt előre senkinél nem lehet megmondani, csak reméli mindenki a legjobbakat :)
Vicabogyó, köszönöm a választ!
Én úgy látszik eléggé tájékozatlan vagyok ezen a téren - a Mirénát kivéve -.
Most már tényleg nem akarok butaságokat kérdezni, hogy méretileg miért jó, ha kisebb a "T" alakú spiráloknál...? Mit hogyan befolyásol a méret?
Lehet - gondolom a - szült és nem szült nők lehetnek e téren különbözőek.
Nem hallottam még róla, csak Tőled, de szerintem itt a lányok eléggé tájékozottak már minden ilyesmi téren :-)
Hormonmentes méhen belüli eszköz. Mérete kisebb a T alakú spiráloknál. Rézgyöngyök vannak "felfűzve". Hatásmechaniznusa olyan lehet gondolom mint silver/goldlily nek.
Most akadtam rá nem sok mindent találtam róla de véleményekre kíváncsi lennék.
Szia Vicabogyó!
Én még nem sajnos, de mire is lenne jó?
Épp most olvastam a rézgyönygről.
Valaki hallott már róla?
De jó hogy írod.
Ezek alapján én is előkészülök. Tampont lehet használni, legalábbis tapasztalatokat úgy hallottam hogy szoktak. Évek óta nem láttam super tampint, majd most lehet be kell szereznem...
Amúgy spirál előtt is bőven volt vérzésed? Vagy az nincs összefüggésben mivel a goldlily okozza? Bennem él a remény hogy hátha nem lesz szörnyű majd ha felteszik...
Szia Márabéoldal!
A cisztát a sima mammográfia kimutatta vagy csak az UH?
Nagyon sajnálom! :-(
Meddig is voltál Mirénás?
Szép napot, szia.
Mancika, a Tena Lady tényleg nagyon jó :-)
Nem is emlékszem rá, talán 2 és fél pettyest vagy 3 pettyest vettem, de olyan, mint egy pelenka az is :-)
Ismerős a helyzet - még a Mirena előttről -.
Szóval ettől meghízni sem lehet :))) Mármint a Gold lilytől :-)
Én a Mirenát nem fogamzásgátlás céljából tetettem fel, a változó kori nyavalyák enyhítése miatt ajánlotta a dokim. Gondolom erre a hormonmentes spirál nem lett volna jó. (Életemben nem volt még ezelőtt ilyesmim, gyógyszert sem szedtem).
Valószinű veszek tena ladyt,mert ma míg elmentünk vásárolni kb egy órára otthonrol,visszafelé már neylon zacskón utaztam :),meg kell szokni azt hiszem ezek után azt,hogy így menstruálok...
A gold lily hormonmentes,így más mellékhatása nincs szerencsére,ugy értem a libidóra nincs hatással stb...
Szia Mancika!
A Tena Lady sem jó éjszakára??? A vastagabb, nagyobb, tudom olyan benne menni, mint a kacsapica :)))
Én simán használtam a Mirena mellett tampont, muszáj volt tampont és betétet használnom, nagyon erősen meg volt időnként.
Óvatosan húztam ki az elején, hogy nehogy hozzá tapadjon a jelzőszálhoz és kihúzza, de utána már nem óvatoskodtam annyira, szóval én használtam nagyon sokáig.
A dokim is azt mondta, hogy használhatok.
A Goldlilit viszont nem ismerem!!! Ez akkor a sima fémspirál??? Nem tudom mennyiben hasonlítanak a Mirenaval, mint spirál.
Szia Meraud!
Semmiképpen se kenődj el!!!
Nekem ez, amit Te írsz és amit Te tapasztalsz, 10-11 hónapig volt a Mirena mellett!
Alig volt végig egy-egy olyan nap, hogy ne barnáztam vagy pecsételtem volna, majdnem az egy éves évfordulóhoz közeledtem és azon gondolkoztam, hogy levetetem a fenébe, mintha meghallotta volna, elmúlt... Aztán egy hete kezdtem el megint vérezni, picit több, mint egy hete és egy napja múlt el? :-)
A libidóm nekem viszont nőtt, nem csökkent.
Azt jól teszed, ha szedsz C-vitamint és vasat. Ne stresszelj be, mert ez is gyengíti az immunrendszered. Béres cseppet próbáltad?
Erősítsd az immunrendszered egy kicsit, sétálj nagyokat a napon, még ha hideg is van és jó kedved lesz, megint tele leszel energiával és a libidód is emelkedni fog, nézegesd a pasikat :-)
Szóval semmiképp se kenődj el és lombozódj le, csakis pozitívan! Ez az alapja mindennek.
Szia Zsuzsi!
Igen van.
Minden együttlét után én is pecsételek.
Múlt hét pénteken voltam a dokimnál és rákérdeztem, hogy ez miért van?
Azt mondta, hogy előfordulhat, hogy ilyenkor a hajszálerek megrepednek, de nem kell aggódni, ez normális ilyenkor.
Nekem olyan érzetem van ilyenkor, mint amikor Mirena előtt kínlódott a mensim, nem akart megjönni, de ha együtt voltunk, aznap vagy másnap meg is jött a mensim :-)
Nekem inkább ehhez hasonló, de a lényeg, hogy én is együttlét után pecsételek, nem csak pirosan, de utána barnásan...
Nyugi..el fog múlni..meg fogod "szeretni" majd meglátod..
Nálam is..lassan de be állt észre sem veszem mostmár 😉😎
Igaz..minden hóba kukuccs van mensi napkor..de az is..tényleg csak kukuccska..😆
Kívánok minden jót 😊
Szia!
Volt ám!!😎
Együtt lét után mindig csip csöpp,kezdtem én is unni 😣
Ahogy teltek a hónapok elmúlt.
Azt már pontosan nem tudom hány hónap ment rá de egy éven belül elmúlt..
Hamarosan nálad is az lesz...nyugi 😉
3 éve van fent..
Sziasztok :)
Egy hónapja van fenn a Goldlily spirál,most jött meg a menszeszem elöször,hát azt sem tudom mit vegyek mert annyira megvan iszonyat,az éjszakai betét semmut sem ér...tampont meg nem merek használni...
De még így is jobb mint a mirenával mert nincs benne hormon ugye,azt nem szerettem volna a mellékhatások miatt...
Használ valaki tampont spirál mellett?
Hello lányok,
Lassan 4 hónapja van fent a Mirena, és lekopogom komolyabb mellékhatása még nem jött ki, de.... kezdek egyre jobban lelombozódni.
Az év jól kezdődött, mert kb majd' 1 hónapos folyamatos vérzés és pecsetelés után 3 hétre elmúlt. Már azt hittem én kis naív, hogy na akkor most végleg abbahagyta. Aztán megjött, és az elmúlt 3 hétben csupán 4 olyan napom volt, amikor nem pecseteltem.
Megint kezd nagyon legyengülni a szervezetem, pedig szeretek C vitamint és vastablettát is, de már elkap minden nyavalya könnyen.
Nem beszélve arról, hogy a libidóm kb 0-ra zuhant vissza :( Bár most nincs is partnerem, aki ösztönözne rá, de zéró libidóval annyira a lelkesedés sincs meg, hogy keressek valakit.
Szóval nem tudom.. el vagyok kicsit kenődve..
Szia!
Nekem Mircsi előtt sűrűn voltak panaszaim.
Lassan 3 éve van fenn.lekopogom .azóta semmi ilyesmi nem volt.
Szia Vicabogyó!
Pár éve hallottam róla, én is utána szoktam nézni a neten - Gyuri bácsi teáinak, gyógyfüveinek - :-)
Pont legutóbb puffadásra olyat írtam, amit Tőle olvastam, csak most pont nem tudom megnézni lentebb, mert csak a Te leveled adja ki, amire válaszolok.
De jók tényleg Gyuri bácsi tanácsai :-)
Nem is tudtam, hogy csak 6 hétig szabad inni... Akkor ennek még jobban utána kell néznem :-)
Hm... Probiotikumos tamponról sem hallottam :-) de a joghurtos, illetve kefíres tampon jóval olcsóbb, ez tuti :)))
Ezt a joghurtos tampont nem próbáltam. Viszont 2 hónapja használok probiotikus tampont. (Vérzés ideje alatt)
Az ára húzós 4000 ft 22 db. A joghurtos tampon biztos olcsóbban kijön :)
De igen 6 hétig szabad inni minden reggel éhgyomorra
Szoktam inni ameddig tart a kúra addig nem is jellemző hogy van panaszom. Igazság szerint "emlékeztető" teát kéne inni heti 1-2 szer. De ez az amit rendszerint elfelejtek.
Jelenleg iszom és irrigálok vele. Most menstruációt akarom meghozni vele, most hagytam abba a bogyó szedést. 5 évvel ezelőtt bevált.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?