Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

8062. Sok kérdés (válaszként erre: 8060. - Zsuzsi988)
2018. jún. 17. 21:17

Szia Zsuzsi!

Az adatvédelmi tájékoztatón hezitáltam, hogy elfogadjam-e, ezért tűntem el kis időre.

Kedves vagy, köszönöm :-)

Olyan nincs, hogy utolsó hónap, mert a mai napig pecsételgetek időnként, de ugye ciklusom nincs, azt már nem tudok számolni.

Nekem is 11 hónapig pecsételt, sőt elég rendesen véreztem, aztán pár hónapig elmúlt és egyszercsak elöntött, pont, mikor dokihoz volt foglalva időpontom - előre pár héttel -, így nem mondtam le a dokit, elmentem, minden rendben volt, megvizsgált.

Az az erős vérzés februárban volt, néha-néha előjön, de a pecsételések úgy kb. 2 hetente meg vannak és egy hétig tartanak kb.

Szóval, amit Te írsz, úgy gondolom belefér, mert nekem is hasonló, tehát nem vagy egyedül és nekem október-novemberben lesz két éve, hogy fent van a Mirena.

Nekem épp másfél hete jött megint a pecsételés, piros, rózsaszínes, barnás változatokban :-)

Az 1000 mg-os C-vitamint még mindig szedem naponta. Egy kicsit azt vettem észre, ha zsírosabban étkezem - kolbász, szalámi -, akkor jobban vannak ezek a pecsételgetések, ha sok a zöldség, gyümölcs, nem zsíros kaja, akkor nincsenek, szóval van egy olyan érzésem, hogy ha hormon, ha nem, de az étkezésnek is köze van hozzá és a stressznek is igen, mostanában nagyon stresszes voltam.

Szerintem ne aggódj, persze tudom, hogy kellemetlen, mert kiszámíthatatlan.

Szia.

8061. Sok kérdés (válaszként erre: 8058. - Bizakodó)
2018. jún. 17. 21:10

Szia Bizakodó!

Szerintem nyugodtan tervezz nyaralást, ha esetleg valami kis pecsételés-vérzés van, tampont is lehet használni - persze, ha bírod és használtál előtte is -.

Szia.

8060. zsuzsi988
2018. jún. 16. 13:30
Sok kérdés,merre vagy??Te mindig megnyugtatsz 😊 Elmesélnéd,hogy neked az utolsó hónapban milyen volt a pecsételésed?Nekem áprilisban csak a menzeszem volt meg,semmi pecsételés.Azóta viszont 4-5 naponként van egy pici maszatolás.Májusban már nem is tudom melyik, illetve mikor lehetett a menstruációm,mert csak egy napos vecsételő vérzéseim vannak...Viszont azt vettem észre,hogy pl ma is már szinte csak rózsaszines folyás féleség ez a pecsételés.Neked milyen volt az utolsó hónapod?
8059. Carmena
2018. jún. 12. 14:30

Sziasztok! Rég voltam itt, 3 éve van Mirénám, de nagyon megbántam. Azért tették fel, mert szülési fájdalmaim voltak menseskor, plusz volt 1 miómám. A doki azt ígérte, hogy a spirálban lévő progeszteron miatt a miómám nem fog nőni....

Sajnos nőtt, sőt azóta lett még 2.

Az egész úgy szar ahogy van, az új dokim most még levenni sem tudja.

Szóval aki a mióma miatt tetetné fel, gondolja meg 2-3x is.

8058. Bizakodó
2018. jún. 8. 07:14
Sziasztok,Nekem múlt héten rakta fel az orvos előtte elvégzett minden vizsgálatot és egy gyógykaparást is ha jól mondom.42 éves vagyok és azért tettük fel,mert mindig borzalmas mennyiségű vérzésem volt és a ciklus sem volt kiszámîtható.Az orvos azt monda minden lehet kevesebb,elmúlik stb.csak most azért félek,mert így semmit sem tudok kiszámolni és nyaralást se merek foglalni.
8057. zsuzsi988 (válaszként erre: 8056. - Erszebet4)
2018. jún. 7. 22:35
De nekem már 11 hónapja fent van...
8056. erszebet4 (válaszként erre: 8055. - Zsuzsi988)
2018. jún. 7. 15:28

Szia!

Befog állni türelem!

Nálam is volt ilyen..kellett kb 8 hónap hogy havonta 2x pecsét 😉

8055. zsuzsi988
2018. jún. 7. 07:26
Csajok,én teljesen tanácstalan vagyok most már.Múlt hónap egész jó volt,alig pecsételtem.23 volt a menzim időpontja,örültem csak pár csepp volt.30-a óta viszont ismét pecsételek.Egyik nap van egy pici,két napig semmi,aztán megint van,ismét 2 nap szünet.Ez most mi???Szerintetek?
2018. máj. 29. 09:27
Sziasztok, rég voltam tényleg furi lett "sok kérdés" :) na egy kis segitség kellene tavaly decemberbe levették a mirenát, minden problémám megszünt, kellett hozzá fél év hogy kiürüljön minden tünet elmúljon, viszont azóta a vérzésem elég össze vissza:(hormon laborom tökéletes... Most kaptam receptet norcolutra, és itt jön a kérdésem, valaki szedte már? Kicsit félek tőle, sokan irtak puffadást, hányingert, sok vérzést kicsit félek, már végre jol vagyok es nem szeretnék ettől szarul lenni. Két hónapos kúrát javasolt a doki hogy beáll e a vérzés... Tapasztalat?
8053. Sok kérdés (válaszként erre: 8052. - Happy67)
2018. máj. 17. 20:27

Szia Happy67!

Hú de fura lett itt minden...

Szóval akkor már volt máskor is Neked egészségügyi küreted...

Remélem nem sokáig tart ez a változókori mizéria :)))

8052. happy67 (válaszként erre: 8051. - Sok kérdés)
2018. máj. 15. 20:25
Az e.ü.kuret sem jo persze,de inkabb azt bevallalom mint ezt a 7 honapot .Annal reggel bementem ,deluran haza es semmit nem ereztem.A kremet egy baratnőmtöl hallottam, neki bevallt.Amugy ,engem is a valtozokkr tépaz meg.
8051. Sok kérdés (válaszként erre: 8048. - Happy67)
2018. máj. 13. 22:01

Szia happy67!

Ne sajnáld, mert ha nem akarta befogadni a szervezeted, az nem lett volna jó egyébként sem.

Bár tudom, nem egy olcsó dolog :-( De az egészség sokkal, de sokkal többet ér.

Azt nem ismerem, amiről írtál - krém -, de próbáld meg, hátha az beválik.

Nekem változókori tünetek enyhítésére ajánlotta a dokim a Mirénát és hogy elkerüljem ezt az egészségügyi küretet, attól nagyon betojtam, mikor hallottam :-(

Szia.

8050. Vicabogyó (válaszként erre: 8044. - MANCIKA123)
2018. máj. 13. 20:46
Szia. Örülök hogy írtál. Én most vagyok túl az első vérzésen, 1 hónapja van még csak fent. Vártam a borzalmas mennyiségű vérzést ami hál istennek elmaradt. Bővebb volt mint fogamzásgátló mellett de egyáltalán nem vészes. itt leírt tapasztalatok alapján szedtem 1000-2000 mg c vitamint. Görcseim voltak sokkal erősebbek mint a megszokott. És köztes görcseim is voltak. 1 hónap alatt azt mondanám eddig oké. Majd a későbbiekben meglátjuk.
8049. happy67
2018. máj. 13. 09:45
Most latom hogy mit írtam...Szoval “amiatt”.
8048. happy67 (válaszként erre: 8046. - Sok kérdés)
2018. máj. 13. 09:43
En is nagyon sajnalom,jo lett volna ha jo lett volna....Azota is jon egy pici barna minden nap,de legalabb nem faj.most gondolkozom,hogy kiprobalom a progeszterol kremet.Nekem a spiralt a mehnyalkahartya megvastagodasara ajanlotta a doki, mert amilyatt volt eü.kuretem is.
8047. Sok kérdés (válaszként erre: 8044. - MANCIKA123)
2018. máj. 12. 20:35

Szia Mancika!

Nagyon örülök én is az örömödnek! :-)

Maradjon is így! :-)

Szép estét, szia.

8046. Sok kérdés (válaszként erre: 8043. - Happy67)
2018. máj. 12. 20:33

Szia happy67!

Nagyon sajnálom, ami történt Veled :-(

De nagyon helyesen döntöttél, hogy levetetted, ha olyan sokáig erős görcseid voltak.

A görcsoldó ideig-óráig okés lehet, de hónapokig semmiképp sem.

Úgy látszik a Te szervezetet nem akarta befogadni, szóval szerintem helyesen tetted, hogy levetetted.

Szép estét, szia.

8045. Sok kérdés (válaszként erre: 8042. - Szappanbubi)
2018. máj. 12. 20:31

Szia Szappanbubi!

Ez aranyos volt :-)

Én már elkezdtem fogyni... Másfél év után...

Jó pihenést, szia :-)

2018. máj. 12. 20:29

Sziasztok 😃

Februárban tetettem fel aGoldlily spirált,és első menses nagyon borzalmas volt ,annyira véreztem,hogy elmentünk vásárolni kb 10percre a lakhelyemtől és ennyi idő alatt átáztam...tampont nem mertem használni...gondoltam ,hogy ha ezek után is ez lesz minden hónapban hát csalódott leszek nagyon...

Vártam a következő mensit és nekem azelött mindig kb öt napos pecsételéssel jött meg és nagyon erős mellfájdalommal...de !!!!az utánna következő menstruációk halál pontosan jönnek,napra ahogy a kalkulátor írja,és nincs elötte pecsételés,sőt aznap megjön és kb össz vissz 4nap és fuss elmúlik...nagyon örülök ,hogy bevált...semmi panaszom nincs jól érzem magam és bárkinek ajánlom 😃

8043. happy67
2018. máj. 12. 09:09
Sziaszrok! Tavaly szeptember vegen rakadtam fel a mirenat.2 hete vetettem le.7 honapig szinte minden nap vereztem es gorcsoltem. Gorcseim borzaszto erosek voltak,fajdalomcsillapitokon eltem amil a gyomromat keszitettek ki.Horror volt,senkinek nem kivanom.A mehem nem birta az idegen testet es ki akarta lokni.Sajnos.
8042. szappanbubi (válaszként erre: 8040. - D5cb1c7ec0)
2018. máj. 12. 00:05
Szia, az nagyon jo ha csak fogamzasgatlónak tetetted fel, biztos hogy beáll majd ha mas problema nincs, es irtad hogy nincs, az en történetem vissza tudod olvasni ha van időd es kedved hosszú lenne, de erről "sok kérdés" is tudna mesélni, kb.rajta is előjött minden de kitartóbb mint én:)
8041. Sok kérdés (válaszként erre: 8036. - D5cb1c7ec0)
2018. máj. 11. 21:46

Szia Meraud!

:)))) Bocsánat, az utolsó mondatodon mosolyogtam el magam. Nem fogsz elvérezni.

Én 11 hónapig véreztem folyamatosan a Mirena mellett, tehát az én megállapításom: egész jó a statisztikád :-)

Persze tudom, hogy a Te szemszögedből nem, ugyanígy el voltam kenődve, le akartam vetetni, minden bajom volt, de most már rendben van. Igaz most pár napja picit vérezgetek-barnás, nem komoly, de rájöttem ehhez nagyban hozzájárul a sok stressz is és én azon mostanában bőven keresztül mentem.

Szóval ne kenődj el, meg fog, be fog állni, légy türelmes, persze az orvosi vizsgálatot semmiképp se hagyd ki.

Szép hétvégét és fel a fejjel!!!

8040. d5cb1c7ec0 (válaszként erre: 8037. - Szappanbubi)
2018. máj. 11. 21:17

Szia szappanbubi! Nekem csak fogamzásgátlás miatt tették fel. Előtte teljesen normális menszeszem volt 5 napig, 28 napos ciklusok, normális mennyiség, 8-9 mm méhnyálkahártya.

Neked mit mondott az orvos mitől volt, hogy 1,5 évig végig véreztél? Ez nem túl bíztató a jövőmre nézve. Milyen panaszaid voltak mellé? Nekem azonkívül, hogy most már legyengült a szervezetem más tünetem nincsen. Köszi

2018. máj. 11. 15:58
Ja és azt kihagytam hogy nekem volt miden bajom a fogamzásgatló szedése mellett ami miatt nem akartam hormonos eszközt
2018. máj. 11. 15:56
Hát igen. Ez az ami miatt én magam sem döntöttem a mirena mellett. Inkább a hagyományosat tetettem fel. Persze fontos szempont volt az is hogy ötöd annyiba került a goldlily...
2018. máj. 11. 10:54
Szia Meraud! Mire tették fel neked a mirenát? Előtte milyen volt a menszesz? Nekem 1,5evig volt fennt végig véreztem, és rengeteg panaszom volt:(én levetettem...
2018. máj. 10. 23:33

Sziasztok!

Az előző témát támogatva, én is most azért írok, mert megint (vagy inkább még mindig) panaszaim vannak.

6 hónapja lett feltéve a Mirena, és eddig az alábbi statisztikám van:

1. hónap 16 nap nem volt vérzés, pecsetelés

2. hónap: csak 9 olyan napon volt, amikor nem volt semmit

3. hónap: csak 19 nap volt tiszta

4. hónap: csak 16 nap

5. hónap: 23 nap

6. hónap: 8 nap (de még 5 nap vissza van ebből a hónapból)

Szóval az elmúlt 180 napnak a felében végig véreztem vagy pecseteltem. Már annyira elegem van. Ráadásul az 5. hónap már egész jó volt, azt hittem elmúlik. Erre pecsetelek, megjött, aztán azóta sem akar elmúlni. Már csak barnázás volt, erre most megint vérzek. Azonkívül, hogy már nagyon unom (és így kb semmi nemi életet nem tudok élni), már nagyon ki is vagy a szervezetem merülve. Pedig szedek minden nap C vitamint és vas tablettát is.

Előtte nem szedtem fogamzásgátlót, csak 2 hónapig a Jaydess volt fent, ami kilökődött. Utána 2 hónap kihagyás és azóta 6 hónap Mirena.

Más tünetem nagyon nincs. A libidóm ment le nagyon a télen, de az most tavasszal (főleg mikor 23 napig már jól voltam) visszajött... de most megint el is ment. :(

Jövő hónapban megyek 6 hónapos citológiai vizsgálatra és fogok csináltatni egy ultrahangot, ha addig nem vérzek el. :(

8035. Sok kérdés (válaszként erre: 8034. - Vicabogyó)
2018. máj. 5. 17:10

Szia Vicabogyó!

Ezzel teljesen egyet értek.

Én is ezért tévedtem erre a fórumra, én is tapasztalatból tudom, ha ezt az oldalát nézzük :-)

Amire nincs panasz, azt tényleg nem kutakodom magamtól fórumokon és egyéb helyeken.

8034. Vicabogyó (válaszként erre: 8024. - Kataizsak)
2018. máj. 5. 16:05

Szia kataizsak.

A rossz tapasztalatok olvasásáról annyit hogy akinek panasza van az szokott jellemzőbben kutatni a témában és ezáltal fórumozni. Én magamból indulva mondom ezt a véleményt. Mert nem nézem meg a lábgombás praktikákat egyéni tapasztalatokat mert nekem nincs. Remélem érted mit akarok kifelejzni :)

Nekem ugyan nem mirena van, nem is ismerek senkit akinek lenne, nem tudok tapasztalatot mondani. Remélem bárhogy döntesz az lesz a legjobb neked!

8033. Sok kérdés (válaszként erre: 8032. - Zsuzsi988)
2018. máj. 4. 18:20

Zsuzsi, én egy évig 2000 mg-ot ettem - tabletta - érdemes D3 vitaminnal együtt, egyben...

Idén csökkentettem le 1000 mg-ra.

A szervezetben nem halmozódik fel, a pisiléssel távozik, viszont fontos, hogy reggel vedd be, mert egész nap pisilsz, éjjel nem nagyon. Meg egész nap iszol folyadékot, éjjel nem.

Az oldódására, felszívódására sok folyadékra van szükség.

De azért ezt sem jó szedni évekig, én még max. idén, utána már biztosan nem fogom szedni.

Szép hétvégét és jó pihenést, szia.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook