Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

7811. Sok kérdés (válaszként erre: 7808. - Jereti)
2018. jan. 23. 22:48

Szia jereti!

Ezt a csupa jó hírt! :)))

Nagyon örülök neki, hogy megoldódott a szúrókás probléma :-) a vérzés is megszűnt - jó hamar, nekem 11 hónapig tartott szinte folyamatosan - és ez a libidó is... :)))

Nekem is egyértelműen nőtt, bár nem gondolnám, hogy csak a gumi hiánya miatt, sőt! Egyébként is nő annál szerintem, akinél nő :-)

Szóval akkor tiszta háváj van Nálad, Nálatok, nos, akkor hajrá és élvezzétek ki minden előnyét, azon meg már nem is kell "bánkódni", hogy miért nem fedezte fel előbb, lényeg, hogy felfedezte és most jó :-)

Szóval hajrá, csupa jót Nektek! :)))

Szia.

7810. d5cb1c7ec0 (válaszként erre: 7808. - Jereti)
2018. jan. 23. 19:54

Szia jereti!

Ez szuper! Gondoltam rátok, hogy vajon mi lett az ügyből. :) Örülök, hogy megoldódott, és hogy nem kellett teljesen csutkára vágni.

A mindössze 2 hónapig tartó vérzés/pecsetelésért pedig itt sokan fogjuk irigyelni :)

Drukkolok Nektek, hogy minden rendben menjen a továbbiakban!

2018. jan. 23. 15:45
Sok kerdes sziaaa! :) tegnap voltam dokinal, semmi fertőzes, semmi gyulladas, mehnyak normal 8mm semmi de semmi nem indokolja a görcsöket, ezt nem ertem azt mondja a doki hogy lehet a mirenaban levő progeszteron hogy mar nem adagolja, nem tudom azert kert egy hormonlabort holnap megyek, es hogy szedjek görcsoldot.. Jo de meddig? Mitől lehet mirena utani visszarendeződes? Olyan rossz, kar hogy senki nem ir akinek levettek:(
7808. jereti
2018. jan. 22. 23:44
Sziasztok! Csak jelezni szeretném, hogy megoldódott a szúró jelzőszál gondunk a feleségemnél :) Doki tudott még vágni valamennyit belőle, most nagyon minimális a hossza, többet nem akart, mert akkor már csak altatásban lehet valóban leszedni. Viszont hála égnek, nem érzem már, egyik pózban sem :) Libidó témához: neki nőtt, egyértelműen - nagy örömömre - de ennek oka lehet akár az is, hogy eddig gumi volt, és anélkül sokkal jobban szereti. További jó hír, hogy bár csak november végén tették fel neki a mirénát, decemberben mindössze 2 hétig pecsételt, azóta viszont szinte elvágták! Alig 2 hó után! Már bánja, miért nem előbb fedezte fel :)
7807. Sok kérdés (válaszként erre: 7804. - Erszebet4)
2018. jan. 20. 20:26

Szia Erzsébet!

Ha jól emlékszem, az ingerültség is a mellékhatások között van, csak ott feszültségként jelölték meg, így szebb :-)

Nálam azt hiszem kicsit tovább tart... És a melleim fájdalma is tovább tartott, mint egy hónap :-(

Hm..., hát akkor én bajban leszek a levételnél, mert nem tudok igazából mihez számolni november óta ciklust, addig bezzeg folyamatosan véreztem, 11 hónapig. Na mindegy, majd lesz valahogy, úgy még nem volt, hogy ne lett volna valahogy :-)

Köszi Neked is a választ és szép estét :-)

Szia.

7806. Sok kérdés (válaszként erre: 7803. - Egyanya)
2018. jan. 20. 20:23

Szia egyanya!

Köszönöm szépen a válaszod!

Azért az megnyugtató, amit az altatásról és kaparásról írsz, illetve pontosan az, hogy nem volt semmi gond.

Én szemszögemből nem megnyugtató, mert akkor nekem is kb. erre kell számítani, ha eltűnik majd a jelzőszál. Még kaparásom sem volt, gondolom ezt hívják eü kaparásnak. Parázom kissé az ilyenektől :-(

Az jó, ha nincs más tünet, akkor valszeg simán a vérzés ideje jött el.

Szia, szép estét.

7805. erszebet4 (válaszként erre: 7801. - Sok kérdés)
2018. jan. 20. 18:03

Igen.

Azért is jobb ha akkor megyünk levételre mikor megvan ha megvan 😊 mert a méhszáj lazább "nyitott" így könyebben oda férnek ahogy a felrakásnál. (Dokim javasolta)

7804. erszebet4 (válaszként erre: 7801. - Sok kérdés)
2018. jan. 20. 17:59

Hu nálam is volt 😊

Felhelyezés után, akkorák voltak melleim hogy csak na álltak 😂 de csak kb egy hónapig 🤔

Ilyen nálam is tapasztalható ,hogy ingerült vagyok de annyira hogy magam is csodálkozok, nem tudom lelőni magam, forr a bennem olyankor minden..ez csak 2 napig 😉

Neked is szépet jót kívánok!

7803. egyanya (válaszként erre: 7802. - Sok kérdés)
2018. jan. 20. 13:26

Azért vették le altatásban, mert eltűnt a jelzőszál. Próbálták rendesen is, de nem sikerült. Kaparás meg állítólag ezzel jár. Ha már altatásban leveszik, ki is "pucolnak". Szülés után én is sokat véreztem és majdnem 6 hétig.

Levosertnek ugyan annyi a hormontartalma, mint a Mirenának. Én véreztem mellette is, de minimálisan.

Vérzésen kívül más tünet nincs.

Ráadásul menstruáció után 1 héttel vették le, így kb most aktuális is lenne a menstruáció, de a kaparás elvileg "lenullázza" az időt.

7802. Sok kérdés (válaszként erre: 7800. - Egyanya)
2018. jan. 20. 12:43

Szia egyanya!

Ne haragudj, hogy megkérdezem, de miért altatásban vették le és miért volt kaparás?

Nekem még ebben nincs tapasztalatom, de én ezt eddig még a szülés utáni állapothoz tudom hasonlítani.

Szülés után rögtön véreztem és jóval több, mint egy hónapig, de mint az állat.

A helyzet hasonló itt is, igen, én el tudom képzelni, hogy nem kellett a 4 hetet megvárnod, bár nem tudom a Levosert mennyivel erősebb vagy gyengébb a Mirena hormon tartalmától.

Ha valami gáz lenne - szerintem -, nem csak vérzésben mutatkozna meg, hanem fájdalomban, lázzal járó állapottal, görcsökkel, de nem vagyok hozzáértő, csak tippelni tudom, kedd egy-kettőre itt van, még eljutsz a dokihoz.

Hátha írnak a lányok, akiknek már levették és van tapasztalatuk ezen a téren is.

Szép hétvégét és jó pihenést.

Szia.

7801. Sok kérdés (válaszként erre: 7799. - Erszebet4)
2018. jan. 20. 12:39

Szia Erzsébet!

Köszönöm szépen a válaszod!

Hm... Megpróbálom valahogy én is jegyezni a naptárba, mert ha eljön az idő a levetetésre, olvastam itt, hogy akkor jó, amikor meg kellene jönnie vagy meg van, mert akkor nem annyira fájdalmas.

Én inkább azt érzem, hogy ráz a hideg egy-két napig, tiszta ideg vagyok, nagyon ingerült és feszült és majdnem ennyi. Aztán lehet, hogy van egy-két maszat, de lehet, hogy nincs.

Hú, nekem a Mirena feltétele után jó pár hónapig fájt a mellem - mellékhatás -, régen is megéreztem így, ha megjött, de ennyire nem. Ha lehajoltam, azt hittem leszakad, szóval nagyon gáz volt.

Próbálok majd erre is figyelni, hogy érzem-e egy kicsit is, hogy ilyenkor érzékenyebb fájdalom terén a mellem.

Szóval nekem nem olyan könnyű jegyezgetni, hogy mikor jöhet meg, ha megjönne :)

Szép hétvégét és jó pihenést, szia.

7800. egyanya
2018. jan. 20. 12:30

Sziasztok!

3 éve erős vérzés miatt lett feltéve a Levosert spirál. Most kedden levették altatásban + kaparás. Utána kb 2 napig volt minimális vérzés, utána egy kis barnázás. Ma viszont rendesen vérzek, mint spirál előtt. Lehetséges hogy már most menstruálok 4 nap után? Doki azt mondta kb 4 hét. Vagy mi lehet ez? Volt már valamelyikőtöknek ilyen? Legközelebb csak kedden tudnék menni hozzá.

7799. erszebet4 (válaszként erre: 7794. - Sok kérdés)
2018. jan. 20. 12:09

Igen.. 😉

Fel jegyzem a naptárba.

De szokta a cicim is jelezni 😉

De ez is olyan érdekes csajok, ilyet nem tapasztaltam még.

Csak a bal cicim jelzi 😲

Érzékeny oldalt..rá pár napra maszat van oda lent

😎

7798. erszebet4 (válaszként erre: 7795. - Szappanbubi)
2018. jan. 20. 12:06
Szia! Valószínűleg igen megfog jönni hiszen nincs ami vissza tartsa..
7797. Sok kérdés (válaszként erre: 7795. - Szappanbubi)
2018. jan. 19. 22:58

Szia szappanbubi!

Igen, tudom az előzményeket, de nekem még nem volt levétel, csak feltétel egy éve, így nem igazán tudok tapasztalatból írni :-(

Nem tartom kizártnak, hogy megjöhet megint - én még kevésnek is tartom levétel után az 5 napos vérzést -,viszont, hogy egy kis fehér folyásról írsz, én valami gyulladásra, esetleg bakteriális fertőzésre gondolok, igaz ott már nem fehér lenne, hanem sárgás, ha jól tudom.

De ha nem múlik a panaszod egy-két napon belül - hétvégén -, szerintem mielőbb keresd fel a dokid, megelőzés célzattal, jobb, ha tisztán látsz és megvizsgál a doki is, mint itt találgatunk, hogy mi lehet, mi okozhatja :-(

Ha jól láttam, volt itt korábban olyan hozzászóló, aki egészségügyit végzett vagy abban dolgozik, hátha olvas Ő is és ír valamit.

Persze nem azért írtam, hogy most ezen begörcsölj és idegeskedj, mert csak találgatok és ez nem hiteles :-( Sajnos biztosat nem tudok írni, ehhez vizsgálat-doki kellene. A mensit magában nem tartom kizártnak, hogy megjöhet megint.

Mielőbbi "jobbulást" Neked!

Szia.

2018. jan. 19. 09:30
Ja kis fehér folyas is van:(
2018. jan. 19. 09:27
Sziasztok! Sok kérdés rég beszéltünk:) Egy kis tanacsra volna szüksegem, előzményeket tudod, levetel utan 1 honapra megjött szépen, görcsök nélkül 5 napig majd elmúlt.. Most viszont 3 napja faj a méhem olyan nyomás szerű meg a derekam is, nyugtassatok meg nem jön meg ujra, fel nem faztam de iszom a tőzegafonyat artani nem art, mitől lehet? Még mindig tisztul, összehuzódik vagy mi? Jövő héten megyek kontrollra..
7794. Sok kérdés (válaszként erre: 7790. - Erszebet4)
2018. jan. 17. 22:48

Szia erzsébet!

Olvastalak, kb. hasonló a helyzet nálam is, nekem november elején volt egy éve, hogy fent van.

Te tudsz ciklust így számolni???

Azokból a néha kis pöttyökből?

Szia.

7793. Sok kérdés (válaszként erre: 7788. - Na-pocs)
2018. jan. 17. 22:41

Szia Na-pocs!

Nekem is nagyon fájt, de inkább a görcs, én is majdnem elájultam, a határán voltam.

Türelem rózsát terem :)))

Én 11 hónapig véreztem folyamatosan a Mirena mellett, volt, hogy erős, rendes, piros vérzés tamponnal plusz betéttel és volt, hogy csak pöttyözés, de 11 hónapig.

Nem egyformák nekünk nőknek sem a szervezetünk, türelem :-)

Szia.

7792. Sok kérdés (válaszként erre: 7787. - DeaDea)
2018. jan. 17. 22:40

Szia DeaDea!

Igen értem, hogy mire gondolsz. Bár a Mirénánál írják "mellékhatásként", hogy csökkenti a libidót, de nálam nagyon megnőtt, eddig sem volt piskóta és képes vagyok rá Mirenával is.

Ha csak ez tart tőle vissza...

Bár megjegyzem, az összes mellékhatás - negatív - ezen kívül jelentkezett nálam, ami 1000 vagy 10000 nőből 10-nél jelentkezik.

Én amolyan fordított emberke vagyok :-)

A legjobbakat Neked!

És még egy megjegyzés... Nem szabad "félni", meg nem merni megkérdezni a dokitól, akár pasi, akár nő. Dehogy nincsenek tisztában vele és válaszolni is fognak a kérdésedre.

Persze a tapasztalat itt van, ezen és ilyen fórumokon.

Szia.

7791. Na-pocs (válaszként erre: 7790. - Erszebet4)
2018. jan. 17. 21:01
De jóóóóó, most egy kicsit megnyugtattál.Bújtam a netet, okokat keresve, már minden betegséget, elmozdulást....stb. beképzeltem magamnak. :)
7790. erszebet4 (válaszként erre: 7788. - Na-pocs)
2018. jan. 17. 10:45

Szia!

Nálam egy évig tartott még beállt 🙄

Most lesz 3 .éve hogy fenn van, havonta jelzi hogy "megakarok jönni " 1-2 napig van maszat .

7789. erszebet4 (válaszként erre: 7787. - DeaDea)
2018. jan. 17. 10:42

Szia!

Azon nemfog változtattni :) de lehet zavaró lesz hogy pecsételősen meg lesz vérzésed. Ahogy írod 2cm vastag..nekem 1,5 volt hát kellett egy év még kipucolt a mircsike 😉

7788. Na-pocs
2018. jan. 16. 19:59

Sziasztok !

Májusban csatlakoztam a Mirénások táborához. Iszonyatosan fájt a felhelyezés, soha életemben, de akkor ott elájultam.

Vissza mentem controllra persze akkor még mindig betéttel éltem a mindennapokat. A dokim azt monda kb.fél év mire beáll a menzesz minden egyébként pedig minden rendben van.

Lassan február van, kétszer volt csak a beígért egy-két napos vérzés. Én ott tartok,hogy kb.4-5 nap az amikor nem vérzem egyébként folyamatos a pecsételő vérzés.Ez már tuti nem fér bele a kezdeti dolgokba. Totál ki vagyok, nagyon idegesítő, fogalmam sincs mi lehet a baj. Két hét múlva megyek vissza a dokimhoz.

7787. DeaDea
2018. jan. 15. 13:00
Sziasztok! Idáig próbáltam húzni a dolgot, de úgy néz ki szükségem lesz a Mirenára:(( Nagyon vastag a méhnyálkahártyám 2 cm, nem tud leválni, iszonyatos görcsök:((( vagy ez vagy az abláció, vagy a méhkivétel, vagy a tabletták, amik már fiatal korban sem váltak be....De nagyon félek..viszont 49 éves lettem, cukorbetegség is kezdődik nálam, a diéta ellenére elhizás, stb tehát minden egyéb rizikótényezőm is megvan, és ugyibár ez egy rákmegelőző állapot...:(((( Itt egymás közt vagyunk nők...a szexuális életetek mennyire befolyásolta a spirál? Konkrét leszek, nálam a squirt (női ejakuláció) évek óta a szexuális életem csodás része..akinek szintén van ilyen élménye, az képes volt rá utána? Félek, hogy valamit megváltoztat "bent" és nem fogok úgy "működni", ha értitek. Orvostól nem merem kérdezni, nem is értené lehet...Köszi előre is a választ!
7786. Sok kérdés (válaszként erre: 7785. - Zsuzsi988)
2018. jan. 14. 01:02

Szia Zsuzsi!

Lényeg, hogy a felfázásból kilábaltál, így a görcsök és fájdalom is elmúlt remélhetőleg :-)

Lesz az még jobb is :))) (Tiszta napok).

Szia, szép hétvégét.

7785. zsuzsi988 (válaszként erre: 7784. - Sok kérdés)
2018. jan. 13. 09:32
Igen,a felfázásból kilábaltam.Ma viszont ismét pecséteket.Volt 4 tiszta napom 😥😥😤😤
7784. Sok kérdés (válaszként erre: 7783. - Zsuzsi988)
2018. jan. 12. 17:59

Szívesen Zsuzsi!

Jobban vagy???

7783. zsuzsi988 (válaszként erre: 7782. - Sok kérdés)
2018. jan. 11. 12:31
Köszi csajok a segítséget!😘
7782. Sok kérdés (válaszként erre: 7780. - Zsuzsi988)
2018. jan. 10. 21:09

Szia Zsuzsi!

Huh, bizony a felfázás, a vese is okozhat ilyen komoly görcsös, fájdalmas, sokat pisilős, szúrós érzéseket, fájdalmakat, ebben viszont már van tapasztalatom sajnos :-(

Reméljük a legjobbakat, bármi is legyen az, helyrejössz hamar!

Vigyázz Magadra és igyál tőzegáfonyát, ahogy szappanbubi írta, meg jó meleg, sós vízbe ülj bele, ha van lehetőséged.

Szia, szép estét.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook