Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Szia!
nekem ciklus elején nem csináltak uh-csak 3. napi vérvétel-majd a 10. napon uh. De ha jól tudom 12. hétig csak hüvelyi-legalábbis az én dokim szerint.
Szia!
Mi a helyzet, mi volt ultrahangon?
nekem cisztám van. Majd 3. napon mennem kell vérvételre-és kiderül, hogy addigra változik e-és ha eltünt akkor jöhet a 2. inszem. Azt mondja a vetélésből maradt vissz.
nekem mindig hüvelyit csináltak.
Sziasztok! Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy inszem előtt állok, holnap a ciklusom 2. napján mennek kell uh-ra, de nem mondta a doki hogy ez milyen uh lesz? Gondolom hasi? Vagy a mensi közben is csinálnak hüvelyit? Meg akartam kérdezni, de a doki szinte sürgetett, éreztette hogy ne raboljam már tovább az idejét:(
igen, elég sokan járnak oda. volt, hogy reggel 9-re behívtak és csak 11-kor kerültem sorra. de cserébe nagyon gondos ellátást kaptam és sosem találkoztam ennyire kedves személyzettel. :) persze, lehet, hogy másnak más a véleménye, én elégedett vagyok. de az államilag finanszírozott intézményekben sztem mindenhol van várakozási idő. ezt fel lehet fogni pozitívumként is, hiszen az eredményeik miatt keresik fel olyan sokan. a bmc-ről nem tudok semmit ezért igazából nincs is összehasonlítási alapom.
Szaturnusz, Tünci köszönöm a véleményeket és a segítségeteket!
A sote-n sok a várakozási idő, sokan járnak oda?
Hogy vagy Mónika? Ma voltunk a dokinal . Nagyon szimpatikus volt. Előírt még vizsgálatokat, és ha minden oké, akkor inszem lesz.
szia. nekem 6 inszemem volt és a sotéba jártam. nagyon kedvesek az alkalmazottak, a következő babánkkal is biztosan oda mennénk. 3 hónapos és az első lombikkal költözött a pocakomba. :)
Holnap lesz az első ultrahang, remélem használ. Tavaly Merionalt kaptam. Veled mi a helyzet Pumukli?
Szia!
Én nem ilyet kaptam- én Gonal F-et használtam-néha nekem fájt, vagy mintha csípett volna.
Sziasztok!Menopur injekciót kapok, ma volt a 4. Ti éreztetek már valamit 4 injekció után? Néha van egy kis apró szurkálás a petefészkeimben, de amúgy semmi más. Ebbe a hónapban lenne az inszem, de még nem tudom mikor..Szerdán megyek ultrahangra.
Akkor marad 4!!
Igen, oda járunk.
Volt két inszem a II. Nőin, de a BMC precízebben csinálja.
Igen, tudom, hogy 3-6 és életkor függvénye, de ha kettő már volt, akkor is 6 ingyenes vagy csak 4?
Merthogy a partner az más.
Te a BMC-be jársz?
Szia!
3-6alkalom életkor függvénye.
Szerjntem a BMC-be menjetek.
Sziasztok,
évekkel ezelőtt volt az előző párommal 2 inszeminációm, ami sikertelen volt.
Most az új párommal már több, mint 1 éve szeretnénk babát és nem jön. Ezért elkezdtem keresgélni, hogy melyik intézményt válasszam.
A Sote1 és a BMC van eddig a lista élén.
Az állam az én esetemben hány inszemet finanszíroz még?
Sajnálom, hogy így alakult!!!!Hát szerintem is érdemes lenne megcsináltatni a vizsgálatokat!!!Sok sikert!!!!
Szia!
Igen nekem sikerült az első inszem de csak inszem után 25 napig-sajnos lement, hónap alatt kétszer jártsam így, első spontán volt. Nem tudjuk, hogy csak a természet szelektált, vagy valami, de szerintem nálam itt vannak gondok-én immunológiát és genetikát szeretnék csináltatni. ja és Debrecenbe járok.
Köszi a biztatást!!!Nekem is magas a prolaktinom, és is szedek rá brom.-ot.Remélem a mostani értékem jó lesz!!!Ne add fel!!!!
Szia. Másfél éve kezdődtek a vizsgálatok. De már előtte két évet próbálkoztunk. Nálam eddig magas prolaktint találtak. Erre gyógyszert szedek. A paromnal alacsony spermaszam. Igazából ingadozik neki. Volt 1, 3, 18, 8 millió. Egyenlőre ennyit tudunk. Nem adom fel ! Az atjarhatosagitol ne félj. Nekem egyáltalán nem fájt, bár a doki megjegyezte, hogy szívós vagyok.:-)
Szia!Nagyon köszönöm , aranyos vagy!!!Na és neked sikerült???Még nem tudom, hogy melyikbe mennék, Kecskemétre járok nődokihoz és endokrinológushoz is, de ott ha jól tudom nincs ilyen központ.Most először is erőt veszek magamon, és megcsináltatom a petevezeték átjárhatóságit, a nődokim már meg akarta csinálni, csak elmarad, azóta meg nem voltam nála.De úgy érzem muszáj lesz, csak félek tőle...Te melyik meddőségibe jársz?
Szia!Köszönöm szépen a segítségedet!!Sajnálom, hogy az első kettő nem sikerült, de ne add fel!!!Páromat nézték, azzal kezdték, nála minden ok.Január közepe fele kell mennem vérvételre, azután visszamegyek a nődokimhoz.Sok sikert neked!!!!Ti mióta próbálkoztok?És lehet tudni, hogy mi a probléma?
Szia!
Nekem meddőségi központba csinálták, magán dokihoz járok és ő ott dolgozik. Én úgy tudom ott csak időpontot kell egyeztetni. Ott megcsinálják a 3. vérvételt(nekem tudva volt, h inszem)s ennek függvényében kaptam a stimuláló gyógyszert, majd uh, majd tüszőrepesztő, majd apuci produkál és inszem. Nekem crinone-t kellett használnom utána.
De ezt attól is függ, hogy mit mondanak a meddőségiben, lehet nem is kell, csak esetleg máshogy kell rásegíteni. Nekem maga az inszem ingyenes, de a hozzávaló stimuk nem olcsók.
Ha van kérdésed szívesen válaszolok. Melyik meddőségibe szeretnél menni?
Szia. Én magán dokinal voltam. 35 ezer volt maga az inszem. Előtte uh az 10 ezer. Injekció 7 körül, meg utrogestan, és még egy gyull. csökkentő, ez kb még 5 ezer. Kettőn vagyok túl, sajnos nem sikerült. Parodat nézték?
Sziasztok!!!Először is boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!!!!Segítséget szeretnék kérni tőletek, mert nem tudom, hogy hogyan is kezdjek neki az inszemnek, de sajnos úgy érzem, hogy nincs más választásunk.Már 1,5 éve próbálkozunk, voltam nőgyógyásznál, endokrinológusnál,szedek gyógszert, mindent betartok,és mégsem jön össze a baba.Fogalmam sincs, hogy hogyan működik az egész?Nőgyógyász tud beutalni, vagy magamtól keressek fel egy meddőségi központot?Na és persze az árakat sem tudom.Azt is halottam, hogy ingyenes, de gondolom a gyógyszerekért, injekciókért biztosan sokat kell fizetni...Nagyon megköszönném, ha valaki egy kicsit felvilágosítana.Mindenkinek minden jót és mielőbbi babavárást kívánok!!!!
Szia! Nálunk velem van a gond. Nincs spontán ciklusom, ezért kapom az injekciókat, hogy legyen peteérés.Ez több hétig is eltarthat, ezért az itthoni próbálkozás mellett az inszemet is javasolta a doki. Győrben lesz, pár nap múlva kezdek is szúrni :)
Szia Ivenn! Elvileg semmi-férjem katonái tökéletesek, nekem egy kicsit alacsony a progeszteron-bár az orvosom szerint ez nem alacsony-kinek mi az, októberbe sikerült teherbe esnem, de akkor is elment a baba-erre a dokim mondta hogy haladjunk és próbáljuk ki az inszemet-ami sikerült, csak megint elment-szerinte genetika-még ezt majd most megpróbálom, de ha nem jön össze vagy rossz a vége-akkor immunológia irányába szeretnék továbblépni.
Nálatok van valami probléma? Holcsinálják majd?
Szia!Nálatok mi a probléma? Talán nekünk is lesz januárban inszem, nekünk ez lenne az első..
Sziasztok! Szeretnék csatlakozni am fórumhoz, január végén lesz a 2. inszeminációm. Az első sikeres volt, de a baba nem akart velünkmaradni, most pihenek. Mi a férjemmel 1,5 éve próbálkozunk.
Én is nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!:-):-)
Csajok! Nagyon boldog karácsonyt kívánok MINDENKINEK!
Egyetek, igyatok és azért szeretkezzetek is - hátha meghozza a Jézuska a kis dedet! :)
További ajánlott fórumok: