Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Szia,
nekem is 14 napot mondott az orvos.Annyit is vártam, és nem volt semmi gondom. Nyugi :)
A görcsökre sajnos nem tok mit mondani, én lassan 3 hónapja szedem, nekem semmi mellékhatás nem jött ki, meg nem volt semmi problémám a Belarával. Csupán mellesleg :D (Remélem továbbra is így lesz... )
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni!
több mint 2 hete szedem a Belarát..és 4-5 naja ien pecsételő vérzésem van(pár csepp..ien halványbarna...bocsi h leírom de meg ijedtem)
azt szeretném kérdezni,h ez normális?? ugye ez idővel meg fogy szünni? még csak friss gyógyszerszedő vagyok...nagyon remélem h megszűnik..mellékhatásom más semmi...mellesleg erősödtem.légyszíves vki rjon...h ez normális e h pecsételek...előre is nagyon szépen köszönöm..
szia mindenkinek!
nócy:)
Szia!
5hónapja szedem a Belara-t... nekem állandóan jelen van, nem múlt el még... de szerintem nagyon egyénfüggő is a dolog... mert én amúgy is fejfájós/hasfájós voltam mindig... igaz hányingerem sose szokott lenni előtte... de hát mindennek van valami mellékhatása... a kemónak a hajhullás... a bogyóknak meg ez... (bocs, lehet kicsit durva volt a hasonlat :$)
Halika!
Libidó ingadózásról még nem hallottam gyógyszer miatt szerencsére nekem ez nem jött elő. Viszont attól félek h ha megint újra együtt leszek a párommal, akkor a reggel és az egész másnap borzalmas lesz a hányinger, szédülés és fejfájás miatt... ez szerintetek mennyi idő után múlik el, ha egyátalán elmúlik?!
Lyndinette30 szedek már vagy 3 éve. Most valahogy úgy érzem váltanom kellene valami másra. Abszolút nem tudok fogyni, semmilyen csodaszerrel, pedig eddig soha nem jelentett gondot. A libidó pedig egyszerűen gáz. jövő héten kérek is időpontot és megbeszélem a dokival, hogy árban hasonló valami mást írjon fel.
Nem hallottam még Belara-ról!
Szia!
Én 5hónapja szedem a Belarat... az első 2hónapban nem tapasztaltam semmit a hangulatingadozáson kívül.
Én nem híztam nem is fogytam tőle... viszont két hónap után nagyon hullani kezdett a hajam, sokszor émelygek, meg fáj a fejem... és az utóbbi 2hónapban a menzeszemnél is bekavart. Nekem például egyáltalán nem múlasztotta el a görcsöket, ugyanúgy görcsölök mint a gyógyszer szedése előtt... igaz nem is rosszabbodtak a görcseim. A libidómból is visszavett valamennyire...
Így hírtelenjében ennyi :)
Szia!
Nekem sem volt tőle bajom az első hónapban. De a másodikban azaz most a felénél kezdtek jelentkezni a mellékhatások. Most pedig ahogy kezdek a vége felé járni megint csökkenek. :)
Mellékhatás nálam nem jelentkezett, kivéve ugye a mellnagyobbodást. :)))
Hát, állítólag már 7 nap után védettséget ad a gyógyszer.
Sziasztok!
Nagyon örülök,hogy találtam ezt a fórumot,gondoltam meg is osztom veletek a saját tapasztalataimat.
Még csak 2 hete+1 napja szedem a Belarat,de eddig semmi kellemetlen mellékhatás,aminek nagyon örülök,mert már több féle gyógyszert is kipróbáltam,és egy sem vált be...Viszont MELLesleg azt hiszem én is szedtem föl tőle;)
Ma szeretnénk is letesztelni a párommal a hatását,viszont kicsit tartok tőle,hogy biztosan véde-e már 2 hét után.Tapasztalatok?
Esetleg az érdekelne még,hogy akinek jelentkezett valameilyen mellékhatás,ő mennyi idő után észlelte?!
Hát ezért félek a Lindynett-től.Egyébként a libidó probléma helyre áll ha abbahagyoma gyügyszert??
A hullámokat másra is tom fogni vizsgák, suli stressz.
Szeretnék gyógyszert szedni, kell ez a szabadság nem csak a páromnak nekem is.,
Mystral ne aggódj terhes nem vagy, még tesztet venni is felesleges, nekem azt mondta a doki kb egy hete:))
Egyenlőre maradok a belaránál, aztán majd lesz valahogy.
Még nem szeretnénk kisbabát fiatalok vagyunk még egy ilyen nagy dologhoz.
Szia!
Megnyugtató hallani, hogy a havi kimaradás/kevés havi "természetes"... :) Nekem már második hónapja nem akar megjönni.. múlt hónapban volt egy kevés havim, most egyáltalán semmi :S Én meg azon parázok nehogy baba legyen... hát csak nem.. bár akkor se dőlne össze a világ, csak nehezebb lenne kicsit az élet.. :)
Libidó... na igen :S Azt már én is tapasztaltam... hullámvölgyek, és hegyek :D Bár én úgy olvastam, hogy általánosságban az összes fogamzásgátló csökkenti a libidót... nekem középidőben tombol :D amúgy nem... mielőtt nem szedtem a gyógyszert, én is jobban kivántam a szexet.. nekem nem is azzal van most a gondom, a párom így is nimfománnak titulál.
Nekem az a bajom, hogy amióta gyógyszert szedek alig, vagy egyáltalán nem nedvesedek, és ez eléggé kellemetlen aktus közben :S Pedig kívánom a párom :( Majd nézek valami sikosítót... de az meg az öregeknek való.. szerintem :(
Lindynette... a barátnőm 3évig azt szedte... 1hónapja került mélyvénás trombózissal kórházba, most vérhigítót szed szigorú diéta mellett, lehet élete végéig szedheti... :S Az orvosa azt mondta a fogamzásgátló+cigizés hozta ki nála :/ Persze bármelyik fogamzásgátló szedése mellett fennáll a trombózis veszélye :(
Szia!
Én a Lindynette 20 ról váltottam a Belarára és sajnos nekem is voltak a Lindynettetől libidó problémáim. Mondhatnám azt is hogy egyáltalán nem kívántam a szexet pedig mikor nem szedtem gyógyszert akkor a férjem nem tudott megállni mellettem mert akkor egyből letámadtam. A Lindynette amúgy jó gyógyszer volt csak én is azért hagytam abba mert nem akartam szexelni. Ez meg azért elég gáz volt. Neked más problémád nem volt a Belarától? Az lenne a legjobb ha nem is kéne szedni semmit sem de hát az nem lehetséges mert akkor már jön is a baba. Bárcsak másoknak is ilyen könnyen összejönne.
Sziasztok. Én kb 9 hónapja szedem a belarat. Azóta csak párszor jött meg de a doki azt mondta ez természetes. Én tapasztaltam egy kis libidó változást hegy-völgy... Ti nem?
Most felírt egy újat LIndynette, attól nagyon félek sok rossszat hallottam róla, libidó csökkenésta nullára. Nem tom mi tévő legyek most.
Szia!
Köszönöm a biztatást. Én is nagyon remélem, hogy nem... szeretnék anya lenni, de nem most. Még tanulni akarok, aztán dolgozni... Párom is még tanul, az esküvőt 2010re tervezzük, addigra már mindketten keresőképesek leszünk.
Mi is még védekeztünk óvszerrel, mikor januárban nekiálltam szedni a gyógyszert.. sőt, egészen március végéig duplán védekeztünk, két hónapja hagyatkozunk még csak, csak a gyógyszerre.
Minden esetre én veszek egy tesztet, csak hogy megnyugtassam magam... június 16.-án elfogy ez a doboz gyógyszer is, és azt hiszem leállok vele. Fél év bőven elég volt. Azelőtt sose késett a havim, nekem rendesen beszabályozódott minden "segédeszköz" nélkül, a gyógyszer meg teljesen felborította a rendszert... Szerencsére a párom nem húzza az orrát az óvszer miatt, így azt gondolom nincs szükségem a gyógyszerre, pláne így nem, hogy fél éve folyamatosan rosszul vagyok tőle... a hangulatingadozásokról már nem is beszélve. :S Nem is híztam, nem is fogytam... azért biztos nem marad el a havim... talán valami gyulladás... :S Jövő hétre bejelentkezem a nőgyógyászomhoz.
Még egyszer köszi... Ha lesz fejlemény, írok :)
Szia!
Ne aggódj szerintem nem vagy terhes. Én is jártam így annak idején hogy nem jött meg de szedtem a gyógyszert. Nekem az akkori dokim azt mondta hogy azért nem jött meg mert a szervezetemnek nincs mit kiűríteni úgymondd tartalékol mert így is sokat fogytam. De én viszont minden esetben visszamentem a dokihoz hogy tudjon róla hogy mi a helyzet. Aztán végül is áttértünk egy másik gyógyszerre mert ezt találta jó megoldásnak. Amiket leírtál (hányinger,hasfájás émelygés ) ezek szerintem a gyógyszer mellékhatásai. Ez a gyógyszer egy hét után véd azt mondják bár én megvártam az egy hónapot inkább. Elvileg gyógyszer mellett nem lehetsz terhes de már az én családomban is volt ilyen. 98%-ra véd. (Amúgy én is mindíg félek tőle hogy nem -e esetleg baj lesz,bár mindíg beveszem rendesen a gyógyszert. Most én is nagyon szenvedek a belarától. Ugyanaz a bajom mint neked. És már nagyon unom. :)
Remélem azért nem lesz semmi gondod vele.
Sziasztok!
Frissen regisztrált tag vagyok. Igazából nem biztos hogy a gyógyszerrel van a baj... de... Na jó, kezdem az elején.
Január eleje óta szedem, mivel távkapcsolatban élek, a szexuális életem rendszertelen. Sokszor fájdul meg a fejem egész felülete erőteljesen, a hasam sokat fáj, meg a melleim is.
Hízást, mellnagyobbodást nem tapasztaltam magamom. A hajam nagyon hullik, mióta szedem a gyógyszert.
Az előző hónapban késett 4napot a havim, amikor megjött, akkor se volt sok... most vagyok a 7napos szünet utolsó napján, holnap megint neki kell állnom egy levélnek, de a havim már 5napja késik megint, és szarul vok (hányinger, hasfájás, émelygés)
Nem tudja esetleg valaki, hogy Belara gyakorlatban (nem papíron) mennyire biztos hatású fogamzásgátló?
Az ismerettségi körömben (én 21vagyok) nagyon sokan estek úgy teherbe (nem Belarat szedtek), hogy amúgy szedték rendesen a gyógyszert... :S
A párommal az utóbbi napokban többször is együtt voltunk, mégse jött meg a havim... meg vajon így, hogy gyógyszermentes voltam, kitarthatott tényleg a fogamzásgátló hatás úgy, hogy nem haviztam? Nem védekeztünk pluszban, mert elvileg a fogamzásgátló hatás a gyógyszermentes 7napban is fenn áll, ha jól értelmezem :S
Aki érdemileg hozzá tud szólni a gondomhoz, annak nagyon megköszönném.
akkor rendben. remélem sincs baj, most rögtön nem fordulok dokihoz. még várok, hogy mi lesz.
olvasva forumokat nem nagyon van rá panasz!!
azért köszi ..
További ajánlott fórumok:
- Létezik, hogy a belara fogamzásgátló szedésétől szörnyű hányingerem legyen? Már a 2. nap, miután elkezdtem szedni?
- A Belara fogamzásgátló okozhat fejfájást, hangulatingadozást?
- Mi a tapasztalatotok a Gracial nevű fogamzásgátlóról?
- Nem tudja esetleg valaki, hogy a Belara fogamzásgátló most melyik patikában a legolcsóbb Pesten?
- Belara fogamzásgátló után Rezia!
- Belara fogamzásgátló és a laktóz-monohidrat