Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
nem mindenki végez egyetemet:)
180 nap után talán már van gyed, de lehet 360 nap kell. Ezt nem tudom pontosan, mert nekem 5 év munkaviszonyom volt, amikor szültem, szóval nem volt kérdés, hogy jár a gyed
20 évesen bőven munkaviszony? Legjobb esetben 2 éve, mert 18 éves koráig tanköteles :P A nyári mcjobot meg ne számoljuk bele.
ahogy bele olvastam a hozzaszolasaiba, az iskola elvegzesehez tul sok penz kellett volna..vagy mi....meg az a franya cigi..
Ugyesek vagytok,hogy tesztek felre penzt neki.
Nem magyarorszagi vagyok... nem tudom,hogy ott hogy mukodnek a dolgok... gyes,gyed... de 20 evesen boven munkaviszonnyal? Mikor volt ido egyetemre es karrierre?
Mi tudatosan készültünk a gyerekvállalásra és bizony kemény pénzeket tettünk félre, hogy ne okozzon gondot bármi, a fiammal kapcsolatos kiadás.
Külön bankszámlája van több100e Ft-al.
20 évesen pedig lehet már bőven munkaviszonya, akkor viszont gyed-et kap, ami azért picit több, mint a gyes
Bocsi,en onnan indultam ki,hogy 20 evesen meg nem keres annyit az ember,hogy felre is tudjon tenni,mert egy gyereknek/-hez sok penz kell,es,ha nincs mihez nyulni,a gyes nem eleg... Es magadnak kell ezt biztositani,hisz nem a szuloknek szulsz.
Ugy am. Itt a PONT!!!
Sziasztok!
Honnan tudod, hogy nincs megfelelő anyagi háttér?
Azért mert 20 éves?
Honnan tudod, hogy pld. a férje milyen pozicióban dolgozik és mennyit keres?
Mellesleg nekem a hátamon is feláll a szőr a "majd csak felnevelődik a gyerek" mondattól.
Pfff
Egy gyerekhez igeni sok pénz kell és aki ezt nem ismeri el...
En is erre gondoltam,mikor Anitanak irtam,hogy 20 evesen -szerintem- felelotlenseg a gyerekvallalas,mert nincs anyagi hattter.
es ahogy eddig is irtam, nem az a baj, h van aki akar, van aki nem, hanem az a reteg okoz bajt akik ezt nem tudjak elfogadni. "elni es elni hagyni" ennyi.. :)
Arra minek,hiszen a gyerek az boldogsag...
én csak azt mondom Anita sem azt hajtja,hogy mindenki szülje rakásra a gyereket a kopasz seggére! Ő úgy érzi,fiatalon is megállja majd a helyét anyaság terén. Ne ítéljétek el ezért.Értelek én benneteket is,hülye nem vagyok,de ha Neki van segítsége,felelősségteljes Párja,immár vőlegénye,akkor miért ne szüljön gyereket.És igen,azt írta,ahogy sokan mások,hogy azért nem szeretnénk magányosan a macskánkkal megöregedni,és meghalni. Ez szerintem nem önző dolog.És nem önzőbb,mint akik nem adják fel a szabadságukat egy kicsi életért. Ugyan olyanok vagyunk MINDANNYIAN!!!!! Élni szeretnénk,ahogy nekünk jól esik!Részemről ezzel itt vége is a vitának....Nekem ez jó,nektek az.. a másiknak meg amaz. :) További szép napot és jó zsörtölődést kívánok!
Mas anyukak szerint korlatozom oket,de konyorgom,ha hagyjuk noni mint a gombakat es azt tehetnek amit akarnak,akkor mi lesz kesobb a fejunkre sz... nak?
ezert is kell megfontolni, h igenis "fel tudjuk mi nevelni azt a gyereket?" es eltekinteni egy percig attol, h mi mennyire szeretnenk ot...mert azert nem csak az szamit, hogy mennyire szeretnenk...ha egyszer nem tudjunk felnevelni tisztessegesen.
Egyébként sokan várják a tökéletes alkalmat, amikor majd minden klappol (a kapcsolatban, meg anyagilag is), de az ritkán jön el. Persze sz@rból nem lehet várat építeni, de kell egy biztos alap, ami nem feltétlenül egy kacsalábon forgó palota.
Huanita a hozzászólásaival bebizonyította, hogy ő még nem érett meg a gyerekvállaláshoz pszichésen. Ha szül, szintén az ő döntése, az ő gyereke. Ez van. A világot megváltani nem tudjuk.
mert az ilyen nők..férfiak..buták. Itt is falun azoknál van 6-7 gyerek akik 5-ig nem tudnak elszámolni,fittyet hánynak a védekezésre...de a kapu csengőt tudják nyomni,és sírni,hogy adjak 1 kiló kenyeret,vagy fát,mert megfagynak,meg éheznek a gyerekek.Én...meg a nagy lelkemmel,mindig adok valamit.Ruhákat is rendszerint akasztok be a kapun.Este,hogy ne lássa senki,nem azért adom...csak mert sajnálom a gyerekeket.
hát tudod az a te saját szuvenír jogod eldönteni"
"SZUVERÉN"!!! szuvenír egészen mást jelent.:)
ha olvastad a cikket amit emlitett kedves "aki nem szul az szemet" baratunk, akkor tudod, h igenis koze van a temahoz. :)
Nem kell barátkozni az anyukákkal. Én sem feltétlenül fogok.
Nekem boldogság az anyaság, de vannak nehéz percek.
Mit percek, órák, napok. Attól függően, kinek milyen a babája, pedig a fiam még nagyon jó babának számít és mégis.
Az anyukák többségnek pedig muszáj dolgoznia, én szívesen itthon maradnék, ha a férjem annyit keresne.
De lehet, hogy nem sokáig bírnám itthon, azért most is érzem, hogy szükségem lenne egy kis szellemi kihívásra és a mondókák nem elégítenek ki...
Na de majd, ha mesélek:)))
Miből gondolod, hogy nem voltam játszótér közelében? Minden nap sétálok a fiammal és bizony sok a játszótér felénk:)
Persze sok ilyen van. Es en ugye nem is arrol beszelek, h varjunk mig minden tokeletes lesz a gyerekkel..de legalabb egy alap..aki mar tapasztalt tudja jol, h az elet valtozik es egyik percrol a masikra meg az alap is konnyen oszeomolhat.
Es igen, nekem faj a szivem, mikor mutatjak a hirekbe, h "9 gyermekes anya akasztotta fel magat mert nem volt mit az asztalra tenni"..es ilyenkor nem ertem minek kellett gyerek, ha mar a legelejen tudtak, h szinte a lehetlenre vallalkoznak..
ez a réteg,akiket Te is említesz egy más világ,és más téma. Sajnálom azokat a gyerekeket! :S
Miért lenne baj, hogy 20 évesen valaki bulizni akar és nem pelenkázni?
Hát gondolom fogamzásgátlásra sincs pénz, viszont ösztön az van... :-D
nevelni kell...én sem hagyom örjöngeni őket,nem állatok...még azt sem engedem meg,hogy a lakásban szaladozzanak.Arra való a nagy udvarunk.Nem is a nevelésről van itt igazán szó.
???? mi van??? Aki ilyet ír, arról megvan a véleményem. Ennyi. És ne tévedjen ide, pláne ne írjon ide. Te is eltűnhetsz innen szépen. Én kulturáltan fogalmaztam meg a véleményemet minden hozzászólásomban ellentétben Veled.
Tenyleg ismerek ilyen peldakat,se haz,se penz,de van gyerek,es azt hiszik ettol boldogok,holott etelre nem jut,de buszkek,mert van gyerek... en ilyenkor szoktam rakerdezni,hogy hogy a francba van kedvuk szexelni es gyereket csinalni a mar meglevok melle,mikor nincs mit enni,inni... offf...
További ajánlott fórumok: