Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Szerintem ugyanúgy lehet önigazolásból gyereket szülni is.
Szerintem mindenki úgy szeretne visszanézni az életére, hogy tartalmasan és mindent kihsználva élte azt, de ebbe nem mindenkinek tartozik bele az anyaság is.
Az a jó, hogy te boldog vagy.
És ha valaki gyerek nélkül boldog? Olyan is van.
Attól még ugyanúgy szeretheti az embereket, stb...
Van, aki később megbánja, hogy nem szült, van aki nem bánja meg.
Mert ítélkezni bűn, és akinek véleménye van, az ítélkezik.
A világban nincs jó meg rossz, csak valamilyen van... szerintem meg nem
Szerintem mindenki önigazolásra törekszik, és, aki gyerekek mellett dolgozik, azt gondolja, az a jó, aki, gyerekek nélkül csinál karriert, az azt gondolja akadályozná a gyerek ebben.
Én nem tudom, de az életem utolsó napján (amelyik bármelyik lehet) úgy szeretnék visszanézni, hogy kihasználtam az életem , adottságai adta lehetőségeket... akár munka akár anyaság...
Ajjaj
Még olvasni is rossz volt ezt a cikket.
Élni akarok... de csak miután gyerekem lett tudtam mi az az élet, hogy hogyan kell figyelni a napot, hogy kell elképzelni, hogy denevér repked körülöttem, ami néha lepkévé változik.
Azóta tudom, milyen, mikor feltétel nélkül szeretnek, simogatnak, és az össz elvárás csak egy mosoly...
Na mindegy...Ja és még 28 se vagyok, van munkám, diplomám, két gyönyörű gyerekem.És szeretem a mai fiatalokat, az időseket is.
Egyetértek, nálunk annyi a könnyebbség, hogy van nagyszülői segítség, ha megbetegszik majd a fiam és dolgozni fogok. Nem biztos, hogy táppénzre kell mennem.
Na de ez a jövő zenéje.
Igen, elég durva sztori. Én is nehezen hittem el... A dokinő azt mondta, hogy át kellne mosni az Ábel könnycsatornájt, de azt most nem tudja megtenni, csak időpontot adhat. Kérdeztem miért nem lehet most, azt mondta most nincs műszer hozzá. Na ez végképp kicsapta a biztosítékot, de nem szóltam semmit, elvégre is szegény fiam nehogy megbosszulják rajta a viselkedésemet.
Amióta megszültem - ugye korán - az a taőpsztaléatom, hogy isten ments a magyar egézségügytől.
Dehogynem, csak a mi cégünknél ez nem volt téma az én felvételi elbeszélgetésemen.
ennyi:)
Ha nálad nem kérdezték meg, akkor biztos nem is létezik ilyen gyakorlat...
Én teljesen értem a sorrendet, de talán az sem felfoghatatlan, hogy munkáltatói szempontból meg annyi van: munka. És vége.
Nálam is megkérdezték, pedig én aztán nem profitorientált ágazatban dolgozom.
:)
Nálam bizony nem kérdezték meg, amikor felvettek, nem is volt róla szó:)
Akinek pedig ez az élete, nagy valószínűséggel nem is dolgozik. Hacsak nem muszáj...
Ja és aki anya, lehet, hogy nő, de elsősorban anya. A fontossági sorrend teljesen más lesz. Mindig a gyereke lesz az első. Én elég önző ember vagyok, nem sajnálok magamtól sem semmit, de mindig azt nézem, hogy a fiamnak mindene meglegyen. Utána jövök csak én.
igen valami hasonló...én azt néztem főleg ami rám fog vonatkozni.
Tényleg jogász vagy?
Olvastam a naplódban az időpontos sztorit...
pffff
Nem azt írtam, hogy aki anya, hanem azt, akinek nincs más indítatása az élethez, csak az, hogy anya legyen.
Egyébként meg furcsálhatod. Biztos viccből kérdezik meg szinte mindenhol, hogy van-e gyerek.
Oda-vissza dolog volt sokak részéről én úgy láttam...pár oldallal odébb írtam, hogy érdemes mély levegőket venni, jobb úgy beszélgetni ha kicsit finomítunk a mondandón és akkor nincs összeveszés.