Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Vannak kivételek.Függ a törtetéstől,nyalástól,külső...
Pl az egyik volt munkatársam,sima érettségivel területi vezető egy kereskedelmi multinál.
Jó bedolgozta magát,csak netto 300körül kap.
...bár neki soha nem fog járni GyED ,mert nem akar gyereket és biztos nem változik meg a véleménye ,mert már 40 éves a csaj:-)
ettől az évtől emelték meg.
Én nem keresek sokat a főállásomba ezért túl sok GYED-et sem fogok kapni, de másodállással ami gyerek mellett is végezhető kipótolható, illetve páromnak most nézünk jobban fizető állást, mint a mostani.
Elfogadom, igazad van!
Köszönhető ez annak, hogy nem kicsit felhúztam magam egy két hsz-on. De azt ne mondja senki, hogy nekem senki nem mondott egy rossz szót sem! Mert én is sértegetve voltam, nem is kicsit. Szándékosan nem írtam utána, de azóta is rólam megy a téma.
Ez jött le az eddigi hozzászólásaimból?
Mert szerintem nem.Elég tudatosan próbálok élni, tervezni, hogy ne érjen meglepetés.
Honnan tudod, hogy mi lesz 23 évesen vele? Én sem tudom, lehet nem lesz még babája sem, akármennyire is szeretnék.
És nem mindenki karrierista, nektek pedig ezt kellene elfogadni.Nem lehet mindenki gazdasági igazgató vagy jogász
persze, hogy nem, ha jól tudom a gyed maximum összege 80egynéhány ezer ft.
Nekem nem volt rossz fizetésem (na persze kinek mi a rossz és mindenki szeretne még több fizetést kapni, mert nincs annyi pénz, amit ne lehetne elkölteni:) és a maximum gyed-et sem kaptam meg.
ja persze, ha annyi elég.
:)
csak azt írtam, hogy azért nem annyira magas összeg, persze a GYES-nél jóval több.
Nem kell egyformán gondolkodni, de elítélni sem, mert nem ismerjük sem az életüket, az anyagiakat pedig főleg nem, de közünk sincs hozzá.
Ja és ő 23 évesen már babával fog karriert építeni.
Nem kell leírni senkit sem...
Manapság Mo.-on boldog boldogtalannak diplomája van, amivel elértéktelenedtek a diplomák:(
Egy jó szakmával sokan jobban keresnek, mint az állástalan diplomások:(
Mert van munkájuk...
Ha már van 2 éves munkaviszonya, akkor kap gyed-et, ami több, mint a gyes.
erre gondoltam és elvileg ketten vállalnak gyermeket, szóval remélem megfontoltan vállalnak babát.
Muszáj, nem akartam csupasz fenékre gyereket szülni.
Mit mondanék neki, ha kilyukadna a cipője? Bocsi, de nem telik rá.????:(