Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért nem akarok gyereket? fórum

Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?

❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯
2011. jan. 7. 11:35
Huanita ne haragudj, de hihetetlenül visszataszító vagy. Vannak itt anyukák, akik normálisan hozzá tudnak szólni, légy szíves moderáld magad.
342. 0d717b184a (válaszként erre: 338. - C948b987b1)
2011. jan. 7. 11:35

Én is voltam így

karácsonyi nagyünnepséget csináltam, vagyis csináltunk

de a férjem csak a kötényben szaladgált, kezében a pezsgős üveggel:)))))))))))))

a lényeg, hogy mi is babát szeretnénk már nagyon régóta, de ennek ellenére sokszor csinálunk olyan partykat ahova nem hívunk meg gyerekeket

olyat is szoktunk ahol gyerekek is vannak, de az másfajta

ott nincsenek kristáypoharak

2011. jan. 7. 11:32
Nem azzal van baj, aki nem akar gyereket, mert mit tudom én, még nem érzi magát késznek rá, ha nem azzal, aki undorodik a gyerekektől. Gondoljatok csak bele, ti is voltatok gyerekek. Akkor most magatoktól is undorodtok???
340. c948b987b1 (válaszként erre: 337. - B397af9e44)
Ne haragudj, te valóban úgy olvasható, hogy anya vagy. Akkor végképp nem értem, mit magyarázol itt...
339. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 335. - B397af9e44)
Nem félted a tested, viszont folyamatosan fröcsögsz arra, aki igen. Mit zavar ez téged? Netán irigy vagy a "habtestű" nőkre?
338. c948b987b1 (válaszként erre: 329. - B397af9e44)

Ezt nehéz elhinnem... Ha valóban ilyen lett volna, akkor már az első gyerek után megszakad a barátság, nem? Oltári kurva? Irigykedtél rá, mert más életet választott? Na, ez ismerős...

Tessék elfogadni, hogy ő nem akar babázni, még a tieiddel sem. Ha nem szereti őket, a tiedet sem fogja.

Manapság már azon sem lehet megsértődni, ha meghívnak valahova és közlik: gyerek nélkül várnak.

Voltam tavaly egy ilyen lánybúcsún. Anyuka elhozta az 5 éves gyerekét, mert "ő sehova nem megy nélküle". A meghívott chippendale fiút láttán meg elkezdett üvölteni, hogy tudhattuk volna, hogy gyerek is lesz. Na, ki is tessékelték gyerekestől. Azóta ő sem áll szóba a volt menyasszonnyal.:)

337. b397af9e44 (válaszként erre: 334. - CheshireCat)
2011. jan. 7. 11:31

Ezt jól benézted, mert nem szültem még, sajnos nem vagyok még anya!

10-ből 9 ember ezt mondja azokra, akik undorodnak egy gyerektől. Vajon akkor tényleg én vagyok a beteg???

336. d3752afcf3 (válaszként erre: 317. - 2e137fbcc7)
2011. jan. 7. 11:30

Az, hogy valaki akar-e gyereket, vagy nem, vagy férjhez akar-e menni vagy nem, annyira személyes téma szerintem, hogy idegeneknek nem ildomos firtatni.

Ha mégis ilyen faragatlan illetővel hoz össze a sors, akkor a különböző kifogások keresgetése helyett szerintem egyszerűen meg lehet mondani, hogy azért nem, mert nem. :-D

Azzal, hogy különböző kifogásokat hoztok föl, azzal éppen hogy ti is elismeritek, hogy ez valami olyan dolog, ami szégyelni való, vagy "nemistudoménmilyen" dolog. Mit gondolsz?

335. b397af9e44 (válaszként erre: 332. - 2e137fbcc7)
2011. jan. 7. 11:29

Én rettegek az öreg kortól??? Nem én féltem a testem egy gyerektől...

Az előző komimban megkaptad a választ!

334. CheshireCat (válaszként erre: 321. - B397af9e44)
2011. jan. 7. 11:29
legalább a macskák nem fognak marakodni utánam hogy ki mennyit örököl :DD amugy meg tessék már normálisan irni, emberek vagyunk, nem? szerintem meg olyan visszataszitó mikor a gyerekes anyukák mindenkinél fontosabbnak érzik magukat csak mert szültek. most mit kell arrogánsnak lenni? ki vagy te hogy eldöntöd ki beteg? lehet hogy pont te vagy :)
333. b397af9e44 (válaszként erre: 328. - C948b987b1)
2011. jan. 7. 11:28

Sajnálom, hogy édesanyád a világra hozott, és nem gondolkodott úgy mint te! Jobb is hogy nem szültök gyereket, mert vagy eldobnátok magatoktól, vagy gyarapodnátok egy ilyen gondolkodású emberrel! Az sem lenne baj, ha külföldön dolgoznának, én nyugodtan halnék meg, hogy vannak gyerekeim, akikről gondoskodtam, és szerettem őket...

És így igaz, aki undorodik tőlük, az BETEG!!!

332. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 321. - B397af9e44)
2011. jan. 7. 11:28

Köszi hogy még kérdezhetek, de még az előzőre sem kaptam választ.

Tehát, ki is az önző? Ki beszél itt arról, milyen jó lesz neki öregen, mert nem lesz egyedül?

Sajnálatos hogy ennyire rettegsz az öregkortól. Körülbástyázni magunkat kölkökkel, hogy majd ránknyissák az ajtót...

Veled ellentétben, én nem fosok hogy egyedül maradok.

2011. jan. 7. 11:26
Van aki szeretne, van aki nem, ez van, mindenkinek a maga dolga. Én sokáig mondtam hogy ó erre a világra minek, miből, stb. mostanra jutottam el odáig hogy nagyon szeretnék. :)
330. sunshine24 (válaszként erre: 322. - B397af9e44)
2011. jan. 7. 11:25
Nem állatok vagyunk, akiket csupán a szaporodás ösztöne hajt, megszületnek, szaporodnak, és meghalnak. Én, és még sokan mások is arra vágyunk, hogy lehetőségeinkhez képest normális, boldog életet éljünk. És a boldogsághoz mindenki másként jut el. Ha nem vagy képes felfogni azt, hogy nem csak az a helyes út, amit te választasz, akkor csak sajnálni tudlak.
329. b397af9e44 (válaszként erre: 323. - C948b987b1)
2011. jan. 7. 11:24
Amiatt szakítottam meg barátságot, mert minden egyes gyerek láttán, elkezdett üvöltözni, hogy jaj már megint egy hülye gyerek, menjünk már innen! Ezt rendesen mindenki előtt, hangosan. Kicsit sem égett a fejem... Ez volt az alap jellemzője, később kiderült, mindenkinek hazudik, mindenkit lehord a sárga földig, és oltári nagy k...a! Ha én nem voltam igaz barát, akkor vajon ő mi volt???
328. c948b987b1 (válaszként erre: 324. - Lucalilli)
2011. jan. 7. 11:24
Aki undorodik tőlük, az hülye és beteg? Hát, az ilyen vélemények miatt nem vallja be senki, ha így érez. Te is csak látszatra fogadod el a gyereket nem akarókat.
327. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 319. - Réka11)
2011. jan. 7. 11:23

Dejó, neked van "szuvenír" jogod!...

:DDDD

326. spinneli (válaszként erre: 316. - B397af9e44)
2011. jan. 7. 11:22

Én nem gondolom azt, hogy életemnek az a célja, hogy gyereket szüljek, gyerekim legyenek.

Ettől független szeretnék, de nem ez fog értelmet adni neki.

325. c948b987b1 (válaszként erre: 321. - B397af9e44)
2011. jan. 7. 11:21
Ritka önző példány vagy. Szóval ezért nem engeded el magad mellől a gyerekeidet, hogy gondoskodjanak rólad? Te is csak magadnak szülsz, minek nézed a gyerekeidet, nyugdíjpótléknak?
2011. jan. 7. 11:21
szerintem a világ legjobb dolga babázni,és én nagyon boldog vagyok ,hogy van 1 új kis családtagom.szerintem sok ember van aki szomorkodik mikor idősebb lesz,hogy nem vállalt gyereket.azért nem ítélek el senkit akinek meg nincs ,és nem is kell,bár nyilván nem értem.hát azért vagyunk különbözőek,és senki sem eröltetheti rá a másikra az akaratát.mellesleg anyám két gyerek után is kb olyan mintha 30 éves volna,és nagyon szép nő,pedig 50 éves.én elfogadhatónak tartom ha valaki nem érzi az anyai ösztönt,és nem szül.igen is jobb mintha szülne mert ez 1 társadalmi elvárás,és csúnyán leszarná a gyermekeit.én se voltam baba párti 24éves koromig:)mindenkinek joga van eldönteni mit akar az élettől,és miben hisz.bár az aki undorodik a gyerekektől az hülye,és beteg!!!remélem aki nem akar gyereket,nem undorodik,csak ő nem vágyik rá és kész.én tudok barátkozni olyan emberrel akinek nincs vágya a gyerekekre,a barátság nem ezen múlik!!!
323. c948b987b1 (válaszként erre: 316. - B397af9e44)
2011. jan. 7. 11:19

A gyerek nem garancia arra, hogy lesz melletted valaki 60 évesen. Illetve lehet, ha a nyakadon marad a gyereked még 40 évesen is:))) De lehet, hogy sikeres lesz, elmegy esetleg külföldre, évente egyszer látogat meg.

Maximum az állatvilágban lehet az élet értelme a szaporodás. Őket ugyanis csak a lét és fajfenntartás ösztöne hajtja.

Nekem nagy családom van, valódi barátaim, társam. Ezek kipróbált, időtálló kapcsolatok, ezért nyugodt vagyok, nem maradok egyedül. Ezt az érvet is hallottam ezerszer.:))

Ha amiatt szakítottál meg barátságot, mert az illető nem akart gyereket, nem is voltál igazi barát.

322. b397af9e44 (válaszként erre: 320. - Sunshine24)
2011. jan. 7. 11:19
Ha az lenn az élet lényege, amit leírtál, akkor már réges rég kihaltunk volna, és te sem lennél a világon...
321. b397af9e44 (válaszként erre: 318. - 2e137fbcc7)
2011. jan. 7. 11:18

Legyen kérdésed nyugodtan!

Mellettem ott lesznek a gyerekeim, akiket rengeteg szeretetben felnevelek, és szeretni fognak engem...

Az ilyen nők mellett, maximum egy macska lesz, és majd ott ül az öledben, mikor nyanya leszel, remélem jó sok szeretet és törődést kapsz majd tőle!

TI BETEGEK VAGYTOK!!!

320. sunshine24 (válaszként erre: 316. - B397af9e44)
2011. jan. 7. 11:17

Az élet értelme ez lenne? Nem az, hogy te mint önálló individuum szép, teljes, hasznos életet élj?

Mert szerintem ez lenne a lényeg. És akkor már mindegy, hogy gyerekkel vagy anélkül, mert mindenki máshogy jut el a boldogsághoz. Szerintem csak ez számít: hogy boldogok legyünk ebben a világban. És ha valakinek ehhez nincs szüksége gyerekre, akkor azt tiszteletben kell tartani.

319. réka11 (válaszként erre: 289. - C948b987b1)
2011. jan. 7. 11:15
Szia, hát tudod az a te saját szuvenír jogod eldönteni hogy akarsz-e gyereket vagy sem, de én úgy látom az irigység kibukik belőled, és mártírt akarsz csinálni magadból, amihez támogató szavakat is vársz! Akár hogy is gondolkodsz, ez már azért felháborító, hogy más gyerekét az állatokhoz hasonlítod, és lehet hogy a beszélgető anyuka már megfőzött, meg mindent megcsinált, amit te irigyelsz! Szeretnél te is ott beszélgetni, de nincs hozzá konyításod se, meg jobb ha ilyen szöveget el se engedsz, mert még a végén le leszel nézve! Nem tudom honnan veszed hogy egy anya lusta! Szerintem lehúzza ő nap mint nap a maga kis műszakját, sőt még éjjel is! Úgyhogy szerintem egy kicsit óvatosabban kéne bánnod a szavakkal, gondolod mi nem teszünk az államkasszába? Csak te?
318. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 316. - B397af9e44)
2011. jan. 7. 11:10

Idézlek:

"A hab test hamar fonnyadt lesz, jönnek a betegségek, és ki lesz melletted??? Hát senki"

Na most akkor ki is az önző?

Nincs több kérdésem.

317. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 314. - D3752afcf3)
2011. jan. 7. 11:07

Mert ha szóba kerül, és közöljük hogy nem áll szándékunkban gyereket szülni, akkor azonnal jönnek a hülye kérdések, szánakozó pillantások, értetlenkedések etc. etc. Mi örülnénk a legjobban, ha nem kéne magyarázkodnunk.

Különben meg mindenki így jár, aki kicsit is különbözik a nagyátlagtól. Pedig ilyen is van. Nem mindenki az előre beprogramozott ösztönök és minták szerint él.

Megjegyzem kicsit olyan ez, mint a házasság kérdése. Pár évtizeddel ezelőttig mást sem nyomattak a lányoknak, minthogy férjhez kell menni. Aki elmúlt 18 és még nem akasztott le magának valami bajszost, akkor ujujjjj vénlány lesz. Akkoriban azt tartották rettenetesnek, ha valaki nem ment férjhez, és elnevezték vénlánynak. Pedig lehet hogy csak nem akart senkire mosni, főzni, takarítani meg gyereket abalygatni. Hála a jó égnek mára már nem ekkora elvárás a férjhezmenetel. A gyerekszülés kérdésében viszont ég úgy látom, megrekedtek az agyak. Nő=gyerekszülés, Férfi=pénzkeresés.

2011. jan. 7. 10:58

Ez egy elég érdekes dolog.

Találkoztam már ilyennel, hamar véget is ért a barátságunk...

Az én szem szögem: 1. Az élet értelme és célja, hogy gyereket szüljünk, szeressük, felneveljük, hogy majd ő is boldog babáknak adjon életet! Mi másért jöttél a világra, ha nem ezért? 2. Ennek a felfogásnak lehet lelki oka, nem mondom, hogy nem! 3. A véleményem azokról, akik nem akarnak gyereket, és undorodnak tőlük, az az, hogy hatalmas önzőség uralkodik el rajtuk, csak magukra gondolnak, és féltük a hab testüket a terhességtől! 4. Nem hiszem, hogy létezik annál nagyobb öröm, mikor először meglátod a gyerekedet, a te véred, a te babádat! Létezik e nagyobb öröm, mint mikor a gyereked azt mondja: "Szeretlek anya", és megpuszil!5. Eddig úgy tudtam, csak azok nem akarnak gyereket akik prostik, vagy épp soha nem lehet gyerekük valamilyen betegség miatt! 6. Gondoljátok így, óvjátok a testeteket. Amúgy meg nevelés kérdése, hogy milyen gyereked lenne! 7. Megnéznélek majd titeket 60 évesen... A hab test hamar fonnyadt lesz, jönnek a betegségek, és ki lesz melletted??? Hát senki! Ez az én magán véleményem, és lázadhat mindenki, akik gyerek ellenes, azoknak csak azt üzenem, hogy valami baj van az agyukkal, hisz minden "normális" nőben, az anyai ösztönöknek élnie kell!

2011. jan. 7. 10:47
Le is írtad miért nem akarsz gyereket: nem szereted őket, riasztanak, félted az egzisztenciád, a szabadságod. Nincs ebben semmi rossz. Nem kell szülni. Ez nem kötelező. És le kell tojni másnak mi a véleménye. Szüljön aki szeretne. De ne erőltessük rá olyan emberre, akinek a hátán feláll a szőr a gyerek gondolatától is. El kéne fogadnia az embereknek, hogy nem mindenki ugyanazt akarja,nem mindenkinek vágya 3 visítozó gyerek után szaladgálni.
314. d3752afcf3 (válaszként erre: 253. - Nenciii)
2011. jan. 7. 10:36

Az alakod sajnos egy idő után mindenképpen meg fog változni, az idő elől nem lehet elmenekülni. :-(

Amúgy meg sok csinos szült nő is van, szóval ez szerintem nem érv.

Meg egyébként is miért kellene ezt bárkinek is megindokolnia?

Ha nem akar, nem akar, és kész.

Aki nem akar, vajon miért érzi úgy hogy ezt mindenképpen meg kell indokolnia?

❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook