Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

1894. kerkira
2009. nov. 30. 20:51

Többiek! Ma kentem fel a 14.ik kerastaset, nekem ettől hullik a hajam. De mostmár csakazértsem adom fel, lehet, hogy ez is előjele valaminek. (remélem nem annak, hogy most aztán végleg megkopaszodom) :))

Én ma annyit tudtam meg, egy gyönyörű testépítő fiútól....jaj...ha láttátok volna milyen szépen feszült rajta a póló...

na szóval azt mondta, hogy aki pl. sokat sportol, annak az izületei elvonják a tápanyagot a hajhagymáktól, és ilyenkor nagyon jót tesz a kollagén, mert hogy mindkettőnek az izületeknek és a hajhagymának is ez az alapvető tápanyaga.

Nekem ez újdonság volt, lehet, hogy ti már hallottatok róla.

Ezt a táplálékkiegészítőt ajánlotta: [link]

1893. kerkira (válaszként erre: 1891. - Rovely)
2009. nov. 30. 20:43

Szia Rovely! Ne vedd a szívedre, ha néha néha nyersebben fogalmazunk, tudod te is, hiszen benne vagy, hogy az ember néha már odítani tudna az idegességtől, a tehetetlenségtől és az egyhelyben topogástól (hogy drága azóta eltűnt mesterfodrászunkat idézzem).

Nagyon jó, hogy elmentél erre az előadásra, bár egyelőre konkrét kézzel fogható segítséget nem kaptunk ezáltal, de minnél többfelé kutakodunk annál több tapasztalatunk lesz. Valóban rendes a doki, hogy utánajár, de én egyelőre a "necsináljunksemmitmajdhelyrejönmagától" elvet nem tudom követni, én a kisérletző fajtába tartozom, de tudod mit, lehet hogy mégis a dokinak lesz igaza, mert kenhetek, szedhetek én akármit egy rakás szar a hajam. :((

1892. 31bc25d879 (válaszként erre: 1889. - Berka01)
2009. nov. 30. 20:23

Szia berka!

Megnéztem a Blogot, nagyon jó, regelni is akartam, de valamiért nem sikerült.

Ha gondolod írdd be a csalános-rozmaringos-levendulás-kamillás áztatást-öblítést, már vagy 2 x leírtam ezen a fórumon hátha valakinek használ kiegészítő therápiaként.

Mindenkinek kívánok sok sok türelmet és kitartást!

1891. rovely
2009. nov. 30. 20:12
És még valami, nézegettem az egy évvel ezelőtti fotóimat és kint voltam délen 3hónapot és olyan szép és sok hajam volt, mint még sosem.. akkor nem is szedtem semmit még, és már többektől hallottam, hogy az éghajlat valóban meghatározó...valakinek ki kéne próbálni, ha megteheti költözzön le délre és mi fizetjük, csak számoljon be :-) én magamra gondoltam...
1890. rovely
2009. nov. 30. 20:04
Na végre valaki csinál ilyesmit, én biztosan járok majd fel, sőt jövőhéten kitalálom tudnék-e használhatót hozzátenni, de Anonima Te is biztosan! Elmentem a blogod, és holnap már fel is nézek, ma sajnos semmire nincsen erőm, mert sok hajam kihullott ma és kicsit elszomorodtam...de jajj lányok bárcsak sikerülne találni valamit! :-) És bocsi a mai az ömlengésemért, csak nyomi napom volt...
1889. berka01
2009. nov. 30. 19:16

nem fórum, BLOG. bocs. és nem váltaná ki EZT a kedvenc helyünket, hanem csak annyi a haszna, hogy egy helyen volna a csodaszer-lista a tapasztalatokkal. abc-rendben, végre valahára, mert utálom kikukázni a sok hozzászólást.

és ha valaki kérdez, csak odairányítjuk.

meg persze optimalizálni is kell (keresőkben), így nem csak hoxások használnék, hanem sokansokan... olvashatanák

Feltöltéshez valaki érez kedvet?

kommentelni bárki ...

bocs, sokát pofáztam

1888. berka01 (válaszként erre: 1885. - Rovely)
2009. nov. 30. 19:04

rovely, tök jó hogy elmentél. és tök jó hogy megírtad mindezt!!! és hogy lelkes vagy! :P ebből lehet erőt meríteni: hogy mindig lesz valaki, aki feláll és nekiindul...

igen, én is olvastam róla, mert megírtad hogy lesz ez a konferencia., csak .. arra számítottam (nem kellene, tudom), hogy semmi "új" nem hangzik majd el, csak a meglévő információk újra. és hogy setét folt ez a női kopaszodás vonal, és hogy számos oka lehet, és blablabla.

előtört belőlem az orvosokkal szembeni előítélet, mert ... nehezen tudok hinni már .... sem hajgyógyászoknak, és főleg bőrgyógyászoknak. szóval, ne haragudj :P

1887. Mókica
2009. nov. 30. 19:02

Szaisztok!

Letudnátok irni, hogy kell használni a ricinus olajat, milyen sűrűn kell kell bekenni, hogy? Hova?

Láttam képeket a képgalériában elég döbbenetes a nővekedés ilyen rövid idő alatt! Ennyire használna ez a ricinus??

előre is köszönöm!!!

1886. berka01 (válaszként erre: 1885. - Rovely)
2009. nov. 30. 18:57

szia rovely, nem-nem, én a fórumra gondoltam, hogy az legyen az "érintetteké", mert fő az objektivitás, és azért blogos formában, hogy ne legyen támadható, ha sok olyan vélemény gyűlne össze, hogy egy termék pl ...nem sokat ér. (hitelrontás, stb)

az alapítvány egészen más dolog, annak azért más volna a szerepe. természetesen a különböző kezelési formák bemutatása - orvosi és alternatív gyógyászati szempontból az első és fő célkitűzés. Mindenki gyógyulni akar é mivel minden eset más, mindnekinek más jöhet szóba. Ezek mellett azonban jó lenne tartani egymásban a lelket, sikersztorikat olvasni (:P)

A cél természetesen az, hogy segítsünk magunkon. Más úgysem nem fog :P

1885. rovely (válaszként erre: 1879. - Berka01)
2009. nov. 30. 16:52
Én nem kértem Tőle, hogy nézzen utána, mert úgy gondolom ezt magam is megtehetem. Én csak rákérdeztem, erre mondta h ő nem hallott róla, egyébként egy rákos nőnek utána fog nézni a hormonkezelésbe, amit kap és ezt nem is kellett tőle kérni. Főleg, hogy ha kitalálnak egy új hatóanyagot, bármilyen néven levédhetik és hiába hívom fel a Loreált (de meg fogom nézni az elérhetőséget), hogy mi is azaz aminexil, és hogyan működik nem hiszem okosabb lennék. A minoxidil azért van jobban a köztudatban, mert arról készültek tanulmányok és felmérések, hogy az esetek hány százalékában fejtette ki a mellékhatást ( a hajnövekedést). Abban félreértettél, hogy a kanadai orvos egyáltalán javasolta az én esetemben sem, a minoxidil használatát, ugyanis nem. Nekem azt mondta legyek türelemmel és ne használjak semmit. Azért tartom őt nagyon szimpatikusnak, mert egyáltalán nem az a célja, hogy bármit is rád tukmáljon, és elmondta mik a mellékhatásai a minoxidil használatának, mi szerint először hajhullást okoz, és aztán az elhagyásával visszajön az eredeti állapot. És ahogy Te is írtad ez az aminexil-lel is így volt, ami a hajhullás visszatértét illeti. Emellett ingyenes a konzultáció amiben elmondja Neked mik lehetnek az okok, és segít a megoldásban. Nekem nem javasolta a hajátültetést, mondván közelében sem vagyok annak a stádiumnak. Mikor meglátta, hogy van hajam azért mindenütt nem küldött el, hogy csak miattam jött be a rendelésre, hanem mindent elmagyarázott, hogy h nő a haj és mik a jelenlegi álláspont szerint a tévhitek, de azt kihangsúlyozta, hogy valóban összetett és nehéz dolog a női hajhullás, ő nem osztja azt a nézetet miszerint a DHT lenne a főok, mert akkor ugyanolyan lenne a hullás mértéke mint a férfiaké, azaz kopik lehetnénk. Azt mondta legyek türelemmel, és próbáljak várni, van rá lehetőség h visszaáll az eredeti állapot. Emellett támogatná egy olyan alapítvány létrehozását is, ami hajhullással foglalkozik, hogy segítsen és megkérdezte mi miért nem csinálunk ilyet, hisz Európában már van ilyen. És ha mindezekben kételkedsz , kérj Tőle egy időpontot és beszélj Vele személyesen. Én ugyanúgy tudni szeretném mi az oka a hajhullásomnak főleg, hogy csak 21 éves vagyok és teljességgel aggaszt a dolog, éppen ezért fordultam olyanhoz, aki végre nem drága termékeket kínál vagy lemond rólam, hogy örüljek hogy a lábam még megvan. Az ember igen is próbálkozzon mindennel ezt én is osztom, én is voltam biorezonancián és stbi, és el is megyek mindenre ami új, de lehetőleg megfizethető, mert én végig néztem ahogy anyukámnak kihullott a haja, és féltem h én is beleesek ebbe, és így is lett. Nekem szimpatikus volt a hozzáállása és akik ott voltak azoknak mind az volt, kár hogy nem jöttél el pedig meghirdettem itt, hogy bárki feltehessen kérdéseket. És azt meg nem gondolom, hogy itt üzletileg érintettek írnának , ahogy én sem vagyok az és ezzel az erővel minden orvos lehetnek üzletileg érintett, annak meg nem sok értelme lenne, ha az alapítványban csak mi írogatnánk, hanem együtt kell a kettő orvosok-érintettek. Bocsi, ha kicsit hevesnek tűnik az írásom, de kurva szarul esik, hogy elmentem tök egyedül erre a hajszarra felirogatva azoknak a kérdéseit akik megértek h kérdezzek, és végig ültem a 4 órát...és elmondtam amit hallottam. Az aminexil-re visszatérve meg örülök, ha meghozza a változást, csak tudni kéne mit okoz, amitől jön a változás, és ezt akárhány orvostól kérdeztem itthon nem tudták megmondani, mert nem ismerik az összetevőt, fodrászok igen akik szerint fellazítja a fejbőrt és így jut be a hatóanyag, ennyit tudok egyelőre, de fel fogom hívni az itthoni forgalmazót és akkor megtudom. És hiszek a Loreál-ban is természetesen, de ez nekem kevés ok, hogy meggyőzzön ezért kérdeztem meg az orvosokat.
2009. nov. 30. 16:16
Már Én sem tudom,hogy találtam Rá az Antal Valis oldalon a ricinusra.Annyi ilyet nézegettem,hogy bődület.fogalmam sincs ,hogy leltem rá.Úgy Rémlik,hogy A Valis oldalon több lap fórumot átnéztem,mikor ráakadtam.Nem a keresőbe írtam be,hanem a fórumhozzászólásdokat olvasgattam.
2009. nov. 30. 16:13

Szia berka!

Az alapítvány nem rossz ötlet, én támogatom.

1882. 5e48d37001 (válaszként erre: 1880. - Ice kuszi)
2009. nov. 30. 16:13

Szia!

Én csak a Hair Clinichez szedek plusszba fél szem elevitet.Mert a Hair Clinicben hivatalosan csak B5 vitamin van,ami vízben oldódó vitamin és így kiürül a szervezetből nem raktározódik.A Biovannehez és Forcapilhoz nem szabad szedni multit,mert túladagolás léphet fel.A Revalidot azt nem tudom,úgy rémlik abban is csak B vitamin van úlnyomó részt.

1881. 31bc25d879 (válaszként erre: 1880. - Ice kuszi)
2009. nov. 30. 16:10

Szia!

Én azt gondolom, hogy ezek kifejezetten a hajhullásra hívatottak. Én a Revalidot, HairCliniket és a Forcapilt egyszerre szedtem és szedtem hozzá A vit, E vit és Cinket is. Igaz ilyen bődületes mennyiségben csak egy hónapig és utána fokozatossan csökkentettem.

1880. ice kuszi
2009. nov. 30. 15:18
Csajok, kérdezhetek egy hülyeséget? A Hairclinicet, Revalidot meg társait ti magukban szeditek, vagy mellé szedtek még valami általános multivitamint is? Mert ha nem, akkor nem biztos, hogy oda kerül a vitamin, ahova kell, a hajhagymákhoz, ha meg szedek mást is, akkor nem lesz egy kicsit túl sok a vitaminokból?
1879. berka01 (válaszként erre: 1872. - Rovely)
2009. nov. 30. 12:28

és ha annyira segítőkész volna valóban, miért nem nézett már utána az aminexilnek, hiszen te már napokkal ezelőtt jártál nála és rákérdeztél. és akkor sem tudta mi ez.

a hajátüéltetés sztem amúgy nagy hülyeség (mert a hullást nem oldja meg), és nagyon örültem riatar (?) hozzászólásának, aki ebben meg is erősített, hiszen neki 2x is volt átültetése. meg főleg, végtelenszer nem is lehet ismételni.

belülről kéne megoldani, ha meg lehet

ami a fórumot illeti, jobb ha az üzletileg érintettek ebből kimaradnak, az objektivitás miatt.

egyébként én azon gondolkodom, hogy létrehozok egy alapítványt, ami a nők fiatalkori kopaszodása ellen küzd, és az érintetteket tömörítené. lenne egy fórumunk is mellette (blog-os formában, hogy bátran be lehessen számolni a kedvezőtlen tapasztalatokról is) és ABC-rendben összeszednén végre az összes nyavalyás hajnövesztő szert, kommentelni lehetne kinek mennyire használt, begyűjtenénk hol a legolcsóbb. mert pont elegem van belőle, hogy mindenki csak le akarja húzni anyagilag szerencsétlen fiatal lányokat, akik nem sajnálják az összes pénzüket elkölteni annak érdekében, hogy 20on évesen ne kopaszodjanak meg. őrület.

ti támogatnátok ezt?

(mivel 1%-ra csak 2 éves működés után jogosult, fogalmam sincs miből tud megélni... gondolom, az önkéntesek hazaszeretet fűti majd)

1878. berka01 (válaszként erre: 1872. - Rovely)
2009. nov. 30. 12:16

szia rovely, ez a pasas kanadai nem? gondolom azért ismeri csak a minoxidilt - mert az usá-ban ez a hivatalosan elfogadott, elgelterjedtebb hajnövesztő szer.

az, hogy aminexil-ről nem hallott, elég furcsa, mert a l'oreal nem egy kis sufnicég.

1877. 31bc25d879 (válaszként erre: 1875. - Marticica)
2009. nov. 30. 11:54

Hááát a fülem körül...a fene tudja, valamivel kevesebb mint volt, igen. De a fejtetömről határozottan több hullott ki.

Mióta alkalmazod a Varga féle hajcseppet? Ha 3 hónapnál rövidebb ideje, akkor szerintem ne hagyd abba. Én nem merem abbahagyni sem a Haircliniket sem a Vargát, sem a csalános öblítést.

Nekem tegnap a reggeli fésülködésnél 30 szál jött ki. Na majd délután mosok hajat, kíváncsi leszek.

1876. rovely
2009. nov. 30. 11:34
Szívesen, remélem segített valamennyit... a fülem körül nekem is kevesebb lett a haj, és ezt is megmutattam a dokinak és mondta ő ilyen típusú hajhullással még nem találkozott. Én arra gondoltam, hogy tavasszal nagyon sokat hordtam erős copfot és ezért ott is jelentkezett a hajhullás, de azért kérdezz majd rá a bőrdokidnál, hátha jobb magyarázata van!
1875. marticica
2009. nov. 30. 10:42

rovely! Köszi az infót, gondoltam, hogy sok okosságot megtudsz majd.

Lányok tudnátok nekem segíteni? azt a kerastase nevű dolgot hol lehet beszerezni és mi a teljes neve? lassan elfogy a varga cseppem és nem tudom, hogy vegyek-e másikat vagy kezdjek valami teljesen új dolgot. Változást sajnos nem igazán észleltem, bár tegnap kicsit örültem (de hamar elszállt az örömöm) mert hajmosásnál 60 szál hullott csak ki...na de utána a fésülésnél sajnos bepótoltam a többit...pedig azt hittem hogy már valami elkezdődik...

ma voltam vérvételen, néznek pajzsmirigy működést is...egy hét múlva lesz kb. eredményem aztán megyek bőrgyógyászhoz.

Ja még egy kérdés, alapból az embereknek a fülük körül kevesebb a haj? nézzétek már meg, hogy nálatok hogy van léccci

1874. 31bc25d879 (válaszként erre: 1872. - Rovely)
2009. nov. 30. 09:53
Köszönjük az információt:-)
1873. rovely
2009. nov. 30. 09:19
Húúú de sokat írtam, ha a szakdolgozatommal is így haladnék.... :-)
1872. rovely
2009. nov. 30. 09:16
Egyébként fodrászok voltak jelen és elég kevesen, pedig nagyon hasznos volt az előadás. Én voltam az egyedüli érintett a dologban, jó lett volna többen lenni...A lényeg amiről szó volt: az általános hajhullásnak 3 fő oka lehet 1. genetika 2. öregedés miatti ciklus váltás 3. betegség. Az első kettő normális az utóbbinak oka van és visszafordítható. Lényeges, hogy a nők esetében általában a miniatürizácíó megy végbe ami miatt ritkásabbnak tűnik a haj. A haj milyenségéből következtethetünk arra, hogy a melyik felmenőnk haját örököltük (én sajnos anyuét). Általában a 20as évek végén kezdődik meg a látványos változás, ami azért mondható természetesnek, mivel mindenkinek beindul csak a különbség az, hogy születésünkkor meghatározott számú hajjal rendelkezünk, valaki kevesebbel ezért feltűnőbb nála a változás. Aki fogamzásgátlót szed és hullik a haja, jobban teszi ha abbahagyja. Szerinte a hajhoz kívülről rendkívül nehéz hozzáférni, de mégis a minoxidil és férfiaknál a Finastereid-et ismerik el nemzetközileg. Szerinte, aki a vichyt és a többieket használja ha javulást tapasztal az azért van, mert amúgy is rendbe jött a haja. A hullást sokminden kiválthatja, ami mindannyian ismerünk (a stresszt ő is kiemelte), a javulást minden esetben egy évnek mondta, de nem több mint kettő. És sosem látványos a javulás, mert a nővekedési fázis nem egyforma a hajunk esetében, tehát nem mindenki fog tapasztalni sok kis hajat, hanem elvétve lesznek. Az is megvan határozva, hogy életünk során hány hajszált termelünk, és ezek a hajszálak egyre vékonyabbak lesznek (az indiai nők növekedési fázisa több év, tehát életük folyamán max 4x cserélődik, míg a hajátültetési doktor volt barátnője haja nem nőtt soha az álla alá, ennek az oka az, hogy a növekedési fázis két év utána kihullik, tehát ha kiszámoljuk akkor legalább 20Xfog cserélődni az életében, és egyre vékonyabb hajszálakat fog termelni a haja). A hajmosás gyakorisága nem befolyásolja mert a hajhagyma mélyen van, és nem jutnak be az ártalmas anyagok, a zsíros haj viszont kórokozók megtelepedését hozhatja, ezért nyugodtan mossunk akár mindennap hajat. A nők esetében a leggyakoribb hajhullás a tellogén effluvium, amelynek oka van (ő androgén alpoéciát nőnél csak egyet látott itthon, ami valóban olyan mintázatú volt mint a férfiak hajhullása és teljes kopaszság),de ez az ok olyan sokrétű h sokszor nem találják meg. Az aminexil, amit a Kerastase tartalmaz, nem ismeri de szerinte minoxidil származék lehet, de mondta h utánanéz. Hát ezek voltak kifejtve nagyjából, de amit folyton kihangsúlyozott az a türelem, ne pillanatok alatt várjuk a javulást. Hát én ezt megnyugodva hallgattam, de közben tudtam amint kilépek újra cseszettül idegesíteni kezd a hajam...no ennyi volt, ha lesz újra valamikor konferencia szólok, mert egyébként nagyon de nagyon rendes a doktor, és bár töri a magyart, de minden esetben segít és informál. Tényleg nagyon szimpatikus...és mondta, hogy ha akarunk fórumot csinálni, a segítségünkre lesz.
1871. rovely
2009. nov. 30. 08:45
És voltam a konferencián, ami hajhullásról szól a típusokról és az okokról, valamint a hajátültetésről, ami engem még nem érint, de ki tudja én kíváncsi voltam a fejleményekre. A hajátültetést eleve kevesebb százalékban hoz látványos megoldást és ezt a doki is bevallotta, amit Riatar is említett, előfordul h a hajhullás meg nem álltával újra kihullik a beültetett rész.
1870. rovely
2009. nov. 30. 08:43
Sziasztok! Látom a ricinus olaj lett most a nyerő megoldás, hát hajrá! Én is vettem és kenegetem a szempillám, sőt még a szemöldököm is...bár én nem vettem észre változást, azon kívül, hogy kicsit bevörösödött a szemem, bár lehet nem kellett volna belepislogni...:-) de hajra még nem kentem...
1869. Csigusz 79 (válaszként erre: 1868. - Berka01)
2009. nov. 29. 23:25
Nekem sűrűsödött is :) hisz van egy csomó új hajam :)
1868. berka01
2009. nov. 29. 23:24
a ricinustól "csak" nő a haj, vagy sűrűsödik is? (nem akarok gusztáv lenni :PP )
1867. berka01 (válaszként erre: 1844. - Kerkira)
2009. nov. 29. 23:16

szia kerkira, sztem a ricinus nem zavar be. mondjuk aznap ne kend fel a kerast.t, amikor olajozol, de ha eltolod este olaj - reggel kerast. az is jó. ez végül is nem egy kemikália, hanem növény. képzeld, még nekem is hullik, de nehogy abbahagyd! kis hajakat látsz? én látok, és azzal nyugtatom magam, hogy ami most kihullik, az még a kerast. kezelés előtt került ebbe a fázisba.

nekem szokott bizseregni(de lehet hogy nem is kéne, ezen ne parázz), de csak hullámokban, és nem is minden nap. már nagyon várom a hatást. ha egyszer már segített, gondolom most is fog!

1866. purpleee
2009. nov. 29. 18:39

lanyok segitseg kellene nagyon hullik a khajam voltam dokinal a verkepem tokeletes ...nem tudom mi lehet a gigszer velem valakinek hasonlo problema ricinus olajat nem probalom rovid haju vagyok es szeretem roviden nem szeretnek surubben jarni fodraszhoz:)

bar ha visszanonek a hajhagymaim rogton elkezdem

1865. Csigusz 79 (válaszként erre: 1864. - 31bc25d879)
2009. nov. 29. 16:36
A szempillára minden este kenek,reggel meg lemosom,de nem kell csöpögősre kenni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook