Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2009. nov. 24. 07:23

Jó Reggelt Lányok!

Szerintem is ki kell tapasztalni, azt a szert ami nekünk bevállik és legalább csökken vagy megáll a hajhullás. Nem vagyunk egyformák és máshogy hatnak ránk a szerek.

Kerkira, véleményem szerint is folytasd, nehogy most hagyd abba lehet, hogy most kezdene el használni. Tudjátok, hogy 1,5 - 2 hónapig meg sem mozdul, nincs eredmény bármit használunk, csinálunk.

Babesz, a méregtelenítésnek kérdezz léccci utána, mit is takar pontosan... mit ne együnk, mit igyunk, stb... Elképzelésem mondjuk van és mindenhol a méregtelenítés folyik a csapból, de kiváncsi lennék, hogy az ismerősöd, hogy csinálta és mennyi ideig.

1773. babesz81 (válaszként erre: 1772. - Kerkira)
2009. nov. 24. 00:16

Szia! Kerastase mit tartalmaz? Végső mentsvárként tekintek rá, arra az esetre, ha pár hónap alatt nem fog kinőni a hajam és még hullani is fog. Sokkal drágább nem lehet annál, mint amit most kenek a fejemre. Szerintem ha már 2 hónapig szedted ezt a viviscalt vagy mit, akkor legalább még 1 hónapig ne hagyd abba, hátha tényleg használ, bár nem tudom mennyibe kerül, de nehogy pont ezen az 1 hónapon múljon :(

Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy próbálkozzon a szervezete méregtelenítésével. Unokatesómnak évek óta hullik a haja, most ezerrel méregtelenít (sajnos sok időnk nem volt beszélni, így nem tudom ez nála miből áll), de azt mondja, hogy 2 hét alatt nagy mértékben csökkent a hajhullása. Gondolkodom azon hogy lehet 2havonta én is végigcsinálom a barnarizs-kúrát. Az emésztésemet tökéletesen rendbe tette és lehet hogy az csökkentette nekem is a hajhullásom. Nem tudom, sajna csak találgatok, de próbál az ember minden lehetőségbe belekapaszkodni.

1772. kerkira
2009. nov. 23. 21:43

Sziasztok!

Én most 2 hónapig szedtem a viviscalt, emelt adagban (napi 3 szem) egyelőre semmi változást nem tapasztaltam. Bár erre is azt írták, hogy legalább 3 hónap, de inkább 6 hó szükséges, hogy látványos legyen. Nem tudom, hogy fogom-e folytatni, mert ahhoz elég drága, hogy csak kisérletezgessek. A Kerastaset elkezdtem, csináltam fényképeket is, majd felteszem, borzasztó kopasz vagyok. :(

Berka! Neked mennyi idő után hatott?

1771. kerkira (válaszként erre: 1769. - Marticica)
2009. nov. 23. 21:41

Szia Marticica!

Én is csak azt tudom mondani neked, hogy ne stresszelj, előbb-utóbb valami be fog válni neked is. Sajnos itt a fórumon hónapok, sőt lassan évek óta próbálkozunk minden sz.rral, szedünk, kenünk minden létező terméket. Tulajdonképpen kezelgetjük magunkat, az orvosoktól sokat ne várj, de mindenképp csináld végig az elején szokásos vizsgálatokat.

1770. rovely
2009. nov. 23. 18:41
Nem, nem feltétlenül jobb hidd el. Nyugodtan keresd fel a szakrendelést és számolj be nekik a problémádról. Kérd meg, hogy segítsenek elvégeztetni Veled az ilyenkor szokásos vizsgálatokat (góckutatás, vérvétel). Én sok orvosnál jártam, vannak köztük drágák is és jelenleg a legnagyobb bizalmam egy szakrendeléses orvosban van. A lényeg, hogy értsen a hajhulláshoz és ne küldjön el, hogy szedj csak vitaminokat vagy használj samponokat, hanem keressétek meg az okokat, ha nem találtok következtessetek. Lényeg, hogy foglalkozzon Veled...Ami a felmenőidet illeti, lényeges kizárni, hogy van-e hajlamod a hajritkulásra.
1769. marticica (válaszként erre: 1768. - Rovely)
2009. nov. 23. 17:11
TSH-m van de T4 az nincs. Nem tudom, hogy van-e valaki akinek hullott volna ennyire a haja, majd megkérdezem anyukámat, a nagyszüleim már nem élnek. A szakrendelős bőrgyógyászhoz szándékoztam elmenni, vagy jobb lenne maszek? bár nem tudok itt a környéken nagyon maszekot:(
1768. rovely (válaszként erre: 1767. - Marticica)
2009. nov. 23. 16:36
Ha eddig nem készült teljes vérkép akkor csináltass azt is. A pajzsmirigy vizsgálaton nálam nézték többek között a TSH-t és a T4-et. Én vizeletvizsgálatot is csináltattam. Ezeket a bőrgyógyászoddal is el tudod végeztetni. A hormon vizsgálatnál, amit nálam nőgyógyász csináltatott, nem néztek pajzsmirigyet csak a nemi hormonokat. A pattanásosság rám is igaz, miután elhagytam a fogamzásgátlót előjöttek. A felmenőid között van, akinek hajhullása van, akár nagyszülők hiszen a hajhullás generációt is kihagyhat. A sörélesztőt én is szedtem, de nem hozott nálam változást. Akkor inkább a hairclinicet próbáld ki, mert az aranykölesnek jó hatása van. És keress fel egy megbízható bőrdokit szerintem, akivel összegzed a leleteidet.
1767. marticica
2009. nov. 23. 15:11

Köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadtok...végre megért valaki.

Fogamzásgátló nem lehet a gondom, mert nem szedek, nekem már nincs méhem mert ki kellett venni. A pajzsmirigy vizsgálat az nincs benne a hormonvizsgálatba? azt hittem nekem azt is nézték...bár sok olyan van a papíromon hogy azt sem tudom hogy mi az, csak hogy a két köztes érték között van és az jó. Emellé még kérjek teljes vérképet is? bár most nem lehet mert megfáztam és fáj a torkom. De holnap megyek leszedetem a fogkövemet és szerdára kaptam időpontot szomatoinfra vizsgálatra. Nem tudom mit is kezdjek el szedni belülre, én sima sörélesztőre gondoltam, vagy ezen kívül szedjek valami vitamint is? Or-gold termékekről még nem hallottam...utánanézek, bár most a vargát végig kell csinálnom, hátha...

ja és nem tudom hogy van-e összefüggés, de kb. a hajam hullásával egyidőben elkezdtem nagyon pattanásosodni, de nem mindenhol csak az arcom alján, tehát az arcom két oldalán alul egészen a fülem vonaláig és nem ám olyan kinyomósak hanem gyulladt, csúnya és mindig ugyanott. Kozmetikus kitisztította és még utána is folyamatosan jönnek, nálatok nincs ilyen gond?

1766. babesz81 (válaszként erre: 1762. - Marticica)
2009. nov. 23. 13:28

Szia!

Én is hasonló cipőben járok, mint te. Én mostanában már senkinek nem mertem panaszkodni, mert a végén már letolást is kaptam, hogy hagyjam már abba... Meg is nyugodtam, de most mikor rájöttem, hogy jó pár helyen kilátszik a fejbőröm (mert persze szólni senki nem szól, csak szánakozóan nézik a fejem - azt hiszik nem veszem észre...), a párom rögtön azt mondta, hogy túl negatív vagyok, ahelyett hogy örülnék, hogy már nem hullik annyira. Rohadt nagy vigasztalás, és nem értik az embernek mennyire rossz ez az egész.

Én Or-gold termékeket használok már több mint egy hónapja, és úgy néz ki hat, bár mostmár nem vagyok benne biztos, hogy nem azért nem hullik-e annyira, mert nagyon kevés a hajam. A hajgyógyász szerint pikkelysömör (szerintem nem, de ráhagytam), de azért még azt is ráírta a papírra, hogy zsíros korpa; valamelyik csak bejön... Nekem 3 hónap alatt kihullott a fele hajam, vagyis még annál is több.. reggeli fésülködésnél mindig volt 100 szál a fésűben, aztán napközbe is kihullott sok, nem számoltam meg, mert volt hogy de. 11-re megvolt a 100 és tovább nem volt kedvem.

Lényeg a lényeg, hogy megértelek, rohadt szar ez az egész. Próbálkozni kell mindenhol, hátha megtalálják a baj forrását és megoldódik minden. Próbálj meg ne stresszelni, nehéz tudom, de a baj attól nem oldódik meg, sőt lehet, hogy még rosszabb lesz tőle. Kitartás!

1765. Kebili
2009. nov. 23. 13:10

Szia marticica!

Nézess pajzsmirigyhormonokat is, belgyógyász-endokrinológus tud laborbeutalót adni hozzá, akihez viszont háziorvosi beutaló szükséges, ha jól tudom. Illetve mostanában nem álltál le fogamzásgátló-szedéssel? Nekem nagy valószínűséggel emiatt ritkul már lassan 3 éve, pedig a nőgyógyászati hormonok nálam is jók voltak. Amíg ezek folyamatban vannak ne állj le a Varga cseppel és valamit belsőleg is szedj, ahogy demediná is javasolta, sajnos én ajánlani nem tudok semmit mert nekem még semmi nem használt.

A fórumot meg olvasd, a régebbi hozzászólásokat is, sok okosat megtudhatsz belőlük. És írj mindenképp hogy haladsz, mit tapasztalsz. Itt egymásban tartjuk a lelket :-)

1764. rovely (válaszként erre: 1762. - Marticica)
2009. nov. 23. 12:32
Szia marticica! Nagyon sajnálom, hogy Te is ilyen gondokkal küzdesz, de reméljük mindannyian megtaláljuk az okot. A hajhullás sok esetben jó pár hónappal azután történik, hogy a szervezetedben lezajlott valami változás. A petefészek cyszta lehet ok, ki kell zárni, hogy nem vagy-e pcos-beteg, bár ha a hormonvizsgálat nem mutatott eltérést akkor nem ez az ok. Fogászaton panoráma röntgent kell csinálni, azaz góckutatni. A fogkő eltávolítás csak higiéniai szempontból javasolt, vagyis nem ok. A töméscsere meg akkor indokolt ha nem zárnak rendesen, vagy alatta szuvasodás van...szóval a panoráma röntgen kimutatja ha góc van, és akkor kell beavatkozni...Labort csináltatni kell, amiből kiderülhet nincs-e gyulladás a szervezetedben. Sajnos elég sokrétű lehet a hajhullás oka, és sokan még most sem találjuk az okot...addig alternatív kezelések jönnek szóba. Stresszelni viszont nem szabad, ezt a hajátültetési doki is mondta, bármennyire nehéz is megállni. Vagyunk, akik fejenállással is próbálkozunk, hogy fokozzuk a vérkeringést...emellett a csalánöblítés sem árt. Egyébként nekem is a füleim mellett vettem észre hogy látványos a változás, de azon is gondolkodtam tavasszal sokat hordtam erős lófarokban a hajam, lehet betett neki...szóval kitartás, és gondosan járd körül az orvosokat, bár sokak bénák v nem segítőkészek, de sok infót kaphatsz!
2009. nov. 23. 12:18

Szia marticica!

Itt mindenki hasonló problémákkal küzd. Én személyszerint a Varga féle hajcseppet jónak találom, kezd el mellé szedni a HairCliniket, Revalidot, a Forcapilt. Ezek mindenképpen használnak valamit addig is amíg nem találnak rá a kiváltó okra. 1,5-2 hónap amíg kifejtik hatásukat.

1762. marticica
2009. nov. 23. 10:59

Sziasztok, két napja találtam a fórumra eddig olvasgattalak de most muszáj nekem is hozzászólnom. Sajnos én is hasonló cipőben járok:(((

Nekem kb. fél éve hullik a hajam nagyon-nagyon. Először nem igazán foglalkoztam vele mert nálam nyár végén ősz elején szokott ilyen hajhullásom lenni. De most már nagyon gáz, a hajam fele eltűnt és kilátszik a fejbőröm. Tiszta ideg vagyok, senki sem ért meg, mindenki nyugtat, hogy ez nem gond...de tudom, hogy gond, hiszen csak úgy magától nem tűnik el az ember haja...már ott tartok hogy nem is mondom senkinek mert totál nem érti meg úgysem.

Nálam még az első körök vannak, javasolták a fogorvosi, nőgyógyászati vizsgálatot. Nőgyógyásznál voltam, csinált hormonvizsgálatot, teljesen jó eredményem lett (pedig nincs méhem és féltem hogy hormonálisan lesz gond) viszont talált mindkét petefészkemben cisztát, elvileg várjuk hogy majd magától felszívódik (???).fogorvosnál javasoltak főgkőeltávolítást (de nem tudom ennek van-e köze a hajhullásomhoz) illetve hogy cseréljük ki a régi töméseket...

bőrgyógyászhoz a héten szeretnék eljutni, csak most sikerült valami bacit benyelnem:(

Nekem fésülködésnél 30-40 szál hajam marad a mosdóban hajmosásnál pedig 120 szál körül, de 100 alatt sosem. Kétnaponta kell hajat mosnom mert zsírosodik, két nap után már csomókba összetapad és világít a fejbőröm:((( de a mosásoknál már sírógörcsöm van. Varga cseppekkel kezelem jelenleg, mindennap próbálom az érintett területet bedörzsölni mert nálam leginkább a füleim körül és a tarkómon hullik. Bocsi, hogy hosszú lettem, szerettem volna minden infót leírni hátha valaki tudna javasolni valamit!

1761. 31bc25d879 (válaszként erre: 1757. - Kerkira)
2009. nov. 23. 10:45
Igen, én is úgy tapasztaltam mint kerkira, 1,5 hónapig semmi, de semmi, akármit szedünk, kenünk...nekem is 1,5 hónap után csökkent a hajhullásom. 3 hónapja szedem én is napi 2x1 -et, de átállok lassan a napi 1 caps-ra.
2009. nov. 23. 10:33
Hát lehet,hogy igaz a mondás,hogy"a hajhullást csak a padló állíthatja meg":-(
1759. babesz81
2009. nov. 23. 09:50

Sziasztok!

Asszem nálam eddig tartott a hurráhangulat. Tegnap este, annak örömére hogy már nem hullik úgy a hajam, gondoltam lefényképezem a fejem, hogy megnézzem mennyi hajam van még.. kár volt. Szabad szemmel nekem nem tűnt fel (vagy legalábbis oldalt meg hátul annyira nem tudom megnézni), hogy már ennyi helyen kilátszik a fejbőröm... teljesen magamba zuhantam. A párom szerint annak kell örülni, hogy már nem potyognak úgy, de így hogy megyek emberek közé :( Most ott tartok, hogy valószínűleg azért nem hullik már úgy, mert ilyen kevés hajam van, de szép lassan majd az összes szál elhagyja a fejemet :(

1758. sárgakörte (válaszként erre: 1753. - 2a446eeaf0)
2009. nov. 23. 09:41

Na, az orvosokról én is tudnék mesélni. Mivel már elég régóta fennáll a problémám, elég sok orvosnál megfordultam már. És általában mindig magánrendelésre mentem, mert gondoltam hátha itt komolyabban vesznek + egy kicsivel kevesebb a várakozási idő is mire bejut az ember.

A legdurvább számomra az volt mikor egy bőrgyógyász ránézett a fejemre és a következő tanácsot adta jópénzért: daueroltassam be a hajam, többnek fog látszani + felírt egy hajszeszt, gondolom azért, hogy tudjon miért pénzt kérni.

1757. kerkira (válaszként erre: 1756. - Kebili)
2009. nov. 23. 08:24
Szia! Kb. másfél hónap után kezdett csökkeni a hajhullás, de addig semmi hatása nem volt. Igazán 3 hónap szedés után mondtam azt, hogy elfogadható mennyiség az ami kihullik. Összesen 5 hónapig szedtem napi 2 szemet. Teljesen nem állt meg a hajhullás, de most kb. 1/4-e hullik, mint télen.
1756. Kebili
2009. nov. 22. 22:52
Szia kerkira! Mennyi idő szedés után tapasztaltad, hogy használ a Hairclinic?
1755. 2a446eeaf0 (válaszként erre: 1754. - Ice kuszi)
2009. nov. 22. 15:52
Én is csak terhességem alatt jártam házidokinál,vagyis voltam 1 hónapja a cicim miatt(ki van repedve,száraz,hámlik).Neten nézegettem milyen kenőccsel érdemes kenni és rábukkantam,hogy egy ritkafajta mellráknak is ilyenek a tünetei.Persze megijedtem és rögtön elmentem a dokihoz,de az szinte rá se nézett csak írt föl rá egy kenőcsöt.Lehet,hogy csak a szopiztatástól van de az is lehet,hogy nem.Majd megtudom ha már késő lesz.(Paget-kor akit érdekel).Nekem is hormonális dologtól hullhat a hajam szerintem,mert ha valami góctól lenne azt annó kiderítették volna.Bár az is lehet,hogy nem voltak akkor elég alaposak Pl:fogorvosnál csak az egyik fogam röntgenezték meg,pedig van sok tömött fogam.Na oda is el kellene már mennem,újból megnézetni:-(
1754. ice kuszi (válaszként erre: 1753. - 2a446eeaf0)
2009. nov. 22. 14:46

Ez sajna így van, de egyébként is mindenki saját magának a legjobb orvosa, nem igaz? Örök hálám az internet feltalálójának, itt utána lehet nézni mindennek. Én terhességem alatt voltam utóljára a házidokimnál, akkor is csak a táppénzespapírért. Bár ő szerencsére a "tisztelet a kivételnek" kategóriát gyarapítja!:-)

Komolyra fordítva a szót, engem is hónapokig vizsgáltak hajhullás ügyében még régen, de nem tudtak semmit kideríteni. Én sejtem, hogy hormonális, mivel terhesség alatt minden rendben volt. Nekem az anyukámnak sem ritkult meg a haja, sőt soha nem is hullott. A hormonjaimmal sincs más gondom, szóval még eléggé az elején vagyok...

1753. 2a446eeaf0 (válaszként erre: 1752. - Gyöngyszemü)
2009. nov. 21. 17:23
Orvosokat nem érdekli mi baja az embernek,csak a pénzt dugják a zsebükbe(tisztelet a kivételnek).Ezért nem járok orvoshoz,csak ha már nagyon muszáj.Sajna csalódtam nagyon az orvosokba,ha nincs az embernek pénze már nem is foglalkoznak vele kellő képpen.
1752. gyöngyszemü (válaszként erre: 1750. - Ice kuszi)
2009. nov. 21. 16:39
Nekem terhesség alatt és utánna, szoptatás végéig volt a legjobb hajam! Elötte és utánna hulott, azidőre meg bedúsúlt és erős lett, soha nemvolt jobb hajam! Aztán elment mind, és megvékonyodott, és nem nől, évi max 1-2cmt. Valószinű nekem az a hormon hiányzik hogy legyen hajam, de az orvosok nemtörődnek vele! :-(
2009. nov. 21. 16:22
Köszi lányok,hát terhességem alatt szedtem elevitet,de szülés után abbahagytam.Asszem elkezdem megint.Nekem már az első gyerek előtt is hullott a hajam,terhesség alatt is,utána is,őt is 2 éves koráig szopiztattam.Bár akkor se szedtem vitamint,hát kellett volna!!!Több mint 5 év van a két gyerköc közt,és akkor is hullott a hajam,és rendületlenül már vagy 8-9 éve.
1750. ice kuszi (válaszként erre: 1748. - Sárgakörte)
2009. nov. 21. 15:09

Hú, ne ijesztegess már Te is! Én mindenhol azt olvasom, hogy szülés után és szoptatás alatt hullik a haj a hormonok miatt, utána lesz jobb! De itt már ketten is írtátok, hogy utána lett durvább!

Na mindegy, majd két-három hónap múlva kiderül. Bár nekem csak tavasztól őszig szokott hullani, ezért is szándékosan most álltam le a szopiztatással, vagyis a fejéssel, mert már régóta nem szopizik a lányom. Majd jelentkezem a fejleményekkel!

2009. nov. 20. 21:28
REVALID sampon, tabletta
1748. sárgakörte (válaszként erre: 1747. - Ice kuszi)
2009. nov. 20. 16:07

Sziasztok!

A terhesvitamin szerintem is jó ötlet, mást nemigen tudsz csinálni.

Az én hajam terhességem előtt is hullott. Terhesség alatt és után kb. 1 évig egy kicsivel kevesebb hajam hullott (pedig csak 2 hónapig tudtam szoptatni)Ezután újra bedurvult.

1747. ice kuszi (válaszként erre: 1746. - 2a446eeaf0)
2009. nov. 20. 15:08

Kirepedezett, sebes cicire nekem a körömvirág krém vált be!

Szerintem amíg szopiztatsz, addig hiába szedsz bármit, nem fog dúsulni a hajad a prolaktin hormon miatt! De szerintem terhesvitamint mindenképp szedj, amíg tart a szoptatás, mert nagyon le tudják szívni az embert ezek a picúrok. Én most hagytam abba a szoptatást (18 hó után), eddig csak kicsit hullt a hajam, de félek, hogy a hormonok változása miatt most majd beleerősít. Remélem nem. Terhesség előtt is voltak már a hajammal problémáim 10 évig, ezért félek!:-(

2009. nov. 20. 10:47
Sziasztok!Hát nem nagyon dúsulok még.Tudom türelmetlen vagyok,vagy lehet több vitamint kellene szednem a lucerna mellé?Az-az igazság,hogy szopiztatom még a 14 hónapos gyerkőcöm,(azzal is szenvedek mert már 3 hónapja kirepedezik a cicim és hiába kenem bármivel nem javul)Tudom ez a téma nem ide való,de nem találtam ilyen fórumot,ha valaki ez ügyben tudna segíteni privát üzit írjon köszi.Szerintetek vegyek a lucerna céklával tabletta mellé valamilyen másik vitamint is?És ha igen milyet?Szép napot mindenkinek!
1745. Csigusz 79 (válaszként erre: 1744. - Kerkira)
2009. nov. 19. 23:39

Szia!

Én ennek tudom be,előtte nem voltak ilyen radar hajaim :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook