Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Abszolút nem zsírosít,csak olyan hatása van felkenésnél,hiszen sűrű olaj :)
én sem akartam egész éjszakára rajtahagyni,de a tapasztalatotok szerint mennyi a minimum, amíg érdemes rajta hagyni????
Tegnap énis kipróbáltam a ricinust a hajamra decsak pár óráig hagytam rajta, idegesített hogy olyan minha zsírosvolna.... Könnyű volt lemosni mert a Lush szappant használom hajmosáshoz, van hajhullásra és zsirosodásra, ezek vegyszer és káros anyag mentessek, nagyon finom illatúak, és szuperúl habzik! A ricinustól lágy lett ugya a hajam, talán túlságossan is, csillog meg minden, de semmi tartása nem lett, és ezt nemszeretem. :-(( Végülis mindegy csak használjon!!
azt mondták, nagyon nehezen jön rendbe a haj, mert nagyon zsíros lesz!
de kit érdekel,ennél rosszabb már úgysem lehet!!:))
egyébként meg olíva olajat rendszeresen használok és csak szebb lett tőle!! :))
Szia :)
Miért beszéltek le?
Szempillámra kenem és szemöldökre is,bár arra most nem.
Keveset kell fölkenni,de ha bele is menne a szembe kitörlöm.
Szia!
Biztos, hogy nincs "behorpadva" a fejed, vagy ha be van, akkor az eddig is bevolt, csak nem nézegetted és nem vetted észre. Mindenkinek más a fejformája, kinek gömbölyű, kinek laposabb, stb...a koponya csontosodása befejeződik kora gyermekkorunkban. Ha csak erős trauma nem ért, - (amit viszont észrevettél voln)-, akkor tuti nem újkeletű a horpadás:-)
sziasztok, szia csigusz! olvastam a naplódat valamelyik éjjel, dunsztolódik a fejem!!:))))
már olyan régóta ki akartam próbálni,de lebeszéltek róla!
Te tényleg a szemedre is kened????
nem csípi,vagy nem megy bele??? :))
Igen, régen nekem is volt egy ilyen próbálkozásom. Még 2 nap múlva is ragadt a fejem. :)
A legutóbb DM-be vettem, de bioboltba is kapható. Gombaölő hatású, és kiváló a zsíros korpa ellen. Először nem nagyon hittem benne, de bevált.
Szia :)
A mézrő eszembe jutott saját hülyeségem,régen még nem nagyon tettem a hajamra pakolásokat csak sampon+balzsam,aztán olvastam hogy a méz is jó,igen,csak nem írták oda hogy melegíteni kell :) gondolhatjátok,felkentem a mézet a száraz hajra :) azt hittem az ééééletbe nem jön ki :DDD
a teafaolajos tippet kipróbálom, nekem kétnaponta kell hajat mosnom, elég erősen zsírosodik. Hol veszed a teafaolajat?
Sziasztok! Én már elég régóta figyelemmel kísérem ezt a topicot, mivel engem is foglalkoztat a hajhullás téma. Nekem kb 7-8 éve hullik a hajam nem normális mértékben. Tavasszal és ősszel kifejezetten jelentős a hajveszteségem. Ami még nagyon zavaró, hogy az elmúlt tíz évben teljesen elvékonyodtak a hajszálaim. Viszont panaszkodni nem akarok, mert szerencsére nálam még nem látványos a dolog, csak nálunk családi vonás a kopaszodás, ezért próbálok még időben tenni ellene. Most a ricinusolajos témával kapcsolatban írnék még pár javaslatot. Én már másfél éve használom a ricinusolajos pakolást, tehát van hosszú távú tapasztalatom. Egy biztos, hogy tényleg nagyon jót tesz a hajnak. Amikor elkezdtem használni, már a második alkalom után megdicsérték a hajamat, hogy milyen szép csillogó és erőteljes. És tényleg az. De én az elején úgy kezdtem használni, hogy tojássárgáját, ricinusolajat és citromlevet kevertem össze, és kb. egy órát hagytam a fejemen állni. Aztán felturbóztam egy kicsit a cuccot. Adtam hozzá 5 csepp A vitamin olajat és 5 csepp Vigantol olajat, valamint belenyomtam egy E vitamin kapszulából is az olajat. Nagyon sokat erősödött ettől a hajam. Ezt heti egy alkalommal csináltam majdnem egy éven keresztül. Aztán megint módosítottam a receptet. Jelenleg már több mint fél éve úgy csinálom, hogy a pakolást egész éjszakára ráteszem a fejemre és fóliába, meg törülközőbe bugyolálom, majd reggel mosom. De most már csak ricinusolajat és mézet keverek össze, és ezt melegítem meg egy picit. A méz nagyon sok vitamint tartalmaz és nem csak belső használat során tesz jót, hanem a külső használata is nagyon egészséges. És azóta még finomabb a a hajam tapintása. Akinek van kedve, próbálja ki! De ne ilyen bolti kínai mézet vegyetek! Én kistermelőtől szerzem, az az igazi méz. Nem azt mondom, hogy nem ragad tőle a hajam, de elég csak egy pici belőle, aztán mosáskor meg a második lénél már teljesen kijön. Olvastam, hogy vannak, akik félnek az erősebb zsírosodástól. Nekem is zsíros a hajam, de abszolút nem rontott az olaj a helyzeten. Sőt, még van egy plusz tippem a zsíros hajra. :) Én minden hajmosásnál a második mosást úgy csinálom, hogy a tenyerembe öntöm a sampont, és rakok bele 5 csepp teafa olajat, aztán kb 5 percig mosom így a hajam, hogy jól belemasszírozzam a fejbőrömbe, végül alapos öblítés. Régen 3 naponta kellett hajat mosnom, ezzel viszont nyertem plusz 1 napot. :)Ja, és még valami. Mivel ezek a samponok tele vannak mindenféle káros anyaggal, ezért én babasampont használok, ráadásul a Rossmann-ban kapható, saját terméküket, amit nem nevezek meg mert reklám lenne. De szerintem tudjátok úgyis. :) Remélem tudtam pár hasznos dolgot még mondani.
Szia Berka!
Igen az enyém is 4x15 ml volt. Hát igen sokkal olcsóbb ott, mert még az áfával is 13.125 ft. Azért 6000 ft nem mindegy.
De már nem használom őket.
Jelenleg a OM-s csalán sampont vettem, eddig még csak kétszer használtam, de még várok a beírással nem akarok úgy járni mint a thai-al is hogy először fú ilyen jó olyan jó 2 hónap múlva meg kiderül hogy még se. De ebben tényleg nincs semmi káros anyag, míg a thai samponban azért volt egy kicsi, na nem is ez a lényeg, ezenfelül én is elkezdtem holnap a ricinust, felturbózom még rozmaring és levendula illóolajjal.
Veszek még supralive-t (OM), egy kis vitamin sose árt, bár rohadt drága. Meg próbálok az étrendemen változtatni, de nem könnyű! Berka te hogy csinálod? Miket eszel? és hol veszed őket? Mert pl vettem teljeskiőrlésű kenyeret aztán az összetevőkbe meg ott figyel a sok E betű....:((!
A cukrot a legnehezebb elkerülnöm. De igyekszem!
Elég ennyi thai cuccokról vagy írjak még valamit? Más nem jutott eszembe, de kérdezzetek nyugodtan.
Nem a kutacs helyénél,hanem legfölül a búbon.Hát nem tudom,lehet mindenkinek más-más a fejformája.Lehet mindig is ilyen volt,csak eddig nem figyeltem föl rá.Lehet valami kálciumot beszerzek,bár szedem az elevitet(pár napja kezdtem)meg a lucernát.Majd ha rászánom magam,hogy elmenjek a házidokihoz(vérvétel miatt),majd megkérdem tőle mitől lehet behorpadva a fejem.Majd jól kiröhög.De ha valakinek van még tippje.....
Lehet a kutacs helyénél érzi.Lehet d vitamin hiányod van vagy kalcium?Te is szedjed a babóddal együtt a vigantiol oljat.Kiszívja a baba az összes kalciumot ,szerintem ezért van ez.
Hú lányok,tudjátok mit vettem észre,de már régen csak nem mertem leírni idáig.Tegnap este a páromnak mondtam,hogy simítsa végig a kezét a fejtetőmön,meg is tette és el is rántotta a kezét.Képzeljétek be van horpadva a fejem(nem vicc).Ahogy végig simítom a kezem a fejtetőmön van egy kis mélyedés.Szerintetek ez normális?Egy kicsit ijesztő:(
hüü,mennyi olajat kentél a fejedre,hogy nem tudtad kimosni?Én a 30ml üvegcse negyedét egy tojássárgával,de legközelebb tojás nélkül próbálom ki,akkor meg 15ml elég szerintem..
Köszi a biztatást,igazából Én úgy fürdök este,hogy a szomszéd helységben ég a villany és onnan szűrődik be a fény,de a gyereket nem lehet sötétben illetve félhomályban fürdetni,akaratlanul is belenézk a tükörbe:(
De lehet lecserélem az égőt 25-re:)
Jahhhh...akartam mondani: Csizmákat ki tenni az az ablakba!!:-)
Sziasztok Lányok!
Megvettem a ricinust, majd próbálom.
Anonima! Ne keseregj és légy türelmes, tudod, hogy mindennek idő kell. Szerintem is az 1-1,5 hónap a minimum amíg bármi is hat nekünk, de van aminek 3 hónap is kell.
Egy ötlet...nem tudod kisebb, halványabb égőre cserélni az égőt??? Most komolyan...így az egész napodra rányomja a bélyegét és cak frusztrált leszel. Úgy kell védeni a pszichénket, lelkünket, ahogy tudjuk...aztán majd visszacseréled amikor hat a ricinus.
nikike, köszi a beírást a chulevandevi témában a blogba! :o)))
nemtom olvastad-e egy korábbi kommentben (egyelőre nehéz követni) - a simon hajcseppek alatt, de már a chule alá is bemásoltam -, h a MEDILINE nevű nagykerben (xiii.k fáy-frangepán sarok körül) van egy bio nagyker, amúgy drága, de a letölthető árlistából látszik, h pl dr immunt és chule-t is tartanak (?!!!? űűű ez hogy lehet), és ha jól értelmezem (bár ezek nettó nagyker árak, azaz +áfa+kisker árrés) sokkal olcsóbban lehet chule-hoz jutni ha nem is a hivatalos chule-nál vásárolsz. Szerinted ez lehetséges?
mediline ár: CHULEEVANDEVI B1 HAJTONIK 4X15 ml 10499,90 ft
ok, plusz áfa+más, de 19.250 Ft sztem nem lesz a végeredmény.... Csak azért kérdezem, m akkor lehet h más szerek is olcsóbbak esetleg??
a tiéd is 4x15 ml volt?
Lányok! Írta valaki, hogy nem kapott ricinust. Aki Bp.-i annak mondanám, hogy a Bank és a Hercegprímás utca sarkán lévő patikában (Arany J. utcai metrómegállótól 2 percre) adnak ricinust. (30 grammot, kb fél decit, 160 forintért)
Amit én használok :vékony és zsíros hajra való,a másik meg normál és gyorsan zsírosodó hajra,mindkettő jó,nekem.
igen balea enyhén zsirosodo hajra valot hasznáálok
az élesztővel nem árt vigyázni, gombásodást okoz
Vegyél élesztőt, naponta 1 kockacukor méretűt megenni. Ricinust meglangyosítani, a hajra fölkenni, frottír törölközővel betekerni. 6-8 órát legyen rajta, több soron átmosni utána a hajat. Hetente 1x v. 10 naponként megismételni. 1-2 hónap alatt el kell múlnia...
4szer? :-O akkor válassz másik sampont,ami zsíros hajra való.
További ajánlott fórumok: