Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

1744. kerkira (válaszként erre: 1740. - Csigusz 79)
2009. nov. 19. 21:16
Szia Csigusz! Ez kizárólag a ricinus olajnak köszönhető???
2009. nov. 19. 15:23
Ja,a pajesz rész vagy mi meg már az államig ér :D
1742. Csigusz 79 (válaszként erre: 1741. - Macsek.)
2009. nov. 19. 15:21

Szia :)

Köszi :o)

Jól masszírozd pár percig a fejbőrbe,az olaj legyen langyos,utánna zuhanysapi,vagy kis szatyor+törölköző,ez fontos.

Sok sikert!

1741. Macsek. (válaszként erre: 1740. - Csigusz 79)
2009. nov. 19. 14:56

Szia Csigusz!

De jó neked. Örülök a sikerednek :)

Én holnap megyek venni ricinusolajat, de egyenlőre még nem merem egész éjjel rajta hagyni a fejemen, az első pár alkalommal csak pár órára hagyom fent, aztán meglátom lesz-e valami változás. Ha igen, akkor biztos, hogy éjszakára is rajtam marad.

2009. nov. 19. 13:30

Sziasztok!

Képzeljétek az egész fejem teli van új égnek álló hajjal :) még dúsabb lesz mint most :D

1739. kerkira (válaszként erre: 1719. - Sárgakörte)
2009. nov. 18. 21:25

Természetesen beszámolok milyen hatása lesz a kerastasenak, le is fényképeztem hogy most mennyire látszik ki a fejbőröm. Nagyon bízom most ebben a termékben.

A ricinus olaj pedig tényleg nagyon jó a szempillára, egy időben használtam én is, jó hogy eszembe juttatátok, veszek is megint. Bár én a fejbőrre nem merném kenni, de kitudja....

1738. Csigusz 79 (válaszként erre: 1737. - Nikike26)
2009. nov. 18. 20:29

Szia!

Légyszi gyere át a Szempilladúsítás topicba,köszi :o) csak hogy ne itt offoljak :)

1737. Nikike26 (válaszként erre: 1714. - Csigusz 79)
2009. nov. 18. 20:23

Szia Csigusz!

Én is nagyon kíváncsi vagyok erre a ricinus olajra. Én most leginkább a szempillámon próbálnám ki, mert az is nagyon ritka már, bár nem tudom dúsul e tőle vagy csak a hossza nő?

Ott hogy kell használni?

1736. Nikike26 (válaszként erre: 1698. - Macsek.)
2009. nov. 18. 20:07

Igen engem is nagyon zavar a fény, nap stb. De én azért strandra elmegyek, de úgy hogy hajpántot teszek a fejemre és az védi is a fejed meg nem is látszik hogy ritka a hajad. utána meg haza megyek rögtön az az első hogy hajat mosok, mert hát mikor leveszem a pántot....hát senki szeme elé nem akarok kerülni.

Meg nekem például ha sokat vagyok kint a napon simán le is ég a fejem és az sem tesz jót neki.

Úgyhogy a strandot vagy esteleg tengerpartot ki ne hagyjátok e miatt!!!!

Én egyébként még sehol nem tartok, használom ezeket a thai szereket már 1,5 hónapja, de semmi változás, sőt mintha most rosszabb lenne egy kicsit, nem áll sehogyse, lehet hogy csak én beszélem be magamnak hogy ritkább, mert anya azt mondja hogy nem, de nem is dúsult. Nem tudom már mit csináljak, de nagyon kilátszik a fejbőröm.

Lucernát egyébként én is elkezdtem, remélem hatni fog valamit.

Dúsulást mindenkinek és kitartást!!!

1735. babesz81 (válaszként erre: 1733. - Ebandi)
2009. nov. 18. 19:24
Egyébként ha vashiányod van, akkor tuti megoldódik a problémád, amint beáll a megfelelő szintre. Drukkolok nagyon Neked, remélem csak ennyi a probléma, és utána el is felejtheted ezt az egész problémát. Vagy legalábbis nem kell majd vele napi szinten foglalkoznod. Szorítok! Meg mindenki másnak is, remélem, hogy előbb-utóbb valami mindenkin segíteni fog, kinek ez-kinek az. Csak ne idegeskedjetek. Tudom, hogy nem könnyű, de muszáj, mert a stressz csak még rosszabbul hat a fejbőrünkre.
1734. babesz81 (válaszként erre: 1733. - Ebandi)
2009. nov. 18. 19:18
Lehet azért mert természetgyógyász. Nálam nem volt ilyen erőszakos, de mondta, hogy egyek kevesebb húst, több zöldséget, igyak több vizet.. és a barnarizskúrát, amit ajánlott, azt is végigcsináltam nagy nehezen. Anyum is velem volt, ő csak háttértámogatásnak, aztán őt is elkapta és mondta neki, hogy túl sok gyógyszert szed (tényleg nagyon sokat), és próbálja a fájdalomcsillapítókat kiváltani gyógynövényesre, valahol van ilyen patika ahol ilyenek kaphatók (talán a szent anná-n mondta), mert jót tesz vele a szervezetének. A többi gyógyszerét nem akarta vele elhagyatni. Nem tudom egyébként, hiszek én neked, de szerintem ez a nő nagyon a természetes életmód híve. Remélem engem nem akar megváltani, mert húsevő vagyok és nagyon makacs, nehezen változom, de próbálok.
1733. ebandi (válaszként erre: 1724. - Babesz81)
2009. nov. 18. 18:59
nem is az árral volt a gondom elsősorban,hanem azon túl,h tápanyaghiány, semmit sem tudott megállapítani,pedig nagyon akart,se korpa,se gomba,se zsírosodás,és mondta is,h rendben van a fejbőröm.a gondom az volt,h nem érdekelte a laboreredményem,le akart állítani a vasról,amit orvos írt fel,szednem kell,mert nagyon alacsony (most a bőrgyógyász is ezt mondta,h ezt kell rendbe tenni)és a pajzsm. gyógyszerről is le akart állítani,amit közel 10éve szedek. az volt az érzésem,h rám akar tukmálni 20e ft értékű vmit,meg vitaminokat,és nem érdekli,mi van a háttérben.azért írtam,h ha nem javul egyáltalán,akkor egy másikhoz elmegyek, a varga utcán, az ametiszt szalon,ha jól emléxem.
1732. 2a446eeaf0 (válaszként erre: 1728. - Gyöngyszemü)
2009. nov. 18. 18:07
Gyöngyszemű,te meddig használtad az orisinget?Otthon kezelgetted,vagy a fodrász?Én 5.hete használom,hát talán pár szállal kevesebb hajam hullik ki,de elkezdett nagyon korpásodni.Nem tudom,hogy abba hagyjam -e?A fodrászt hiába kérdezném úgy is azt mondaná,hogy folytassam.Bár múltkor azt mondta lehet másmilyen ampullát ad,mert mondtam neki,hogy nagyon viszket mosás után 3.nap.Holnap megyek hozzá,kíváncsi vagyok mit mond rá.Ja meg a sampon után vörös foltocskákat láttam,de csak a fejtetőn ahol kevés haj van,másnapra elmúlt.Neked is volt ilyen problémád?Tudsz tanácsot adni?Vagy bárki aki használt már orisinget.Előre is köszi!
1731. Csigusz 79 (válaszként erre: 1729. - 31bc25d879)
2009. nov. 18. 17:55
Patikában,én 100ml-es üveggel veszek,sokáig elég,a kevesebb meg árban nem éri meg.
1730. Csigusz 79 (válaszként erre: 1729. - 31bc25d879)
2009. nov. 18. 17:54
Heti 1szeri alkalmazástól semmi baj nem lesz,amugy ajánlják zsíros hajra is.Neten biztos találsz erről dolgokat :o)
2009. nov. 18. 17:47

A ricinusról azt halottam, hogy eltömeszeli a hajhagymákat és csak rosszabbat csinálunk magunknak!

Ez akkor nem igaz???!!!!

A hajam nekem is zsirosodik, úgyhogy ott nem merem kipróbálni, de szempillámnál kipróbálnám...hogy csináljátok és a patikába veszitek és mennyit?

2009. nov. 18. 17:00

Nekem nem volt gondom az Orisingel az hozta helyre a túlzott szírosodást! Most használtam a Kerastasét és bevállt! Még nem tökéletes de már alakulok, csak rosszabb ne legyen, és már megis leszek elégedve!

A ricinus olajat is kipróbáltam, decsak a szempillámra, azelött is "szép" volt de most nött szerintem. Hajon még nem mertem kipróbálni, mert félek újra visszazsírosodik tölle a hajam!

1727. babesz81
2009. nov. 18. 16:09

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mostanában próbálom háttérbe szorítani a hajhullást az életemben, nem idegeskedem, nem bámulom a hajam a tükörben, próbálok nem is gondolni rá, mert így sokkal könnyebb. Igen ám, de így meg mindig álmomban jön elő... hétfő éjszaka azt álmodtam, hogy fodrászhoz mentem, és ott döbbentem rá, hogy már szinte teljesen kopasz vagyok, a fejtetőmön egy haj szál se volt. Szörnyű volt, és olyan jó volt belőle felébredni, rögtön megtapogattam a fejem, és megkönnyebbültem, hogy még van hajam.

Ti jártok fodrászhoz? Én augusztusban voltam utoljára, és most mennem kellene, mert már elég hosszú, de félek hogy tök égő lenne, ha ott hullana ki a fél hajam, és bizony ők nem vacakolnak, vizesen is kifésülik (vagy inkább rángatják), aztán szárításnál is húzgálják rendesen. Lehet várok még vele, hátha tényleg eláll a hullás, de karácsony előtt jó lenne elmenni :(

1726. babesz81 (válaszként erre: 1654. - 5e48d37001)
2009. nov. 18. 16:00
Nekem is kicsit piros lesz a fejbőröm miután végzek a hajkencék felkenésével, de hálistennek másnapra mindig elmúlik. Nem tudom ez jó-e, múltkor meg is ijedtem rendesen, de ha ettől elmúlik a hajhullás, akkor felőlem még vörös is maradhat csak ne hulljon a hajam :) Azért majd megkérdem a nőcit, hogy ennek így kell-e működnie.
1725. Csigusz 79 (válaszként erre: 1723. - 5e48d37001)
2009. nov. 18. 15:49
Én még nem ettem :) de másik topicban irt róla egy lány hogy nagyon jó a hajnak :)
1724. babesz81 (válaszként erre: 1721. - Ebandi)
2009. nov. 18. 15:48

Próbálkozz, ne add fel. Majd megkérdezem unokatesóm, mert ő is volt egy hajgyógyásznál, amelyik pl. olcsóbb, igaz segíteni az sem segített, mert nem tudják mitől hullik a haja, s ezért ráfogták a stresszre.

Az tuti, hogy én már nagyon unom ezt a kenegetést, 2 naponta min. 1 óra, de ha használ akkor megéri. Múltkor olyan késő volt, hogy már nem volt kedvem az egész procedúrához, és csak a samponnal hajat mostam, rá 2 napra megint elkezdett fájni a hajam... vagyis a fejbőröm, mert a haj az nem fájhat.. azóta megint szorgosan kenegetem a fejem, és hálistennek elmúlt. Persze ezt csak magamtól gondolom, hogy nem jó, ha fáj.. tanították régen, hogy a testünk a fájdalommal jelzi ha valamivel gond van, mert így könnyen észrevesszük.

1723. 5e48d37001 (válaszként erre: 1720. - Csigusz 79)
2009. nov. 18. 15:44
Igen főztem egy időben,de megutáltam nagyon.Még van egy egész zacskó ,lehet újra elkezdem,de olyan pocsék kaja:(
1722. ebandi (válaszként erre: 1700. - 5e48d37001)
2009. nov. 18. 15:26
köszi.majd meglátom,nálam működik-e:)
1721. ebandi (válaszként erre: 1715. - Babesz81)
2009. nov. 18. 15:22
Örülök,hogy neked hat!!lehet,én csak rossz passzban fogtam ki.nem zárom ki a hajgyógyászt teljesen,kaptam a bioboltostól egy másik címet,majd vele is teszek egy próbát, így össze tudom hasonlítani,és ha ő is csak tápanyaghiányt állapít meg, beruházok rá!de kb.2hét múlva lesz vas, pajzsmirigy-kontrollom,arra vagyok főleg kíváncsi.valamennyit csökkent,én is úgy látom, a napközbeni hajtúrkából,elkezdtem a lucernát,és most a hair clinicet,csalán öblítést folytatom.
2009. nov. 18. 15:13
A kölesről is mondják hogy jó a hajnak.
1719. sárgakörte (válaszként erre: 1693. - Kerkira)
2009. nov. 18. 15:00

Kerkira!

Remélem beszámolsz majd a kerastase kúrádról, mert én is szeretném majd idővel elkezdeni. Most már csak én is ebben bízom, mert ha ez sem akkor paróka.

1718. sárgakörte (válaszként erre: 1710. - 5e48d37001)
2009. nov. 18. 14:49
Az Orisinggel kapcsolatban nekem is ilyen tapasztalatom van.
1717. sárgakörte (válaszként erre: 1716. - Sárgakörte)
2009. nov. 18. 14:48
A másikfajta aminexiles kúrának (L’Oréal Professionnel Série Expert Aminexil®Control hajhullásgátló kúra )az ára nem sokkal drágább itthon mint külföldön. Csak azt nem tudom, hogy miben különböznek egymástól?
1716. sárgakörte (válaszként erre: 1694. - Berka01)
2009. nov. 18. 14:43

Szia Berka!

Köszi az infókat! Az ára szerintem nem vészes ahhoz képest, hogy mennyit kidobtam már különböző hatástalan termékekre és sokszor van lelkiismeret furdalásom pont e miatt. Családom keresetének nagy részét a hajam emészti fel.

Ha ez a szer tényleg ennyire hatásos akkor nekem bármennyit megér. Az sem az utolsó szempont, hogy talán ezzel a maradék hajhagymáimat is megtudnám menteni. A lucernát még használom év végéig aztán januártól valószínű, hogy nekifutok a kerastase-nak.

1715. babesz81 (válaszként erre: 1696. - Ebandi)
2009. nov. 18. 14:40

Sziasztok!

Bocsi, hogy régen voltam, de nem tesz jót, ha sokat foglalkozom a hajhullásommal gondolati szinten, és ha ide benézek, akkor egész nap csak ez jár a fejemben.

Ebandi szia!

Szóval, nem tudom pénzéhes-e, velem kedves volt, de lehet csak azért, mert érezte, hogy úgyis megveszem a cuccait.. jövőhéten megyek kontrollra, lecsekkolom, hogy milyen is igazándiból :)

Nem akarom elkiabálni, de nagyon úgy néz ki, hogy az or-gold, amit adott, hatásos a hajhullásomra. Most kenegetem egy hónapja és már nem hullik úgy a hajam, mint előtte. Sőt.. tegnap és ma is vagy 20x végighúztam a kezemet a hajamon, és a legtöbb ami a kezemben maradt 1 szál volt, az is vagy 2-3 áthúzásnál. Nem nagyon merem magam beleélni, de remélem, hogy ez tartós állapot lesz. Kedden megyek, megcsináljuk az állapotfelmérést is (unokatesóm már volt ilyenen, azt mondta ártani nem árthat), aztán meglátom mi lesz. Pici öröm azért már van, de messze még a vége úgy érzem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook