Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Huhh,jó sok mindent csináltál már.
Az én javaslatom csak annyi lenne hogy a ricinust ugy használd hogy ne egyszerre azzal a samponnal amit vettél,legyen közte pár nap eltérés.
Sziasztok,
én új vagyok itt, fejemen a ricinus olaj pakolással amit itt olvastam. Nekem felkenés és maszirozas közben kijött vagy 50 szál hajam...ez normalis?
Lehet kicsit hosszu lesz de leirom az en törtenetemet is, hátha tudtok valami okosat mondani vagy nekem valaki valami ötletet.
Megpróbálom tőmondatokban mert amugy reggelig itt regélhetnék. Szóval hajproblémám két éve kezdődött. Megpróbalok fotót is felrakni. 2007 oktoberében befestettem a dús derékig érő szöke melirozott hajamat egy kevert festékkel. Oxidaló anyagot kellett összekeverni szőkes festékkel hogy vilagos legyen. Mivel külföldon élek és itt a melir nagyon drága elegem lett igy ugy döntöttem magam festem a fodraszom mondta mit hogy kell összkeverni. A hajfesteket a keletinél vettem, össze is kevertem gondolom rosszul. A hajam egy het utan elvesztette tartását mintha savval öntötték volna le teljesen elvékonyodott. Már akkor is szedtem rá vitaminokat meg hajerősitő sampont de gondoltam majd lenő. Rá fél évre 2008 juliusában elkezdett hullani, napi 200-300 szál, rettenetes mennyiség. Kb 7 évig szedtem a Graciál fogamzásgátlót. Két hónap mulva köztivérzéseim voltak igy átváltottunk a Lyndinett 30 ra. Gondoltam ettől hullhat hogy már gyenge volt nekem a Graciál de csak tovább hullott. Vashiányom is volt illetve krónikus mandulagyulladásom, utobbit tavaly szeptemberben kivették. MA a vasam meg mindig alacsony ugyan de egy éve folyamatosan szedem es nem nagyon emelkedik, állitolag ettől ennyire nem hullhat.
SZoval a mandulaműtét és az intenziv vasszedés mellett se lett jobb a hajam, konzultáltam hajgyógyásszal...aki semmit nem talalt azon kivül hogy vizhiányos a hajam meg zsiros. A Bel Cap termékekkel kezel még a mai napig is de a maszirozassal mindig rengeteg hajam kijön, nem oldotta meg a problémát. A hormonjaim is rendben vannak, a bőrgyógyász itt mégis egy antiandogén hormon hozzáadását javasolta a lyndinetthez mert a hajhagymáim szerinte érzékenyek a férfi hormonokra, kérdés mitől hisz senki nem kopasz a családban, a 84 éves nagymamámnak is tök sok haja van...mindegy két hónap után jobb lett a hajhullás viszon mellékhatásai vannak ennek a gyóyszernek igy abbahagytam és csak a Lyndinett maradt. Két hét se kellett iszonyuan beerősödött a hullás, kétszer ugy mint korábban szóval ugy nai 300 szál ha nem több...ez igy ment két honapig, majd az orvos azt mondta szedjem a Diane 35 öt...azt is szedtem két hónapig de csak erősődött a hullás. AZ orvos szerint ez lehetetlen hogy a Diantol van, mégis mikor abbahagytam és visszaálltam a Lyndinettre kicsit jobb lett de nem állt el. Szedtem sörélesztőt, b vitamin et panteol injekció a fejbörbe 10 alkalom, ezt mezoterápiának hivják, csalános öblités, csalán kapszula, rozmaringos öblités, revalid, Lush new hair sampon, ilyen vitamin olyan vitamin semmi nem segit. Loreal aminexilt is probaltam 3 dobozzal 30 db használtam el de attol se lett jobb mintha nem hasznalnam rosszabbodna a helyzet de ezt is irta mar itt valaki. A lista nem teljes, mindenesetre a hajgyógyász összel azt javasolta hagyjak el mindenféle fogamzásgátlot mert neki nem egy olyan kliense is van aki megkopaszodott tőle, ha nem is egyből de a szülés után szóval frankó.
Amit én most csinalok, mert egy kicsit elegem van: megduplázam a vasat. Ujracsinaltam a hormonképet amit most nem vérből hanem vizeletből néznek, még egy hét az eredmény. 6 hete abbahagytam a fogamzásgátlókat, ami tudjuk mivel jár: automatikus hajhullás főleg az ilyen anti androgén fogik után...van itt egy olyan Dianos forum...ott is mindenki hajhullással kinlódik... most csupa zsir az arcom a hátam, a mellkasom tele van pattanással ami nekem soha nem volt, az arcom hajam csupa zsir. Vettem a bioboltban bio hajhullás ellei sampont, csinálok egy májtisztitást és elkezdtem beiktatni az étrendbe ilyeneket hogy lencse, csira, spenót, répa, nyers zoldség rozskenyér, szóval másképp eszem mint eddig. És most ez a ricinus de ijjesztő hogy bedörzsölésre mennyi haj kijön...nem tudom mi lesz. 29 éves vagyok gyönyörü hajam volt és két éve a hajfestés óta nagyon gáz.
MAjd még irok de ezt is nehéz végigolvasni. Rakok fel fotokat milyen voltam és milyen szar most a hajam...Mindenkinek kitatást és bocsi az offolásért...
nikike, férjecském szerint egyik illóolajtól sem valószínű . és az 5 csepp nem is nagy mennyiség
levendula - ami leégett bőr nyugtatója is (+hajhull, stb), nem vsz h szárító
rozmaring - korpásodás ellen is jó (+hajhull, stb), nem vsz h szárít
de... esetleg a rozmaringra lehetsz érzékeny
???? (a rozmaringot pl terhes nők, epilepsziások nem alkalmazhatják)
a húzódás biztos hogy = a szárazság-érzés??
esetleg nem bizsergés..., vagy valami?
hát, szerintem van aki "fő"-szerként. mondjuk lehet hogy beválik úgy is. (biztos megírják majd.)
jó lenne, ha egy egyszerű-olcsó-régi-jól bevált... csodaszert fedeznénk fel újra :o)
Nekem nem volt sehol ritka vagy kopasz rész,de mivel csomó új hajam van igy gondoltam annak is jó akinek kevés van,nekem hosszítás volt a célom,nem is gondoltam hogy sűrűsödni is fog :O) minden embernek hullik ki valamennyi haja,ez természetes,de nekem már sokkal kevesebb,igy egyre oroszlánosabb kinézetem van :D
Az olaj nagyon jó a hajhagymáknak és nem kell tőle félni,nem mérgező,ebben a formában nem.
Nem tudom a többiek hogy használják,de szerintem,gondolom,kiegészítésként.
200ml-t??? az már klassz :O)
csigusz, figyi, most ez a ricinus akkor hajhullás ellen jó? neked konkrétan hol volt ritka/kopasz terület a fejeden amit rendbe tett? milyen hajproblémádon segített? a fotóról, amit láttam nem derül ki, vagy én vagyok figyelmetlen, de mintha a hosszabbítás volna a fő célod és mellette vannak új hajak is, ami szuper. Nemtom, hogy a "nehéz eseteknek" (=hajhullás/kopasz-odó foltok) jó-e. értem én, hogy a ricinus hasznos, szuper és ártalmatlan (amúgy az kicsit zavar, h maga a növény mérgező), ... de mint mellékes plusz a többi kezelés mellé, vagy "fő" szer?
űűű - én 200 ml-t vettem :o)))
Mivel jól bebugyoláljuk szerintem ettől van a viszketés,szóval nem megijedni :O)
Lényeg hogy a fejbőrödön jól oszlasd el,jusson mindenhova és pár percig masszírozd és hajmosáskor is.
:)) szia !
én is tegnap használtam először,nekem is viszketett,de elmúlik! 9 órát volt rajta!
vakard meg nyugodtan! :))
nekem nagyon jó tapasztalatom van,rendszeresen használni fogom! :)
Sziasztok ricinus használók meg a többiek is :))!
Nektek nem szokott viszketni a fejetek tőle? Nekem egy kicsit, de tényleg csak egy nagyon kicsit, remélem ez nem gáz.
Jaj és én csak 20ml raktam a fejbőrömre. Elég ennyi? A hajszálakra csak annyit amennyi ráment közbe.
Szia Berka!
Hát sajnos nem jól csináltam :(, túl sok lett bele az ecet, két kupakkal raktam bele, meg 15 csepp illólaj, csak nem tudom hány liter vízhez, úgy kb a csap majdnem félig volt, ( mert kézzel mostam csak pár ruhát). Viszont sima ecetet használtam ráadásul 20%-ost, úgyhogy elég ecet szagú lett a ruha, bakker :(!!! Talán az almaecet jobb lenne, szted? De az drága nem? Te hogy öblítesz?
Kezd a szemem leragadni :)
Jó éjt!
:)) értem! én még nagyon pólyás vagyok a gyakorlatot
illetően!
aha értem! :))
nincs valami jó kis meditálós, szöveggel aláfestett hanganyagod?
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!