Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia!
a hormonszint vizsgálat 2 vérvételből áll,melyből az egyiknek a menstruáció 3. napján kell megtörténnie.
A pajzsmirigy hormonjait nézik,Tesztoszteront a prolaktint, és a 3. nap a progeszteront.Ilyenkor még néznek plusszba autoiminnt is vasat és vaskötő kapacitást.
Ha nincs eltérés akkor ált. az összes bőrgyógyász kijelenti,érzékenyebbek a hajhagymák a tesztoszteronra,DHt-ra.
Erről Én sem hallottam,neken nem tenyésztettek kenetet a fejbőrömből.Nem tudom mi lehet ez:(
Hátha Berka tudja,Ő sok vizsgálaton túl van már.
A házi tej ösztrogént tartalmazz.Ha hormonális a hajhullás érdemes sima házitejet inni a hormon miatt 2-3 deci litert.Nem napi 1-2 liter,az valóban savasít,és lehet nem egészséges,de akinek hormonális problémája van,kevés azt ösztrogén szint ,vagy változó korban van,érdemes lenne innia házi boci tejet,nem az ultrapasztörözött és lefölözött boltira gondolok.
Tejet nem, hanem tejtermékként natúr joghurtot fogyasztok. Általában Activia, szerintem az egészség szobrát lehetne rólam megformázni, még tejföl helyett is natúr joghurttal készítem pl. az uborkasalátát. Voltam természetgyógyásznál is, volt aki aurázott egy sort, amióta vett el az energiámból, jobban hullik a hajam, volt, aki a vesémre tippelt. Kimutatható jele nincs, csak a kínaiak szerint a haj és a vese kapcsolatban van.
én is beszereztem ricinust, nyilván nem egy alkalom után lesz hatása.
Mindenképpen érdemes kipróbálni, bármi mellett is
nem ástam bele magam a problémába nagyon, mert nekem tényleg -úgy tűnik rendeződött, bár nem volt hosszantartó, de eléggé hullott, kopaszodás még távolról sem, csak fura volt, mert sosem volt ilyen hajhullásom.
A tejről mostanában ronda dolgokat olvasok, én- ha a helyedben lennék- biztos azt hagynám el elsőként teljesen.
Sziasztok!
Én sajnos még nem vettem észre hogy nőne a hajam a ricinustól! De még csak egyszer használtam...
úgyhoy...de a szempillám szerintem erősödött sokkal jobb a tartása meg mintha sötétedett volna :)))! Úgyhogy kenem ezerrel!! Csak nem értem miért volt annyira száraz a fejbőröm, meg tényleg úgy éreztem mintha betont öntöttem volna a fejemre. De most majd kipróbálom illóolajok nélkül.
Dúsulást és növekedést mindenkinek!!!
Bánfitól váltottam át Holt-tengeri iszapsamponra, ez korábban szinten tartotta a kopaszodásomat. Hát most nem. Étrend-váltás? Igyekszem vegyes kaján lenni, gyümölcs-zöldség adagom megvan, HairClinic kapszulát is szedek, bár szerintem csak azért, hogy fogyjon el a doboz. Szerinted kellene valami drasztikus váltás?
samponcsere?
étrendváltás?
nem drága a Biovanne. Próbáld ki.
Köszi a tippet, sajnos már azt is szedtem, kb. félévig, valamelyest csökkent a hullás akkoriban, de fokozatosan vékonyodik, szerintem sorvad és most jutottam el oda, hogy mindenütt, ruhán, kádban, lakásban haj.
az egyszeru vervetelen mar voltam szep.-ben minden okes akkor kaptam a borgy.hoz idopontot tegnapra fullon vannak a beteg ellaltok...
nekem mar tobb mint 1 eve hullik a hajam... es nem tudom hogy mitol borzaszto...elosszor en is a annak hittem hogy evszak valtas van de most mar tobb mint 1 ev utan kicsit soknak tunik...
a legegyszerűbb, ha elmész nőgyógyászhoz, elmondod neki a panaszaid és megkéred, utaljon be vérvételre+hormonvizsgálatra.
nem akarlak feleslegesen kecsegtetni, de nekem 1 hónap alatt rendbetette a Biovanne kapszula, a féléves hajhullásom egyszercsak megállt.
Mindenkinek más okból hullik, ha hormonális, akkor biztos nem elég a vitaminpótlás.
Mindenesetre érdemes megpróbálni.
szoval csak vervetel? az nem sok de legkozelebb a bordokihoz februarra kaptam idopontott addig megol a tudatlansag hogy mi van velem...
vérvétel lesz, abból állapítják meg, van-e valami eltérés
Sziasztok! Most regisztráltam. 14 éve küzdök hajhullással, gyakorlatilag féléves normál és hormon labor, szűrő vizsgálatok, hajam a korábbinak kb. harmada. Az elmúlt 2 hónapban, ha hozzáérek mindenhol 2-3 szál haj és még nem is fésülködtem, durva, eddig azt hittem az ősz, de már tél van. Induljak egy újabb góckutatásra? Korpás, viszkető lett a hajam és a fény, teljes kopasz fejet láttat, megutáltam a tükröt is. Teljesen kész vagyok. Tud valaki segíteni?
sziasztok ! en tegnap voltam bordokinal 1 ora varakozas uatan raneztek a fejemre majd megallapitottak hogy hormon problema jovohet szerdan hormonszint nezesre megyek volt mar valaki kozuletek?eltudjatok meselni mibol is all ez?
elore is koszi
Én sajnos ehhez nem értek :(
Ma voltam bőrgyógyásznál és megjött a kenetvizsgálatom eredménye. Streptococcus agalactiae-m van, és kaptam antibiotikum kezelést. A bőrgyógyászom szerint ez is okozhat hajhullást, de én erről még nem hallottam, Ti esetleg igen??
Én már számításokat végzek :DD
Lehet másabb lenne,nem tudom :)
Tényleg az már látható.így még nem is vezettem le.Most azon gondolkozom,ha legelőszőr nem csak 3 órát hagyom rajta,akkor most hol tartanák?
Köszi :) hála égnek,izgatottan várom mit mutat a hétvégei kép :D
Én ugy vagyok ezzel hogyha érzem vagy látom hogy nőtt akkor az ugy is van! :) most gondold el,nekem első héten 2cm-t nőtt (mérőszalag szerint) akkor ezt a növekedést lehet látni akár naponta is,pl 2nap alatt majdnem 6mm azért már látható.
Igazán nincs mit.Nagyon szkeptikus voltam,még előtti képet se nagyon akartam csinálni,és milyen jó ,hogy készítettem.Te is fotoztassd le a hajad.:)
Igen a tiéd is ultrabrutállisan nő:)
Kedves Anonima0611!
Nagyon szépen köszönöm!
Holnap már megyek is a patikába!
Mégegyszer köszönöm!
Pénteken szerettem volna csinálni képet,de komolyan úgy éreztem ma,hogy nő a hajam.Szinte óráról órára.Lehet,hogy betegess de így van.Nem bírtam ki fotóznom kellett:)
További ajánlott fórumok: