Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? fórum

Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)

❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯
454. lilura (válaszként erre: 452. - Brigcsi24)
2008. ápr. 5. 08:45

Brigcsi olvasd picit vissza a fórumot!

Igazából oka lehet a hányás és a hasmenés is, illetve a gyógyszer is-ha szedtél valamit a betegségedre!

Amúgy most Nekem is nagyon minimális volt, de valószinűleg azért, mert fogyózom és nagyon keveset eszem.

453. lilura
2008. ápr. 5. 08:43
Nekem a nődokim valahogy úgy magyarázta a fogamzásgátló és az antibiotikum közötti kapcsolatot, hogy az antibiotikum valamelyest felgyorsítja a májműködést, s pont emiatt a felygorsult működés miatt a fogamzásgátló nem tud 100%-osan felszívódni. Nincs elég ideje rá.
452. brigcsi24 (válaszként erre: 441. - 55b1652900)
2008. ápr. 5. 08:42
Köszi a választ. Igyekszünk kibírni és nektek is kitartást kívánok.
451. Joanna
2008. ápr. 4. 17:33

Sziasztok!

Lenne egy kerdesem. En is yadine-t szedek, mar kb 1 eve. A heten kellett volna megjonnie, de csak epp, hogy par cseppet vereztem, es eleg nyalkas volt annak is az allaga. Ez normalis? Nem voltam egyutt a baratommal, szoval terhes nem lehetek. Mostanaban en is elkaptam valami virusos fertozest, magas laz, hanyas, hasmenes.Ennek koze lehet hozza? Koszi a segitseget!

2008. ápr. 3. 19:33
Húh, akkor majd vigyázok... Én sajna hajlamos vagyok a tüszösmandula gyulladásra, ami csak antibiotikummal kezelhető ki rendesen.
2008. ápr. 3. 19:27
Én ezért kúráltam eddig mindig házilag magam, és megpróbáltam elkerülni az antibiotikumot! Most nem sikerült!
2008. ápr. 3. 19:08
Hát ilyenről még nem is hallottam, hogy az antibiotikum ennyire felborítsa a dolgot... Akkor erre oda kell nagyon figyelni. :S
2008. ápr. 3. 15:09
No para:DDD nem lesz baj! A láz és az antibiotikum ,,vágott,, alám:D
446. ersi (válaszként erre: 445. - 2ab728965c)
2008. ápr. 3. 15:06
Azért minket is érdekelne, hogy mi a véleményed erről! :)
445. 2ab728965c (válaszként erre: 443. - F8f0db2429)
2008. ápr. 3. 14:49
privi ment...
444. ersi (válaszként erre: 443. - F8f0db2429)
2008. ápr. 3. 13:31
Szia Andi! Szerintem biztos, hogy az antibiotikum kavart be ennyire. Ha mondjuk nem szedtél volna antit, akkor azt mondanám, hogy azért jött meg hamarabb, mert a szervezeted megszokta a hormonokat és nagyobb hormontartalmú gyógyszerre kellene áttérned, mert úgy hallottam, hogy így jelez a szervezet (korábbi vagy közti vérzésekkel) hogy nem véd megfelelően... Persze nem első jelnek kell lennie. Szóval biztos, hogy bekavart, én a helyedben a következő hónapban használnék kiegészítő védekezést. Ha esetleg a következő menzesz is ilyen "furcsán" jelenik meg, akkor orvos.
2008. ápr. 3. 12:33
Sziasztok! Én öt éve szedem már a gyógyszert, ebből három éve a yadine-t! Eddig nem volt semmi problémám, most azonban tanácstalan vagyok, és úgy örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra! Szóval vasárnap fogyott volna el a gyógyszerem, de nekem már szombaton megjött, fogalmam sincs, hogy mi az oka ennek, mondom eddig nem volt rá példa. Egyetlen dolog ami miatt el tudom képzelni, hogy eszméletlen beteg vagyok/voltam, 39 fokos láz, stb... Nem is fájt a hasam, meg semmi, egyszer csak ,,alámfolyt,, és kész... Sosem jártam még így! Azóta is megvan a mensim, holott a normális rend szerint holnap kellene megjönnie. Hát most várom mi lesz! Sajnos muszáj volt antibiotikumot beszednem, mert olyan beteg vagyok. .. szerintetek???
442. ersi
2008. ápr. 3. 10:44
Olvassátok el a tájékoztatót. Ha a menzesz első napján veszed be, akkor már egy hét után hat a gyógyszer. Ha nem akkor, akkor viszont egy hónap után hat. És mindig véd, a gyógyszerszünetben is. Mivel úgy érzem, hogy mindannyian elég aggódó lányok vagyunk, azt tanácsolom, hogy várjátok/várjuk ki az első hónapot. A szünetben majd jelentkezik a vérzés. A vérzés elmúlta után már nyugodtan lehet kiegészítő védekezés nélkül szeretkezni.
2008. ápr. 3. 05:45

Én úgy tudom, mert többen is mondták, hogy ha már nem az első lvélnél tartassz, akkor a menzesz alatt is véd és utána az első bogyónál is. Én nem tudom, hogy ez mennyire lehet igaz, szóval én vigyáznék ezzel, vagy megkérdezném egy olyantól, aki régebb óta szedi, vagy az orvostól. De elvileg nem kell aggódni :)

Brigcsi24 neked meg azt tudom tanácsolni, (mert kb én is ugyan ott járok, mint te), hogy azért vigyázzatok. Az igaz, hogy állítólag 2 hét után már hat, de a nődoki is azt javasolta nekem, hogy az 1 hónapot azért mindenféleképpen várjam meg. Különben már mi is úgy vagyunk vele, hogy de jó lenne már rendesen... Nem nagyon bírjuk. Már azon is gondolkoztunk, hogy addig szüneteltetjünk egy kicsit a dolgot... :S :)

440. Little Lucy (válaszként erre: 438. - Brigcsi24)
2008. ápr. 2. 22:40

Szerintem várjátok még meg.. Biztos ami biztos. Én most szombaton vettem be az első levél uccsóját, szóval még épp várok egy hetet.

Ezzel kapcs kérdés:

amikor már nem az első levelet szedi az ember lánya, akkor az első bogyótól védett lesz? Vagy a védettség a menszesz-szerű vérzés alatt is megvan? (tulajdonképpen hogy hogy működik a gyógyszer, tudom h álterhességet tart fenn, de semmi pontosabbat)

Szóval mikor vagyok védett a teherbeeséssel szemben? Az második levéltől amíg csak szedem? Vagy vézés alatt nem?

Bocsi, kíváncsiság. :)

2008. ápr. 2. 21:33
szerintem az lenne a szerencsésebb ha attól lenne, mert akkor nem kéne életem végéig vérhígítókat szednem
438. brigcsi24 (válaszként erre: 437. - 55b1652900)
2008. ápr. 2. 21:17
Szia! Lenne egy kérdésem. Nekem még 7 van hátra az első levélből,de a párommal már nem nagyon bírjuk. Szerinted várjuk meg az első levél végét? Te mit gondolsz? Előre is köszi!
2008. ápr. 2. 18:47

Értem :( Az nem semmi, remélhetőleg tényleg nem a gyógyszer miatt van.

Már csak 6 szem van hátra az első levélből, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz :)

2008. márc. 31. 22:34
trombózis, az eddigi vizsgálatok nem azt muatják hogy ettől kaptam, de függetlenül nem szedhetek most semmi ilyesmit
2008. márc. 31. 21:28
Jaj :( Az nem a legjobb... Megkérdezhetem, hogy mi az oka? :(
2008. márc. 31. 20:35
csak nekem most semmilyen horomtartalmú vackot nem szabad szednem és asszem egy életre lemondhatok a fogamzásgátlóról
2008. márc. 31. 05:44
Hát igen, ilyenkor érdemesebb a kevesebb hormontartalmút választani, mert a sok hormon sem a legjobb...
432. lilura (válaszként erre: 431. - Boldoglány)
2008. márc. 30. 21:38
Szerintem ez természetes. Én amikor abba akartam hagyni a tabit még régen akkor 3 hónapig nem jött meg, utánna viszont 40 napig folyamatosan megvolt...bedilizett a szervezetem. A nődokimtól kaptam akkor hormonkészítményt, aminek hatására "elállt", aztán megjött igazából. Választhattam, vagy a hormontabik, vagy a negyedannyi hormont se tartalmazó fogamzásgátlóm. Így "visszaszoktam". Mondta a dokim, hogy egyhamar nem állna be normálisra a ciklusom, így döntöttem, na meg persze az is szempont volt, hogy nem szerettem volna kiterebélyesedni...
2008. márc. 30. 21:30
előfordult már valakivel hogy gyógyszer abbahagyása után kövi hónapban megjött és utána meg nem?
2008. márc. 30. 21:18
Hát nem, és én nem is nagyon szeretnék ebbe bele esni :( És 18 évesen még anya sem szeretnék lenni...
429. lilura
2008. márc. 30. 21:02
Egyébként mindenképp dicsérendő, hogy gyógyszert szedsz. a fejemet fogom már azoktól a lányoktól, akik még hisznek a "megszakításos közösülésben"-mert x hónapig bejött...és ha egyszer nem?! nem igazán tesz jót a női szervezetnek az abortusz.
2008. márc. 30. 20:19
Én előtte nem szedtem még semmit sem. Ez az első gyógyszerem. Kicsit még tartok a dologtól, ezért próbálunk vigyázni még, nem szeretnem most elszúrni... De elvileg nem lehet semmi gond, igaz biztosabb, ha kivárjuk azt az 1 hónapot. :-)
427. lilura
2008. márc. 30. 20:11

Én is azért megvárnám az 2-2,5 hetet...annyit azért még ki lehet bírni, ugye:)?

Hirtelen eszembe jutott egy "majdnem" ideillő idézet:" Na de Kincsem, a szád csak nem vérzik...?!"

Na és ebből Mindenki arra gondol, amire akar:D.

426. brigcsi24 (válaszként erre: 425. - 55b1652900)
2008. márc. 30. 19:45

Szia.Kb. én is ott tartok ahol te,de mi úgy döntöttünk a párommal,hogy a két-két és fél hetet megvárjuk biztos ami biztos alapon.

Bár nem tudom mikor szedtél előtte gyógyszert. Én elég sok időt hagytam ki,de ha te nem,akkor megpróbálhatjátok korábban is.Tőled függ.

Sok sikert hozzá.

2008. márc. 30. 18:48
Én az első levél felénél tartok, így még 6 napos volt a menzeszem és utána még egy picit pecsételtem... Remélem majd ezután le fog rövidülni. Egy kérdésem lenne. Ha a menzesz első napjától kezdtem el szedni, akkor biztos, hogy már 1 hét után véd?
❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook