Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Sziasztok, orvosi "protokoll" szerint a legalább 2 éve ciklusosan vérző lányoknak már fel lehet írni orális antikoncipienst, tehát ez olyan 14-15 éves kor után már szakmailag elfogadható.
A mai modern fog. gátlókban( mint amilyen a Yadine) csak minimális hormon van, nem annyira rombol mint a régiek, nyugodtabb szívvel fel is írják mint akkor mikor még én szedtem ( 1982: Ovidon, Rigevidon)
Szia! én is 17 évesen kezdtem el szedni a yadinet! nekem különösebb mellékhatása nincs, csak annyi, hogy amikor meg van a menzeszem abban a pár napban akkor egy kicsit érzékenyebb vagyok, meg hisztisebb, amikor én sose voltam hisztis!:) 4 éve szedem 4 kilót híztam tőle,de azt is csak azért, mert este nasizok!:)
de embertől függő egyébként, hogy melyik hogy hat. a barátnőm is elkezdte szedni a yadinet, és ő két hétig folyamatosan vérzett tőle.Szóval ha az elején valami nagy gond van, akkor mindenképp keresd meg az orvosod!pusz
Sziasztok!
Szerintettek hány éves kortól lehet szedni fogamzásgátlót itt most gondolok a yadinra?
És ha mondjuk elkezdem ugye nem fogok meghízni...?mi a véleményetek?szerintettek 17 évesen kezdjem el szedni vagy ne? Mert amugy meg pattanásos is vagyok és felirta a bőrgyógyász a Roaccutin nevű gyógyszert de nem merem elkezdeni mert annyi mellékhatása van és mondtak h a yadine jó pattanásos arcra is.Az egyik ismerösömnek is az orvos fogamzásgátlót irt fel csak nem tudom mien...És ha télleg jó a pattanásokra akkor 2 legyet ütnék egy csapásra, mert barátommal is unjunk már a gumit...kiprobáltunk már ilyen tablettát is amitt fel kell helyezni az aktus elött de az meg nagyon csípett és égetö érzés volt...
Kérlek minél hamarabb válaszoljatok mert nem tudok dönteni....elöre is köszi
Sziasztok!
lassan 4 éve szedem a yadinet!a dokit megkérdeztem, hogy szerint kéne e szünetet hagynom ennyi idő után, s azt mondta hogy nem csak ha terhes akarok lenni. De nagyon sok barátnőm tartott szünetet, és most én is nagyon gondolkozok rajta, de nem tudom eldönteni!:(
TI TARTOTTATOK SZÜNETET?
az enyém sem bánná:))
számolj majd be a tapasztalatokról, ugyanazzal a problémával állunk szemben. az pedig szerintem hülyeség, h nem szokta meg a szervezeted... sokan panaszkodtak, hogy 3-4 év után alakult ez ki a libidócsökkenés, pontosabban, addig is jelen volt, de nem tudták, h miért nem kívánják a szexet. leálltak a tablettáról és hoppá, rögtön nem a párral volt a baj, mert a szex nagyon természetesen ment. no, ha nálad pedig ez már egy félév után jelentkezett, akkor miért ne válthatnál. nem értem az orvosodat, ezügyben. persze én nem vagyok orvos.
Nagyon hasonló a problémánk, én a Mercilonnal jártam így, mint te a Belaraval. :-(
Egyelőre a yadine sem hozta meg a kedvemet, nem tudom, hogy mit kellene csinálni. Ha abbahagynám a gyógyszert, akkor folyton nyaggatnám a barátom, visszatérne a libidóm, ebben biztos vagyok. Kb. úgy, mint te. De a gumiban én nem bízom. Gyógyszerváltogatás híve pedig annyira nem vagyok, a mercilont fél év után cseréltem le. Te mennyi ideig szedted a belarat?
Szia! Remélem, hogy beválik a Yadine! Nézz vissza sokszor és oszd meg a tapasztalataidat! Én is ezért váltottam a Yadinera, amiért te.
Hogy váltottál? Én közvetlen a másik gyógyszer szünete után kezdtem el szedni. Ha te csak úgy, egyik napról a másik napra hagytad abba a gyógyszert, akkor az tényleg helytelen volt. Végig kell szedned az éppen aktuális gyógyszert, másképp felborul a háztartásod.
Amúgy a Yadine-t is az első napon kell bevenni. De ha csak úgy figyelmetlenül hagytad abba a másik gyógyszert, akkor eléggé felborhatott a hormonháztartásod.
Sziasztok!
Nekem most írta fel a doki a yadinét.Előtte belarát használtam,de nem vált be(nem kivántam az együttléteket a párommal).A doki enyhén szólva letolt,h nem lehet csak így abba hagyni a gyógyszert.(Lehet,h igaza volt!)De amúgy elég flegma volt velem csak úgy felírta a yadinét és kész semmit nem mondott és meg se vizsgált.(Ennek örültem!)Most tanácsot szeretnék kérni tőletek.Ezt is a menstruáció első napjától kell szedni?Mikortól véd?
Szia!
Ilyen esetben legtöbbször az van, hogy valamiért kevesebb szívódik fel a hatóanyagból ( nem tudni miért) innen a vérzés "visszatérte".
Ugyanúgy kell folytatni a tabi szedését, kieg. védekezés a vérzéstől számolva minimum 2 hétig javallt.
A doki jól mondja, ha a következő hónapod is ilyen lesz, vissza kell menni és megfontolandó a gyógyszerváltás--- most próbálj napi 200 mg Cetebét és 100 mg E vitamint szedni, ezek szerencsés esetben megszüntetik a vérezgetést.
Sziasztok!
Most találtam rátok, aminek nagyon örülök. Van egy problémám, hátha tudtok segíteni. A helyzet, hogy egy éve szedem a Yadine-t, eddig minden probléma nélkül. A tablettamentes szünet 5. napján megjött a menses, annak rendje, módja szerint. Az új levél 2. szemének beszedése után el is múlt. Majd a 4. szem bevétele után reggel arra ébredtem, hogy vérzek :( NEm sok, olyan 5. napi mensinek megfelelő, de azóta is tart. Ma kell bevennem a 7. szemet, és még mindig vérzek. Mitől lehet ez, meg meddig tart? mert én sokallom ezt a 3 napot is. Kell ilyenkor kiegészítő védekezés? A dokim azt mondta, jövő hónapban ha jelentkezik ismét a vézés, akkor jelentkezzek nála. Szerintetek most mit tegyek?
én is ezért váltottam a yadinera mercilonról...
reméltem, hogy ez jobb lesz. az orvos yasminellet akart amúgy, csak mondta, h akkor próba inkább ez. amúgy a váltás úgy érzem, hogy attól függ, h melyik gyógyszergyártó támogatja az orvost.
Szia! Szerintem érdemes kivárni a következő levél tablettát, biztos ami biztos alapon. Gondolom, hogy a belara is hat a szünetben. Van egyáltalán olyan, ami a szünetben nem hat?
Megkérdezhetem, hogy miért váltottál belarara?
Na mondjak valami érdekeset???
Én meg egyfolytában szexelnék amióta a yadine- t szedem!!!
Ez a hiszti/libidócsökkenés sajnos a hormonváltozásnak, illetve a gyógyszernek köszönhető.
Én mercilonról váltottam yadinre, két hete szedem. Az első hét nagyon jó volt, kezdtem örülni, hogy visszatér a libidóm, újra kívántam a barátomat, stb. De ez a hét... hát ez már olyan, mint régen. :-(((
Hát ennyire biztos nem voltam hisztis, és attól is kivoltam, ahogy akkor megviselt! De most sokkal rosszabb!!!!!! Holnap megyek a dilidokimhoz és remélem beállítja a gyógyszereim, szerintem attól vagyok ilyen!!!
De érdekesen, már megint más reakciót hozott ki rajtam, mint máson a yadine.
További ajánlott fórumok:
- Mik a vélemények a Dienille fogamzásgátlóról?
- Azalia fogamzásgátló - vélemények
- Mi a véleményed a Gestomix nevű fogamzásgátlóról?
- Mennyibe kerül a Yadine fogamzásgátló tabletta?
- Tudtok a Yadine-nál jobb és olcsóbb fogamzásgátlót ajánlani?
- Van olyan ember itt, akinek a Diane35 vagy a Yadine fogamzásgátló valóban segített a haján? Szebb lett tőle és dúsabb stb.