Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"? (beszélgetés)
Heuréka!
Megvan a megoldás a bajra: ciántabletta...
No comment...
/hogy-hogy még nem törölték ezt a topikot?.. azon gondokodom../
Azt bírom, mikor ránkpirítanak mezei gyalogosokra, hogy túl sokat költünk (tény, hoyg túl sokan használják ki a 0 %-os áruhitelt és és átesnek a ló túloldalára), meg nincs megtakarításunk, és különben is, gondoskodjunk magunkról jó előre, ha nyugdíjat akarunk.
1. Akkor ne vonjanak le semmit, és majd ha lesz eszünk félretesszük, mert tőlük ígyse,úgyse kapunk semmit...
2. Mi a fenéből takarítsunk meg, ha azt az ingatlant akarják megadóztatni, ami még nem is a mienk, ha elvesznek minden lakáskedvezményt, mellette meg évekig még az életbiztosításból is lehetett igényelni (pedig akinek arra futja, annak talán nem égető visszaigényelni belőle) stb..
3. Nem vásárolunk többet, csak többet költünk rá. A fizetések egyre nagyobb százaléka élelmiszerre és rezsire megy. Tessék ÁFÁ-t emelni nyugodtan. Enni még eszünk, és energiát is használunk.
Én azt gondolom, hogy a kifejezetten a gyermek nevelésére adott támogatást, ő is megkaphatja, mert gyerek és gyerek között nincs különbség (ezt a szegényebb családok is így gondolták a házon kívülben), és ha ő nem kap, vagy kevesebbet, attól más nem fog többet. :)
De a többi juttatást felvenni, ami segély, az pofátlanság. Az ilyenek miatt szüntették meg az egyedülálló szülőknek járó ingyen tankönyvet is szerintem.
Igaz, nem azért szüli az ember a gyerekeit, hogy családi pótlékot, meg szocpolt kapjon, de ez az ország nem érdemli meg a gyerekeket, és az őket nevelő szülőket, mert nagyon szerényen mérik az elismerést, sőt mostanában ciki nagycsaládnak lenni, mert úgymond "élősködő vagy a társadalmon".
Jobb helyeken, elismerik, a gyermeknevelést, mint munkát, mert ez 24 órás feladat, amit az ember kedvel csinál, és szereti.
Ha csak az szülne gyereket, aki el is tudja tartani, nagy bajban lenne ez az ország.
Nem is lenyomozhatatlan, ha pl az anyuka 150 000 Ft gyerektartást kap apukától, akitől elvált, de anyuka a 200 000 Ft nettó fizetéssel rendelkezik, s jár neki az egyedülálló anyukákat megillető minden juttatás. Ketten azért ennyi pénzből már csak megélnek valahogy. Nem?
Szintén ismeretségi körből idéztem.
Maximálisan egyetértek Veled! Csak ismételni tudnálak. :-)
Kattyus, mit hallottál a gázról? Erről lemaradtam.
Én is így látom. Ilyen pl az EVA. Azok a cégek választhatták (sajnos csak kisforgalmúak), akiknek nem volt költségük, állandóan csaltak, számlát vettek, kamuköltségeket csináltak, a saját fogyasztásukat is a cégre terhelték... aztán jött az EVA, a bev. x százalékát befizették, nem kellett csalni, nyugodtan alhattak és még úgy érezték, ők is jól jártak. Viszont, ha ennyire lehúzzák az embereket, akkor egyre nehezebben fognak önszántukból adózni, egyre inkább keresik a kiskaput, s a leleményes magyar meg is találja.
Az a helyzet, hogy én is minden év elején bizakodó leszek, hogy na majd idén! Könnyebb lesz. Aztán februárra már teljesen el is vesztem a hitem... Ma pl bejelentették a párom cégénél, hogy heti 4 napos munkarendjük lesz... Csak töredékét érzem annak, hogy mit érezhet az, aki az állását veszti el ilyen időkben!
Nem a kiadásokból, hanem az értelmetlen kiadásokból kell visszavenni.
A mostani gazdasági helyzetben a gazdaságélénkítésére (adócsökkentés, kamatcsökkentés, állami beruházások) van szükség. (ez történt az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában is)
Mert akik elveszítik a munkájukat, azok kevesebbet vásárolnak, mivel csökken a kereslet további munkahelyek szűn(het)nek meg. Ez egy önmagát gerjesztő folyamat.
Az adóemelés, a járadékok, (jogos) segélyek megvonása csak tovább erősíti a folyamatot.
Rövidtávon ugyan megtakarítást eredményez(het), de hosszútávon és makro szinten semmiesetre sem hasznos.
Rövidlátó, szemellenzős gondolkodás a kiadások csökkentésétől várni a válság megoldását és az ország gazdasági helyzetének javulását.
Meg kell szűntetni a kiskapukat az adózásban és keménykézzel kell fellépni az adócsalók ellen, hogy ne a bejelentett bérből élők tartsák el az adójukból az adócsaló, becstelen, minimálbérből 100milliós villában tengődő vállalkozót meg a segélyért sorban álló, de dolgozni nem akaró ingyenélőket. Erre nincs megoldásom, de vagyok olyan naív, hogy úgy gondoljam, hogy a kisebb mértékű adókat, járulékokat szívesebben fizeti meg mindenki, főleg, ha látja, hogy jól költi el az állam.
Szerintem. :-)
A változásnak nem abból kéne állnia, hogy elveszek. Hanem valamilyen módon adok a ma gyereket nevelő rétegeknek. Értem én,hogy van egy réteg aki ebből él, de miért igya a levét az aki azért nem vállal 3-4.gyereket, mert az 1-2 is megterheli, pedig ha nem múlna az anyagiakon nem gondolkodna.
Vagyis nem venném el semmilyen formában a családit. Esetleg azt csinálnám ,hogy adott réteg esetében a gyereknevére adnám-mint a babakötvényt és nem férhetne hozzá csak a gyereke 18 évesen. Így lenne tartaléka. Mert ugye egyébként mint tudjuk ezt is elisszák. ( De lehet ez nem jó ötlet, akkor legyen másnak jobb). Aztán Annak a nagy vállalatnak, multinak aki vállalja bölcsi, ovi működtetését, és itt újról beszélek, adnék 10-20 évre adókedvezményt. Annak aki nem vállalja annak a dupláját kéne fizetnie. Aztán ahol vállalják a rugalmas munkaidőt és a valós távmunkát stb ott is adnék valamilyen támogatást a vállalkozónak, munkáltatónak. stb.
Megnézném statisztikailag, hogy a közszférában, a multiknak milyen életkorú emberek és mennyit ,mennyi ideig dogoznak. A nyugdíjast nem engedném dolgozni ha csak nem oldották meg a helyettesítését, vagy valamiért nem nélkülözhető. Büntetném az aki csak próbaidőre alkalmaz embereket utána kirúgja és újabbat vesz fel, mert neki így éri meg. stb..
Az a baj,hogy mi ötletünk itt. Józan paraszti ésszel sok jó dolgot találunk ki. Odafenn az olyanok akiknek triplán tele van a zsebük azon kicsinyeskednek, hogy luxus-e a barna vagy magva kenyér. Mert ugyan az nem alapvető élelmiszer. Holott legyen az bármilyen fajta a kenyér,a tej ,a hús alapvető ,sőt a MAGYAR zöldség és gyümölcs is. S ezeknek igen is legyen 5 %-os az áfája a plazma tévé és a strucc tojás nem alapvető.
A jelenlegi nyugdíjrendszer 2050-ig tartható fenn, vagyis most számoljatok utána, hogy 65 évesen még egyáltalán belefértek-e, és igazán nem lázítani szeretnék, de akkor vegyétek elő a bérjegyzéket, hogy a fizutok közel 10%-a oda megy és a munkáltató még ezen felül 24%-ot pumpál az alapba. Mire föl?
Ha így folytatják, akkor nem 3 évünk lesz, mert élelem nélkül kb 1 hétig bírja az ember.. De ez már demagógia.
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Németországi családi pótlék
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Mi a véleményetek arról, ha a családi pótlék rászorultság alapján jár?
- Mi a véleményetek a családi pótlékkal kapcsolatos módosításról?