Becsüld meg magad! (beszélgetés)
Becsüld magad-tarts a fényed.
Sokszor belementem értelmetlen kapcsolatokba mert szeretethiànyom volt..
Màr nincs..megtanultam értékelni magam és nem engedni hogy kihasznàljanak..magam vagyok az első nem helyezek soha többé mást magam elé..
Ha eljön az agivel emeljük tàmogatjuk egymàst akkor nem ellenkezek de nem kergetem mindenàron..
Most màr sok ember romlott kihasználja a màsikat anyagilag lelkeg vagy épp terrorban is tartja..
Egyedül is képes voltam elérni azt amit tàrsal szerettem volna..
"Kettős értelem"?
Szerintem nem az! A "hagyományos" jelentésből egyenesen következik az, amit ma szokás előtérbe tolni; aki ("hagyományos" értelemben) megbecsüli magát, annak tartása van. Erkölcsi tartása.
Sejtem, mire gondolsz. Az egyik nem túl pozitív értelmű. Úgy mondták, hogy " becsüld meg magad, különben...!"
A másik saját önértékelésünkre vonatkozik.
Én úgy értettem mindig is, hogy maradj becsületes tisztességes bárhová is sodor az élet és minden területen büszkék lehessenek rád.
Az, hogy szeressem és becsüljem magam nálam alap, sosem volt ezzel gondom. Én nem így értettem.
Jelenti ezt is bár régen nem így értelmezték, de számunkra ennek amit írsz, elsődlegesnek kell lenni. Sajnos soká jöttem rá én is, illetve az elnyomás miatt nem volt lehetőségem előtérbe helyezni a saját testi-lelki egészségemet. Ma már van, és igenis, én vagyok a legfomtosabb és teszek is magamért. Nekem ezt jelenti. becsülöm, és sokra tartom magamat mert megtehetem.
Hagyományos értelemben a szabályok szigorú betartását jelentette csupán a mondás.
Igen, én is így értettem eddig.
De mi van, ha arra kellene gondolni, hogy tényleg becsüld és szeressd magad, tartsd magad elég sokra?
"Becsüld meg magad!"
Emlékszem erre a mondatra gyermekkoroból.
Kíváncsi vagyok, ki hogyan értelmezi ezt a mondatot.
Számomra kettős értelme van, de a másodikra csak a napokban gondoltam, holott lehet, hogy az az igazi.