Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"? (beszélgetés)
Igen, én is bementem a munkaügyi központba jelentkezni, és külön közöltem, hogy jobban szeretnék dolgozni, mint segélyen élni, és bármilyen munka érdekel, akár takarítás is, legyen bármilyen mocskos. Nagyobb becsben érezném magam, ha dolgoznék, és nem a segélyre várnék. De ha el szeretnék menni dolgozni, hova soroljam be magam? Mozgássérült vagyok, de nem látszom annak. Ha azt mondom egészséges vagyok, önmagamat hazudtolom meg azzal, hogy a fizikai munkától két napig nem tudok felállni lemerevített bal bokám miatt.
Mindig azoktól fognak elvenni, azok pénzével fognak variálni, akik a legjobban rászorulnak: a családtól és a rokkantaktól.
12 és fél éve volt a balesetem, ebből nem egészen egy évig kaptam meg a 67,5%-ot, utána egész egyszerűen elvették, és azóta sem kaptam semmit a balesetemből kifolyólag. Mert az állapotom "javult" (azóta is merev a bokám, és az is marad)...
szerintem Te ne vedd magadra, másfelől jövedelemhez kötik, Rád nem is lenne érvényes, ha nincs "magas" béred.
Itt azokra céloztak, akik egymás után szülik a gyerekeket a nyolc általánosukra, de hogy őket miből nevelik fel, hullára nem érdekli őket. És akkor még nem beszéltem arról, hogy egyéves gyermek hal éhen hatkilósan, mert arra már "nem fussa a kevéske kis píízbű"
Mindenképp gerinctelen dolog ezt a témát feszegetni, mármint "országgyűlés" szinten.
Ezt a pénzt a gyerekre kapjuk, mi köze a fizetésemhez.
Sajnos úgy érzem, amiről témáznak " odafenn", ott cselekedni is fognak.
Folyamatosan az eü.- ill. a " kismamák- anyák " a téma( ismétlem nem az itteni témát, hanem a " fentit"). MÁR UNOM......... :-(( Anyuka..
hát igen, mert a másik oldalra senki nem kíváncsi, hogy mennyi a kiadás lsd. lakáshitel, ami az egekbe szökött most
Végülis lavírozhatnánk albiból albiba gyerekekkel, minek a biztos fedél fölénk..
Annyi egyedi eset van tényleg!
Nem szabad általánosítani ezt a dolgot!
18 évesen súlyos balesetet szenvedtem, ezért nem dolgoztam, és nem is tudtam elhelyezkedni sehol sem.
Ezek szerint kössem fel magam? Mivel nem vagyok rá jogosult... Csak szültem egy gyereket, azt jóvan!:)
eddig is ez volt!
gázár, ez az miatt, vagy csak akkor többet kap kézhez, ha vállalja, hogy röhejesen alacsony a bejelentett bére..márpedg vállalja, mert a boltban nem a brottóból vásárol, hanem amennyi a tárcájában van
A másik meg hogy itt felénk mi a fenét dolgozzon??? (személyes tapasztalat, azaz látom a témát)
Két kisgyerek ovis egyedülálló...
Gyerekek állandóan betegek. Mi a fenét dolgozzon 0 tapasztalattal egy érettségivel...
Lehet 300-ból 20 nem hiányzik, de 200-ból már azért megérzi az ember..kérdés, hol lesz a határ.
azomban, lehet azért van ennyi bevétele a családnak, mert anya meg apa tanult és nem csak a 8 általánosig jutott...
Igazágtalannak tartom, hogy a családosokon akarnak spórolni, hiszen pont itt oszlik az adott jövedelem több felé.
Egyébként van már ilyen fórum:
"Mi a véleményetek arról, ha a családi pótlék rászorultság alapján jár?" címmel, jó lenne v.hogy összehozni a kettőt.
Az én esetem:Én több,mint 7évig dolgoztam a munkahelyemen,de olyan dolgok történtek,ami miatt muszáj volt felmondanom!Fizikailag,és lelkileg is kikészültem,ezért döntöttem,és felmondtam!
Most 10hetes kismama vagyok!(megjegyzem,ha maradok,soha nem estem volna teherbe)
Én azt gondolom,hogy én megérdemlem azt a kicsi pénzt,mert azt 7évet keményen végig dolgoztam!
De sajnos tényleg van olyan,aki életébe egy percet se dolgozott,és az ilyeneket támogatják a legjobban!Én sajnos ezt látom a környezetemben!
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Németországi családi pótlék
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Mi a véleményetek arról, ha a családi pótlék rászorultság alapján jár?
- Mi a véleményetek a családi pótlékkal kapcsolatos módosításról?