Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"? (beszélgetés)
Mi számít vidéknek? Megyeszékhelyen lakom, egy bölcsi fogadna, havi 30000(összesen 2 állami van és két magán). Kapok mondjuk kb 70-et kézbe (ez az itteni átlag tapasztalatom szerint), annak majd fele bölcsi... ahonnan csak hozza haza a jó kis flórákat, beszoktatás alatt vagy kéthetente betegek a gyerekek... esélytelen... Én nem is apellálok rá. Még van egy évem gondolkodni, kitalálni, hogyan feleljek meg az új elvásároknak.
Én nem lennék ellen, hogy visszavegyék 1-2 évre a gyedet-gyest, illetve töröljék a családi pótlékot, hiszen Magyarországon tényleg sok a szociális juttatás, DE!
1. Létesítsenek a családfenntartók számára olyan biztos munkahelyet, ahonnan egy bérből meg tud élni a család.
2. Hozzanak létre bölcsödéket, mert vidéken esély sincs a 3 éven aluliak elhelyezésére.
3. családbarát munkahelyre lenne szükség az anyukáknak, és tudom, hogy az mekkora lojalitással, munkakedvvel, motivációval járna, hiszen a családanya felszabadultan dolgozhatna, ha tudná elengedik, ha beteg a gyereke v egyéb fontos családi ügy van.
Szerintem
Tegnap majdnem röhögőgörcsöt kaptam, mikor gordonka azt mondta, hogy a jövendő miniszterek 15%-kal kevesebbet fognak keresni. Beszarás. Még így is többszöröse a mi kis pénzünknek. Ja! És mi ne kapjunk meg juttatásokat. Ez már közröhej tárgya!!!
Azért ez több, mint elkeserítő. A tisztelt honatyák egymást csípősen, gúnyosan minősítik, sértegetiki, megtapsolják egymást, nevetgélnek a cinizmuson, kint tüntetők, ellenzék reklamál, a nép háborog és SENKIT ezen a világon nem érdekel! Mindegy, ki mit mond, egy bukott miniszterelnök, bukott kormány átalakul, posztokat tologatnak ide-oda, de végső soron mindenben dönthetnek tovább. Folytatódik a lopkodás tovább, a korrupció, az állam kizsákmányolása (bár ez az az érzésem, színtől független sajnos..) Még mindig nem hiszem, hogy a befagyasztott csp, vagy közalk. fizu fog minket kihúzni a bajból, bár úgy lenne!
és még mindig: miért is vannak ők továbbra is 386-an????? banyek, spóroljunk már rajtuk!!!
De igen. Diszkrimináció!!!!!!!!!!
Azok vagyunk. Az ország 60 %a az.
Ja! Meg gordonkáék is lemondhatnának néhány dologról. Ferge Zsuzsát is fel kellene függeszteni. Pl. a lábánál fogva.
Nagyon sajnálom azokat az embereket akik ezeket az ötleteket megszülte. Talán nem is ember, hanem valami különleges állatfajta. Bocs, nem akartam az állatokat megsérteni.A "sztároknak" sok a procedúra! Másnak meg kenyérre való. Igazi szégyen ami ebben az országban folyik. El kellene azon gondolkodni, hogy mi legyen azokkal a szülőkkel, ahol a gyerek csak jövedelemforrás.
Teljes mértékben igazat adok neked. Sajnos van, ahol a gyermek csak az utolsó a sorban, minden más előbb való. Egyébként engem is nagyon felháborít, hogy gyereklétszámtól akarja ezt függővé tenni. Nekem is három gyermekem van, de tapasztalatból mondom, hogy ténleg nagyon nehéz annak is aki csak egy gyermeket nevel. Ezt nem szabadna, hogy alap legyen. Az már más, hogy ha jövedelem alapján tesz különbséget. Persze itt sem mindegy, hogy mekkora határt szab...Na de mindig ez van. Ha valahol megszorítás kell, azt rajtunk, és a gyerekeken kezdik. De amíg valaki millión felüli fizetéseket keres, addig ne akarjanak rajtunk spórólni. Én azért boszankodom még sokat, mert a múltkor hallottam, hogy a "sztárok" nem igényelték meg a családi pótlékot, és a GY.E.S.-t, mert sok procedúrával járt volna, hanem ott hagyták az államnak. De az eszükbe sem jutott, hogy esetleg átutalják olyan helyre, ahol meg szükség lenne rá...
Szerintem minden gyerek egyforma. Némely családban a gyereknek azért nincs mit enni, mert a szülők úgy állnak hozzá. (Tapasztalat) Még mielőtt bárki letorkolna, nem minden családban.
Nekem 3 gyermekem van de ezt felháborítónak tartom!! Nem szabad gyerek és gyerek közt külömbséget tenni! Ez nem hátrányos megkülönböztetés? Érdekes!
Utánanéztem. Ferge Zsuzsának hívják a hölgyet.
Ja!! Például az én lányom tartósan beteg, és hiába akartam még több gyereket, nem tudtam kihordani.
Szevasztok!
Olyat olvastam, hogy kikerekedett a szemem. A nevére nem emlékszem, valamilyen Ágnes a gyermekszegénység elleni küzdelem képviselője,azt javasolta, hogy a válság idejére-2-3 évre- függesszék fel az egy gyerekeseknek járó családi pótlékot.Ti értitek ezt? Egy gyerek már nem is gyerek. Azt mondta az illető hölgy, hogy ezek a gyerekek sokkal jobb körülmények közt élnek mint akinél több gyerek van a családban. Annyira felháborító. Szerintem minden gyermek egyforma.
Szerintem mi életművészek vagyunk.
igen énis ezt javaslom akkor nem befagyasztják hanem megduplázná,,,
Valamelyik előző hozzászólásomban én is indítványoztam a cserét. Az éves prémiumáért odaadnám az éves fizumat:) Azt hiszem éhen halna.
Hogy én mit szólok ehhez?Hát teljesen felvagyok háborodva.Kezdjék a megszorítást magunkon,mit akar még?És még ők panaszkodnak hogy kevesen vagyunk,hát ja ki az aki gyereket vállal be mikor örül a szerencsétlen ha van/volt melóhelye.Bársonyszékből könnyű beszélni,csak egy honapra cseréljünk fizut,azt hiszem rosszul lenne!!!Nagyon idegesít ez a dolog az biztos.Szemét kormány!!
Sziasztok , ment az iwiw-en egy körlevél , hogy egy roma család mennyi segélyt vesz fel egy hónapban , az felháborító , ide nem rakom fel mert még kizárnának, de ha valakit érdekel szívesen elküldöm emailban . A másik, mikor még anó a fiamat szültem , 18 évvel ezelőtt , a gyesből nyugodtan megtudtam venni a Szieszta cipőt és a szandált,a párizsiját mert azt szerette, a túrórúdit , és egy nyalókát, ez volt a ő kis napi nasija.. de most meg gondolandó hogy két fizuból hol és menyiért vegyek meg három cipőt és még folytathatnám ., de most még azt is meggondolom hogy megvegyek -e három túrórúdit a három gyereknek . stb.... és még sorolhatnám az osztálypénzt a kirándulást , stb.. a mai fejjel meg gondolnám hogy szüljek -e gyereket, és csodálkoznak hogy a népesség csökken , ezután még jobban fog ...
Ott fent az urak, könnyen döntenek , de elfelejtik ha nem lenének kétkezű munkások akik termelnek , akkor nem ülnének a bársonyszékben több 100e- illetve milliós fizuért, így könnyű nekik egy tollvonással döntéseket hozni a családok életéről . Mert sok család részére még ez a kis pénz is életeket menthet... szerintem ezt lehetne órákig írni és folytatni , de hiába zárt ajtókon kopogtat a kis ember...:((((
És az a szomorú ha a munkahelyen meghallják, hogy van gyerekünk, főleg kettő vagy három akkor már szóba sem állnak velünk! Az "úrak" nagyon könnyen eldöntik, hogy nem jó ha itthon vagyunk 3 évig csak sajnos gyerekkel sehová nem kell egy nő! Ritka a kivétel.
Bekaphatják! Ez a véleményem.Nem írna a szám, ha én is havi kb. fél milliót keresnék /és akkor nem is mondtam sokat/, és lenne dadus a gyerek mellé, vagy magán bölcsibe íratnám.
Én azért azt sem gondolom, hogy 1 éves kisgyerekeknek feltétlenül a bölcsiben kellene tölteniük napi 9 órát. A nyugdíjkorhatárt is emelik, a nagyszülők is dolgoznak (már ha van mit). Úgyhogy szerintem ez csak kényszermegoldás, és nem luxus otthon maradni a gyerekkel 2-3 évig. De ha most szülnék, én sem tehetném meg.
Igazad van A nagyszülők még aktív korúak (főleg ha emelik a nyugdíjkorhatárt), ovi bölcsi korlátolt. Nálunk, mivel anyukám már nem él, a dédi vigyázott a lányomra. A dédi szerdán és szombaton még dolgozott. Szerdán meg szombaton pedig a szomszéd néni pesztrálta, aki már nyugdíjas volt. Ha ők nem lettek volna...Hát nem tudom. Így is volt olyan, hogy reggel hogy mi voltunk a legelsők. Még a dajka néni előtt!!!
És akkor még a szerencsésebbek közé tartozol:-)). Nekem sajnos még anyukámnak dolgoznia kell, mert nem érte el a nyugdijjkorhatárt, holott már menni is alig bír. Az én munkahelyemen amikor beteg lett a fiam, és ugyebár elmertem vele menni táppénzre, közölték, ha mégegyszer előfordul akkor le is út, fel is út. Hát persze le is út lett))))Azt meg még nem is említettem, hogy amikor itt vannak a következő szünetek(tavaszi,nyári,stb.), akkor a drágalátos ovodák, bölcsik zárva, és te oldd meg. Így is egyre kevesebb a gyerek, mi lessz ezután.
Nagyon igaz amit írtál! De a táppénzt csökkenteni akarja, drasztikusan, ugyhogy ha beteg a gyerek majd elmegy rá a szabadság! Mi is mindig ezt csináltuk, vagfy jött anyukám vigyázzni rájuk!
Undorító amit csinálnak!
Én egy dolgot nem értek. A múltkor láttam egy riportot, ami arról szólt, hogy azért vannak a Magyar nők 3 évig otthon, mert megtehetik. Kérdem én, ha több százezer munkanélküli van, és még azok sem tudnak elhelyezkedni, akiknek nincs kisgyermekük, illetve férfiak, akkor miért minket akarnak dolgozni küldeni. Én örömmel vállalnék munkát, ha a tisztelt kormányunk adna olyan lehetőséget, hogy falun is, a gyerekeket el tudjam helyezni, munkakezdéstől-munkavégeztéig, ne csak 8-16-ig, mint felénk van az ovi nyitva. Nyilván elmennénk dolgozni, mint havi 26000 forintos GY.E.S.-ből megélni. Ja és persze arról már nem is beszéltem, hogy a gyerekek általában sűrűn betegek, és ugyebár a munkahelyek nem igazán tolerálják a táppénzt. Kérdem én ezek után, hol van az az álom munkahely ahol annyira várják a kisgyermekes anyukákat, hogy még a GY.E.S.-t is befagyasztja....
Szerintem annyit fizet az étteremben, mint a havi kosztpénzem.
odaadnám egy havi fizumat egy nagykutyának abból éljen meg,,persze előbb fizessen ki mindent! a következő hónapba tuti nem befagyasztaná hanem megduplázná!!:))
További ajánlott fórumok: