Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Németországi családi pótlék fórum

Németországi családi pótlék (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
4991. Matiann1986 (válaszként erre: 4988. - 3gyerek)
febr. 17. 09:11
Szia mi tavaly májusba adtuk minden papir elet küldve utolso hiánypótlás Novemberben ment ell ès azotta sem jött a pènz
4990. BHZS (válaszként erre: 4988. - 3gyerek)
febr. 16. 14:34
Szia én is így vagyok . Kimaradt a januári és a februári .Levelet se küldték egyszerűen csak nem jön az utalás . A cég most küldött igazolást amit elküldök a familienkassenak .
4989. Szasza01
febr. 16. 12:49
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy a bankszámla változást melyik lapon kell bejelenteni? Illetve ,ha azt a számla számot megszüntettem,amire eddig küldték az utalást,akkor ebben az esetben mi történik? Előre is köszönöm a válaszokat!
4988. 3gyerek
febr. 16. 04:25
Sziasztok . Én 12 hete várom, hogy jöjjön az utalás. Valakinek valami ?
4987. M. Joli
jan. 7. 15:36
Sziasztok! Ismét én 🙂segítséget szeretnék kérni, az adobevallasról lenne szó. Párommal 4-4-ben vagyunk. Egyforman keresünk, 3 gyerkőc van. Előző 2 évben mind a három tanult.Erről a 2 évről lenne szó. Most fogom először beadni. Mire számítható van esely vissza teritesről. Aki jartas benne örülnék neki ha leirná nekem. A masik kerdesem az lenne, munkában járáshoz németül higyan kérjem ki a munkaltatomtól az utazasit? (ugy tudom ezt is vissza tudom igenyelni km. - ként x összeget el számolnak. Segítséget előre is köszönöm. Szép hétvégét nektek 😊🌼
4986. M. Joli (válaszként erre: 4985. - 3gyerek)
jan. 7. 15:29
Szia.Válaszodat köszönöm. Azt tudtam hogy minden változást be kell jelentenem. A kérdésem az lenne, akkor kell már jelentenem mikor már át költöztem az új helyre, és megtörtént a be jelentkezés?
4985. 3gyerek (válaszként erre: 4984. - M. Joli)
jan. 6. 14:56

Szia.

Minden változást be kell jelenteni nekik . Más lakcím stb .

4984. M. Joli
jan. 4. 06:36
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Mi a folyamata ha itt Németországon belül mas tartomanyban költözök a kindergelddel kapcsolatban.Előre is köszönöm a segítséget.
nov. 19. 11:16
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Szeretnénk meg igényelni a Kindergeldet (különbözetet) a férjem Németországban dolgozik. Akik igényelték milyen papírokat nyújtottak be? És honnan szerezhetjük be ezeket? Köszönöm előre is a válaszokat
4982. Matiann1986 (válaszként erre: 4975. - Loll)
nov. 7. 10:43
Szia mèg most sem kaptal semit?
4981. Matiann1986 (válaszként erre: 4976. - Vev13)
nov. 7. 10:42
Szia mi májusba inditottuk be de mèg semi válasz
nov. 7. 10:41
Sziasztok van aki monstanábba inditot ell családit menyi idö amig pènzt kapott
4979. Krisz 18
okt. 30. 14:28
Sziasztok! Nem tudom, jár-e erre mostanában valaki...Egy kérdésem volna, hátha valaki tudja a választ. Tavalyi évre vonatkozik a kérdés. Férjem Németo-ban dolgozik, de 2021. májusában elköltözött tőlünk, mármint ki is jelentkezett az itthoni, magyar lakcímünkről, de hivatalosan nem váltunk el. A német családi az ő számlájára érkezett, de a költözése után, augusztusban megigényeltük, hogy a fiam számlaszámára utalják a továbbiakban, mivel az apa már nem lakik közös háztartásban a gyermekeivel, akik velem maradtak. Az utalások a kérvényünk beérkezése után megszakadtak. A Familienkasse még kéri be a vonatkozó iratokat, h az újabb határozatot meghozhassa. A kérdésem a következő: a férjem a tavalyi évre vonatkozó német adóbevallását szeretné velem aláíratni, mint feleséggel, h ugye a kedvezőbb családi adókategóriában adózhasson. Én nem akarok neki keresztbetenni, aláírnám, de tartok tőle, h mivel a Familienkasse-nál bejelentettük, h nem élünk közös lakcímen, jogosult-e így igénybe venni a családi adózást? Mint ahogy írtam, hivatalosan nem váltunk el. Nem akarok neki rosszat, ugyanakkor nem szeretném megütni a bokámat sem, csak mert hozzásegítem egy kedvezőbb adózási opcióhoz, amire esetleg ilyen körülmények között nem is jogosult...Vagy itt csak az számít, hogy hivatalosan házasok voltunk a tárgyévben, és jogilag esetleg ez így rendben van? Nagyon negköszönném, ha valaki érdemben hozzá tudna szólni.
4978. Banya69 (válaszként erre: 4977. - Banya69)
2022. aug. 4. 10:42
Javítás megesküdve nem vagyunk
4977. Banya69
2022. aug. 4. 10:41
Sziasztok ha nem vagyunk menekülve akkor hogy lehet lehet e igényelni egyáltalán?? Itthon kiemelt családit kapok akkor ez milyen összeg lesz?
4976. Vev13
2022. aug. 3. 08:13

Sziasztok!

Indított el valaki mostanában csp igénylést? Ha igen mennyi idő volt kb?

4975. Loll (válaszként erre: 4974. - 434f342a76)
2022. júl. 13. 12:13
Szia! A munkáltatói igazolást, igazából adó összesítést kérnék Lochnstenerbescheinigung a férjed már meg kapta év elején. Plusz tőlünk még kérték a lakcím bejelentőt, bérleti szerződést. Már 2021 november óta intézem és még nem jutottam a végére. Pedig mi nem vagyunk elválva.
2022. jún. 4. 20:05
Elvàltunk ,a férjem kint dolhozik németorszàgba nàlam vannak a gyerekek ,megigenyeltem a német csaladipotlékot.Mivel a volt ferjem nem jàrult hozza ,h a munkaltatoi igazolast leigazoltassa igy ,egy német nyelvu levrlet kellett irnom a famillienkassenak.Kerdesem az lenne ,h kb.ez mennyi ido lehet mire a munkàltató visszajelez?? Jàrt màr igy valaki?
4973. NyGusztáv (válaszként erre: 4972. - Hadr)
2022. ápr. 15. 18:03
Amikor a Familienkasse határozatot hoz, akkor utal is, függetlenül az utalási tervtől. Egy összegben visszamenőleg, utána pedig havonta folyamatosan. Az utalási tervben szereplő napok (lásd Kindergeldnummer utolsó számjegye) a folyamatos havi utalásokra vonatkoznak, de nem az első átutalásra.
4972. hadr
2022. ápr. 12. 11:23
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem , hogy ha 7.én vettem kézhez a határozatot , hogy kapom a német csp-ot és a számom szerint 8.-ÁN utalnak , akkor azt ebben a hónapban már nem kapom meg vagy esetleg igen?! Illetve mennyi az átfutási idő az utalás és a között h a számlàmon legyen a pénz. Válaszotokat előre is köszönöm
4971. Rena2332
2022. márc. 16. 16:03

Sziasztok!Kaptatok ma kindergeldet?

Előre is köszönöm!

4970. Kiss Enikő (válaszként erre: 4969. - Csejtei Hajni)
2022. jan. 13. 20:32
Szia a határozaton van egy szám az utóllsó szám jelzi hogy mikor kapod nem mindenki ugyanakkor kapja.
2022. jan. 3. 15:49
Sziasztok Németországba mikor utalják a családi pótlékot ?
4968. Vera913
2021. nov. 17. 17:36

Sziasztok

Kapott ma valaki német csp?

Nekem ma kelett volna és nem kaptam meg, nincs a számlán

Idáig mióta kapjuk 2 éve, mindig megkaptuk napra pontosan ahogy kelett

Volt már valaki akinek csúszott valami oknál fogva?

4967. LAnna79
2021. nov. 11. 00:12

Sziasztok!

A tapasztalataimat osztanám meg nos januárbanindítotam el a német családit. 2évig másik városban laktam majd 1 évet otthon jelenleg 5 éve élek itt kint a gyerek otthon eddig nem igényeltem mert anyuék voltak a gyámjai 18 lett gondoltam elindítom. Nos röviden márciusban megjött a levél de a régi Bremeni címemre a volt főnökasszonyom megkeresett ő küldte ide nekem a borítékot. Szerencsére volt benne magyar nyomtatvány is igy egyszerűbb volt kitölteni. Május 6 volt a feladási határidő. Be is küldtem Nürnbergbe gondoltam mivel 50 km ide Nürnberg oda tartozom. Na aztán a várakozás majd oktober végén jött egy levél (hozzáteszem nem Nürnbergből hanem Mainzból ezt sem értem na mindegy) elutasítottak mert nem küldtem be időben az utolsó 3 havi fizetési papíromat azt írták ők május 14.én küldtek hiánypótlást amit én a mai napig nem kapta meg. Na jól van írtam nekik emailt helyel közzel válaszolgattak is hozzáteszem semmi érdemleges csak sablon email jött. Jó múlt hèten elküldtem a fizetési papirokat pdfben ahogy kérték plusz a gyerek küldött nekem még egy iskolalátogatásit mert a régi ugye az elöző tanévre szólt azt is hozzácsatoltam az emailhez. Ma kaptam egy levelet hogy megérkeztek a papírjaim feldolgozás alatt állnak nevetséges hogy nyujtják a dolgokat ezek után kíváncsi leszek mi lesz a vége újjabb 5 hónap várakozás. Hihetetlen ide fizetem az adót. Azt sem értem ha ők a Magyar Államkincstárral lelevelezik meg kikérik az adatokat akkor miért kell az embernek 66 bizonyítékot benyujtania hisz van bejelentett munkám

4966. Annamari3
2021. okt. 11. 20:58
Sziasztok!!Segítséget szeretnék kérni!!A férjem kint dolgozott németben,tavaly szept.ben elindította az ottani cég a családit!!Márc.31én felmondott idén!!Azt jittük h a családi is annyiban marad,de most szept.elején kaptunk egy levelet miszerint a kint töltött időszakra kapunk vissza pénzt!!Ez volt már több mint 1 hónapja monduk nem sokkal és vmi olyasmit is írtak h van 1 hónap fellebbezési időnk!!De utalási dátumról nem esett szó!!Tud valaki segíteni???
4965. M. Joli
2021. szept. 18. 20:59
Sziasztok! Ki mit tud a kinderzuschlangról? Előre is köszönöm a válaszokat 😊
4964. Szamanta73 (válaszként erre: 4963. - Varga Ella)
2021. szept. 14. 14:34
Szia. A férjednek kell beadni az igénylést mivel ő dolgozik. Te nem adhatod be mert munkahely szükséges hozzá.
2021. szept. 8. 17:08

Sziasztok

Én Január óta itt élek Németországban eddig nem dolgoztam itt a párom itt dolgozik és itt is született

Július 7.kén született meg a lányunk beadtuk a Kindergeld igényt de vissza utasitották.

Az lenne a kérdés van e valami megoldás hogy mégiscsak kapjam a Kindergeldet?

4962. Kiss Enikő (válaszként erre: 4959. - Csivi2)
2021. szept. 8. 12:20
Töltünk mindig kèrnek munkáltatóit
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook