Németországi családi pótlék (beszélgetős fórum)
Szia mi tavaly májusba adtuk minden papir elet küldve utolso hiánypótlás Novemberben ment ell ès azotta sem jött a pènz
Szia én is így vagyok . Kimaradt a januári és a februári .Levelet se küldték egyszerűen csak nem jön az utalás . A cég most küldött igazolást amit elküldök a familienkassenak .
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy a bankszámla változást melyik lapon kell bejelenteni? Illetve ,ha azt a számla számot megszüntettem,amire eddig küldték az utalást,akkor ebben az esetben mi történik? Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok . Én 12 hete várom, hogy jöjjön az utalás. Valakinek valami ?
Sziasztok! Ismét én 🙂segítséget szeretnék kérni, az adobevallasról lenne szó. Párommal 4-4-ben vagyunk. Egyforman keresünk, 3 gyerkőc van. Előző 2 évben mind a három tanult.Erről a 2 évről lenne szó. Most fogom először beadni. Mire számítható van esely vissza teritesről. Aki jartas benne örülnék neki ha leirná nekem. A masik kerdesem az lenne, munkában járáshoz németül higyan kérjem ki a munkaltatomtól az utazasit? (ugy tudom ezt is vissza tudom igenyelni km. - ként x összeget el számolnak. Segítséget előre is köszönöm. Szép hétvégét nektek 😊🌼
Szia.Válaszodat köszönöm. Azt tudtam hogy minden változást be kell jelentenem. A kérdésem az lenne, akkor kell már jelentenem mikor már át költöztem az új helyre, és megtörtént a be jelentkezés?
Szia.
Minden változást be kell jelenteni nekik . Más lakcím stb .
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Mi a folyamata ha itt Németországon belül mas tartomanyban költözök a kindergelddel kapcsolatban.Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Szeretnénk meg igényelni a Kindergeldet (különbözetet) a férjem Németországban dolgozik. Akik igényelték milyen papírokat nyújtottak be? És honnan szerezhetjük be ezeket? Köszönöm előre is a válaszokat
Szia mèg most sem kaptal semit?
Szia mi májusba inditottuk be de mèg semi válasz
Sziasztok van aki monstanábba inditot ell családit menyi idö amig pènzt kapott
Sziasztok! Nem tudom, jár-e erre mostanában valaki...Egy kérdésem volna, hátha valaki tudja a választ. Tavalyi évre vonatkozik a kérdés. Férjem Németo-ban dolgozik, de 2021. májusában elköltözött tőlünk, mármint ki is jelentkezett az itthoni, magyar lakcímünkről, de hivatalosan nem váltunk el. A német családi az ő számlájára érkezett, de a költözése után, augusztusban megigényeltük, hogy a fiam számlaszámára utalják a továbbiakban, mivel az apa már nem lakik közös háztartásban a gyermekeivel, akik velem maradtak. Az utalások a kérvényünk beérkezése után megszakadtak. A Familienkasse még kéri be a vonatkozó iratokat, h az újabb határozatot meghozhassa. A kérdésem a következő: a férjem a tavalyi évre vonatkozó német adóbevallását szeretné velem aláíratni, mint feleséggel, h ugye a kedvezőbb családi adókategóriában adózhasson. Én nem akarok neki keresztbetenni, aláírnám, de tartok tőle, h mivel a Familienkasse-nál bejelentettük, h nem élünk közös lakcímen, jogosult-e így igénybe venni a családi adózást? Mint ahogy írtam, hivatalosan nem váltunk el. Nem akarok neki rosszat, ugyanakkor nem szeretném megütni a bokámat sem, csak mert hozzásegítem egy kedvezőbb adózási opcióhoz, amire esetleg ilyen körülmények között nem is jogosult...Vagy itt csak az számít, hogy hivatalosan házasok voltunk a tárgyévben, és jogilag esetleg ez így rendben van? Nagyon negköszönném, ha valaki érdemben hozzá tudna szólni.
Javítás megesküdve nem vagyunk
Sziasztok ha nem vagyunk menekülve akkor hogy lehet lehet e igényelni egyáltalán?? Itthon kiemelt családit kapok akkor ez milyen összeg lesz?
Sziasztok!
Indított el valaki mostanában csp igénylést? Ha igen mennyi idő volt kb?
Szia! A munkáltatói igazolást, igazából adó összesítést kérnék Lochnstenerbescheinigung a férjed már meg kapta év elején. Plusz tőlünk még kérték a lakcím bejelentőt, bérleti szerződést. Már 2021 november óta intézem és még nem jutottam a végére. Pedig mi nem vagyunk elválva.
Elvàltunk ,a férjem kint dolhozik németorszàgba nàlam vannak a gyerekek ,megigenyeltem a német csaladipotlékot.Mivel a volt ferjem nem jàrult hozza ,h a munkaltatoi igazolast leigazoltassa igy ,egy német nyelvu levrlet kellett irnom a famillienkassenak.Kerdesem az lenne ,h kb.ez mennyi ido lehet mire a munkàltató visszajelez?? Jàrt màr igy valaki?
Amikor a Familienkasse határozatot hoz, akkor utal is, függetlenül az utalási tervtől. Egy összegben visszamenőleg, utána pedig havonta folyamatosan. Az utalási tervben szereplő napok (lásd Kindergeldnummer utolsó számjegye) a folyamatos havi utalásokra vonatkoznak, de nem az első átutalásra.
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem , hogy ha 7.én vettem kézhez a határozatot , hogy kapom a német csp-ot és a számom szerint 8.-ÁN utalnak , akkor azt ebben a hónapban már nem kapom meg vagy esetleg igen?! Illetve mennyi az átfutási idő az utalás és a között h a számlàmon legyen a pénz. Válaszotokat előre is köszönöm
Sziasztok!Kaptatok ma kindergeldet?
Előre is köszönöm!
Szia a határozaton van egy szám az utóllsó szám jelzi hogy mikor kapod nem mindenki ugyanakkor kapja.
Sziasztok Németországba mikor utalják a családi pótlékot ?
Sziasztok
Kapott ma valaki német csp?
Nekem ma kelett volna és nem kaptam meg, nincs a számlán
Idáig mióta kapjuk 2 éve, mindig megkaptuk napra pontosan ahogy kelett
Volt már valaki akinek csúszott valami oknál fogva?
Sziasztok!
A tapasztalataimat osztanám meg nos januárbanindítotam el a német családit. 2évig másik városban laktam majd 1 évet otthon jelenleg 5 éve élek itt kint a gyerek otthon eddig nem igényeltem mert anyuék voltak a gyámjai 18 lett gondoltam elindítom. Nos röviden márciusban megjött a levél de a régi Bremeni címemre a volt főnökasszonyom megkeresett ő küldte ide nekem a borítékot. Szerencsére volt benne magyar nyomtatvány is igy egyszerűbb volt kitölteni. Május 6 volt a feladási határidő. Be is küldtem Nürnbergbe gondoltam mivel 50 km ide Nürnberg oda tartozom. Na aztán a várakozás majd oktober végén jött egy levél (hozzáteszem nem Nürnbergből hanem Mainzból ezt sem értem na mindegy) elutasítottak mert nem küldtem be időben az utolsó 3 havi fizetési papíromat azt írták ők május 14.én küldtek hiánypótlást amit én a mai napig nem kapta meg. Na jól van írtam nekik emailt helyel közzel válaszolgattak is hozzáteszem semmi érdemleges csak sablon email jött. Jó múlt hèten elküldtem a fizetési papirokat pdfben ahogy kérték plusz a gyerek küldött nekem még egy iskolalátogatásit mert a régi ugye az elöző tanévre szólt azt is hozzácsatoltam az emailhez. Ma kaptam egy levelet hogy megérkeztek a papírjaim feldolgozás alatt állnak nevetséges hogy nyujtják a dolgokat ezek után kíváncsi leszek mi lesz a vége újjabb 5 hónap várakozás. Hihetetlen ide fizetem az adót. Azt sem értem ha ők a Magyar Államkincstárral lelevelezik meg kikérik az adatokat akkor miért kell az embernek 66 bizonyítékot benyujtania hisz van bejelentett munkám
Sziasztok!!Segítséget szeretnék kérni!!A férjem kint dolgozott németben,tavaly szept.ben elindította az ottani cég a családit!!Márc.31én felmondott idén!!Azt jittük h a családi is annyiban marad,de most szept.elején kaptunk egy levelet miszerint a kint töltött időszakra kapunk vissza pénzt!!Ez volt már több mint 1 hónapja monduk nem sokkal és vmi olyasmit is írtak h van 1 hónap fellebbezési időnk!!De utalási dátumról nem esett szó!!Tud valaki segíteni???
Sziasztok! Ki mit tud a kinderzuschlangról? Előre is köszönöm a válaszokat 😊
Szia. A férjednek kell beadni az igénylést mivel ő dolgozik. Te nem adhatod be mert munkahely szükséges hozzá.
Sziasztok
Én Január óta itt élek Németországban eddig nem dolgoztam itt a párom itt dolgozik és itt is született
Július 7.kén született meg a lányunk beadtuk a Kindergeld igényt de vissza utasitották.
Az lenne a kérdés van e valami megoldás hogy mégiscsak kapjam a Kindergeldet?
Töltünk mindig kèrnek munkáltatóit
További ajánlott fórumok: