Mérhetetlen fáradtság. Mit javasolnátok? (beszélgetés)
Ha a pm-ed lenne a gond és attól fáradnál el, akkor vannak más jelek is.
A testalkatod alapján inkább túlműködő lennél, de annál a tünetek pl. magas pulzus, izgágaság, hatalmas adag ételek, gyors fogyás, gyors anyagcsere, meleg nem tolerálás. A TSH nagyon alacsony lenne. Fáradt azért lehetnél túlműködéssel, mert pörögnél és hamar elfáradnál.
Ha alulműködő lennél, akkor is lehetnél fáradt, de akkor nem a pörgéstől, hanem attól, hogy le lennél lassulva, de ez esetben nem lennél ilyen vékony, mert az anyagcsere is nagyon lassú lenne, fázékonyság, memória problémák, hajhullás, stb.
A metformin nem hiszem, hogy okozna fáradtságot. 10 éve szedek merckformint, semmi ilyen gondom nincs, bár lehet, hogy van akinél okozhat ilyet.
Gondolom korán kelsz, ha tanár vagy, be kell menned minden nap. Én nem csodálkozok azon, hogy elfáradsz.
Amikor nekem minden nap be kellett járnom, ráadásul időre, akkor én már este 7-kor aludtam.
Úgy tűnik, hogy éjszaka ki tudod pihenni magad, csak napközben nem egyenletes az energiafelhasználásod.
Szükséged volna napközben is 1-2 óra feltöltekezésre. Akár csak rövid időre is kilépni az iskolából. Egy vásárlás, egy séta. De olyankor agyban le kell kapcsolódnod!
Vagy ha megtanulnál meditálni... idővel 5 perc is fel tud majd tölteni és akár ülve, az asztal mellett is ki tudod majd zárni a világot a fejedből.
Koromnál fogva nagyon jó tesztalany vagyok. Ha rámkensz egy ráctalanítót és kisimítja az arcomat, akkor merem ajánlani.
Így vagyok a csikunggal is. Kipróbáltam sőt 2 éve gyakorlom, ennek fényében jó szívvel ajánlom. Évszázadok óta bizonyított tény hogy lehet vele energiát gyűjteni, betegségeket megelőzni. Ad egy kellemes közérzetet, a lelkedbe derűt, és érzed az energiát. Már az első helyesen végzett gyakorlat után a hatás megmutatkozik.
A csikunggal egyenértékű fontosságúnak gondolom a megfelelő ásványianyagok és vitaminok bevitelét is. Ha keveset eszel, ez még nagyobb odafigyelést igényel. Én kiegészítőket is szedek, a legjobb minőségben. Kiemelem a máj támogatásának a fontosságá is.
Vannak akupresszúrás pontok, melyeket fáradtság esetén érdemes stimulálni, erre keressél rá ha gondolod, mert egy fórum nem alkalmas ennek a bemutatására, ráadásul ebben nem is vagyok annyira járatos. Engem a csikung felemelt, és formában tart.
Ez egy javaslat tőlem, és jobb napokat, egészséget kívánok neked is!
Este 6ra nem tudok mit tanácsolni, szalad az idő
Sedacur Forte? Nem próbáltam de állitólag hasznos
Nekem 10-11-ig aludnom kwell mert különben halott vagyok. Azt mondták pszichés. Lehet, van rá okom
A metformint már 20 éve szedem, eddig semmi ilyen mellékhatása nem volt, ezért nem valószínű, hogy attól lenne.
Nem váltottam, a másik egy
B-vitamin komplex + magnézium.
Értem. Más fórumokon olvastam olyat, hogy másik gyógyszer kevésbé verte le őket.
Szerintem ilyen tanácsot kérni felesleges is, ha állandó gyógyszer kezelés alatt állsz.
Az egyik tesóm ki volt vonva a forgalombol egy időre. Utána az egyik gyógyszere le tudta így nyomni. Kb. 1,5 év volt, hogy helyrealljon.
Irad, hogy váltottál. Csak segedenyeg, márka vagy hatóanyag eltérés van? Mert ez pont egy olyan mellekhatasokrol, amit egyesek okoznak.
Én egy ideje visszamentem úszni, hogy ne verjek szét mindent és mindenkit
És ha van az az idő, ami csak a tiéd vagy tiétek, akkor a lefekszem 15 percre, annyi marad.
Igen, csak a TSH-t nézték, az persze normális. Ultrahanggal is nézték, ott sem láttak semmit rajta.
IR-es vagyok, metforminos....ezt ki is felejtettem az előbb, mert mar annyira az életem része. 20 éve szedem a metformint.
Szedek még napi 2x neurogerlont (elvileg kb ugyanaz, mint a milgamma), és 1x magnerotot. 162cm vagyok, 45kg. De tök energikus mindaddig, amíg 5 percre meg nem állok.
Lehet az IR miatt? De azzal, merre induljak?
Hétvégén passzold le a kölyköket, és menj el egy tancorara a férjeddel, utána még isztok egy pohár bort.
A régi salsa csoportombol tudom, csodákra képes az ilyesmi.
Pedig abszolút lehet hormonális oka is. A pajzsmirigy funkciódat mennyire csekkolták? Csak egy TSH-t néztek? Az nem lesz elég. Inzulin és vércukor háztartás? A pajzsmirigy az életünk motorja, a testünk üzemanyaga. Én először itt keresném a megoldást.
Bármikor rám írhatsz privátban, ha tudok segítek.
Az étvágytalanság is egy tünet. Vasháztartást néztek a vérképedben? B12 vitamint?
Ja, amúgy utóbbi sokat lendíthet rajtad és az étvágyadon is. A metilkobalamin formát javaslom, akár 1000 % NRV mennyiségben is, tehát 1000-1500 ug mennyiségben/nap.
Privátban megtalálsz. :)
Kitartás! Hasonló tünetektől szenvedek.
Tudnátok valami olyan teát, vitamint, tornát, bármit javasolni, ami segíthet rajtam?
Reggel könnyedén, frissen ébredek. Nappal teljes energiával, lendületesen dolgozom, Nem esik nehezemre, amit csinálok. Igaz, hogy nem nagyon van megállás, de szeretem, amit csinálok (iskolában dolgozom, tanár vagyok).
6 örülök körül szoktam hazaérni es akkor végem. Leülök 5 percre és képtelen vagyok még felállni is, szinte ülni is. Le kell feküdnöm, de akkor meg elalszom. Aztán nem tudok felkelni, szinte felébredni sem. 45 éves vagyok, 2 gyermekem van. Tehetetlenül állok "magam előtt". Orvosnál voltam már. Annak ellenére, hogy nagyon keveset eszem, mert nem vagyok éhes, a vérképem teljesen normális. Kardiológia negatív.
Van valami ötletetek? Borzasztó rossz, hogy nem tudom ellátni az itthoni dolgaimat.
További ajánlott fórumok:
- Erős vérzés esetén mit javasolnátok egy 14 éves lánynak, ha a tampon felhelyezése gondot jelent?
- Milyen kisállat tartását javasolnátok?
- Állandó fáradtság mitől lehet?
- Mivel oldod a mentális fáradtságod?
- Milyen szakmát javasolnátok annak aki szereti a gyerekeket?
- Első randevú helyszínének mit javasolnátok?