Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most mit csináljak "mostohaanyaként"? fórum

Most mit csináljak "mostohaanyaként"? (beszélgetés)

1 2 3
tegnap 15:19
kopogok *kopogjon
66. birebora (válaszként erre: 65. - PöttyösPanka)
tegnap 15:18

Gondolom az apja kézen fogta és beslattyogtak a fürdőbe, ahol a fi még meztelen volt. Ezt csak akkor tudom pozitívan tekinteni ha a wc a fürdővel egyben van és gyerek már majdnem bepisilt, bekakilt. De akkor is szóljon, hogy jövünk, vegyen maga elé egy törölközőt és kopogok. Semmiképp nem a gyerek a hibás szerintem sem csak az apa. De azt sem tudom elképzelni, hogy a gyerekkel kiabált. Azt, hogy a párjával azt igen.

De ez már tényleg hipotézis, jó kis történetet kreálunk:)

65. PöttyösPanka (válaszként erre: 64. - Asztanaviszta)
tegnap 14:35
A kisgyerekkel azért kiabált indokoltalanul, mert a kisgyerek nem tett semmi rosszat. Legalábbis én ebben a történetben semmiért sem tudnám a kisfiút hibáztatni.
64. asztanaviszta (válaszként erre: 62. - PöttyösPanka)
tegnap 13:31
Miért is kiabált indokolatlanul?
63. semleges (válaszként erre: 62. - PöttyösPanka)
tegnap 11:48

Én az előzményeket ismerve ezt csak éllel és szarkazmussal tudnám megtenni. De ez én vagyok. És mint tudjuk nem vagyunk egyformák.

"Drága Béluska/Julcsika! Ne haragudj, hogy kiabáltam veled de drágajóapád volt olyan tapintatlan és nem figyelt és egy olyan nem várt pillanatban hozott be oda ahová nem kellett volna és így láthattad a pucér hátsó és alsó felemet amit nem kellett volna látnod. Remélem megérted az indulatomat."

Persze ezt úgy, hogy az apja is hallja. Nyilván tudná, hogy ez nem a gyereknek hanem neki szól.

És megpuszilnám a gyereket és adnék neki egy tábla csokit, gumicukrot vagy amit szeret megsimogatva a fejét és természetesen mosolygnék rá hiszen nem ő a hibás.

De ismétlem ez én vagyok. És ahányan vagyunk annyifélék. És még az is lehet, hogy nem ér ennyit az egész mert már rég túl vannak rajta és mindenki elfelejtette a kellemetlen eseményt. Vagy a másik, hogy csak újabb veszekedés cunamit indítanék el.

Egyébként a gyerekkel is kiabált nem csak a párjával? Most nem olvasok vissza. De már tényleg túl van agyalva ez az egész, de gondoltam még erre a bocsánat kérésre reagálok.

62. PöttyösPanka (válaszként erre: 61. - Semleges)
tegnap 10:48
Szerintem egy 4 éves is megérdemli, hogy bocsánatot kérjen tőle valaki, aki indokolatlanul kiabált vele.
61. semleges (válaszként erre: 56. - PöttyösPanka)
tegnap 09:43

Kinek kell bocsánatot kérni szerinted?

Nem a 4 éves hibázott hanem a jóédesapja. De tényleg túl van már lihegve az egész.

FI és a párja szereznek egy kulcsot vagy felszerelnek egy riglit és ha szükséges alkalmazzák. De véleményem szerint a pasi egy életre megjegyezte, hogy a fürdő, wc intim szféra.

tegnap 09:36

Nekem is feltűnt, hogy itt többen is többet láttak bele ebbe, mint amennyi.

Bennem egyáltalán nem merült fel semmi negatív gondolat irányodba. Már az 1. hozzászólásod után sem.

Az pedig - számomra - még érdekesebb, hogy miután jobban kifejtetted az egész sztorit, még utána is meggyőződéssel bizonygatják ugyanazok a személyek a vélt igazukat.

Tudnék még írni, de nem akarok.

59. Channa* (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:49

Ja, és még annyi, hogy a 2 mondat, amit beidéztem, nem egy eseményről íródott szerintem, hanem több alkalomból, nem mondhatsz soha rosszat a pasi gyerekére. Ha 1 alkalom lenne, akkor nem így írtad volna, hanem úgy, hogy kiakadt, mert rákiabáltam a gyerekére.

Na, lényegtelen. A kapcsolat a tied, úgy csinálod ahogy akarod és te fogod majd viselni a következményeket, legyen az bármi is.

58. Channa* (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:47

Én nem magamból indulok ki, azaz kicsit igen, de még sem.

Saját gyerekem van és a gyerekem apjával élek, sosem voltunk külön, sosem kellett gyerekkel ismerkednem és a férjemnek se, azaz csak elképzelni tudok dolgokat vagy másokon megtapasztalni.

Ezekről írtam. A barátnőm, aki gyerekes pasival kezdett, illetve ismerős nőkről, akik a gyerek miatt nem kezdtek inkább új kapcsolatot, mert nem találkoztak olyannal, aki úgy fogadta volna el a gyereküket, ahogy ők elképzelték.

És nem is említettem azt, hogy egy gyerekesnél arra is kell figyelni, hogy akit beenged az életébe, ne legyen pedofil, mert ugye olyan is van, hogy a pasi csak azért kezd ki egy nővel, mert ott van a számára megfelelő korú kisfiú vagy kislány...

tegnap 08:00
Az egyébként nagyon érdekes lett végül, hogy ki mi mindent lát egy eset mögé, micsoda konspirációk vannak arra, hogy nem szeretem a gyereket, meg bántom, meg el akarom idegenítni az apjától, meg ilyenek. Mindenki a maga szemüvegét használja, csak a saját élete mögül tudja nézni másokét. Szóval azt látjátok bele, amit magatokból indítotok ki.
tegnap 07:59
Bocsánatot kérni sosem késő. Lehet, hogy nem látszik rajta, de a gyerekek is ugyanúgy emlékeznek a velük történt dolgokra, mint a felnőttek. Főleg ha valaki durván rájuk kiabál.
55. PöttyösPanka (válaszként erre: 47. - Channa*)
tegnap 07:57
Én is úgy érzem, hogy itt van a kutya elásva. Ha tényleg csak a fürdőszobás incidensről lenne szó, akkor azt megbeszélnék, és tovább lépnének. Nyilvánvalóan nagyon kellemetlen volt a FI-nek, hogy rányitottak. De önmagában ez nem akkora trauma, amit az interneten kellene megbeszélni idegenekkel. Főleg ha egyedi eset. Ha viszont ez csak a sokadik csepp a pohárban, akkor érthető a kiírás.
tegnap 07:55
A kisfiával szerintem már késő beszélnem. Lehet akkor röngtön kellett volna, de én sem voltam úgy, ő meg hamar elaludt aztán. Tegnap nem volt rá alkalmam, reggel kapkodva rohantak, én meg este későn értem haza. Nem hiszem, hogy ő még komolyabban emlékszik az egész szituációra és nem is érintette úgy, mint az apját. Ma reggel már nagyon jó hangulatban nevetgélt velem, nem akartam elrontani. Ez most már így marad. Ha több időm lesz vele, vagy szóba kerül egy csukott ajtó, akkor kedvesen elbeszélgetek vele arról, hogy kopogni kell, stb.
53. PöttyösPanka (válaszként erre: 48. - Tien)
tegnap 07:53
Ez így teljen rendben van. Te tudod, hogy nem fogadnál el egy gyerekes pasit, ezért nem mész bele. De aki úgy dönt, hogy vállalja ezt a felállást, az viselkedjen is úgy.
tegnap 07:51
Tegnap este megbeszéltük. Jó volt, hogy itt kihiperventilláltam magamból és higgadt véleményeket tudtam olvasni, így jobban tudtam kezelni a vitát is este. Higgadtan. Neki se volt már nagy gondja velem, napközben ő is lenyugodott. Beláttuk, hogy mindketten hülyék voltunk, különböző okokból, de hülyék.
51. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 07:23

Én se örültem volna ennek. Más az emebrenek a saját gyereke, meg ha lány. Nem értek ezzel egyet ,hogy kicsit még, igen kicsi, de nem vak és nem is hülye!

Szerintem az ő részéről volt elég gáz dolog, hogy bevitte hozzád a kisfiút, amikor te bent vagy. Leglább bekukkanthatott volna, hogy bejöhetnek-e vagy valami.

50. jajjj
tegnap 06:02

Szerintem apuka csinált valamit, amiről meg sem fordult a fejében, hogy rossz, mert nem ismerte FI hozzáállását ehhez. Van aki így áll a gyerek előtti pucérsághoz, van aki meg úgy. FI rájuk förmedt, ami egy zsigeri reakció volt, és én sem biztos, hogy normálisan reagálnék egy számomra kellemetlen helyzetben.

Szerintem a normális az ha FI bocsánatot kér a párjától és akár a gyerektől is a reakciójáért, és utána elmagyarázza h. ez neki kellemetlen, és kéri h. legközelebb hasonló helyzetben kopogjanak. Ebből a gyerek is tanulhat valamit: h. ha az ember hibázik, akkor bocsánatot kér, és akár apuka is tanulhat belőle.

Én amúgy szoktam ráförmedni a gyerekeimre és szoktam bocsánatot is kérni tőlük, ha igazságtalan voltam, és büszke vagyok arra, hogy őket is hallom bocsánatot kérni, őszintén ha valami rosszat tesznek, még egymástól is.

És egy szóval nem írtam h. a FI-nak nincs igaza/joga rosszul érezni magát ebben a helyzetben, de a leírtak alapján a ráförmedést ő sem tartja előre mutatónak.

A másik, hogy a gyerekek szerintem tök jók abban, hogy feldolgozzák egyik embernél ezt szabad és azt szabad, a másiknál meg mást. Engem még sokszor mindig meglep amikor idegen gyerek van nálunk, hogy én döntök, és egy határozott igen/nem/ezt csináld/ezt ne csináld, ami felnőttek közt nem férne el, gyerekek közt sokat segíthet.

Nyugodtan húzd meg a saját határaidat, állítsd fel a saját kereteidet, csak ezeken jobb előre gondolkodni, hogy éles helyzetben felkészült legyél. Ha kellemetlen helyzetbe kerülsz, gondold át utólag, hogy mit teszel ha legközelebb ez történik, akár a gyerekkel is beszéld meg. És ha rosszul reagálsz, és ezt utólag még te is belátod, ér bocsánatot kérni.

49. timycat (válaszként erre: 48. - Tien)
tegnapelőtt 21:19

H.lyén hangzik de nálam sem rúgott, rúgna labdába egy kisgyerekes vagy tini gyerekkel rendelkező apuka. És nem a gyerek miatt. A gyerek mögött ott egy anya, aki a legeslegritkább esetben jóindulatú. Ha egy férfi pedig hanyagolja a gyerekét egy nő miatt (legyek az akár én) az a szememben nem férfi. Sakk-matt.

Túl sok ilyen aljas sztorit láttam magam körül ahhoz, hogy én ilyenben részt venni, ne adj Isten élni akarjak.

48. tien (válaszként erre: 46. - Srcrss)
tegnapelőtt 20:46

Én sem.

Ezért nálam kizáró tényező volt a gyerekes pasi.

Soha nem lettem volna az első.

Kinek hiányzik ez,na nekem biztosan nem.

FI.

Szerintem nem toltad túl.

tegnapelőtt 18:56

'De az biztos nincs, hogy nem lehet egy rossz szót se szólnom rá. Szeretem a párom, de teljesen elvakult, ha a gyerekéről van szó.'

A legbeszédesebb mondatok!

46. srcrss (válaszként erre: 44. - Channa*)
tegnapelőtt 18:54
Én magamból indulok ki. Nem utálom a gyerekeket, de nincs sajátom, nem is nagyon voltak gyerekek a közelemben, tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Nem biztos, hogy egyből tudnám, hogy bánjak egy gyerekkel (főleg egy hisztissel), hogy az apukának megfeleljek. Úgy gondolom, hogy ezt is tanulni kell.
45. Channa* (válaszként erre: 40. - Fokhagyma)
tegnapelőtt 18:53
Gyerekem egyszer lerajzolt. Hasonló pózban, ahogy FI lehetett. Kérdeztem tőle, hogy mit csinálok a képen? Azt mondta, hogy epilálom a lábamat:DDDD
44. Channa* (válaszként erre: 33. - Srcrss)
tegnapelőtt 18:46

Persze, hogy nehezebb helyzetben van, hiszen ki kell szűrnie a partnerként viselkedők közül azt, aki nem fogadja el a gyerekét. A nők, képesek eljátszani, hogy oda vannak a pasi gyerekéért, majd elkezdik módszeresen az apát a gyerekek és volt feleség (gyerek anyja) ellen hangolni, mert úgy érzik, hogy sosem ők lesznek az elsők.

Van ilyen barátnőm, mint fi. Az első hónapokban cukiságbomba volt, oda voltak a gyerekek, majd elkezdett szinte hisztizni, hogy a párja mindig a lányával foglalkozik és nem vele, tényleg úgy csinált, mintha a 6 éves kislány egy felnőtt idegen nő lenne, akivel rivalizálni kell.

Nem is tűrte sokáig a pasi.

És persze, fordítva is lehet, hogy a nőnek van gyereke, akivel a pasi nem tud bánni. Melyik nő kíváncsi arra, hogy egy idegen pasi egrecírozza a gyerekét? Hát én biztos nem hagynám...

43. Channa* (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:38

Kulcs nincs?

Mi azt használjuk az ilyen helyzetek elkerülésére.

42. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 40. - Fokhagyma)
tegnapelőtt 18:35

Elgondolkodtam ezen én is.

Lehet a WC egyben van a fürdőszobával, és a gyereknek kellett menni.

Csak FI. szemszögéből látjuk a történetet, lehet már 3/4 órája szorongatta a gyerek a pisit, kakit.

Persze ez sem ok arra, hogy figyelmeztetés nélkül lépjen be a gyerekkel, de valami okának kellett, hogy legyen, hiszen nem azt írta másodszor, többedszer fordult elő ez már.

41. fokhagyma (válaszként erre: 40. - Fokhagyma)
tegnapelőtt 17:02
Bocs, természetesen Zsuzsannának csak az első mondatom szólt, a többi Fi-nek. Rosszul írtam.
40. fokhagyma (válaszként erre: 35. - *bzsuzsanna)
tegnapelőtt 16:26
Nekem is ez a véleményem. Nem is értem, hogy mehetett be a fürdőszobába a gyerekkel. Persze, hogy első felháborodásodban kiakadtál. Ráadásul egy olyan pózban látott meg a gyerek, amit tényleg nem kellett volna, hogy lásson.
39. PöttyösPanka (válaszként erre: 37. - Amaunet)
tegnapelőtt 15:28
Kell bizony! Minden kisgyereknek el kell mondani a "bugyi-szabályt".
tegnapelőtt 15:25
Megértelek. Majd lenyugszik a párod és máskor meggondolja mit csinál. Tett érte, hogy kibukj.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook