A vörös macskák tényleg mindig rosszabbak? (beszélgetés)
A cica viselkedése nem a színétől függ, hanem főleg, az egyéni temperamentumától, mert bizony ők is egyéniségek. :)
A szocializációtól, a nemétől (ivartalanítás után ez is változik) és lehet abból ered a vörös cicák legendája, hogy állítólag genetikailag, több a hím. A vörösek 80 % kandúr, és csak 20% nőstény.
Nem volt vörös cicám, de mindig kandúrjaim voltak, most van nősténycicám, mind ivartalanítva lett, mindegyik kedves, bújós, ölbe cica, vagy stóla, nyakba tekeredő és onnét világot szemlélő volt.
Nem tudom.
Nekünk volt egy ezüst perzsánk, ő nagyon jó cica volt. Nem vakarta a falat és a bútorokat, nem rágott szét semmit, stb.
Most egy házicicánk van szürke-fehér. Annyira rossz, hogy az csak na:DDDD
Az összes falunkat szétvakarta már, rágcsálná a vezetékeket, felmegy a pultra, egy picit sem érdekli, hogy látjuk. Négyen vagyunk, egyedül engem nem szokott megharapni vagy megkarmolni.;)
Most vigyázok egy csivavára, nagyon viccesek együtt:DDDD
A csivava 11 éves kb., a cica fél éves, még sosem látott másik állatot.
A cica folyamatosan követi a csivavát, időnként mellé ugrik felborzolt farokkal:DDD
Na, a lényeg, hogy szerintem nem a színétől függ, hogy milyen, hanem a gazdától. Mindig azt mondom a "menyemnek", hogy pont olyan, mint ő:DDD
Jól mondod, mindegyik egy külön egyéniség. Pont mint az emberek. Csak ők imádnivalók egytől egyig.
Nekem bármilyen színű volt, mindig azt érzetem, hogy "na most van a legszebb cicám".
Egyszer volt egy vörös cicám, de sajnos elveszett, akkor meg nem gondolkodtam benti cicában.
Nem volt rossz, semmivel sem rosszabb, mint a többi.
Minden cica egyéniség, de hogy bármelyik rossz lenne, azt semmiképp nem hiszem el. Legyen vörös cicád, nem véletlen, hogy pont olyant szeretnél, valószínűleg pont vörös cica illik hozzád.
A cicák a színük miatt nem csinálnak semmit másként mint a többi cica. Amíg kicsi a cica eleven, tud pusztító is lenni, ahogy öregszik, úgy csendesedik.
Az én utolsó cicám vörös volt. A képen a tőlem ellesett gyakorlatotvégzi : [link]
További ajánlott fórumok:
- A Norbi életmódrendszer tényleg hatásos?
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- A tényleg nagyon nagy túlsúly!
- Egyre rosszabbá válik a világ. Mi lesz így?
- Macskaelmélet: a macskák tényleg akarják a szereteted, vagy csak a kaját?
- Igaz az, hogy a diólevélből főzött tea jót tesz a hajnak? És tényleg vöröses árnyalatot ad a hajnak?