Kötelezhet a munkaadóm, hogy vasárnap is dolgozzak? (tudásbázis)
Ebben az esetben (tök mindegy milyen munka), ha csak szóbeli megegyezésed van és a munkáltató "annyit írt vissza hogy megbeszéljük" nincs semmi alapja annak, hogy bármit is írjunk.
Beszéld meg a "munkáltatóddal".
Folyamatos munkarendnél a heti pihenőnapok vannak meghatározva.
Semmi nem zárja ki, hogy szombaton és vasárnap is dolgozz.
A szerződésedben egyértelműen le lesznek írva a feltételek.
Ha abban benne van az esetleges vasárnapi munkavégzés, akkor max. nem vállalod el.
Gondolom nem véletlenül fizetnek háromszor annyit.
"Vasárnap indítanom kell a gyermekem a kollégiumba. Főzni és felkészíteni a sulira."
Szombaton nem lehet?
Nem tudhatjuk hány éves a gyermeked.
Egy 14-15 éves kollégista elég önálló már ahhoz, hogy összepakoljon magának.
Jól írod: egy idő után
Itt nincs már idő, senki nem jelentkezett a munka iránt :)
De lesz szerződés, ugye? Abban kell majd rögzíteni ezeket, hogy ne legyen félreértés a jövőben.
És értem én, hogy te tudod kezelni és hasonlók, de azt gondolom, hogy nem csak te vagy az egyedüli a világon, aki képes erre.
Én is szeretem azt képzelni hogy nélkülem megáll az élet, de nem így van. Ha soha többet nem mennék be dolgozni a jelenlegi munkahelyemre, akkor is egy idő után, simán megtudná csinálni valaki, amit én csinálok. Pedig nekem nem az a feladatom, hogy a hangoskodó emberekkel szót értsek, hanem ennél sokkal komolyabb tudást igényel, amitől függetlenül, pótolható vagyok.;)
Ez attól függ, hogy mi van a munkaszerződésben, azaz milyen munkarend, majd ezután attól is függ, hogy erre a munkarendre mi vonatkozik ide a munkatörvénykönyve szerint.
De azt gondolom, hogy te úgy vállaltad ezt a munkát, hogy tudtad, lesz vasárnapi munkanap is.
Ha van, akkor ez nem kötelezés, hanem az amire felvett.
Igen, neked biztos nagy dolog az, hogy a gyerekedet indítod a kollégiumba vasárnap, azaz főzöl és pakolsz neki, de a munkáltatókat ez nem igen hatja meg, ha te vállaltad ezt a szerződés szerint.
A munkatörvénykönyve szerint heti 2 pihenő nap jár, minden munkavállalónak, de azt nem kötik ki, hogy ez a 2 nap, milyen napra eshet, azaz nincs olyan törvény, ami a vasárnapot jelöli ki, állandó pihenő napnak.
Azt mondod, hogy senki sem vállalja el. Biztos, hogy van más is, aki elvállalja. sokan azt gondolják magukról, hogy pótolhatatlanok, de ez nem így van, mert mindenki pótolható, azaz ha te nem vállalod, akkor majd lesz más.
Jól értem, hogy 2 vasárnap kell dolgoznod havonta?
Ha igen, akkor intézd úgy a dolgaidat, hogy ez ne legyen akadály. Ha dolgozni akar valaki, akkor azért egy kicsit neki is alkalmazkodni kell.
Én, ha kolléga vagyok, akkor nem szeretnék olyan kollégát, aki ki akar bújni a munka alól.
Sablon,,,, de pótolhatatlan nincs.
Viszont kívánom ,hogy legyen jó megoldás.
Ha más nem vállalja, és megteheti, hogy nem vállalja, akkor te is megteheted.
Amúgy meg, ha olyan helyen dolgoztok, ami vasárnap is működik, akkor mindenkinek benne kell legyen a pakliban a vasárnapi munkavégzés is.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek vasárnapi boltzárról?
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- A vasárnapi vendég
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Érdekelne, hogy szolgáltató egységekre is vonatkozik-e a vasárnapi zárva tartás?
- Mennyit árt a diétának, egy 'normális" szombati v. vasárnapi ebéd?