Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"? (beszélgetés)
igen, ebben igazat adok, van is ilyen ismerősöm, nem egy...
mi használtat hoztunk el, mégha a hitel kedvezőtlenebb, mert pici autó pici rezsi, ezért nem érzem luxusnak, hogy van.
na az már veterán autó, mégiscsak sznob vagy! :)))
/félre ne értsd!/
Nem is tőlük vennék el...túlságosan sarkosítasz...
Azért, mert valaki nem éhezik, már legyen neki ennyi elég? Nem költekezünk bolondjára, ennek ellenére hiányozna.
Ez persze nem a csp-s téma...
De Te a - nem mellékesen gyönyörű - kisfiatokat egy Suzuki-ban vagy egy magasabb kategóriás, vélhetően biztonságosabb autóban szereted fuvarozni?
Mert mi pl ebből a megfontolásból vettünk magasabb kategóriás autót. (bár nem hitelre...)
Hát nehogy már munkára ösztönözzék szegény segélyest, még a végén koszos lesz a keze :P
Majd dolgozik helyette más, aztán majd jól megvonják tőle a csp-t hogy nesze szívjál,ha már mertél dolgozni. ez azért gáz
Egyszer már bevezették, akkor a következő kormány visszaállította.
Nem minden rászoruló rászoruló.
A család intézményét inkább támogatni kellene. Kevés a gyerek. Ill ott születik sok gyerek, ahol kifejezetten ebből élnek a szülők. Miből is? Abból, amit mi adóként becsületesen befizetünk.
Értem én hogy mit mondasz. De ki állítja hogy az kapja akit rászorulónak tekintenek?
Csak egy pl. én nem vagyok rászoruló csak azért mert van pénzem.
Hogy legyen pénzem képes vagyok pluszban vasárnaponként vásározni (-10 fokban és 40 fokban egyaránt) hajnali 4kor kelek átfúj a szét szét süti a fejem a nap... Én teszek (és persze sokan mások is nem magam akarom fényezni) azért hogy nekem és a családomnak jobb legyen...
Akkor más miért is rászoruló?? Mert nem tesz?
És megigyényelted? :-)
Mert nem kötelező igényelni...
Szia, maximálisan egyetértek veled. Én átlagos fizetést kaptam míg dolgoztam, most GYED-en vagyok.
18 év alatt Én is sokat tettem le az asztalra,munkámmal- adófizetésemmel...stb. egyaránt.
Nyalván kevesebbet keresek mint Te, de szoc,pol.-t nem kaptunk, MERT ÖREGEK VAGYUNK.
Én épp betöltöttem a 35-öt, férjem 37 éves volt kisfiunk születésekor ( most fél éves ).
Egyébként 12.200 Ft( persze ezt csak a pontosság miatt...) elvvel nem értek egyet én sem.
Igazából ez jogos
És úgy látszik a dolgozó ember gyereke az államnak nem ér fel azzal a 18 éves nagycsaládos gyerekével akinek mindegy hogy 4 vagy 5 gyereke van, nem fog letenni semmit sem az asztalra az elkövetkezendő hátralevő 70 évében.és a gyereke sem.
Az én jövedelmem - szerencsére - átlagon felüli. Alkalmazottként minden járulékot, adót meg is fizetek. (havonta annyit, mint "becsületes" vállalkozók - akik minimálbér mellet A8-sal járnak és 100milliós villában élnek - egy év alatt). De GYED-et én is csak brutto kilencvenakárhányezer forint után kapok és a GYES nekem is csak huszonakármennyiezer... Miért is?
Én hosszú évek alatt megfizettem és megfizetem mások családipótlékát, segélyeit, stb a levont adómból, de ne kapjak "vissza" semmit belőle? Ugye ez vicc?
Az én gyermekem miért "ér" kevesebbet az államnak, mint másé? (Mert kevesebbet ér így is. Mert nekünk nem jár a "magas" jövedelem miatt szocpol. Amit pár ezer forinttal alacsonyabb jövedelmű honfitársaink vissza nem térítendő támogatásként kapnak a gyermekeik után.)
Mi számít magas jövedelemnek, ami fölött már ne járjon a csp? Ki mondja ezt meg? Azok a képviselők, akik nem fizetnek adót, ott lopnak, csalnak és hazudnak, ahol lehet? Ugye ez vicc?
Nem feltétlenül a 12.700,- Ft hiányozna... az elvvel nem értek egyet. A gyermek az gyermek, függetlenül a szülei jövedelmi helyzetétől. Szóval vagy járjon minden gyermek után vagy ne járjon egyáltalán. Szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Németországi családi pótlék
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Mi a véleményetek arról, ha a családi pótlék rászorultság alapján jár?
- Mi a véleményetek a családi pótlékkal kapcsolatos módosításról?