Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


119. 9c8432d068 (válaszként erre: 115. - Minerva223)
2010. márc. 28. 17:42
Ez az igazi,én is így készítem,receptekben is így szerepel.
118. 9c8432d068 (válaszként erre: 116. - Manul)
2010. márc. 28. 17:41
Mivel van a gondod? Talán a fűszerezése nem jó?
2010. márc. 28. 17:23
most, hogy ennyit beszéltünk róla, kedvem támadt egy kis krumplis tésztához! :) No, szigorúan teljes kiörlésű lisztből készült tésztával a saját adagom, de a páromé nagy mennyiségben, bármilyenből lehet! :))) Azt hiszem, ez lesz a keddi ebéd...
116. manul
2010. márc. 28. 16:59

Szégyen szemre a kelkáposzta főzelék még egyser sem sikerült finomra ezért nem is szivesen csinálom,pedig a férjem nagyon szereti.

Mindíg van vele valami gebasz.

115. minerva223 (válaszként erre: 3. - D9d8721118)
2010. márc. 28. 16:56

Sziasztok! A krumplis tésztát így készítem:

A burgonyát paprikás krumplinak picit hosszabb lével teszem oda. Pici zsiradékban hagymát üvegesre piritom,megsózom,bors,pirospaprika bele és felengedem vizzel. Közben kifőzom a tésztát sós vízben.Leöblítem hideg vizzel és lecsepegtetem. Amikor kész a paprikás kr. összetöröm krumplinyomóval és összekeverem.

114. bea0824 (válaszként erre: 94. - Globus)
2010. márc. 28. 16:30

Brassói aprópecsenye

50 dkg apró hús

5 evőkanál olaj

3 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

morzsolt majoránna

őrölt bors


A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.) És a végén szórj bele majoránnát, én szerintem így az igazi:)

2010. márc. 28. 15:53
Én a fasirtot püspökkenyérformában sütöm.
112. becseiagi (válaszként erre: 111. - 9c8432d068)
2010. márc. 28. 15:41
Természetesen, ezt nem is vitatom. Nagyon sok étel van, aminek rengeteg változatza van, mint pl. a piskóta, vagy a brassói. Az enyém sem esett szét! ;) Csak akkor esik szét, ha túl sok benne a hagyma!
111. 9c8432d068 (válaszként erre: 110. - Becseiagi)
2010. márc. 28. 15:34

Valójában a fasírozottnak sokféle variációja van,én a mindennaposat írtam le,kinek-kinek szájaíze szerint lehet készíteni.

Az általam leírt összeállítás biztosan nem eseik szét sütéskor.

110. becseiagi (válaszként erre: 97. - 9c8432d068)
2010. márc. 28. 15:31

Én épp ma csináltam fasírtot! :)

50 dkg darált sertés hús (de csirkéből is finom)

1 db tojás

4-5 szelet vízbe áztatott kenyér jól kinyomkodva

só, bors, majoranna

pirospaprika, curry

1 db apróra vágott vöröshagyma


Formázás után zsemlemorzsába forgatva sütöm ki, ha sietek mert kevés az időm, akkor olajban; de ha ráérek akkor tepsire teszem, és a sütőben sütöm meg.

109. becseiagi (válaszként erre: 74. - 9c8432d068)
2010. márc. 28. 15:15
Esetleg nem futott fel eléggé az élesztő, és nem hagytad elég ideig kelni a tésztát, vagy nem volt elég meleg neki kelni. A kelt tészta is megfázhat!
2010. márc. 28. 14:50
Grízes tésztához a grízt csak úgy magában szoktam (margarin nélkül) megpirítani, majd ha szép barna felönteni vízzel, szikkasztani kicsit és kész.
107. 37fda6506d (válaszként erre: 88. - 37fda6506d)
2010. márc. 28. 14:48
Tojáslevesnél kiamardt az ecet, nem sok csakjobb íze lesz a levesnek tőle, és 1 kis fej hagyma
2010. márc. 28. 14:20
Fasírtnál (50 dkg husi)a szemlét mindig tejben áztatom , és pirospaprikát nem teszek bele (csak nyomós pirosaranyat), tojásból csak egyet teszek bele.
105. c1e9612cd3 (válaszként erre: 104. - C1e9612cd3)
2010. márc. 28. 14:06
mármint, a fasírt készül így :)))
104. c1e9612cd3 (válaszként erre: 71. - Potyek)
2010. márc. 28. 14:05

nálam a fasír így készül:

1 kg darálthusi

1 zacsi vegetás (elég sokat teszek a vízbe) vízbe beáztatott szójagranulátum

2 áztatott zsemle

3 tojás

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

bors

pirospaprika


A husit elkeverem a megdagadt szójagranulátummal, sajtreszelőn ráreszelem a vöröshagymát (nem szeretem, ha a darabokkal viszonttalálkozok, amikor eszem) és a fokhagymát, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, és rászórom a pirospaprikát, és jó alaposan összedolgozom. Mindig hagyom pihenni legalább 1/2 napig, de legtöbbször 1 éjszakát, hogy az ízek jól összeérjenek. Így formázok belőle kis gombócokat, amiket meghempergetek zsemlemorzsában, aztán sütöm.

Volt már, amikor ehhez a masszához felhasználás előtt 1/2 kg gombát is hozzászeleteltem, egyben, tepsiben sütöttem akkor ki, tojással töltöttem, és így lett belőle gombás Stefánia szelet. Nagyon fincsi volt!

103. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 87. - 9c8432d068)
2010. márc. 28. 14:03
azt hiszem ki fogom próbálni
102. d560948772 (válaszként erre: 95. - D560948772)
2010. márc. 28. 14:01
Tudni kell, hogy a fogyasztóknak két csoportja van... vagy imádják, vagy rá se tudnak nézni... :o)))) én ezzel szűröm a pasikat, ha megeszi a spenóttortámat, akkor maradhat (még egy ideig), ha nem... akkor nem vagyunk egymáshoz valók! ;DDDD
101. gne2 (válaszként erre: 72. - Gne2)
2010. márc. 28. 13:57

Elfelejtettem beleírni a sütőport!!!

Fél csomaggal szoktam bele tenni! Remélem, hogy aki kipróbálja, azt olvassa ezt a hsz-t is! :)

100. 9c8432d068 (válaszként erre: 95. - D560948772)
2010. márc. 28. 13:55
Köszi,mentettem is. :)))
99. klarika5 (válaszként erre: 62. - E584b61b26)
2010. márc. 28. 13:54
Ó, de az az öröm, hogy Ez AZ. Amúgy is neki főzöm, mint mondtam, én utálom. Akkor egye úgy, ahogy szereti. Nekem is kétszer felmegy a létrára, és megfordítja a függönyt, ha azt mondom: ez nem jó, a kifele van befele:))
98. 9c8432d068 (válaszként erre: 97. - 9c8432d068)
2010. márc. 28. 13:53
50 dkg-ot akartam írni :)))
97. 9c8432d068 (válaszként erre: 71. - Potyek)
2010. márc. 28. 13:52

Én a fasírozottat így készítem:


50 gkg darálthús

3 db vizben áztatott zsemle /áztatás után erősen kinyomkodva/

2 db tojás

ízlés szerint fokhagyma,só,bors,fűszerpaprika.


Ezeket jól összedolgozom,aztán pogácsának zsemlemorzsába forgatva kisütöm,vagy tepsiben rúd formában,akkor a tetejét tojással meg kell kenni.


Nekem mindig beválik.

2010. márc. 28. 13:52
Cilus! Nagyon jó témát találtál, gratulálok! Most találtam rá erre a fórumra, egyből végig olvastam, és a vizespiskótát e szerint fogom sütni! Be is jelöltem kedvencként.
95. d560948772 (válaszként erre: 93. - 9c8432d068)
2010. márc. 28. 13:51

Hozzávalók:


* 40 dkg mélyhűtött leveles tészta

* 45 dkg spenót

* 1 kis fej hagyma

* 50 dkg tehéntúró

* 2 tojás

* 10 dkg reszelt parmezán

* 5 dkg sütőmargarin

* só

* bors

* szerecsendió

* petrezselyem

* 4 tojás


Elkészítés:


A margarinon megfonnyasztott hagymára dobjuk a spenótot, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, majd fedő nélkül erős tűzön a levét elpárologtatjuk (ez nagy fontos, hogy ne ázzon el a torta!). A kihűlt spenóthoz adjuk az áttört túrót, sajtot, 2 egész tojást, petrezselymet, továbbá ízlés szerint sót, borsot, szerecsendiót, és jól összedolgozzuk.

A kinyújtott tésztából vágunk egy 26 cm-es átmérőjű és egy nagyobb korongot. A nagyobb tésztával kibéleljük a forma alját és oldalát úgy, hogy a forma peremén is túllógjon. Belesimítjuk a masszát, merőkanállal 4 mélyedést nyomunk a krémbe, és ezekbe töltjük az egész tojásokat. A kisebb tésztakoronggal befedjük, a túllógó tésztával szép cakkosan összedolgozzuk. A leeső tésztaszélből tojásformát vagy nyuszifejet vágunk, amivel a torta tetejét díszíthetjük. A tetejét előbb villával megszurkáljuk, majd egy kis tojással vagy kis tejföllel, esetleg tojásos tejföllel megkenjük, hogy a sütésnél szép színt kapjon.

Előmelegített sütőben legalább 1 órán keresztül sütjük (ha gyorsan pirulna a tetejét fóliával letakarjuk). A formában hagyjuk kihűlni, majd tálon tortaszerűen szeleteljük.

Megjegyzés:


Sonkához, hideg sültekhez vagy csak magában kínáljuk.

94. globus
2010. márc. 28. 13:50
Brassói aprópecsenyét. Nem rossz, de valahogy nem az igazi...
93. 9c8432d068 (válaszként erre: 86. - D560948772)
2010. márc. 28. 13:49
Ezt nem ismerem,soha nem is hallottam róla.
92. 9c8432d068 (válaszként erre: 85. - D560948772)
2010. márc. 28. 13:47
Köszönöm,most akkor már miből válogatnom. :)))
2010. márc. 28. 13:46
nálunk otthon soha nem főzött senki grízes tésztát, csak menzán ettem, így valójában gőzöm se volt róla, h hogyan kell csinálni. Akitől ezelőtt hallottam a receptjét, az azt mondta, h a gríz pirítása után fel kell önteni vízzel, és összepárolni, h gurulós legyen a búzadara. Na ez nekem nagyon nem ment! Nehéz eltalálni azt is, h pont jól legyen megpirítva a gríz, de a víz....
2010. márc. 28. 13:45

Megnéztem a receptet a kalácsról,ez igen!!!!


Ilyent fogok sütni húsvétra. Köszönöm.


Fantasztikus jó receptjeid vannak,bejelöllek a kedvenceim közé,és "lopni" fogom a recepteket.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook