Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)
Szégyen szemre a kelkáposzta főzelék még egyser sem sikerült finomra ezért nem is szivesen csinálom,pedig a férjem nagyon szereti.
Mindíg van vele valami gebasz.
Sziasztok! A krumplis tésztát így készítem:
A burgonyát paprikás krumplinak picit hosszabb lével teszem oda. Pici zsiradékban hagymát üvegesre piritom,megsózom,bors,pirospaprika bele és felengedem vizzel. Közben kifőzom a tésztát sós vízben.Leöblítem hideg vizzel és lecsepegtetem. Amikor kész a paprikás kr. összetöröm krumplinyomóval és összekeverem.
Brassói aprópecsenye
50 dkg apró hús
5 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
morzsolt majoránna
őrölt bors
só
A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.) És a végén szórj bele majoránnát, én szerintem így az igazi:)
Valójában a fasírozottnak sokféle variációja van,én a mindennaposat írtam le,kinek-kinek szájaíze szerint lehet készíteni.
Az általam leírt összeállítás biztosan nem eseik szét sütéskor.
Én épp ma csináltam fasírtot! :)
50 dkg darált sertés hús (de csirkéből is finom)
1 db tojás
4-5 szelet vízbe áztatott kenyér jól kinyomkodva
só, bors, majoranna
pirospaprika, curry
1 db apróra vágott vöröshagyma
Formázás után zsemlemorzsába forgatva sütöm ki, ha sietek mert kevés az időm, akkor olajban; de ha ráérek akkor tepsire teszem, és a sütőben sütöm meg.
nálam a fasír így készül:
1 kg darálthusi
1 zacsi vegetás (elég sokat teszek a vízbe) vízbe beáztatott szójagranulátum
2 áztatott zsemle
3 tojás
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
A husit elkeverem a megdagadt szójagranulátummal, sajtreszelőn ráreszelem a vöröshagymát (nem szeretem, ha a darabokkal viszonttalálkozok, amikor eszem) és a fokhagymát, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, és rászórom a pirospaprikát, és jó alaposan összedolgozom. Mindig hagyom pihenni legalább 1/2 napig, de legtöbbször 1 éjszakát, hogy az ízek jól összeérjenek. Így formázok belőle kis gombócokat, amiket meghempergetek zsemlemorzsában, aztán sütöm.
Volt már, amikor ehhez a masszához felhasználás előtt 1/2 kg gombát is hozzászeleteltem, egyben, tepsiben sütöttem akkor ki, tojással töltöttem, és így lett belőle gombás Stefánia szelet. Nagyon fincsi volt!
Elfelejtettem beleírni a sütőport!!!
Fél csomaggal szoktam bele tenni! Remélem, hogy aki kipróbálja, azt olvassa ezt a hsz-t is! :)
Én a fasírozottat így készítem:
50 gkg darálthús
3 db vizben áztatott zsemle /áztatás után erősen kinyomkodva/
2 db tojás
ízlés szerint fokhagyma,só,bors,fűszerpaprika.
Ezeket jól összedolgozom,aztán pogácsának zsemlemorzsába forgatva kisütöm,vagy tepsiben rúd formában,akkor a tetejét tojással meg kell kenni.
Nekem mindig beválik.
Hozzávalók:
* 40 dkg mélyhűtött leveles tészta
* 45 dkg spenót
* 1 kis fej hagyma
* 50 dkg tehéntúró
* 2 tojás
* 10 dkg reszelt parmezán
* 5 dkg sütőmargarin
* só
* bors
* szerecsendió
* petrezselyem
* 4 tojás
Elkészítés:
A margarinon megfonnyasztott hagymára dobjuk a spenótot, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, majd fedő nélkül erős tűzön a levét elpárologtatjuk (ez nagy fontos, hogy ne ázzon el a torta!). A kihűlt spenóthoz adjuk az áttört túrót, sajtot, 2 egész tojást, petrezselymet, továbbá ízlés szerint sót, borsot, szerecsendiót, és jól összedolgozzuk.
A kinyújtott tésztából vágunk egy 26 cm-es átmérőjű és egy nagyobb korongot. A nagyobb tésztával kibéleljük a forma alját és oldalát úgy, hogy a forma peremén is túllógjon. Belesimítjuk a masszát, merőkanállal 4 mélyedést nyomunk a krémbe, és ezekbe töltjük az egész tojásokat. A kisebb tésztakoronggal befedjük, a túllógó tésztával szép cakkosan összedolgozzuk. A leeső tésztaszélből tojásformát vagy nyuszifejet vágunk, amivel a torta tetejét díszíthetjük. A tetejét előbb villával megszurkáljuk, majd egy kis tojással vagy kis tejföllel, esetleg tojásos tejföllel megkenjük, hogy a sütésnél szép színt kapjon.
Előmelegített sütőben legalább 1 órán keresztül sütjük (ha gyorsan pirulna a tetejét fóliával letakarjuk). A formában hagyjuk kihűlni, majd tálon tortaszerűen szeleteljük.
Megjegyzés:
Sonkához, hideg sültekhez vagy csak magában kínáljuk.
Megnéztem a receptet a kalácsról,ez igen!!!!
Ilyent fogok sütni húsvétra. Köszönöm.
Fantasztikus jó receptjeid vannak,bejelöllek a kedvenceim közé,és "lopni" fogom a recepteket.
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Megteheti a munkáltató, hogy rákérdez arra, milyen családi ok miatt nem tudsz bemenni dolgozni?
- Ha nem tudsz elmenni(szülés miatt) egy közeli barátnőd esküvőjére, akkor mekkora mértékű ajándékot kell adnod?uazt, mintha mennél?
- Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?
- Hajhullás miatti vérvétel esetén milyen "vér-összetevők" szintjét kell vizsgáltatni?