Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


2010. márc. 28. 12:56
A felfújtam mindig összeesik :((
58. d9d8721118 (válaszként erre: 52. - FairyJ)
2010. márc. 28. 12:56
A piskóta viszont nagyon megy :) Az első piskótám jobban sikerült, mint anyósomnak a kitudja hányadik :)
57. d560948772 (válaszként erre: 54. - E584b61b26)
2010. márc. 28. 12:56
... bittos, hogy tyúk az a tyúk...? ;))) ... kis szódabikarbonát tehetsz hozzá... esetleg... az puhítja a húst, állítólag. :o))
56. henobeno (válaszként erre: 45. - Klarika5)
2010. márc. 28. 12:56
Attól ne félj szerintem hogy nem sül át. A mell pikk-pakk átsül. Hústűvel szépen lehet szurkálni nem fog szétesni sem, én mondjuk fogpiszkálóval szoktam. Igaz eddig még igazi töltöttem nem csináltam csak bacon-be tekertet.
2010. márc. 28. 12:55
viszont, a grízes tésztához a gríz, nekem se megy... Pedig néha olyan jól esne 1 kis menzás kajával nosztalgiázni! :(
2010. márc. 28. 12:55

Én most a tyúkhúsleves miatt bosszankodom épp,a második már régen kész van a leves fél 8 óta fő és még mindig kemény a hús :SS

Lehet hogy ma úgy eszünk mint a kínaiak a levest a főétel után:DD

53. d560948772 (válaszként erre: 52. - FairyJ)
2010. márc. 28. 12:55
... az összes cukrot a tojásfehérjével kell kikeverni... egyszer ellestem egy cukrászt, mit csinál másképp (az én konyhámban), ez volt, amiben különbözött, azóta így csinálom, és jóóóóóóóóóóóóó! :o)
52. FairyJ
2010. márc. 28. 12:54
A főzéssel általában nincs gondom. Viszont a piskóta évek óta nem sikerül:O Pedig régen semmi gondom nem volt vele. Most hiába próbálom bármilyen sütőben, vagy fel se jön, vagy összeesik.:S
51. klarika5 (válaszként erre: 44. - C1e9612cd3)
2010. márc. 28. 12:53
Én is így csináltam kezdetben. A párom megette, de mindig azt mondta, anyukám nem így csinálta. Az övének más volt az állaga. Azán megtanultam anyós-módra. Egy fej hagymát egész aranybarnára dinsztelek. A krumplit, amit egészen kicsire felaprózok, megfőzöm. Leszűrve beleforgatom a hagymás olajba, amibe kis kanál pirospaprikát tettem. Ebbe a kifőzött tésztát. Bors,a vegeta apróbb szemcséi az ízesítés. És megkaptam, hogy EZ AZ!! Viszont én sem szeretem, tehát az egész fazék a páromé.
50. c1e9612cd3 (válaszként erre: 46. - D560948772)
2010. márc. 28. 12:53
kellenek is az élvezetek! :)
49. d560948772 (válaszként erre: 47. - Cb53e790b2)
2010. márc. 28. 12:53
Nekem, ha nokedli... akkor kapros-túrós... ez a gyengém... és akkor már nem kell hozzá semmi, mármint nekem, a család többi tagja nem ilyen kis igénytelen. :o))))
2010. márc. 28. 12:52

a paradicsom levest pedig úgy csinálom, hogy kevés olajon üvegesre dinsztelek 1 fej nagyon apróra kockázott vöröshagymát, aztán 1-2 evőkanálnyi liszttel meghintem, és így készítek egy rántás alapot. Amikor kész a rántásom, felöntöm 1 liter paradicsomlével + 1/2 liter vízzel (azért, hogy ne magát a paradicsomlevet forrja/ párologja el főzés közben), adok hozzá ízlés szerint sót, cukrot (édesítőt), és kevés őrölt borsot. Így hagyom, h összerottyanjon picit, és utána beleteszem a betűtésztát, vagy a tarhonyát.

Nekem így bejött.

2010. márc. 28. 12:52
nokedli :I hihi
46. d560948772 (válaszként erre: 44. - C1e9612cd3)
2010. márc. 28. 12:47
..l. én is úgy, de amikor elkészül, akkor szétterítem a tepsiben és be a sütőbe, had piruljon... és utána tejföllel... sav. uborkával... így vegyesen, mert halmozzuk az élvezeteket. :o)))
45. klarika5 (válaszként erre: 41. - Henobeno)
2010. márc. 28. 12:47

Én még egy kis merőkanál tejet teszek bele a végén, csak pöffen egyet - ettől olyan "lágyabb" lesz az íze.

Amit én még soha nem mertem kipróbálni, tehát azt sem tudom, hogy sikerülne-e, a töltött pulyka/csirkemell. Ettem már feltekerve, panírozva, kisütve, de én még soha nem mertem kipróbálni. Maga a töltés-szurkálás is riaszt, meg félek, hogy nem sülne át.

44. c1e9612cd3 (válaszként erre: 15. - E584b61b26)
2010. márc. 28. 12:45
én a krumplis tészta krumplijához igazi paprikáskrumliként készítem el a krumplit (annyi lével teszem fel, ami éppen ellepi a felkockázott krumplit), csak husi/ húskészítmény nélkül, és azt töröm össze, amikor megfőtt, és keverem el, a kifőzött tésztával. Nekem így nagyon fincsi.
43. d9d8721118 (válaszként erre: 23. - Becseiagi)
2010. márc. 28. 12:45

Szerintem azért :)

Legközelebb megpróbálom így!


A paradicsom levesem pedig nem "üzemi konyhás". Hanem sűrű.

A krumplis tésztám meg olyan íztelen, színtelen :)

2010. márc. 28. 12:45

A csirkemellet szeletekre vágom, vajon serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütöm. A maradt zsiradékban megpárolom a felaprított gyömbért és a felkarikázott póréhagymát, ráteszem a félbe, negyedbe-vágott ananászkarikákat.

Aláöntöm a bort, nagy lángon forralom pár percig, hogy az alkohol elpárologjon, ízesítem fahéjjal. Hozzáadom a tejszínt, ezután megy vissza bele a hús, és addig főzöm, amíg a leve kicsit besűrűsödik. Rizzsel tálalom... és nem celetem. :o(

2010. márc. 28. 12:43

Kelkáposzta főzeléket így csinálom:

A káposztát felvágom meg a krumplit kockára és sós borsos majorannás fokhagymás vízben felteszem főni. Amikor a krumpli megfőtt és az íze is jó, akkor berántom pirospaprikás rántással. Ennyi. Kömény én nem teszek bele mert nem szeretem.

40. becseiagi (válaszként erre: 38. - Gne2)
2010. márc. 28. 12:42
Beleolvastam a Kinder receptekbe, ránézésre én az elsővel próbálkoznék: soha nem szerettem, ha gőz felett kellet bármit is csináni. No nekem az a gyengém!
39. becseiagi (válaszként erre: 38. - Gne2)
2010. márc. 28. 12:40

Én mondjuk nem próbáltam még ezeket a recepteket, de már párat elkészítettem erről az oldalról, és nagyon jó ez az oldal. Ha valamit meg akarok főzni vagy sütni, először itt keresem meg.


Mi az a vizes piskóta? Anno tanultam pár év cukrászatot, de mi olyat nem csináltunk...

38. gne2 (válaszként erre: 32. - Becseiagi)
2010. márc. 28. 12:38

Ez (a második) is meg van nekem, a hűtőre szoktam felrakni mágnessel, amiket már kipróbáltam. Nem jött össze. Van ilyen, ami nem sikerül. :(


A piskótát én mindig vizes piskótát készítek. Gázos sütőm volt sokáig, abban is tökéletes lett mindig!

37. d560948772 (válaszként erre: 33. - Pirinyo79)
2010. márc. 28. 12:38
... ezt csináltam szombaton. :o)) Só, kömény, majoranna... ez az alap... teszek bele egy erőspaprikát, amikor főzöm, és húsleves kockát... erős pirospaprikás, fokhagymás rántással sűrítem, és persze tejfölt (vagy máskor tejszínt) teszek bele.
2010. márc. 28. 12:37
Nekem is a nokedli állagával van a legnagyobb gondom. Ezenkívül amiket eddig csináltam minden sikerült.
35. becseiagi (válaszként erre: 10. - D560948772)
2010. márc. 28. 12:34
Én is imádom az ilyen gyümis húsokat, és a férjem ki nem állhatja. Persze, ha muszáj, akkor megeszi, de amúgy ő is így van vele, hogy a hús az legyen sós, fűszeres. Azt az ananászosat, amit írtál, hogy készíted amúgy?
2010. márc. 28. 12:33

Mondjuk nekem csúnya lenne ha nem menne mert az egyik szakmám szakács felszolgáló,és dolgoztam is benne 8 évet.

A sütés viszont :SSS

Amíg légkeveréses villanysütőnk volt addig gyönyörűek voltak a piskóták is meg minden,mos ezzel a gázossal,gáz sütni :DD

2010. márc. 28. 12:33

Csináltam (volna) kelkáposztafőzit,mert párom imádja.(imádná) :)

1 egész kelk, apróra sós,köményes vízben főztem.

Apróra vágott krumplit tettem bele kb félúton.

Pirospaprikás rántást csináltam beleszűrtem..

Csajok!..Olyan aranyos volt a párom megkóstólta fintorgott és azt mondta nem olyan rossz ez,és szakadtunk a röhögéstől:)

Ez a másik szintén 1szerű kaja amit nem tudok elkészíteni.

32. becseiagi (válaszként erre: 29. - Gne2)
2010. márc. 28. 12:33

Ez hátha segít!?


[link]

31. becseiagi (válaszként erre: 7. - E584b61b26)
2010. márc. 28. 12:31
Én meg pont a sütikkel vagyok rendben, és a húsokkal nehezebben. A férjem jobban tud húst sütni, mint én! :D
30. Binky
2010. márc. 28. 12:31

a piskótám általában összeesik:(

Mostmár egyre gyakrabban nem, de azért még előfordul

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook