Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)
Én most a tyúkhúsleves miatt bosszankodom épp,a második már régen kész van a leves fél 8 óta fő és még mindig kemény a hús :SS
Lehet hogy ma úgy eszünk mint a kínaiak a levest a főétel után:DD
a paradicsom levest pedig úgy csinálom, hogy kevés olajon üvegesre dinsztelek 1 fej nagyon apróra kockázott vöröshagymát, aztán 1-2 evőkanálnyi liszttel meghintem, és így készítek egy rántás alapot. Amikor kész a rántásom, felöntöm 1 liter paradicsomlével + 1/2 liter vízzel (azért, hogy ne magát a paradicsomlevet forrja/ párologja el főzés közben), adok hozzá ízlés szerint sót, cukrot (édesítőt), és kevés őrölt borsot. Így hagyom, h összerottyanjon picit, és utána beleteszem a betűtésztát, vagy a tarhonyát.
Nekem így bejött.
Én még egy kis merőkanál tejet teszek bele a végén, csak pöffen egyet - ettől olyan "lágyabb" lesz az íze.
Amit én még soha nem mertem kipróbálni, tehát azt sem tudom, hogy sikerülne-e, a töltött pulyka/csirkemell. Ettem már feltekerve, panírozva, kisütve, de én még soha nem mertem kipróbálni. Maga a töltés-szurkálás is riaszt, meg félek, hogy nem sülne át.
Szerintem azért :)
Legközelebb megpróbálom így!
A paradicsom levesem pedig nem "üzemi konyhás". Hanem sűrű.
A krumplis tésztám meg olyan íztelen, színtelen :)
A csirkemellet szeletekre vágom, vajon serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütöm. A maradt zsiradékban megpárolom a felaprított gyömbért és a felkarikázott póréhagymát, ráteszem a félbe, negyedbe-vágott ananászkarikákat.
Aláöntöm a bort, nagy lángon forralom pár percig, hogy az alkohol elpárologjon, ízesítem fahéjjal. Hozzáadom a tejszínt, ezután megy vissza bele a hús, és addig főzöm, amíg a leve kicsit besűrűsödik. Rizzsel tálalom... és nem celetem. :o(
Kelkáposzta főzeléket így csinálom:
A káposztát felvágom meg a krumplit kockára és sós borsos majorannás fokhagymás vízben felteszem főni. Amikor a krumpli megfőtt és az íze is jó, akkor berántom pirospaprikás rántással. Ennyi. Kömény én nem teszek bele mert nem szeretem.
Én mondjuk nem próbáltam még ezeket a recepteket, de már párat elkészítettem erről az oldalról, és nagyon jó ez az oldal. Ha valamit meg akarok főzni vagy sütni, először itt keresem meg.
Mi az a vizes piskóta? Anno tanultam pár év cukrászatot, de mi olyat nem csináltunk...
Ez (a második) is meg van nekem, a hűtőre szoktam felrakni mágnessel, amiket már kipróbáltam. Nem jött össze. Van ilyen, ami nem sikerül. :(
A piskótát én mindig vizes piskótát készítek. Gázos sütőm volt sokáig, abban is tökéletes lett mindig!
Mondjuk nekem csúnya lenne ha nem menne mert az egyik szakmám szakács felszolgáló,és dolgoztam is benne 8 évet.
A sütés viszont :SSS
Amíg légkeveréses villanysütőnk volt addig gyönyörűek voltak a piskóták is meg minden,mos ezzel a gázossal,gáz sütni :DD
Csináltam (volna) kelkáposztafőzit,mert párom imádja.(imádná) :)
1 egész kelk, apróra sós,köményes vízben főztem.
Apróra vágott krumplit tettem bele kb félúton.
Pirospaprikás rántást csináltam beleszűrtem..
Csajok!..Olyan aranyos volt a párom megkóstólta fintorgott és azt mondta nem olyan rossz ez,és szakadtunk a röhögéstől:)
Ez a másik szintén 1szerű kaja amit nem tudok elkészíteni.
a piskótám általában összeesik:(
Mostmár egyre gyakrabban nem, de azért még előfordul
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Megteheti a munkáltató, hogy rákérdez arra, milyen családi ok miatt nem tudsz bemenni dolgozni?
- Ha nem tudsz elmenni(szülés miatt) egy közeli barátnőd esküvőjére, akkor mekkora mértékű ajándékot kell adnod?uazt, mintha mennél?
- Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?
- Hajhullás miatti vérvétel esetén milyen "vér-összetevők" szintjét kell vizsgáltatni?