Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Ne parázz ez a lényeg lazulj el hidd el sikerülni fog.Én meg se kérdeztem,csak elkísértem a gyógytornászom és akkor mondta a tb.okét.
Ami utána jött az az én bénaságom.
Este vissza jövők csak a munkahelyemen egy pindurit kicsináltak így elmegyek inkább sétálni mert a szabadban könnyebb a sírás.
Köszönöm, akkor még ennek is utána járok. Nyugodtan mondjátok, amivel számolnom kell. Minden hozzászólás egy segítség :)
Kértem időpontot, jövő hét szerdán megyek :)
Angie: itta szent imre weboldala, a telefonszámmal, itt tudsz időpontot kérni.
Fel van tüntetve mind a négy doki, közülük Regőczi Tamásról nem nagyon vannak tapasztalatok, de a másik három közül akárkihez mehetsz, szép ciciket csinálnak.
A második kérdésedre majd csak a doki tud válaszolni. kell a műtét előtt egy rakás vizsgálat, köztük mellultrahang vagy mammo, gondolom azon pontosan látszik az elváltozás helye, mérete, ez alapján a doki eldönti, mik a lehetőségek. De szerintem ha jóindulatú csomók, amiket alapból is el lehetne távolítani, akkor nem akadály :)
Sziasztok!
Én új vagyok itt, de már régebben olvasgattam a fórumot, és most szántam el magam, hogy nekilátok megszervezni a dolgokat.
Nagyon dícséritek Kelemen doktort. Hol lehet (milyen számon vagy e-mail címen) hozzá időpontot kérni konzultációra?
És még egy kérdés: szerintetek, ha nekem vannak úgynevezett fibro adenomáim (ami egyébként műthető jóindulatú kis csomót takar, csak eddig nem akartam, hogy megműtsék), attól függetlenül elképzelhető, hogy megcsinálják a mellkisebbítő műtétet?
Köszi előre is a válaszokat, gyors gyógyulást a mostanában műtötteknek!
szia
gratula!:)
nekem a házidoki csinálta és jó volt.
Attól függ mennyien lesznek amúgy érkezési sorrendben hívnak be szerintem..nem hiszem hogy figyelembe vennék hogy sietsz, legalábbis amikor én voltam, nagyon feszült volt bent a hangulat a dokinál, mert sokan voltak, és már kivolt a dokinő, én meg alig mertem megszólalni is:D de hátha kevesen lesznek és bemész hamar. nekem egy-másfél óra volt.
Sziasztok Lányok!
Már régebben voltam fent .Végre voltam konzultáción Bp-n.K.P-nél. SIKEEEEEEERÜÜÜÜÜLT!!!!!!
megy Tb-re. nagyon örülök. márc.30-ra adott időpontot. előtte egy héttel az altatóorvoshoz amit kaptam időpontot hamarabb behívnának szerintetek mivel szabolcsból utazunk és mennék du-ra dolgozni nem hiányozhatok visszakellene érnünk . a másik kérdésem az EKG -hoz elég egy háziorvos által készített EKG csík? vagy kardiológus kell hogy kiadja?
persze persze szoritopántot is viselek kb 2-3 honap mire a végleges lesz:)
ez a saját mirigy kb 300cc implant 335 magas profil
sziasztok:)tettem föl képet 2 hetes ciciről igaz ebben impli is van de a fölvarrás mellbimbi kicsinyités hege szerintem nagyon szép kenegetem lámpázom ezerrel
szép napot
Pipi, sok sikert! :)
Kitti, én még csak 18 éves múltam, de én is megcsináltatom, persze még nem szültem. :)
Ha nagyon zavar -nem tudom mennyi idős vagy és mikorra tervezed a gyerkőcöt-, érdemes megműttetni. Túl nagy teher ez...
Köszi az info-kat.
Balatonfüredre megyünk,ha minden rendben.:)
A fürdőruha még ráér. :(
Bár a lányom szavaival élve,már csak 5-öt kell aludni és túlleszek rajta!
10 év szenvedését és az iskolai csúfolásokat vágják le rólam!
Szuper! :)
Szia Kitti!
Azt hiszem, itt mindenki megérti a problémádat, és a félelmeidet is. Szerintem nagyon kevesek azok, akiknek nem jut eszébe, hogy ottmarad a műtőasztalon. Én is így voltam ezzel a műtét előtt. Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
1. A mellkisebbítés mindig felvarrással is jár.
2. Orvos- nem tudom hol laksz, de Budapesten a Szent Imrében bármelyik orvosban vakon megbízhatsz. Én pl 200 kilométerről mentem oda műtétre.
3. Nem írtad a méretedet, de ha a testsúlyod legalább fél százalékát ki kell venni mellenként, akkor a tb támogatja a műtétet, így ingyenes. Ez azt jelenti, hogy ha pl 60 kiló vagy, akkor mellenként 30-30 deka, vagy ennél több. Ha ez nincs meg, akkor fizetni kell érte, de még mindig nem annyit, mint egy magánklinikán.
4. A teljes felépülés hat hét, de ez nem azt jelenti, hogy addig nem mehetsz dolgozni, nem csinálhatsz semmit. Táppénzen általában két-három hétig vagyunk.
5. Szülés- én nem csináltattam meg előtte, éppen ezért 12 évet vártam a műtétre. Ha az elkövetkező egy-két évben szeretnél szülni, szerintem nem érdemes előtte megcsináltatni. Ha majd csak évek múlva szülsz, és már nagyon zavarnak a melleid, belevághatsz, de azt tudnod kell, hogy a terhesség, szoptatás nem kedvez az új ciciknek, és az is megeshet, hogy nem tudsz majd szoptatni. Ennek ellenére többen megcsináltatták szülés előtt, olyan is van, aki azóta szült, és megy neki a szoptatás. :)
Sziasztok!
Én még csak most kezdtem olvasgatni ezt a fórumot és úgy látom, hogy tőletek kérhetek igazi tanácsokat, mivel már legtöbbetek túlesett mellműtéten.
nos, a problémám nekem is a nagy mell. Sajnos tinikoromban hirtelen nőttem, híztam és fejlődtek a melleim, emiatt 25 évesen már évek óta szenvedek a nagy és lógó mellektől. Sportmelltartót kellett volna hordanom, de persze kis buta lányként fogalmam nem volt róla, mi lesz a következménye a dolognak, mivel szégyelltem őket. Sajna, ha hízok, akkor legelőször a melleimre megy a cucc és már nagyon unom. Anyumnak és a nővéremnek már többször is mondtam, hogy mennyire kényelmetlenek, főként menzesz előtt, amikor a két mellem rendesen nyomja a mellkasomat és néha rendesen rosszul érzem magam, de ők nem értik meg, mivel mind a ketten kismellűek és el sem tudják képzelni, hogy mennyire rossz az egész dolog. Nem beszélve a jó kis rucikról, amelyeket nem vehetek fel, mert állandóan melltartót kell hordanom, különben úgy lógnak, mintha egy 80 éves öregasszonyé lennének:(
Kb. 1 éve gondolkodom komolyabban a műtéten, de bevallom félek tőle. Félek, hogy a műtőasztalon halok meg, mint a hiúságom áldozata...
A kérdéseim a következők lennének:
1. Ha mellkissebbítést kérek, azzal felvarrás is jár?
2. Tudtok olyan orvost ajánlani, akiben vakon is megbíznátok?
3. Kb. mennyibe kerül az egész dolog?
4. Mennyi idő kell a teljes felépülésig?
5. Ha később szülni szeretnék (márpedig akarok) érdemes megcsináltatni vagy nem? Meg lehet őrizni az alakját?
Egyelőre ennyi és előre is köszönöm a válaszokat!
Én dolgozni a 6.héten mentem,de túl korán 8hét minimum szerintem.Szerintem a húsvéti welness teljesen happy,minden rendben lesz addigra.
Hova mentek pihizni?
A Triumphban vannak nagyon dögös fürdőrucik,nekem már meg van az ÚJ FŰRDŐRUHÁM:))))
Jó,időn úgy is lesz dögivel:))))
Meddíg nem dolgoztatok?
Ó igen és mikor lehet tornázni menni?
Húsvétra már lefoglaltam egy welness hétvégét a férjemmel (jutalom neki és nekem is)remélem addígra már hasznlható állapotban leszek-lesznek:)))
Új fürdőruhát is venni kell!!!! Micsoda csapás!!!
Eleinte fura lesz, de nyugi, nagyon hamar hozzászoksz :) A has viszont tényleg sokkal jobban látszik, sajna. Nekem is elég ronda... Én 12 évet vártam a műtétre. Közben négy gyereket szültem, és én is a tej miatt nem vágtam bele hamarabb, nekem mondjuk szerencsére volt is, szóval jó, hogy nem csináltattam meg előbb. De most már kicsik, és nem hiányzik az előző állapot :)))
Akkor hajrá neked 28-ra, és majd gyere mesélni :)
28-án :)
Igen már nem sok van. 10-éve készülök erre a műtétre,szültem egy gyereket, de tejem nem volt,csak ezért vártam eddíg,de erre sem volak jók.:( Most végre rászántam magam,fogytam több mint 20kg-ot-ezek után lehet,hogy a hasamat is meg kell majd csináltatni,(ha a mellem kisebb lesz jobban látszik a hasam is)de nem baj,végre kapok ruhát az üzletekben Én is nem csak a "dagadt boltban":))
Nagyon várom már,nem is tudom elképzelni magam kisebb mellekkel! Biztos nagyon faura látvány lesz.
Csatlakozom a szilvihez,tényleg jó az egész gárda.
Lelki ismertből tényleg 5csillagokkal.