Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Lányok!
Sajnálom, hogy én mindig csak panaszkodni tudok, de képzeljétek, megint elmarad a műtétem. Az első időpont dec. 1. lett volna, akkor magas volt a vérnyomásom, kivizsgálás, stb.A második időpont dec. 18. lett volna, most meg olyan arcüreggyulladásom van, hogy csak na! Antibiotikum hegyek, meg egyebek,dolgozni sem tudok.
Beszéltem a dokival, a harmadik kitűzött időpont január 8. NAGYON REMÉLEM,hogy akkor már nem jön közbe semmi, ebbe a várakozásba kicsit bele lehet őrülni.
Olvasom a bejegyzéseiteket, le a kalappal, minden tiszteletem, elismrésem és csodálatom azoké, akiknek nem elég hogy a műtéten kell túlesni, még utána kezeléseken is.
Nagyon drukkolok Mindenkinek, egészséget, kitartást kívánok!!!
Sok szeretettel ölellek Benneteket!!!! :)
Era, mesélj, milyen volt a műtéted? Mennyi ideig tartott, milyen utána, stb...
Neked mikor csinálták és hol?
Köszi.
Akkor mi leszünk a Januári műtöttek.
Még nekem sincs időpontom.
Na, én már tényleg elmehetek nyudíjba, mert már a nyavalyát is pontos j-vel írom :D
Egyébként nem vagyok öreg, csak sokat dolgoztam. Ha nem változnak a jogszabályok, 2018-ban meg lesz a 40 évem. Tán megérem.
Én is könyvelő vagyok :D
Ez a mi nyavajánk nem véletlenül szakmai ártalom???
Sziasztok Bluerdream64, Nyuszi72:)
Látom összegyűlt a "szakma", és könyvelő vagyok :D
Jó bizony. Én azzal szenvedtem a kórházban is, hogy csak háton tudtam feküdni.
Igen, de most nem kimondottan tb-zek, inkább bér, munkaügy 1,5 éve, előtte pedig mindhárom.
Én 2 hetes vagyok, de laparoszkópos műtétem volt, lehet hogy nekem azért ment gyorsabban a hason alvás.
De ugye milyen jó! :)
Kifizetőhelyen dolgozol?
Nyuszi72!
Én is! Mármint szakmabeli :-)
Gratula a hason alváshoz, én csak 4 hét után próbáltam meg. Vagyis pontosan ma vagyok 4 hetes.
Tegnap megszabadítottak a varrataimtól! Hurrá!!!
Most már fogok tudni aludni, mert hason alvó vagyok, és az éjszaka már sikerült is!!! :))
Kis öröm is öröm, nekem legalább is!
Egy pár órát sunnyogósan bent voltam dolgozni. Muszáj volt nem boldogultak a lányok bent!
Ha valakinek tudok segíteni, esetleg kérdése van mondjuk táppénzzel kapcsolatban, én TB ügyintéző vagyok szívesen válaszolok!
Drága Szisziági!
Örülök a jó híreknek és örülök, hogy ilyen jól érzed magadat, biztos vagyok benne, hogy ezek után 2X olyan jó lesz a közérzeted!!! :)
Egy szupi csaj vagy!!! Ez a bizonyíték rá!!!
Puszi Neked!
Bizonyos betegségtípusok után adókedvezmény (továbbiakban személyi kedvezmény) illeti meg a magánszemély adózót.
A személyi kedvezményt az Szja tv. szerint súlyos fogyatékos magánszemélynek minősülő személy érvényesítheti az összevont adóalap adójából.
Súlyos fogyatékos személynek azt a magánszemélyt kell tekinteni, aki az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben említett betegségben szenved, továbbá, aki rokkantsági járadékban részesül.
A kedvezmény mértéke a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg.
A kedvezményre való jogosultság kérdésének eldöntése, vagyis a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegség fennállásának megállapítása nem tartozik az állami adóhatóság hatáskörébe.
A súlyos fogyatékosság eseteit, illetve a betegségeket a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló 335/2009. (XII. 29.) Kormányrendelet, valamint a vonatkozó minősítéseket, kapcsolódó igazolásokat a súlyos fogyatékosság minősítéséről és igazolásáról szóló 49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet határozza meg.
Fő szabály szerint a Kormányrendeletben felsorolt betegségben szenvedő magánszemélyek a betegség fennállásáról kiállított igazolás birtokában jogosultak a személyi kedvezmény igénybevételére. Orvosi igazolás nélkül veheti igénybe a személyi kedvezményt az, aki rokkantsági járadékban részesül, illetőleg a támogatást megállapító határozat alapján az a személy, akinek fogyatékossági támogatásra való jogosultságát külön jogszabály szerint megállapították. Az ideiglenes igazolásokat évente kell kiállítani, a végleges állapotot nem kell újra igazolni.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?