Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Bobe!
Nagyon sajnálom, hogy ide kerültél , de itt mindenben segíteni fogunk amiben csak tudunk.
Az ünnepek alatt próbálj egy kicsit kikapcsolni, és feltöltekezni a családod szeretetéből,szükséged lesz a munícióra januárban. Egyél sok vitamintartalmú ételt, friss zöldségeket, gyümölcsöket, és valamilyen D3 készítményt feltétlenül szedjél. Ha tudsz szedni addig valamilyen omega 3-at azt is próbáld meg, és a zöld teát . Ezek mind olyan élelmiszerek amik állítólag fékezik azokat a rossz sejteket amik megpróbálnak teret hódítani maguknak. A legfontosabb , hogy testben és lélekben erős legyél, bízzál az orvosaidban és abban , hogy amit teszel magadért az mind hozzásegít a gyógyuláshoz.
Bármilyen kérdésed , vagy félelmed van, itt biztos tud valaki segíteni , vagy ha nem akkor is meghallgatunk és nem leszel egyedül a gondoddal .
Erika ,egész nap eszemben voltál tegnap,és reméltem, hogy az a sok pozitív gondolat ami feléd áramlott tegnap, segíteni fog! Örülök, hogy túl vagy rajta, tudom hogy nagyon nehéz lehetett testileg és lelkileg is elviselni azt a helyzetet:(( Már csak a csütörtökit kell kibírni, és vége lesz a kezeléseknek. Erős vagy, fejben és lélekben is , a tested pedig küzdeni fog érted!
Nagyon nagy hős vagy, ölellek érte!
Era, köszönöm, szükségem van rá és az összes erőmre, hogy csütörtökön képes legyek vissza menni oda.
Viszont örvendek a jó eredményeidnek, mondtam én, hogy rendben leszel.
Vigyázz magadra, puszi: Erika
Kedves Aliz és Lányok!
Köszönöm, hogy gondoltatok rám,biztos a sok erő is amit küldtetek segitett túlélni a tegnapi napot.
Nem szeretném részletezni, ha estleg mást is fog érinteni ne ijedjen meg. A lényeg, hogy mindent ki kell birjunk a cél érdekében.
Aliz, ne törödj olyanok véleményével akik nem is tudják miről beszélne. Egyetértek Szisziágival, nem szabad halogatni, mert rosszabb helyzetbe kerülsz. Tudom, nehéz döntéseket kell meghozni, de mi itt vagyunk és segitünk amiben csak tudunk.
Nori 55, kitartást és sok erőt kivánok Neked, addig jó amig müthető és a IIA még az. Nekem az orvos IB- nek érezte az MR viszont IIB-nek hozta ki, a műtétnek neki fogtak, de nem lehetett megcsinálni, igy miután begyógyult a seb csak a sugárterápia maradt, olvass vissza.Szivből kivánom, hogy túl legyél a műtéten és zavartalanul gyógyulj meg.
Ölellek mindnyájatokat: Erika
Próbáltad a Varga cseppeket és sampont.
Nem a hajra kenhető, hanem amit a fejre kell csepegtetni.
Lehet, hogy hosszabb idő, de megállítja a hajhullást (legalábbis nekem megállította). Emellett rendszeresen kellene szedni vitamín komplex tablettát (centrum, v.supradyn, talán így együtt segít, de valóban a pajzsmirigyedet is meg kellene nézetni.
Engem is januárban fognak műteni :(
Sziasztok lányok.
Januárban lesz nekem is műtétem,miomát -cistát is láttak ultrahangon, eddig csak baloldalon de pénteken voltam főorvosi bemutatáson és ott már a jobb oldali petefészek körül is láttak valamit,nagyon félek.A tumor marker emelkedett Roma indexet mutat.
Próbáltam visszaolvasni soraitokat,erőt meríteni,tudatlanságomat kicsit pótólní e téren, mindenkinek kitartást és jobbulást kívánok.
Sziasztok!
Szerintetek a mióma okozhat hajhullást?
Csomóban hullik a hajam, már nem merek a hajamhoz nyúlni, mert a kezemben marad a hajam.
Ettől függetlenül is nagyon ritka hajam van, voltam kb két éve bőrgyógyásznál, azt mondta csökkent a női hormon szintem azért hullik a hajam. Akkor még nem volt miómám, és egy évben kétszer volt ilyen erős hajhullásom. Kaptam rá sampont, szeszt meg vitamint. Ezeket ma is használom, vannak új hajszálaim, de lényegesen több elhullik, mint amennyi kinő.
Voltam vérvételen, de az rendben van.
Nekem II/A, a B határán. Legalábbis ezt mondták.
Fel sem tudom fogni, hogy alakulhatott így május óta!!
Kedves Aliz!
Természetes, hogy minden reménysugárba kapaszkodik az ember, és szeretné úgy megőrizni a szerveit, ahogy a teremtő megalkotta. Viszont ha már a halvány gyanúja is felmerül, hogy valami rossz elindulhat ,akkor ezt nagyon komolyan kell venni. Volt idő,kb négy évvel ezelőtt amikor én is azt mondtam , nem engedem kivenni a méhem,inkább tűrök, meg kenegetem magam Yamgyökér krémmel, iszom a diófalevelet, stb. Aztán egy szép ünnepi hétvégén az ügyeleten kötöttem ki a brutális vérzésem miatt, ahol az ügyeletes doki szinte ordított velem:(( Akkor annyira haragudtam és megalázottan éreztem magam, de ma már csak a hálát érzem! Az első műtét az egészségtudatomat adta vissza, az idei pedig az életemet. Sosem tudni, hogy odabent milyen sejtek gondolják meg magukat,mert a rákos sejtek működése mindig kiszámíthatatlan. Nekem is volt a miómákon kívül hyperplásiától kezdve az adenomyozisig minden a méhemben,és ezt előre nem is gondolták.A petefészkeim is teljesen rendben működtek még két évig a hüvelyi méheltávolítás után, de aztán elkezdtek ciszták növekedni.
Az első daganat nekem 1,3 cm volt, ami egy miómában volt a méhfalra beágyazódva. Onnan a műtét során valószínű kitapadt egy sejtecske a hashártyára, és két és fél év múlva indult csak be! Addig lapult a kis dög! Augusztusi UH még totál negatív volt, áprilisban meg férfiökölnyi képlet -ennyi kellett neki. Mellette voltam vérvizsgálaton: teljes nagylabor , tumormarker stb. Semmit nem mutatott!
Kérlek szépen ezen gondolkodj el, amikor elbizonytalanodsz! Nagyon sokan írtak itt olyat a lányok közül, hogy mire a műtőasztalra kerültek, már akkorára nőtt egy mióma , hogy nem tudták laparral befejezni, és teljes hasfeltárás lett, és még sorolhatnám az aljas petefészekcisztákat is.
A klimax úgyis bekövetkezik egy idő után, ma már nagyon sok jó készítménnyel át lehet vészelni addig. Teljes értékű NŐ-ként ezt hidd el nekem:)
Bocsi ha túl hosszú lett, de ilyenkor annyira szeretnék az én példámmal megóvni valakit attól, hogy hasonló tortúrákon keresztül kelljen mennie,mint nekem.
Jó hogy most ezt írod mert tegnap megint egy ismerős elbizonytalanított.
Én nem engedném kivetetni stb.
És most legutóbb mikor azt olvastam hogy a hüvely sem marad a helyén hát attól kész voltam.
Nyilván nem akarom megvárni hogy nagyobb bajom legyen.
De időnkét elbizonytalanít mikor a sok utána járó problémáról olvasok.
Pl: klimax,csontritkulás,vizelet visszatartási problémák,hízás.
Nem elég maga a műtét és utána a fájdalmak.
Na most egy kicsit kinyekeregtem magam.
Az a baj hogy senkivel nem tudom ezt úgy átbeszélni itthon ahogy szeretném.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?