Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

22348. eec25f5ded (válaszként erre: 22347. - Ibab)
2014. dec. 8. 22:52
Jövő hétre volna időpont önköltséges MR-re, holnap befoglalom az időpontot. Még nem olvastam vissza, de érdekelne a történeted. És köszönöm.
22347. ibab (válaszként erre: 22346. - Eec25f5ded)
2014. dec. 8. 22:49
Lécci menj el magánvizsgálatra. NIncs időd.Nem tudod kivárni a szar egészségügy lassú malmait. A CA 125 szart sem ér, a HE4 megbízható érzékeny paramétert mutat.Ha emelkedett, nem szabad figyelem nélkül hagyni. lehet h semmi gond, csak egy csokoládéciszta, de a petefészekkel nem lehet cicózni. Nekem elhiheted. Már nől a hajam!!!
22346. eec25f5ded
2014. dec. 8. 22:22

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy van itt esetleg valaki, akinek van tapasztalata a Roma score-ral kapcsolatban?

Múlt héten találtak egy lúdtojásnyi (feltehetően vérrel telt) cisztát a bal petefészkemen. Magánlaborban megcsináltattam az előírt tumormarkereket (CA125 + HE4, Roma index meghatározással) és magas tumorkázatot mutatott. A HE 4 szinje emelkedett kicsivel 70 fölé, a CA 125 10 körüli. Az orvosom MR-re küldött, magánvizsgálaton vívódunk, mert a tb támogatott várólisták nagyon hosszúak :( Köszönöm előre is a válaszokat.

22345. era1974 (válaszként erre: 22344. - Szisziági)
2014. dec. 8. 22:07

Mármint ez a műtéte volt?Gondolom előrehaladott állapotban műtenek..Én most nagyon ráparáztam erre..Elkezdtem intim tornázni,remélem jól tudom hogy kell csinálni:-)

Ági,meglestelek,csini vagy,csak úgy ragyogsz:-) :-)

Hóangyal...nem is tudom mit irjak,én biztis sokkot kaptam volna ha hazaküldenek!Ilyet! Kitartást neked,drukkolni fogok nagyon!

22344. szisziági (válaszként erre: 22340. - Ibab)
2014. dec. 8. 21:43

Ahogy olvasom , nekem is feldereng valami. Az őrzőben utánam következett egy néni, akit ezzel műtöttek, az én orvosom műtötte őt is. Nagyon hamar, azt hiszem kettő óra múlva kiment a saját lábán a kórterembe, és pár óra múlva haza is mehetett. Két nap múlva jött varratszedésre és csak úgy ragyogott ,azt mondta hogy előbb kellett volna rászánni magát.

Tudom, hogy ez nem vigasz ,bárcsak senkin se kellene közülünk sose kipróbálni a legújabb lézeres és egyéb sebészkéseket!!

22343. szisziági (válaszként erre: 22340. - Ibab)
2014. dec. 8. 21:06

Tudom Ildi, hogy ha egyszer beszippant a gépezet az oktatásban , nevelésben akkor nincs kiszállás:( Azért csak próbáld meg kímélni magad és néha kényeztetni és megjutalmazni valami jóval:) A diéta miért kellett igazából? Fogyni szeretnél? Én most örvendezek, hogy lassan lassan ehetek újra nyers zöldségeket!! Nálam most van itt a cékla répa, lilahagyma, alma saláta dömpingje és nagyon élvezem! A Mikulás nekem azt hozta amire igazán vágytam, mindjárt felteszem :)) Azt mondták, vegyek magamnak valami szépet:)

Az orvosok hozzáállása detto ugyanaz nálam is, kb. örüljek hogy élek, és ne foglalkozzak azzal, hogy banyakóros vagyok-e vagy sem:)) Még azért banya nem vagyok, ezt a férjem is határozottan helyesli,és nem is engedem, hogy azt csináljanak belőlem:))) Nem leszek ugyan már újra 20 éves, de a minőségre megyek,nem a gyakoriságra:)) Te ezt úgyis tudod mit jelent:)

Millió puszi neked, nagyon vigyázz magadra!

22342. ibab (válaszként erre: 22339. - Hóangyal)
2014. dec. 8. 20:58
Keep Calm!!! Kaptál egy colon hidroterápiát, a béltisztítás hasznos és lemegy tőle a has :-)))) Ez olyan,mint amikor becsekkolsz Ferihegyen és köd miatt nem száll fel a gép.... :-)
22341. szisziági (válaszként erre: 22339. - Hóangyal)
2014. dec. 8. 20:55

Szegénykém, nagyon nagyon együttérzek veled! De nem szabad megroppanni, igazad van, csak előre szabad nézni! Ahogy a férjem mondaná:" Te már átvetted a műhelyszagot" nagyon megijeszteni nem tudnak:)) A beöntéstől kitisztultál, a méregtelenítésre nem lesz egy darabig gondod,két napig próbáld meg a saját ágyad minden kényelmét kiélvezni és pozitív gondolatokkal felvértezni magad. Semmi sem történik ok nélkül,lehet nem az volt a te napod , ezentúl csak jobb jöhet!

Nagy vigasztaló ölelés neked, pihend ki magad!

22340. ibab (válaszként erre: 22337. - Era1974)
2014. dec. 8. 20:49
Figyu, nekem is van,megtanultam vele élni. AMikor nem zabálok, akkor kisebb mértékben "jön ki" amikor jobban, vagy erős székrekedésem van ,akkor nagyon, olyan lúdtojásnyi. Elvileg ez nagyon ritka esetben jön ki teljese( kifordul) jobb helyeken műtét közben odarögzítik. Én amikor visszamentem a dokimhoz reklamálni, annyit mondott, hogy örüljek,hogy élek és ne azzal foglalkozzak, hogy a hüvely a helyén van-e vagy sem. Őt nem érdekelte, meg is mondta. Köszönöm, neki,mert ezt tuti hogy még meg fogom műttetni, annyira nem vagyok még nyanya,hogy elviseljem. Ha tornáztatom és edzem az izmokat, kevésbé para. A másik eset az volt,hogy amikor kenegettem a Cikatridinával belülről, akkor egy csomót éreztem odabent. Hát egy pillanatra megijedtem,mert azt hittem, hogy valami nem odaillő dolog, aztán mielött az orvost kérdeztem volna( aki úgy is kiröhög hogy ott turkálok) rájöttem, hogy talán a heg, ami azért van ott,mert leválasztották a méhről anno, és a méhszáj helye. Ha találátok ilyen heget, csomót, talán az, ne parázzatok be. Majd meg lehet kérdezni az írástudókat, ha akarnak, akkor válaszolnak :-)) Itt vagyok Drága Ági, sok volt a melóm, meg bevállaltam sok mást is még, nem nagyon voltam neten, vagyis itt. ELkezdtem a krumpli diétát, amitől nagyon jól vagyok, de friss zöldek, gyümölcsök hiányában ráuntam a cékla répa alma kombóra és megfogadtam, hogy tavasszal folytatom, így csak 4 kiló távozott, amit inkább én érzek, de kevésbé látszik. Ezért nem tettem képeket. Majd ünnepek után folytatom :-) :-) Te/ Ti hogy vagytok lányok???? Üdv az újaknak és mindenkinek, aki itt van. Remélem jók voltatok és a Mikulás mindenkinek hozott olyat, amit szeret.....
22339. Hóangyal
2014. dec. 8. 20:27
Sziasztok, itthon vagyok..:(Tegnap bementem du 3-ra,4 -kor megkaptam a beöntést,szurit,éheztem,szomjaztam.Elvileg 4.lettem volna ma aműtőben,de nem került rám sor.Elromott a műszer-ez még csak 1 dolog,mert máshogy megoldotta volna a doki, de reggel mindjárt az első műtétesnél megcsúsztak vmi vizsgálaton,és kifutottunk az időből.Hazajöttem.Már kibőgtem magam.Szerda du megyek vissza,csütörtökön műtenek-újra.Kezdhetek mindent elölről.AM mindenki aranyos volt és sajnáltak,de ezzel nem vagyok jobban.Köszönöm,hogy gondoltatok rám, sajna csütörtökön kezdhetitek ti is újra.Puszi és kitartás mindenkinek,a pofonok csak erősítenek,nem roppanok meg-csakazértse:)
22338. era1974 (válaszként erre: 22334. - Ibab)
2014. dec. 8. 20:25
De akkor nem esik ki..igaz?:))Tudom hülye kérdés:)Majd rákérdek a 6 hetesen emiatt nem hivnám akkor fel a dokimat.
22337. era1974 (válaszként erre: 22334. - Ibab)
2014. dec. 8. 20:23

Huuu Ibab köszönöm,megnyugodtam!

Ági nincs fájdalmam semmi,véletlen vettem észre,aztán megnéztem,vagyis az ujjammal próbáltam kitapintani..

Boszi,na akkor megnyugodtam ha Nekd is olyan..akkor csak nem baj....

Sexelni lehet azért majd igy is?

22336. szisziági
2014. dec. 8. 20:14
Erika remélem hogy tényleg ilyesmi van a dologban,jó éjt, próbálj aludni a nagy ijedtségre.Puszi-jobbulást!
22335. szisziági
2014. dec. 8. 20:13

Ibab, de jó hogy jössz, hogy vagy?

Sokat gondoltam rád mostanában-puszillak!

22334. ibab
2014. dec. 8. 20:02
cystokele.úgy hívják. bővebben nézz utána googlen.. nincs ami tartsa a hüvelyt, eddig a méh tette. Hozzá kellett volna rögzíteni odabent( általában a keresztcsonthoz ) de nem tették. Ne ijedj meg, rengetegen kűzdünk ezzel a problémával, akiknek kivettek mindent. Egy ideig meg lehet oldani intimtornával, utána plasztika. Nyugi, semmi komoly, csak a gravitűáció
22333. szisziági
2014. dec. 8. 19:42
Nem tudom,de elhiszem hogy nagyon megijedtél:( Nem érzel fájdalmat, vagy valami más érzést? Fogalmam sincs mi lehet, de ha nem vérzel akkor a sebek elvileg rendben vannak. Mikor mész a profhoz? Pénteken? Addig nem tudsz valamiképpen az operáló orvosoddal beszélni?
22332. boszi045 (válaszként erre: 22331. - Era1974)
2014. dec. 8. 19:41
Nem biztos hogy normális ,de nekem is van!
22331. era1974
2014. dec. 8. 19:07
Lejjebb került ott valami?ez normális?
22330. era1974
2014. dec. 8. 19:06
Zuhanyoztam,és ahogy mosakodtam,észrevettem higy a hüvely nyillasnal belül olyan puha gömszerü valami van...ha felnyulok picit,akkor megemelem az ujjammal...jaj nem tudom elmondani..,regen mikor tamponoztam tudim hogy vilt olyasmi bent,de nem ennyire közel a nyilashoz
22329. szisziági (válaszként erre: 22328. - Era1974)
2014. dec. 8. 19:02
Mi a baj Era?
22328. era1974
2014. dec. 8. 19:01
Csajok,kérdezhetek egy intimet??nagyon megijjedtem...
22327. nyuszi72
2014. dec. 8. 17:01

Sziasztok!

Nekem is van hiányérzetem, olyan mintha egy üres gödör lenne a hasamban!

Van vízszintesen szúró, nyilalló fájdalom néha a köldök és a szeméremdomb között. Ezek idővel elmúlnak (gondolom), még csak 1.5 hetes műtött vagyok.

Nekem a varratokat szerdán szedik ki akkor leszek szűken 2 hetes, a hasba szurit csak addig kaptam, amíg a kórházba voltam.

A műtétre váróknak: a műtét napja nem egy kellemes élmény, de ahogy eljön a következő nap reggele el sem hiszitek, hogy előző nap milyen keserves volt. Utána minden nap sokkal jobb! Nekem ahogy kihúzták a csövet a hasamból úgy éreztem, hogy meg tudnám váltani a világot, és ez volt a műtét utáni 2. nap.

Egyszóval nem jó a műtét napja, de ha azon a napon túl vagy utána minden szupi! Kitartás és bátorság királylányok!

Ma vagyok 12 napos és nagyon jól érzem magamat, és már alig várom, hogy kiszedjék azokat a fránya varratokat!!!

Puszi Mindenkinek!

22326. optimista100 (válaszként erre: 22325. - Era1974)
2014. dec. 8. 15:21

Szia Era1974! :)

Pénteken kell visszamennem az aneszsteshez, itthon ideális a vérnyomásom, ideálisabb nem is lehetne, attól tartok azonban, a dokinál megint a csúcson lesz...Nem is szedem a vérnyomáscsökkentőket amiket írtak, mert 120,130 fölé soha nem megy a felső érték, az alsó is teljesen normális.

Annyira szeretnék már túlleni ezen az egészen...

Pussz Mindenkinek :)

22325. era1974
2014. dec. 8. 06:45

Jó reggelt!

Hóangyal és Anita,nagyon nagyon drukkolok Nektek ma,minden rendben lesz,ügyesek vagytok!!!

Csinszka,Rósza,jó munka kezdést,azért csak óvatosan:-) :-)

A lábadozók,pihenjenek,gyógyuljanak:-)

Optimista,veled mizujs,hogy vagy?Van valami változás a vérnyomásodban?

22324. era1974 (válaszként erre: 22323. - Rózsa37)
2014. dec. 8. 06:39

Jó reggelt:-)

De jó,akkor jó munkát Neked-:-) Igen énnis úgy tervezem hogy 8-9 hétre mennék vissza dolgozni,ha nem kell kezelés.Olyan január 15 körül,énnboltos vagyok,ugy hogy nem sietek:-)

22323. Rózsa37
2014. dec. 8. 06:27

8.hétre megyek vissza dolgozni.Állítólag nem fognak agyon hajtani.

Dokim is azt mondta bármit csinálhatok.Meg tényleg jól érzem magam .Visszatért az energiám.

Műtét előtt intenzíven sportoltam.A dokim azt mondta az is mehet.De biztos ami biztos...idén még nem kezdem újra.

Vigyázzatok magatokra!

22322. csinszka24 (válaszként erre: 22321. - Era1974)
2014. dec. 7. 21:06
Jelentkezem én közben is ;)
22321. era1974 (válaszként erre: 22320. - Csinszka24)
2014. dec. 7. 21:03
Ügyes legyél!Aztan májd jelentkezz meló után:-) :-) jó éjt!
22320. csinszka24
2014. dec. 7. 20:13

Lányok, kitartást, gyógyulgatást Mindenkinek :) Hasi vágással csak óvatosan!

Szorítsatok Nekem, hogy holnap rendben beérjek dolgozni. Kicsit izgulok. Bent már elücsörgök, azzal nem lesz gond:)

Jó éjt: Csinszka

22319. csinszka24 (válaszként erre: 22311. - Era1974)
2014. dec. 7. 20:06
Én két adagban ittam, 1 reggel éhgyomorra, 1 délután uzsi helyett...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook