Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy van itt esetleg valaki, akinek van tapasztalata a Roma score-ral kapcsolatban?
Múlt héten találtak egy lúdtojásnyi (feltehetően vérrel telt) cisztát a bal petefészkemen. Magánlaborban megcsináltattam az előírt tumormarkereket (CA125 + HE4, Roma index meghatározással) és magas tumorkázatot mutatott. A HE 4 szinje emelkedett kicsivel 70 fölé, a CA 125 10 körüli. Az orvosom MR-re küldött, magánvizsgálaton vívódunk, mert a tb támogatott várólisták nagyon hosszúak :( Köszönöm előre is a válaszokat.
Mármint ez a műtéte volt?Gondolom előrehaladott állapotban műtenek..Én most nagyon ráparáztam erre..Elkezdtem intim tornázni,remélem jól tudom hogy kell csinálni:-)
Ági,meglestelek,csini vagy,csak úgy ragyogsz:-) :-)
Hóangyal...nem is tudom mit irjak,én biztis sokkot kaptam volna ha hazaküldenek!Ilyet! Kitartást neked,drukkolni fogok nagyon!
Ahogy olvasom , nekem is feldereng valami. Az őrzőben utánam következett egy néni, akit ezzel műtöttek, az én orvosom műtötte őt is. Nagyon hamar, azt hiszem kettő óra múlva kiment a saját lábán a kórterembe, és pár óra múlva haza is mehetett. Két nap múlva jött varratszedésre és csak úgy ragyogott ,azt mondta hogy előbb kellett volna rászánni magát.
Tudom, hogy ez nem vigasz ,bárcsak senkin se kellene közülünk sose kipróbálni a legújabb lézeres és egyéb sebészkéseket!!
Tudom Ildi, hogy ha egyszer beszippant a gépezet az oktatásban , nevelésben akkor nincs kiszállás:( Azért csak próbáld meg kímélni magad és néha kényeztetni és megjutalmazni valami jóval:) A diéta miért kellett igazából? Fogyni szeretnél? Én most örvendezek, hogy lassan lassan ehetek újra nyers zöldségeket!! Nálam most van itt a cékla répa, lilahagyma, alma saláta dömpingje és nagyon élvezem! A Mikulás nekem azt hozta amire igazán vágytam, mindjárt felteszem :)) Azt mondták, vegyek magamnak valami szépet:)
Az orvosok hozzáállása detto ugyanaz nálam is, kb. örüljek hogy élek, és ne foglalkozzak azzal, hogy banyakóros vagyok-e vagy sem:)) Még azért banya nem vagyok, ezt a férjem is határozottan helyesli,és nem is engedem, hogy azt csináljanak belőlem:))) Nem leszek ugyan már újra 20 éves, de a minőségre megyek,nem a gyakoriságra:)) Te ezt úgyis tudod mit jelent:)
Millió puszi neked, nagyon vigyázz magadra!
Szegénykém, nagyon nagyon együttérzek veled! De nem szabad megroppanni, igazad van, csak előre szabad nézni! Ahogy a férjem mondaná:" Te már átvetted a műhelyszagot" nagyon megijeszteni nem tudnak:)) A beöntéstől kitisztultál, a méregtelenítésre nem lesz egy darabig gondod,két napig próbáld meg a saját ágyad minden kényelmét kiélvezni és pozitív gondolatokkal felvértezni magad. Semmi sem történik ok nélkül,lehet nem az volt a te napod , ezentúl csak jobb jöhet!
Nagy vigasztaló ölelés neked, pihend ki magad!
Huuu Ibab köszönöm,megnyugodtam!
Ági nincs fájdalmam semmi,véletlen vettem észre,aztán megnéztem,vagyis az ujjammal próbáltam kitapintani..
Boszi,na akkor megnyugodtam ha Nekd is olyan..akkor csak nem baj....
Sexelni lehet azért majd igy is?
Ibab, de jó hogy jössz, hogy vagy?
Sokat gondoltam rád mostanában-puszillak!
Sziasztok!
Nekem is van hiányérzetem, olyan mintha egy üres gödör lenne a hasamban!
Van vízszintesen szúró, nyilalló fájdalom néha a köldök és a szeméremdomb között. Ezek idővel elmúlnak (gondolom), még csak 1.5 hetes műtött vagyok.
Nekem a varratokat szerdán szedik ki akkor leszek szűken 2 hetes, a hasba szurit csak addig kaptam, amíg a kórházba voltam.
A műtétre váróknak: a műtét napja nem egy kellemes élmény, de ahogy eljön a következő nap reggele el sem hiszitek, hogy előző nap milyen keserves volt. Utána minden nap sokkal jobb! Nekem ahogy kihúzták a csövet a hasamból úgy éreztem, hogy meg tudnám váltani a világot, és ez volt a műtét utáni 2. nap.
Egyszóval nem jó a műtét napja, de ha azon a napon túl vagy utána minden szupi! Kitartás és bátorság királylányok!
Ma vagyok 12 napos és nagyon jól érzem magamat, és már alig várom, hogy kiszedjék azokat a fránya varratokat!!!
Puszi Mindenkinek!
Szia Era1974! :)
Pénteken kell visszamennem az aneszsteshez, itthon ideális a vérnyomásom, ideálisabb nem is lehetne, attól tartok azonban, a dokinál megint a csúcson lesz...Nem is szedem a vérnyomáscsökkentőket amiket írtak, mert 120,130 fölé soha nem megy a felső érték, az alsó is teljesen normális.
Annyira szeretnék már túlleni ezen az egészen...
Pussz Mindenkinek :)
Jó reggelt!
Hóangyal és Anita,nagyon nagyon drukkolok Nektek ma,minden rendben lesz,ügyesek vagytok!!!
Csinszka,Rósza,jó munka kezdést,azért csak óvatosan:-) :-)
A lábadozók,pihenjenek,gyógyuljanak:-)
Optimista,veled mizujs,hogy vagy?Van valami változás a vérnyomásodban?
Jó reggelt:-)
De jó,akkor jó munkát Neked-:-) Igen énnis úgy tervezem hogy 8-9 hétre mennék vissza dolgozni,ha nem kell kezelés.Olyan január 15 körül,énnboltos vagyok,ugy hogy nem sietek:-)
8.hétre megyek vissza dolgozni.Állítólag nem fognak agyon hajtani.
Dokim is azt mondta bármit csinálhatok.Meg tényleg jól érzem magam .Visszatért az energiám.
Műtét előtt intenzíven sportoltam.A dokim azt mondta az is mehet.De biztos ami biztos...idén még nem kezdem újra.
Vigyázzatok magatokra!
Lányok, kitartást, gyógyulgatást Mindenkinek :) Hasi vágással csak óvatosan!
Szorítsatok Nekem, hogy holnap rendben beérjek dolgozni. Kicsit izgulok. Bent már elücsörgök, azzal nem lesz gond:)
Jó éjt: Csinszka
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?