Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
A magyar, tokaj -hegyaljai terméket, natúr, biominőségűt, kb 1700.-pénz egy nagy bödön....ne a peruit vedd,mert az ki tudja honnann és milyen körülmények közt jön, és ne a kapszulát,mert abbad hordozó anyag van. A port. a f"ehér port" hihihihi
Nem értettelek félre, én csak bátorítalak :-D :-D nehogy meggondold magad.Hiszen igazad van, ki a csuda akar karácsonykor lábadozni, habár az agy darál így is és nem hagyja az ünnep fényeit kigyúlni....Azoktól az emberektől fogadj el tanácsokat, akik mindezeken túlestek. Nekem a "tanácsadás" a következő képpen történt: legfőképpen akik véleményét elfogadtam,itt a fórumon a műtött csajok tapasztalatai, utána az én intuícióimra hallgattam,azután a komplementer orvosokra, aztán a sima orvosokra és a google is a barátom volt.... talán ilyen sorrendben :-) :-) nekem is nagyon sok olyan ember osztott észt, akik még hírből sem ismerték az én bajomat.A legszebb az volt, amikor a kemoterápiára készültem, egyik barátnőmnek a barátnője, fitten, frissen, derékig érő hajjal próbálta ecsetelni a kemoterápia káros hatását a botoxos pofijával, a hajhullással együtt és az ő általa forgalmazott vitamin itallal próbálta gondolatban kiváltani a kemót és szinte hülyének nézett,hogy miért "vetettem" ki a méhemet,és miért vállalom a kemót. Különböző képeket küldött nekem olyan emberekről, akik csontig lesoványodva a halállal parolázva tengették végstédiumú napjaikat... Mondtam neki egyszer, elmészte a pics---ba és maradsz ott, amíg én meg nem gyógyulok, nem kell a sajnálatodból, úgy,hogy fingod sincs arról,hogy mit érzek, maximum felajánlhatod az eszenciádat ingyen és bérmentve,hogy kipróbáljam és nem a jutalékra halászva tuszkold nekem és hülyének nevezzél, ha nem iszom kemó helyett a kiwiízű taknyot, amit máshol nem lehet kapni csak nálad és az összetétele"TITKOS". No vannak ám mindeféle megmondó emberek, amikor beteg az ember lánya és ha nem hallgatsz rájuk, akkor jaj neked...aztán vannak a rokonok, akik annyit mondanak, jááájistenem, ha kell valami szóljál, segítünk,itt vagyunk...és amikor egyszer kellett volna segítség, még a facebookon is hibernálták magukat, hogy meg ne találjam őket, nehogy a rákot elkapják....és nem beszélve a kedves kollégákról,(tisztelet a kivételnek) akik tudták,hogy parókát hordok, de mindennap megjegyezték: dejóahajad,fodrásználvoltál??? Mondom parókát hordok--jájbocsielfelejtettem... utána amikor rövid lett a hajam,mert felvállaltam a hosszat és már nagyon jól esett paróka nélkül lenni, ugyanezek az emberek kerekre nyílt szemmel felkiáltottak: húúúú levágattad a hajad?? .......nembazzeg megnövesztettem.....szóval ennyit az emberek hozzáállásáról és elbizonytalanításáról és jó tanácsokról. Egyedül-és most nem hazudok- itt a fórumon találtam meg a sorstársakat,BENNETEK, a hiteles autentikus tanácsok tárházát és egyedül Veletek közöltem olyan intim dolgokat is, amiket még a férjemnek sem mondtam el,mert úgy sem értené mivel pasi...úgyh tovább nyomhatjuk ide a falra a véleményeket, tapasztalatokat és minden hasznos infót,mert MI TUDJUK mitűl döglik a légy és a betegség :-)))
Kedves Gnéssz!
A természetes tápanyagokhoz való viszonyodon egy kis akaraterővel tudnál változtatni. Nem minden ízlik elsőre. (Pl. az életem első pohár Cola-ját nem tudtam meginni, az első korty majdnem visszajött,8 éves lehettem akkor; az első banánevésem majdnem ugyanígy végződött. Sorolhatnám tovább is.De, evés közben jön meg az étvágy, megszerettem mindkettőt. Azóta a Coláról már leszoktam.) Sok minden hozzáállás kérdése volt nálam is. A legnagyobb hős, aki saját magát le tudja győzni. A szervezetünk pedig tudja, hogy mire van szükségünk, és meghálálja, ha megkapja.
Kedves Ibab!
Megnéztem. Köszönöm az infót, eddig nem is hallottam a kovaföld-fogyasztásról. Te melyiket rendeled, és honnan? Nagyon sokféle van, nem tudom minőségben van-e lényeges eltérés közöttük.
Drága Ibab,Szisziági, Era1974!
Egy kicsit félre értettétek a dolgot.
Biztos én nem írtam jól le a gondolataimat.
Itt nem volt szó arról hogy nem akarok menni a műtétre.
Arra vártam hogy a férjem befejezze a munkát.
És mivel erre decemberben volt csak lehetőség és itt a karácsony nem akartam az ünnepek alatt lábadozni.
Ezért kértem hogy januárban legyen a műtét.
A bizonytalanságot a különböző emberek megjegyzései okozták.
Ibab nagyon szeretem a humorodat.:)
Puszi
Kedves ibab!
Hihetetlen életigenlés, ami Benned van és nem mindennapi erőd ill. kitartásod van. A magam részéről még nem tudom milyen kimenetele lesz a mostani problémámnak, de megköszönök minden tippet/tanácsot/tapasztalatot/receptet, mert nagyon hasonlóan látom a dolgokat. Ölellek!
Drága Alízom, már nagyon régen hozzá szerettem volna szólni a Te esetedhez is:-) Ne aggódj a műtét felöl, ( habár már látom hajlasz rá) LÁtod, itt mi mindnyájan átestünk, vagy kevesen még elötte állnak a műtétnek. Neked megadatott,hogy figyelemmel kövesd a műtét utáni életet itt a fórumon. Elmondom, mit tennék a helyedben,és minden okoskodás nélkül teszem. Teljes lelki nyugalommal elmennék a műtétre, és saját kérésre mindent kivetetnék, ami nem oda való. Mindig is lobbiztam amellett,hogy a petefészkek maradjanak, ámbár az én esetem egész máshogy alakult.Méheltáv után egy évvel becisztásodott mindkét petefészkem (érthető módon) és az egyik legagresszívabb tumor alakult ki bennük, mivel a méhemet kivették, de a kiváltó okot nem szüntetttük meg, a kutyát sem érdekelt,ehgy mi van odabent,hogy működik a hormonrendszerem, az volt a lényeg,hogy mit vettünk ki.Helytelenül. Pedig a miómákat is kiváltotta valami és nem a méh, ami bent volt, hanem a hormon háztartás, ami ugye megint senkit nem érdeket... Most, a kemó után egy évvel,( mert ugye az is jár az orvosi tévedéshez) elmondhatom,hogy számtalan vizsgálaton vagyok túl, de hála az én komplementer nézeteimnek, nem csak a hagyományos orvoslás mellett döntöttem, hanem az alternetív dolgokat részesítettem előnyben. TEhát nincs semmiféle klimaxos panaszom,mert ha bármelyik is képbe kerül, azonnal teszek róla,hogy eltakarodjon. AKár a hőhullám, akár a szívdobogás ( erős) akár az álmatlanság stb. mindenre van gyógymód, azonban ha bentmarad a petefészek és és nem veszed észre a diszfunkciót, rosszindulatú elváltozást, arra nincs orvosság. Harcolni kell az orvosokkal,mert amikor elmentem,hogy fáj a hasam műtét után egy évvel, annyit mondtak, hogy ne igyak tejet és ne egyek puffasztó ételt és megszűnnek a panaszok. Ekkor rávertem az asztalra,hogy nem vagyok hülye, ki tudom tapintani a tumort és elmentem egy ultrahangra( saját kölstégen!!!) és bebizonyítottam az orvosnak, hogy nem a barackmag irritálja a belemet, hanem vmi más. Ekkor lépett csak és vizsgált tovább komolyabban,majd megműtött.Minden odabent a kobakunkban dől el és azért vagyunk nők, hogy ha valamit akarunk,akkor a hisztifunkció bekapcsolásával is akár, elérjük azt, amit akarunk. Persze pénz is kell hozzá. Én két évig nem voltam nyaralni sehol, mert a család költségvetésében a nyaralásra szánt összeg, elment az orvoslásra és a kiegészítő kezelésekre.Szóval a klimaxos panaszok, csontritkulás, ezektől már nem kell szenvedni és szívesen leírom, ha kéritek,hogy mik azok, amelyekkel ezeket el lehet kerülni,mert mondhatom, hogy jelenleg semmilyen klimaxos panaszom nincs, habár kemény csata ez, de nem hagyom hogy legyőzzön bármi mert sok mindennel fel vagyok vértezve és a nevem jelentése is annyi,mint harcos nő... Nem szabad belefáradni, nem szabad a konformista puhányba belesüllyedni, nem szabad engedni semmilyen kísértésnek , megalkuvásnak és gyógysezrlobbinak. Én aki oda vagyok az édességért, nem ettem fél évig semmilyen cukortartalmú ételt, italt, amíg a kezelést kaptam,mert tudva lévő,. a cukor kedvez a tumornak...nem ittam kávét és makrobiotikus értendre álltam, hús és minden adalékmentes kajára cél érdekében és képesnek kell lenni változtatni,mert én vagyok a saját testem kapitánya és nem a kaja meg a pia,meg a cigi,meg semmi ami kívülről jön. Rohamoztak álmomban a kakaós csigák, a habos kakaók ,meg minden amit szeretek, de visszanyomtam őket a tudat mélyére és annyit mondtam, hogy majd ha itt az ideje, most nem!! Értelem, érzelem, szabad akarat, ez az, ami megkülönböztet minket az állatoktól, tudunk gondolkodni és felelősségteljesen dönteni.....Lehet,hogy ( mint Ági is mondja) átrendeződik minden odabent a műtéttől, de a fejünkben is átrendeződik oly mértékben, hogy el kell fogadni a változást, de nem akárhogy változom,csakis úgy,hogy előnyöm legyen belőle és ne hátrányom. Nem az orvos gyógyít,hanem én gyógyulok az ő segítségével. Ha valamit megtilt, vagy javasol, elfogadom, de mindig magyarázza el,hogy ezt miért gondolja úgy, és ne az legyen a válasza,hogy csakmertazért!!! Tudomásul kell venni,hogy már nem úgy működünk,mint a húszévesek, vissza kell magunkat fogni a kajában, italban, minőségibb életet kell élni.CSupán néhány dologban nem kell visszafogni magunkat, az örömben, a nevetésben. a testmozgásban és a pozitív gondolkodásban. Ahogy szoktam mondani, te légy pozitív, ne a leleteid!!!! SZép napot Lányok!!! Áj láv titeket!!! :-) :-)
Én is igy vagyok vele Ibab,utalom a ceklat meg a granatalmat,de muszály inni enni...Eddig reszeltem a ceklat es ugy ettem.Pár napja turmixolom banannal meg vegyes gyümivel ugy egesz finom lett.
Hát én sem mondhatom,hogy szeretem és,hogy mindig mindent szívesen megiszom, de ha muszáj,akkor meg kell inni.Most sem tudok még a céklára gondolni sem úgy megutáltam, de meg KELL innom a levét,mert annyi jó tulajdonsága van, hogy nem engedhetem meg a luxust,hogy nem iszom meg. A kovaföld nagyon jó hatással van az immunrendszerre is, de a lényeg mindig az,hogy a folyadékbevitelünk megfelelő legyen és az enzimek( melyeket a zöldségek gyümölcsök tartalmaznak) szerepeljenek az étrendünkben....
Szia Aliz!Ügyes csaj,vagy hamar túl leszel rajta!
Inkább a várakozás ami borzasztó!
Szép napot mindenkinek!Puszi!
Kedves Szisziági!
Az ok ami elbizonytalanít az emberek okoskodása.
Bár senki semmi normális dolgot nem javasol.
A műtétet nem halogatom.
Köszönöm hogy ilyen bőven írtál a téged ért problémákról.
Köszönöm puszi
Igen a bioptron lámpa így dolgozik...
Kedves Erika!
Borzasztó lehetett a tegnapi napod ha nem írsz róla.
Nagyon hősiesen viseled a kezeléseket le a kalappal előtted.
Nagyon erős nő vagy!!
A csütörtöki naphoz kitartást!
Nem halogatom a műtétet januárban megyek.
Sok ölelés és puszi!!
Sziasztok!
Egy ehhez hasonló oldalt olvastam én is.
Tudom, hogy a természetes tápanyagokat nem helyettesíti semmi, de mivel én szinte semmi vitaminos kaját nem szeretek ( gyümölcs, zöldség sajnos nem szerepel az étrendemben ), így talán ez nekem való.
Irigykedve olvasom a turmixos italokat, melyeket isztok, de én egyik összetevőt sem szeretem. :(
Mennyi ideig szabad ezt szünet nélkül inni?
Sziasztok!
Az orvos góckutatást végeztetett, teljes labort kért. Semmilyen eltérés nem volt.
Eddig kétféle különböző dolgot kaptam a hajamra, egyik sem állította meg a hajhullást, csak lehet látni az új hajszálak növését.
A varga cseppet egyik ismerősöm próbálta, de nem vált neki be, így én sem vettem.
Lynda61! - mit kaptál a hajadra, megírnád?
Ibab! - A kovaföld port holnap megveszem. Csupa jót írnak róla.
Köszönöm a biztató szavakat,igyekszem minden jó tanácsot megfogadni.
Sajnos engem nagyon váratlanul ért ez a dolog mert semmi panaszom nincs,és egy sima hasi ultrahangon mondták hogy nézessem meg mert látnak valamit.
Szeptember végén derült ki azóta 5 orvosnál voltam,mindenki mást lát mást mondott mostanáig.A főorvos meg minél elöbbí műtétet javasol.
Tudtok valamit Hóangyalról? Megvolt a műtétje csütörtökön?
Még nem tudom, hogy mikor lesz (ad absurdum lesz-e műtét egyáltalán). Az onkológus szerint mivel "csak" bő egy hete fedezték fel UH-on a cisztámat, érdemes megvárni a következő menzeszt és utána leméri ill. megcsináltatni újra a tumormarkereket is. Nem nyugtatott meg 100 %-ban :(
Értem,sajnálom..mikor műtenek?Amúgy ha érdekel holnap délután pont ez lesz a téma a Dr Tóthban.
Rosszul írtam, nem laphám eredetű, "csak" hám eredetű rossz indulatú tumor kockázatát becsli a ROMA index.
A ROMA index a laphám eredetű petefészekrák kockázatát mutatja meg, nekem ez az érték magas tumorkockázatot mutatott sajnos.
Itthon excelben visszaellenőriztem, sajnos jól számították ki, vagyis a megadott matematikai algoritmus alapján tényleg magas a rosszindulatú tumor kockázata nálam.
Az viszont kérdéses, hogy mennyire megbízhatóak ezek a markerek. Talán ibab írta, hogy a HE4 elég megbízható marker.
Ez mi nyuszi?A leleteddel kapcsolatos?Szerencsemre gondolom ezt nem tudom ,nekem ilyen nem volt,,
Szia Ági))
Ha alapból göndör akkor az már úgy marad))a lényeg hogy meggyógyulj)
Én jól vagyok köszönöm.Igy már megnyugodtam.Készülünk vásárolgatunk.Ogen,a műtét után ezt kértem karácsonyra,és megkaptam...Azóta is mindennap megköszönöm istennek!
Remélem Te is jól vagy,olvasva a soraodat tudom,és szivemből kivánom hogy minden rendben legyen most már!
Puszi!
Lemodelleztem excelben, sajnos az én ROMA indexemet jól számították ki :(
Nahát...ha agyon ütnének se tudnám megfejteni)
Ahol Pl-t az alábbi képlet segítségével kapjuk meg:
Pl= -12+(2.38xLN(HE4))+(0.0626xLN(CA125)) - premenopausa esetén és
PL= -8.09+(1.04xLN(HE4))+(0.732xLN(CA125)) - postmenopausa esetén.
Ui.: bár van róla papírom, de nem vagyok könyvelő a szós szoros értelmében, de hasonló területen dolgom.
most találtam: könyvelők előnyben :-) :-)
Exp(PI)
ROMA index (%) = --------------- x 100
1 + Exp(PI)
Köszönöm Erika, de nem igazán bízom benne, mert gyárilag is göndör volt mindig:) Bíztam benne, hogy a kemo nekem fordítva sül el:)
Te hogy vagy? Készülődtök az ünnepekre? Biztos nagyon megható lesz a fa alatt állni, és az lesz a legszebb ajándék, hogy Te egészségesebb leszel, mint két hónappal ezelőtt! Erre gondolj , és minden szebb és jobb lesz jövőre!
Puszillak:)
További ajánlott fórumok: