Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

22378. era1974 (válaszként erre: 22377. - Csinszka24)
2014. dec. 10. 10:04
Szia Csinszka!Szerintem nem függ össze a mütéttel...lehet a frontoktól van nem?
22377. csinszka24
2014. dec. 10. 09:46

Sziasztok Lányok:)

Tapasztaltatok a műtét után 2-3 héttel erős, migrénes jellegű fejfájást? Gyógyszerrel csökken a fájdalom. Elvileg hormonhatás nem lehet, hiszen megmaradtak a petefészkeim.

Köszönöm a válaszokat: Csinszka

22376. szisziági (válaszként erre: 22368. - Eria67)
2014. dec. 10. 09:38

Drága Erika!

Szívemből örülök veled, hogy végigcsináltad a külsőket!!! Tudom , hogy min mentél keresztül, és mellette még dolgoztál is,igazi erős csaj vagy!

Elhiszem és tudom , hogy félsz,én is féltem minden előtt, amit még nem tudtam milyen lesz, mennyire fog fájni és mennyire leszek utána kiszolgáltatott:(( Ezek természetes érzések, de ne engedd hogy eltántorítsanak attól, amit megfelelőnek tartasz. Ha hiszel benne, hogy ez segíteni fog, akkor muszáj összeszedni az erőt, ahogy eddig is ügyesen, erősen megcsináltad.

Egy nagy ölelés indul Neked! Jutalmazd meg magad valami aprósággal ami örömet okoz , igazán megérdemled, azok után amin keresztül mentél.

Szombaton minden jó energia feléd fog áramlani, erre gondolj amikor be kell menni a kezelőhelyiségbe,mert sokan fogunk Rád gondolni innen!

Puszillak !

22375. csinszka24 (válaszként erre: 22368. - Eria67)
2014. dec. 10. 09:30

Szia Erika:)

Kitartás, minden rendben lesz és újra egészséges leszel:) Gondolni fogok Rád szombaton :)

Csinszka

22374. Hóangyal (válaszként erre: 22368. - Eria67)
2014. dec. 10. 09:18
Soksok erőt kívánok neked Erika, nagyon szurkolok,hogy teljesen meggyógyulj!Energiabombás ölelés:)Köszönöm hogy velem vagytok, ez tényleg nagyon sokat jelent!Mindenki vigyázzon magára,gyógyuljon,pihenjen, én majd jelentkezem.
22373. Aliz73 (válaszként erre: 22368. - Eria67)
2014. dec. 9. 22:59

Szívből kívánom hogy a szombati beavatkozás fájdalom mentes legyen!

Kitartást neked ehez a sok kezeléshez.

Én is küldök neked sok energiát!!

Puszi

22372. nyuszi72
2014. dec. 9. 20:52

Szia Hóangyal!

Nagyon sajnálom, hogy hazaküldtek, a TE beleid jól ki lesznek ürítve a műtétre!!!

Azt mondom Neked, hogy valami oka volt annak, hogy a műtéted tolódik, a sors úgy gondolta, hogy a csütörtök a TE napod!!! Csütörtökön a dokid tele lesz energiával és műtéted zökkenőmentesen fog lezajlani!!!

Kitartás!!!

Vigasztaló ölelés elküldve!!!

22371. nyuszi72 (válaszként erre: 22368. - Eria67)
2014. dec. 9. 20:41

Drága Erika!

Minden tiszteletem a Tiéd, hogy ezt végigcsinálod!És természetesen minden NŐT csodálok ezen az oldalon aki ehhez hasonlón át kellett, hogy menjen!!!

Úgy látom a küldött energiákat jól beszippantod, mert amin keresztül mész az sok energiát felemészt!

Ezért én is küldök Neked sok-sok energiát!!! Kapd el mind a Tiéd!

Puszi Neked!!!

22370. Eria67 (válaszként erre: 22369. - Era1974)
2014. dec. 9. 20:35

Köszi Era!

Nem kell befeküdni, haza lehet menni utána, remélem rendben leszek.

Puszi. Erika

22369. era1974 (válaszként erre: 22368. - Eria67)
2014. dec. 9. 20:31

Jaj,nagyon drukkolok Neked!

Azt olvastam,hogy fájdalom mentes a dolog,adnak valami érzéstelenitőt....Drukkolok!

Nem kell akkor befeküdni hozzá,haza is mehetsz utánna?

Puszi!

Köszi a drukkot:)

22368. Eria67
2014. dec. 9. 20:09

Sziasztok Lányok!

Era, fel a fejjel, minden rendben lesz pénteken.

Csinszka csak migy tovább, de azért ne feledd, óvatosan.

Hóangyal kitartás és sok erőt, gondolunk nrád és várunk vissza.

Kedves sorstársak, én befejeztem a 28 külső sugárt és szombaton kezdem a belsőt, fél órás a kezelés: felhelyeznek a végbélbe egy müanyag csövet amivel mérik a sugárterhelést, hogy minnél kisebb kárt okozzon a belekre. Mélyen fel a méhszájhoz helyeznek valamit ami sugároz, lényege a tumor szétporlasztása.

Hát mit mondjak, félek. Az eszem azt súgja, hogy végig kell csinálnom, pedig lelkem szerint elutasitanám. De ezt is ki kell birni!

Vigyázzatok magatokra: Erika

22367. csinszka24 (válaszként erre: 22366. - Era1974)
2014. dec. 9. 19:08
Ebből a szempontból valóban szerencsés vagyok :)
22366. era1974 (válaszként erre: 22365. - Csinszka24)
2014. dec. 9. 18:36
Szia Csinszka:-) :-) ügyi vagy:-) -jó munkahelyed van,akkor ha segítenek az utazásban:-)
22365. csinszka24 (válaszként erre: 22357. - Szisziági)
2014. dec. 9. 18:30

Köszönöm Ági:) Ma is nagyon elfáradtam, pedig csak egy asztal előtt ülve kattintgattam 6 órán át. Az utazásomban nagyban segít a munkahelyem, szerencsére, nem kell tömegközlekednem.

Kívánom, hogy Te is minél előbb visszatérhess a munkádhoz :)

22364. Lynda61 (válaszként erre: 22361. - Eec25f5ded)
2014. dec. 9. 14:43
Kívánom, hogy a Te esetedben is hasonlóan végződjön a dolog. Nem szabad mindjárt a legrosszabbra gondolni, a vizsgálati eredmények gyakran mást mutatnak, mint ami valóban van. (Lásd az én esetemet.)Örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült a vizsgálatokra időpontot kapnod, és sok erőt kívánok a továbbiakhoz. Vannak itt közöttünk akik már átmentek szinte a legnehezebb dolgokon is, az Ő történeteik, tanácsaik sokat segíthetnek ebben a nehéz időszakban.
22363. mara238 (válaszként erre: 22360. - Eec25f5ded)
2014. dec. 9. 13:13
Engem Lintner doki műtött! Profi jó kezekben vagy! Privátban kérdezz nyugodtan!
22362. szisziági (válaszként erre: 22360. - Eec25f5ded)
2014. dec. 9. 12:38
Nem tudok az általad említett orvosról írni, de a prof neve fogalom! Jó kezekben leszel, a bizalom pedig fél siker a gyógyulás felé vezető úton! Szorítok a kedvező MR leletedért.
22361. eec25f5ded (válaszként erre: 22251. - Lynda61)
2014. dec. 9. 12:18

Ugyanezzel az eljárással történt a császármetszésem. Nem volt dréncsövem, anyukám, anyósom csak néztek, hogy miért nincs. Nem vágták át a hasi izmokat sem, a doktorok elmondása szerint azokat félrehúzzák és "csak" a méhet vágtáka hasfal után.

Nyilván ne hasonlítsuk a méheltávolítást a császárhoz, de ez a műtéti eljárás nagyon jó. 1 héttel a császár után már autót vezettem, nagyon gyorsan felépültem.

22360. eec25f5ded
2014. dec. 9. 11:57
Dr. Lintner Balázshoz sikerült csütörtökre időpontot kapnom, ő Ungár professzor csapatában végez műtéteket. Mire megyek hozzá kezemben lesz a szerdai MR eredménye is, bízom a legjobbakban. Van valakinek tapasztalata Lintner doktorral kapcsolatban? Köszönöm előre is.
22359. ibab (válaszként erre: 22349. - Eec25f5ded)
2014. dec. 9. 11:07
Pálfalvi nagyon jó, engem ő műtött,sajnálom, hogy ennyit kell rá várni.Ha jól tudom, akkor az Uzsokiban is műt, az összekötő orvos neve: Dr Sztakó Péter. életveszélyes műtéteket előre hoznak......és ha visszaolvasol, léteznek csodák.... :-)
22358. eec25f5ded (válaszként erre: 22356. - Szisziági)
2014. dec. 9. 10:51
Köszönöm szépen.Holnap délelőtt 11-re kaptam időpontot MR-re. Minden villámgyorsan megy magánúton. Az orvos még mindig képlékeny, több alternatíva alakult ma délelőtt is. Köszönöm mindenkinek a privát üzeneteket és elérhetőségeket. A lábadozóknak mielőbbi gyógyulást, a műtét előtt állóknak sok-sok kitartást kívánok! Majd jövök a fejlményekkel, addig is olvaslak Benneteket.
22357. szisziági (válaszként erre: 22350. - Csinszka24)
2014. dec. 9. 09:43
Kedves Csinszka , csak nagyon óvatosan , inkább lassú tempóban kalandozz. Ügyes vagy, meglátod napról napra jobb lesz!
22356. szisziági (válaszként erre: 22349. - Eec25f5ded)
2014. dec. 9. 09:40

Kedves Nyuszigyuszi!

Ibabhoz csatlakozom, és arra biztatlak, hogy az MR vizsgálatot mindenképp csináltasd meg MOST, ha van időpontod! Tudom hogy mennyibe kerül, de semmi nem pótolja az időt ha baj van. Nekem is voltak cisztáim, de nem az volt a legnagyobb baj nálam. A tumormarkerek alig emelkedettebb értéket mutattak a Ca 125 szintjén, miközben az egész hasamat kitöltötte egy férfiökölnyi daganat:(( Ma már jól vagyok, kaptam kemot, sugarat is, de itt vagyok!! Nekem egy végbéltükrözést kellett egyik napról a másikra elintéznem amikor ez kiderült, de két hét múlva már műtőasztalon voltam. Hetek is sokat jelentenek a diagnózis felállításában, ne késlekedj , ha megteheted!

A műtétet a diagnózis függvényében már jobban lehet variálni, én javaslom, hogy ahol az MR csinálják ott kérdezz utána, hogy kit ajánlanak, lehetőség szerint onkológus nőgyógyász-sebészt. Ha valami gyanús van akkor szerintem úgysem az endoszkópos műtétet fogják javasolni, hanem a teljes hasi feltárást. Tumorgyanús esetekben a hosszanti vágásnál látják a legtöbbet. Nem akarlak megijeszteni, de inkább egyezz bele, ha szükséges, mert nem a heg számít, hanem a gyógyulásod!

Kívánom, hogy ne legyen a cisztán kívül semmi baj, és még babád is lehessen!

22355. szisziági (válaszként erre: 22345. - Era1974)
2014. dec. 9. 09:00

Köszönöm Erika, jólesik a dicséreted:)

Lehet hogy félreérthető voltam, nem konkrétan a néninek a műtétjén próbálták ki azt a kést:) Az ok a hüvely előboltosulása volt, neki is lúdtojásnyi méretű, ami miatt sok-sok éven át kínlódott. Persze a nehéz fizikai munka amit elmesélt, sokat rontott az állapotán. Látszott hogy idős falusi asszony, aki nem kímélte magát , kapált, és a háztájiban robotolt évtizedekig.

Az intimtornát mindenképp csináld,de nézz utána először , hogy helyesen tanuld meg. Én ezért nem vágtam bele a második műtétem után. A Callanetics gyakorlatok nálam rendbe hozták a has, a csípő és medencefenék izmait annyira, hogy most sem volt gondom ezzel. Ja és a kemo és a sugár alatt is ezzel tornáztam, amennyit tudtam:)

22354. optimista100 (válaszként erre: 22339. - Hóangyal)
2014. dec. 9. 06:22

Szia Hóangyal! :-) Valamiért így kellett lennie, de csütörtökön túl leszel rajta! Szorítok ezerrel!!!!!!

Puszi és kitartás!!!!!!!

22353. csinszka24 (válaszként erre: 22339. - Hóangyal)
2014. dec. 9. 00:14
Hóangyal, a sírás jó feszültségoldó. Újrakezdjük :) Csütörtökön túl leszel a műtéten, kitartás :) Igaza van Áginak töltődj fel addig a saját ágyadban :)
22352. csinszka24 (válaszként erre: 22327. - Nyuszi72)
2014. dec. 9. 00:10
Nyuszi72 örülök, hogy ilyen jól vagy :) De óvatosan azért :)
22351. csinszka24 (válaszként erre: 22326. - Optimista100)
2014. dec. 9. 00:09
Kitartás :) túl leszel :)Minden rendben lesz az altatós dokinál :)
22350. csinszka24 (válaszként erre: 22325. - Era1974)
2014. dec. 9. 00:07

Köszönöm Erika:)

Elég óvatos voltam. Fél úton majdnem visszafordultam, nem éreztem jól magam :( aztán csak belevágtam a mai napba. Szerencsére csak az odavezető út viselt meg. Elég sokat kell utaznom, 50 perc körül, 2 átszállással. A reggeli csúcs után indultam, a tömeggel nem volt gáz. Hazafelé autóval tudtam jönni, sokkal jobb volt. Holnap újra nekivágok a "nagy kalandnak". Menni fog, csak meg kell szokjam az új tempóm...

Jó éjt Mindenkinek:)

22349. eec25f5ded (válaszként erre: 22347. - Ibab)
2014. dec. 8. 23:01
Múlt csütörtök este látta az orvos az UH-n a cisztát, pénteken tumormarker, az eredménye még pénteken megjött. Ma megcsináltattam a kreatinin szint mérést is, elvileg minden készen van az MR-re alig 72 óra alatt. Ezzel csak azt szerettem volna jelezni, hogy nem fecséreltük az időt. Jó orvosom viszont nincs. Csütörtökön egy számomra addig ismeretlen nőgyógyászt kerestem fel. A sors iróniája, hogy szeretnénk második babót a párommal (van egy 4 éves kislányunk) és 2 hónapja egy 2 centis miómát látott a méhemben a régi orvosom. Önszorgalomból gondoltam, hogy felkeresek egy másik nőgygyászt, olyan szakorvost, akinek van gyakorlata a miómák kezelésében és követésében. Hát ő nem egészen miómát diagnosztizált, egy 4,6x4,1 cm-es cisztát talált. Majd 20 percig UH-zott, elég alaposnak tűnt. A gondom csak, hogy csak magánklinikán műt, ahol egy endoszkópos beavatkozás sokszázezer. Próbálunk orvost találni, van már kontaktom a SOTE I-re és SOTE II-re is. Pálfalvihoz szerettem volna bejutni, de a legközelebbi időpont január vége lenne. Minden orvosajánlást megköszönnék Budapesten.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook