Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
A helyzet változatlan:(:(Késő este, pisilés után piros a papír, de a betéten nem jelenik meg.
Csemege tegnap este óta, hogy fáj a hasam alja, időnként nyilall és szurkál, és ezt sajna most is produkálja.
Lehet, hogy csupán az az oka, hogy semmi kedvem holnap munkába állni. Előre rettegek az egész napos üléstől, a 2x1 órás vezetéstől. Nem vezettem majd két hónapja...
Minden esetre eldöntöttem, hogy csütörtökön meglátogatom a régi dokimat. Már az is elég lenne, ha megnyugtatna, hogy ennek így kell lenni.
El vagyok keseredve. Nem vagyok jó semmire.
Na Kata, okvetlen írd meg a tapasztalatokat! Kíváncsi leszek erre a kamilla terápiára. Mióta nekem mondta a dokim, én nem mertem beborogatni oda, de ha így járok mint te, egye fene! 😉
Viccet félre téve, drukkolok, jobban legyél tőle!💖
Kedves Pihe!
Csatlakozom a véleményedhez, és ezzel nem akarom elijeszteni a műtét előtt állókat, de ami igaz az igaz... Én a műtét napján szörnyen rosszul voltam, nagy fájdalmakkal, amit a fájdalomcsillapítók se nagyon tudtak kezelni. Pedig aztán kaptam infúzióba, seggbe, mindenhová. Megjegyezném, nem én voltam az egyetlen aki így érezte a klinikán. Osztom Csakpihe véleményét, hogy nagyon durva volt. Pedig már volt gerinc műtétem is. De ez?! Kb. 2 hét a fájdalmas mozgás és az emésztési zavarok jegyében telt el.
Csakpihe kérdésére válaszolva, szülész-nőgyógyász-onkológus orvosom nekem azt tanácsolta, mivel 50 éves voltam a műtétkor, hogy ha mindent ki kell venni esetleg, akkor se bánkódjak, mert a tapasztalatok azt mutatják, a bent hagyott petefészkek működése méh nélkül olyannyira károsodik, hogy 1-2 éven belül úgyis leállnak, vagy kicisztásodnak, és akkor esetleg ki kell venni.
Hogy így van-e vagy sem, én nem tudhatom... Kíváncsi lennék azért, a te orvosod mit mond erről.
Tegnap meguntam a rózsaszín nyomokat a WC papíron és bevágtam magam egy kád vízbe, amibe leszűrt kamillát öntöttem. Két és fél órán át áztam és olvastam.
Hogy ez jót tett-e vagy sem, azt nem tudom, viszont a papír ma nem volt rózsaszín... eddig, de remélem, így is marad.
Jajj lányok olvasom mennyien nem vagytok még rendben. Nagyon nehéz lehet lelkileg is, hogy mindig újabb és újabb probléma jelentkezik. Jobbulást mindenkinek, legyetek erősek!
Éppen olvastam hogy azért a műtét utáni közvetlen órákat sokan egész jól viselik. Nekem az életem egyik legdurvább élménye volt. Viszont lekopogom az első nap után minden nagyjából ok volt és napról napra jobb, második hét óta dolgozom. Én pld egyetlen napig sem véreztem a műtét után. Pisigond volt nekem is, de kaptam gyógyszert és rendbe is jött. Ami zavar még mindig hogy a bal oldalon egy ilyen kemény csomó még mindig van a hasamban, még a nadrágon is átlátszik.
Lehet hülyeséget kérdezek, de nekem pld mindent kivettek, egy petefészek maradt, ami még működik. Ilyen esetben azt honnan lehet tudni hogy az meddig működik?
Kedves Mandra!
Szerintem is köteles megcsinálni az SZTK-ban is a dokidnak! Nem valami szép ezért külön a magánrendelőben lehúzni a kedves pácienst!
Ne hagy magad lerázni és újra megműteni sem, mert ha tényleg granuloma, akkor azt ellátják ambulánsan!
Minden betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!
Üdv,
Edit
Nekem nagyon korrekt volt a nődokim, mindig az ambulanciára rendelt vissza. Én kérdeztem meg tőle, hogy a 6 hetes kontrollt nem e lehetne a magánrendelőjében lebonyolítani. (Mert őszintén megmondom, már nem szerettem volna a kórházat ismét látni.) Ez a doki a pozitív példa.
Az urológusom a negatív... :(
Köszi, megerősítettél, hogy ezt kell tennem. Most minden esetre megkerestem az irrigátort és irány a kamilla, mert egy kicsit csíp meg ég odabent.
Én sem értem Mandra dokiját. Végül is nem szívességet tesz, hanem befejezi a művét. Egyikünk se tehet róla, hogy ilyen szövődmények alakulnak ki.
Jól is néznénk ki, ha pl. a műtét utáni varratszedésért is a magán rendelőbe kellene menni.
Ezek szerint lehet, hogy én is ezért kezdtem el piros nyomot hagyni?
A jövő héten el fogok menni a régi nőgyógyászomhoz, aki már nem műt, de van magánrendelője. Csak nem fog kidobni és legalább megnézi, hogy minden ok-e. Max. kiderül, hogy esetleg a sarjszövet okozza ezt a vérezgetést, és remélem, ellát, ha mégis az a gond.
Mellesleg ő ajánlotta a fiatal kollégát, aki jó munkát végzett, csak az utókezelésre nem nagyon jut ideje. Állandóan a műtőben van, nehezen lehet elérni és még nincs magánrendelése.
Mandra, egy percig se aggódj! A Granuloma kifejezés sok mindent takar, de főként:
GRANULOMA=sarj daganat, vadhús
Magyarul ne engedd magad megvezetni! Nekem is ez nőtt a varratomon, és a nőgyógyászom lápiszrúddal fél perc alatt leszedte! Magyarul sarjszöveted van.
Ez remek. Mi az, hogy jó sok pénzért megoldja? Ez a műtét miatt van, szerintem simán kutya kötelessége rendbe hozni.
Tegnap óta nekem is piros lesz a wc papír, még most is, de a betét nem.
Lehet, hogy én is meglátogatom a dokit a jövő héten. Már túl vagyok a 7. héten, nem gondolom, hogy ez normális.
Segítségül, szeretném megosztani az elég friss tapasztalataim a műtétről. (2017.11-28-án vették ki a méhem és mindkét petefészkem. 51 éves vagyok)
A műtét előtti este be kellett vonulnom a kórházba,beöntés, borotválás és egy injekción kívül más nem történt. Enni és inni nem szabad, a nővér utasításait be kell tartani.
A műtét reggelén kaptam egy bátorító injekciót az infúzióba. A műtét után magamhoz tértem, de kis idő múlva aludtam is tovább. Este már éreztem a katétert ami a hólyagomban volt, egy csövet ami a nem kívánatos váladékot vezeti ki a hasüregből. NEM FÁJ, DE KELLEMETLEN. Kaptam a különböző fájdalom csillapítókat. A katéter volt számomra a legkellemetlenebb. A műtét utáni reggel 5 órakor a nővérke segítségével mentem tusolni. Délelőtt kivették a katéterem, délután pedig a csövet ami a váladékot vezette ki a hasüregből. Aznap este már az oldalamra is tudtam fordulni, és picit tornáztam fekve. A nővérek azt javasolták ne egyek gyümölcsöt, ne igyak rostos üdítőt, csak vizet. Csőrös üdítős kis üvegbe kaptam a vizet. Nem hánytam, a szobatársam evett banánt és nagyon rosszul lett.Egyedül jártam ki a mosdóba, nem kellett segítség. Minden utasítás és tanácsot megfogadtam. Napról napra éreztem a változást. Kedden műtöttek és szombaton már haza is mehettem, varratszedésre mentem vissza hátfőn. Otthon nem hagytam el magam, sokat pihentem, de igyekeztem kisebb dolgokat elvégezni. Emelni tilos!
Nagyon szívesen válaszolok minden kérdésre, szeretnék segíteni és megnyugtatni azt aki a műtét előtt áll.
Nem értem én ezt. Egyikünk lebetegszik, és valahogy átterjed a másik sorstársra is.
Fertőz a net?:):)
Katonca, Neked is elég lesz már a jóból. Én nyomom a Supradin 50-et, hátha jó valamire. Most talán jól jön, hogy nem tömegközlekedéssel megyek dolgozni. Újabban rettegek a baciktól.
Ráadásul tegnap én öntöttem lelket Mandrába, utána meg éjfélkor, amikor pisilni mentem, meglepődve tapasztaltam, hogy többször egymás után is piros lett a papír. No komment.
Reggelre viszont nem hagytam nyomot a betéten. Ki érti ezt?
Jajj szegény, nincs elég bajod, hogy mindig jön valami újabb hozzá, le van gyengulve az immunrendszerünk😒
te is Pihenj sokat, igyál rengeteget és hamar menjen át rajtad
Mandra jobban vagy?voltal már dokinal? Majd írj hogy mit mondtak
Most már lassan csak kifelé megyünk ebből
Mandra, remélem, már alszol és reggelre nem lesz semmi gond.
Nekem a doki azt mondta, hogy 2-3 hónapig még vacakolhatnak a belső varratok, meg kell várni, amíg teljesen felszívódnak, addig pedig lehet folyás, vagy barnázás.
Szamóca, öröm a negatív szövettan. Csak így tovább! 😊 Gyors felépülést kívánok.
Többieknek is minden jót kívánok. Gyógyuljatok csajok most már tényleg irgum-burgum! 😉
Szélanyó, Vony, többi műtét előtt álló társunknak megy sok-sok drukk.
Jó lesz rajta túllenni, meglátjátok. Aztán napról-napra egyre jobb. Most egy kicsit sajnos összeszaladtak a műtét utáni problémák itt, de ez nem mindig van így.
Úgy elrepültek a lábadozós napjaim, hogy csak kapkodtam a fejem, amikor a 7. héten mentem vissza dolgozni.
Most tudom Mandrától, hogy holnap már 10 hetesek leszünk mindketten. Én már nem is számoltam. 😁
Kórház válogatja, de legtöbb helyen nem hagyják, hogy szenvedjen az ember.
Én a SOTE I. női klinikáról csak ódákat tudok zengeni. Persze lehet, hogy ott sem mindegy, hogy ki a dokid és melyik osztályon műtenek. Én az onkológián feküdtem, úgy bántak velünk, mint a hímestojással, a "sima" miómások a nőgyógyászatra kerülnek. Persze az intenzív ugyanaz.
Addig és annyi fájdalomcsillapítót adnak, amennyi szükséges. Én a műtét után nagyon igyekeztem erősnek lenni, sétálgattam, jöttem-mentem már bent a kórházban. Illetve az intenzíven is, ahogy magamhoz tértem, tornaztattam a lábamat, a kezemet. Élveztem, hogy ékek! 😂😂 Aki látott, tuti hülyének nézett. 😀
4. reggelen hazaengedtek. Aztán persze itthon tovább extra pihi, semmi házimunka. Lábadozás sok-sok türelemmel. Voltak hullámvölgyek, azt nem vitatom. 😊 De hát ez egy rettentő nagy műtét. Megviseli a szervezetet. De abban sohasem inogtam meg, hogy jobb, hogy megtörtént a műtét.
Na jó, dokin is múlik. Én nagyon hálás vagyok a doki párosomnak, szerintem tökéletes munkát végeztek odabent. 😀
Sok vitamin, 2x 500 C, 2x 400 E, Magnézium. Homoktövis. Probiotikum. Tőzegáfonyás tea. Nagyon sok folyadék. Diéta.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?