Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok!
Ma voltam kontrollon.
Odalent s odabent minden rendben
A seb szép, a belső varratok még javaban dolgoznak. Mivel iszonyú gyenge a kötőszövetem, ezért a legerősebb anyaggal varrt, s ennek 6 hónap a felszívódása. De a jobb oldalon gyanúsan puha egy folt. Bízunk benne, nem nyílik tovább.
De.
Sajnos a vizelettartás nem igazán megy. Megnézte, s a hólyag már most betüremkedik a hüvelybe.
Úgyhogy átbeszéltük, elmondta, hogyan történik, mivel jár.
Szóval novemberben (mikorra lemegy a szezon nekem) újabb nagyműtét. Addig lélekben s betétben elviselni a bepisilést....
Holnap elrepülök a második otthonomba, de jelentkezem.
Szóval folytatódik a szappanoperám.
Teljesen igazad van! :) A beteg emelgetéssel kapcsolatban eszembe jutott, hogy, amikor novemberben a konizációs műtétem volt a következő történt: Ülök a mosdóban, és egy iszonyatos nagy csattanást hallok, kiugrottam a wc-ről, mint akit puskából lőttek ki és látom, hogy az előtérben, ahol a mosdókagylók, a használaton kívüli tolókocsik és infúziós állványok sorakoznak egy kb. 90 kg-os nénike fekszik. Szegény - mint utóbb kiderült - a katéter eltávolítása utóbb fürdeni igyekezett mezítláb, azonban nem bírta tartani a vizeletét és ahogy a lábaszárán végigfolyt le a kőre, mezítláb elcsúszott rajta. Egyik béna, a másikon próbál segíteni alapon: megnéztem, hogy észnél van-e, eltörött-e valamije, majd ráparancsoltam, hogy maradjon fekve, hozok segítséget, mert rájöttem, hogy a 90 kg-ját, így 3 órával a műtétem után nem tudom megtámogatni a felállásban. Elrohantam - már amennyire tudtam - a nővérszobába. Rögtön jöttek velem ketten is. Szóval szegényt ketten próbálták felsegíteni az egyik rozoga tolószékbe, de végül én harmadikként be kellett segítsek a kocsi megtartásában, mert ketten alig bírták szegényt felemelni.
Nem is értem, hogy a nővérek, hogyan tudnak nap, mint nap erejükön felül teljesíteni, és mi betegek miért csodálkozunk, ha nem mindig ragyog a mosoly az arcukon.
Mandra, Veled mi a helyzet? Voltál az SZTK-ban?
Remélem elláttak és nem kértek érte semmit.
Annyira rendes, hogy miatta mégiscsak lehúztam a 8 órát a reggeli késés ellenére is.
Át kellett dolgozni a ppt-t. 3/4 3-kor kezdtünk neki a "rendes" kollégával, holott a kisfőnökömnek jeleztem, hogy 3-kor elmennék a héten. Ő azt mondta, hogy persze, sőt, ha úgy érzem, akkor mehetek hamarabb is. Nyilván ezzel nem akartam visszaélni, így viszont szépen kitöltöttem a 8 órát + levezettem a 2x1 órát.
Elfáradtam rendesen, de fel is húzott a csaj, mert közölte, hogy bocs, nem akart velem kib.szni. Mondtam, hogy már mindegy, mert megtette...
Szóval nem tett jót a mai nap. Ráadásul csütörtökön fel kell mennem Pestre és kétséges, hogy visszaérünk-e a régi dokim maszek rendelési idejére. Oda pedig mindenképpen mennék.
Veled mizu? Ma voltál a "csodakedves" dokidnál?
A hosszú autókázást hogy viselted?
Az odalenti csíp és ég szindróma nekem is megvolt, most szedem rá az antibiotikumot.
Te sem úszod meg orvos nélkül. :(
"Rendes" kollégád van.
Igen, végül fél óra töltéssel beindult a járgány. Eljöttem, rámzúdult egy csomó hülyeség, elegem van.
Otthon táppénzen dolgoztam, többek között csináltam egy ppt előadást, amit ma kellene felküldeni Pestre, ehelyett az egyik kolléga jól megokoskodta, ahelyett, hogy javította volna.
Mindeközben csíp, ég odalent, a papír meg változatlanul rózsaszín.
Csütörtökön rendel a régi doki, addig kihúzom valahogy.
😁😆😆😆😆😂😂
Ugyanígy fog nálam is történni!!!
Első az ember.Ki fogja megköszönni,ha tönkremegyünk.Majd visszafogom magam.
Na!Akkor tényleg együtt esünk rajta túl.Bízzunk benne,hogy minden rendben lesz.Én abszolút nem izgulok.Talán csak azon,hogy most ne halasztódjon tovább.Novemberben és decemberben már elmaradt a műtét. Az első kommunikációs hiba,a második egy banális megfázás miatt.😀😀😀A második nagy csapás volt.Végig dolgozhattam az ünnepeket,holott úgy készültem,hogy addigra lábadozok,pihenek.Minden készen volt dec.13
-ra.😢😢😢Csomag,Süti,takarítás,díszítés....ah,szörnyű csalódás volt.
Sziasztok,jó teggelt mindenkinek.olvasom,hogy sokatoknak van a hő hullam.hát engem is elért mióta kivették a méhemet.ezelőtt 15 évvel egyik napról a másikra elmult a menszeszem.minden mellék hatás nélkül.se hő hullám semmi.most azért is furcsa hogy reggel csuron vizesen ébredek.még ágyneműt is cserélnem kell nem csak pizsamát.nekem ez új.amúgy jól vagyok màr.a diétát még tartom,mint tudjátok 17 en megyek vastagbél tükrözésre.szurkoljatok nekem hogy jó legyen minden. / egyre nehezebben megy a diéta..ennék,egyre
tobbet,és minden mást mint a sok zöldséget. Fagyasztottam le tőltött káposztát.remélem ehetem .drukkolok én is mindenkinek,akik műtét előtt és után vannak.ölelek mindenkit, és mindenkinek csak jót kívánok.
Sziasztok csajok,
indul a mandula, vagyis csak indulna:):):)
A sors fintora, hogy a 7 órai indulás elmaradt. A kocsi sztrájkba lépett, az aksi 0-ra merült.
Ez egy égi jel, lehet, hogy ott sem értenek egyet a munkába állással?:):)
Most töltjük és ha mégis hajlandó beindulni, akkor nekivágok, de erősen gondolkodom, hogy szükségem van-e erre a napi 2 óra vezetésre...
Yallah, köszi a bíztatást. Az én ülőmunkám a Tiédhez képes smafu. Tudom, csak most nem esik jól a 7,5 hét után az indulás.
Lesz ez még jobb is, mert jobbnak kell lennie.
Hahó lányok!!!! Olvasom itt, hogy el vagytok keseredve az erőnlét, a munka miatt. Én sem tudtam elképzelni, hogyan fogok dolgozni a műtét után 12 órában osztályos nővérként. Hogyan fogom a beteget emelgetni? Hogyan fogok egyáltalán élni ezek után???? Ugyanezek a kérdések voltak. Milyen lesza szex? stb. Nem mondom, hogy nem voltak problémáim!
Higyjétek el, szépen lassan visszaáll minden a régi kerékvágásba! Nem lesztek örökre rehabosok! Másfél évvel a műtét után mindent ugyanúgy csinálok, mint azelőtt. Az erőnlétem a régi. Kellene valami kikapcs, valami hobby akinek nincs. Hogy motiváljon. Nekem a hastánc ami motivált. Vissza a színpadra. A munka 12 órás trapp éjjel nappal. Nem mondom, hogy könnyű volt. Most sem az. Éjjel fél kettő van és itt baszom a rezet ügyeletbe. Mindenki rosszul van. Nálam sem foglalkozott senki azzal, hogy bírom e a munkát. Aztán kénytelenek voltak belátni, hogy van, amit egyszerűen nem csinálok meg! Betegemelgetés egyedül. Most sem megy. Nem csinálom. Megvárom, míg valaki segít. A főnök meg menjen a picsába.
Az endokrinológus és az immunológus nálam is bejátszana. A pajzsmirigyemet tavaly nézték. Tele van apró göbökkel, de a körzeti azt mondta, hogy kicsit, még nem kell velük foglalkozni.
Autoimmunból nekem a sarcoidosis jutott, vagyis nyirokcsomó burjánzás. Fogalmuk nincs a dokiknak, hogy mitől van - gyanús a stressz - és csak tünetileg, szteroiddal tudják kezelni. Ebből volt egy 1 éves, 1 fél éves és egy 3 hónapos kúrám. Utána azt mondtam, hogy soha többet.
Édesanyám méheltávolítás után pár évvel melldaganatot talált. Rossz indulatú volt, de a műtét sikerült, majd 8 év múlva agydaganatban halt meg. A nővérének szintén rákja volt, vagyis a hajlamosító tényező nálam is megvan.
Ezek után eléggé tartok a hormonos cucctól.
Nekem van egy viszonylag nagy csomó a mellemben, ami elvileg jó indulatú (volt MR, vastag és vékonytű biopszia is) és 6havonta néznek UH+évente mammográfia.
Ettől elvileg talán kaphatnék hormon pótlást, de nem merem megreszkírozni, mert anyum (51évesen) meg a húga is (68évesen) rákban haltak meg sajnos. Inkább szenvedek a hőhullámoktól, csak éljek még 20-25évet "egészségesen". Az biztos, hogy a rendszeres sport nagyon sokat segít, hogy nem legyek idegronyó tőlük, de még a heti 3x2óra kemény edzés sem elég hozzá, hogy ébredés mentesen nyugodtan tudjak aludni. És az a baj, hogy nem elég hogy csurom víz leszek, de nem mindíg tudok visszaaludni utána.
De az is lehet, hogy nekem az autóimmun pajzsmirigy betegségem is bezavar a hormonjaimba, de sajna eddig nem találtam olyan dokit, aki komplexen tudná kezelni ezt a dolgot (nőgyógyász-endokrinológus-immunológus kellene, de ilyen kombót még nem találtam). Ha valaki tudna nekem ajánlani BP-en ilyen dokit annak nagyon örülnék. Mert aki csak az egyikhez ért, vagy csak kettőhöz a háromból, az nem az igazi.
A szétszórtság nekem is előjött, bár mióta szedem a Bkomplexet, azóta jobb, de attól meg farkas étvágyam van, szóval ez sem az igazi. :-)
Sajnos igen. Nálam három napja megint hullámvölgy. De muszáj abba kapaszkodni, hogy jön majd jobb időszak, ha átmenetileg is.
De például a kórházban egész jól voltam. Valahogy a valódi stressz helyzet csökkentette nálam a rohamokat. Azt hittem végig fogom szorongani, ehhez képest az egy hét alatt amíg bent voltam, csak egyetlen egyszer lettem rosszul. Ezt biztatásnak szántam :)
Jaj egy sorstárs :(
Hányszor néztek hülyének az ügyeleten, már meg sem tudom számolni...
Kitartás! Hidd el, túl leszel ezen is. ♥
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?