Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Ügyes vagy 👑 a lényeg, hogy sikerült. Nálunk az ágy végere kötnek gurtnit, na én azzal nem tudtam felülni.
Örülök, hogy legalább az egyik petefészek menthető volt. A vágásod fáj-e, hogy viseled?
Talaltam videót:
Kedves Melly,
majd jelentkezz, amikor már úgy érzed magad.
Addig is gondolok rád :)
Melly,
Nem tudom, hogy holnap kell-e bemenned, vagy a műtét napján.
Ügyes leszel, szépen az egyik lépés a másik után. Ha az egyik sikerült, menni fog a másik is. Minden apró sikernél legyél büszke magadra.
Felültél? Jó. Felálltál? Ügyes. Járkálsz? Szuper vagy. Első pisi katéter nélkül wc-n? Királylány :D
Gondolok rád! Sok erőt, bátorságot kívánok!
Sehogy:-) Szegény szobatársam próbált kérdezgetni, 1 szavas válaszokkal kellett beérnie. Mindent hallasz, értesz, és bólogatsz ha kérdeznek-én kb ennyit tudtam. A kártyákkal nem boldogultam volna-nem volt annyi erőm, hogy az uramnak írjak smst hogy minden ok, pedig a szobatársam a kezembe adta a telefont, képtelen voltam rá-lebegtem egy fura tudatállapotban. (nekem egyébkènt a régi heget vágták újra, és semmi vérzésem nincs, se a sebből, se hüvelyi, nem is volt. Csak a 2 l Betadine amit rám öntöttek műtétnél fogott meg mindent:-P
Szorítok Neked!
Készíts előre egy alap szótárt,vagy kis mondat kártyákat, hogy tudd mutatni nekik, pl fáj a hasam, fáj a fejem, kérek inni, mirevagy allergiás, szédülsz, hányni kell stb. Tedd ki a google fordító ikonját a telefon kezdő képernyőjére így ők is tudnak kommunikálni veled. Még műtét előtt mondd el, hogy ezeket előkészítetted. Esetleg ők is javasolhatnak mondatokat a listára, biztosan van kialakult rutinjuk az idegen anyanyelvűekkel. Ha csak szemüveggel tudsz olvasni, jelezd azt is.
Hátha itt a többiek tudnak javasolni hasznos mondatokat.
Rád is ugyanúgy gondolunk, még a kórházban fekve beírtam a naptárba egy emlékeztetőt :)
Kórháza és esete válogatja, hogy kit meddig tartanak bent. Én sem tudtam, hogy másnap hazajöhetek. Itt a klinikán a laparoszkópos Chrobak-műtét komplikáció nélkül egy éjszakás kalandnak számít.
Persze hogy jobb az otthoni wc-re ülni, meg a saját ágyban feküdni.
Írtad, hogy a petefészkek maradnak. Méhnyak nem marad? Milyen vágasod lesz (hasi, laparoszkópos, hüvelyi)?
Az első pár nap a legnehezebb, én se ülni, se feküdni nap közben nem tudtam, mászkáltam fel-alá.
A vérhigító utálatos-pár nap után jöttem rá, hogy ha nem merőlegesen szúrom, hanem kicsit szögben, sokkal egyszerűbben bemegy a tű. Meg nekem a kompressziós harisnyát kellett hordani egy ideig, azt is utáltam, pedig még nem volt ilyen meleg, mint most. Kitartás, túl vagy rajta, napról napra könnyebb lesz!!!
Azért a mozgásom nem olyan, mint egy revütáncosnőé, de jobban elvagyok, mint előtte gondoltam.
Sikerült beadnom a vérhígítót is, ezt sem hittem volna. Holnap hozatok a párommal algopyrint, mert panadolt adtak neki ma a clexane mellé, de alig enyhíti a fejfájásomat. Ibuprofent sajna nem lehet, amíg szúrom magamat.
Köszönöm a jókívánsagokat❤️ Majd figyelem az eeszt-t.
Éjszakára még kaptam egy fájdalomcsillapító tablettát.
Ma reggel kivették a katétert, drain nem is volt. Sokat iszom, pisilés O.K. Délelőtt már haza is engedtek.
Két saroknyira van a háziorvos a klinikától, oda is bementem, azt mondta, hogy szerinte ülőmunkához 4 hét táppénz kell.
A bélmozgás fáj kicsit, keveset eszem és kímélőt.
Varratszedés egy hét múlva, addig cicamosdás.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?