Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Harmadik nap.
Technika megvan már. Az egyik kezem magam alá küzdöm és kitolom, míg a másikkal az ágy végi madzagot fogom.Lefelé pedig előbb a lábakat egyesével felteszem, majd lassan hátraengedem magam vagy támaszkodva vagy kötéllel.
Fájdalomcsillapítót nem kértem már tegnap. Egyedül a műtét napján volt nagy fájdalom.
Már csak érzékeny és néha itt ott beszúr. Vérzés eddig nem volt semmi.
Engem május 17-én műtöttek,pénteken.
Hétfőn engedtek haza és csütörtökön vissza a varratszedésre.
Ez lehet egyébként kórházfüggő.
Engem Debrecenbe műtöttek.
A felülések nekem is borzalmasak voltak,de megtanulja az ember a technikáját,hogyan könnyebb.
Aztán csak azt veszed észre,hogy napról,napra jobb.
Nekem a fiam már meg is jegyezte,hogy ,,anya jól szeded már a lábad".
A héten már a boltba sétálással is megpróbálkoztam.Persze mértékkel csinálok mindent,mert a szervezet azért szól,hogy elég.
Mielőbbi felgyógyulást és sok türelmet kívánok neked.
Itt tényleg minden segítséget éa bátorítást megkapsz a lányoktól.
Én is úgy értettem, csak szarul írtam le amit gondoltam. Nekem ugye sok problémám volt anno, sokszor kellett újra induljon az emésztés, mert a görcsök miatt alul- fölül kijött minden. De tényleg minden, a bélbolyhok is megcsappantak nagyon durván, nem órákról, hanem napokról beszélek. Össze- vissza próbálkoztam, mi az ami megmarad bennem. Kínomban kísérletezgettem, mert nem akartam ügyeletre menni, ahol mindig azzal gyanusítottak, hogy biztos fullra zabáltam magam kolbásszal (konkrétan elhangzott) és akaratgyenge, dagadt rohadékként kezeltek, épphogy le nem köptek. Így aztán ilyen aprósággal, hogy dehidratált vagyok nem akartam ott erőlködni. Ittam pl teát, ami kb. 1 óra múlva tök ugyanúgy ment ki belőlem, teaként, érezni lehetett az earl gray illatát, a bergamotot. A vizet mindig kihánytam a görcsök után, napokon át. A kóla fájt, de bennem maradt egy ideig. A tej lett a megoldás, amire allergiás vagyok, és undorodom tőle. Az volt az egyetlen folyadék, ami megmaradt bennem.
Szóval én azt tapasztaltam, hogy ez egy hosszú folyamat, mire rendesen mindenki munkába áll az emésztőrenszerben. Nem napok, hanem hetek. Igaz, ez így szélsőséges példa, mert amíg meg nem szabadultam az epehólyagtól meg a kavicsoktól, nálam esély sem volt a tényleges normalizálódásra.
Nem mazochista voltam, vagy a műtéttől paráztam, csak összekuszálták a dolgokat a tb- nél, és amíg levelezgettünk és átnézték az elcseszett éves postai iktatásaikat, és személyesen nem bizonyítottam papírokkal, hogy az országban vagyok, sőt kaptam zsét a Mák- tól, és van munkahelyem is, 7 hónapot szenvedtem, rókáztam végig biztosítási jogviszony nélkül, mert valami félanalfabéta igen helyett nemet írt egy rublikába.😵
Gyümölcsöt meg alig eszek, nyersen meg főleg nem, mert fájok tőle és vakaródzok. 😀
Meg pukizok és futni is kell... 😀😀😀
Sziasztok!
Már én is nagyon izgulok.Vasárnap reggel fekszek be a kórhazba ,hetfőn műtenek.Várom is mar hogy túl legyek rajta,izgulok,es félek is
Laporoszkopiával szeretnék a műtétet,de volt kétféle császárvágásom is.Nekem ugy van ha sikerül a laporoszkoppal hétfőn a műtét akkor szerdán hazaengednek.2 gyerekem vár,6 éves lesz a kislányom akire nagypapája vigyáz,ugyhogy sietnem is kell haza.
Szia ddoncike!
Elárulnád nekem, hogy tudtál
Lefogyni 17 kg-ot !
Én már 10- nek is nagyon tudnék örülni.😂😂
És az életmódváltás az mit takar mit kell csinálni ?
hello Rita vagyok és már három majdnem három hónapja vagyok műtve
a Magyar doki szerint mindent csinálhatok ugyanúgy mint annak előtte
csakhogy a hasam nem ugyanaz mint valaha is. és ez zacar nagyon nagy és feszül, és nem tudom, hogy miért van most még aktus közbeni vérzés is, holott eleinte nem volt.
fel vagyok püffedve hasban.
Irjatok vmi vigaszt kérlek....köszi
Szia! 5 nap után engedtek haza, 8. napon vissza mentem varratszedésre.
Üdv: 💖Timi
Minden gyümölcs savas, amit édesnek érzünk az is. Gondolom egy újrainduló emésztőrendszernek ez nem használ, még akkor se, ha könnyen emészthető. Sok benne a víz, cukor, vannak olajok,fehérje, vitaminok, héjakon a viasz, amiben minden extra megfér, a kemikáliáktól, gombákon át az érlelő vagy épp az azt késleltető gázok maradékáig. (utóbbiak boltiban és manapság) Rost viszont kevés. Fitt gyomornak meg se kottyan ha a fél mengyelejev táblát megeszi...
A savak és az olajok puffasztanak, fosatnak.
Pl. refluxosnak és pikkelysömörösnek ált. tilos a gyümölcs nyersen.
Epebetegekkel eszenciális olajokat etetnek gyogyóként, hogy segítség az emésztést, meg ajánlják az olajos magvakat ugyanezért. Pisztácia a koleszterin gyilkos és az eukaliptusz illatú végtermék.😀
Ha már hőkezelt a gyümi, akkor oké, csökken a savasság.
Éhgyomorra meg csak annak eshet igazán jól, akinek kevesebb a sava a normálnál.
Szerintem. Mert ilyet még nem tapasztaltam. 😀
Azt is jó lenne tudni, hogy varratszedés mikor szokott lenni. Sajnos ezeket nem kérdeztem meg dokitól.
Ha viszont úgy van mint a császár után, hogy 5.nap lehet menni akkor hétfő lesz a nagy nap, ha a műtét napja is beszámít az öt napba.
Akkor meg csak kiszedik a varratot, gondolom..
Délben teljesen csőtelenítettek. Szóval mostantól több séta és szedem a bélmozgatót.
Fogalmam nincs a hazamenetel napjáról. Bízom valahol abban, hogy hétfő, esetleg kedd. Majd hétfőn kiderül.
Szia Kissévi79!
Csúcs szuper ügyes vagy. Nyugi a varrat tart, óvatosan a felülésekkel, napról napra óráról órára könnyebb lesz.😉. Totyogj, lötyögj amennyit csak az erőd enged, minél többet tudsz mozogni annál hamarabb regenerálódsz. De csak óvatosan. Nem lóverseny nem kell senkinek megfelelni, senkit utolérni, a saját tempódba haladj.
Rengeteg vizet igyál, és ne egyél gyümölcsöt!!!
Szólj ha segíthetünk.
Üdv: 💖 Timi
Szia Nagyeva!
Nekem most februárban volt a műtétem, 2018.októberében 80kg voltam,(166cm vagyok)A műtétig sikerült 17kg-tól megszabadulnom. 63kg-val mentem be a kórházba, és 60 kg-val jöttem ki.2 db nagy miómám volt, méh, petevezetékek mentek,a petefészkek maradtak. Én is teljes életmódot váltottam, mint Timi. Most 57 kg vagyok.
Jó reggelt!
Ügyes vagy. Itt olvastam, hogy az ágyból felkelés nehézkes. Az ember észre se veszi amikor kipattan az ágyból, hogy melyik izmait használja hozzá. Hát most megtanuljuk ezt is. :)
Tapasztalatom még nekem sincs (nekem még kb. 3 hetem van a műtétig), de szerintem a katétert kiveszik ma. A hasi cső kivétele meg szerintem attól függ, hogy mennyire váladékozol.
A varrat ennyitől szerintem nem szakad el, de majd jönnek a régi motorosok. :)
Szép napot!
Szia!
Riogatással ne foglalkozz. A túlsúlyon kívül még más (szerintem súlyosabb) dolgokkal is riogathatnának, de nem törvényszerű, hogy így lesz.
Anyukámnak vették ki a méhét és nem hízott, nem lett magasvérnyomása, cukorbeteg sem lett és a csontritkulás is elkerülte. Ugyanúgy élte az életét, mint előtte. Lelkileg sem viselte meg a dolog vagyis inkább azt írom, hogy gyorsan túltette magát rajta.
Nem lehet könnyű a helyzet, de azért felszabadul az ember. Megszűnnek az erős vérzések, a görcsök, a félelem, hogy váratlanul betoppan a "mikulás" és a ráknak is eggyel kevesebb az esélye. Azért ezek szerintem elég pozitív hozadékai a műtétnek.
Ha valami tünet jelentkezik a műtét után, talán az orvos tud rá megoldást.
Második nap.
Már fel kellett kelni, mosakodni. Most már sétálgattam is. A lefekvés és felkelés nehezen megy. Közte nincs gond.
Lóg belőlem a hasi vágás szélétől egy cső, az ilyen váladékszerű anyagot gyűjthet,meg lent a katéter, s a huvelybol is egy cső.
Elvileg ezeket ma kiveszik, de a hasít szerintem még nem.
Remélem nem enged el könnyen a varrat, mert az előbbi lefekvés inkább esésnek felelt meg.. Még is húzódott, de most már nem érzek semmit.
Nyugtassatok meg, hogy azért nem olyan könnyen szakadnak ezek a varratok.
Előre is köszönöm a segítséget !
Igyekszem majd beszámolni én is az ;élményeimről “😀😀
Üdv: Èva
Ez egy nagyon jó hozzáállás 😊😊😊😊, hidd el voltak ilyen kérdések az én felyembe is. Nagyon jól látod, hogy fejbe nagyon sok minden eldölhet. Segítünk, itt vagyunk.😉.
Nyilván első és legfontosabb az egészség !
De nőből vagyok ez is érdekel ,mivel a műtétem még másfél hónap még nem nagyon tudok hozzá szólni .
Amúgy meg a műtéthez nagyon pozitívan állok fejben eldöntöttem nem lesz semmi baj minden rendben lesz és utána Jól fogom érezni magamat.
Szia Nagyeva2!
Üdv a "klubba". A lehető legjobb helyen vagy, hogy hiteles információkat kapj. Nincs két egyforma eset, így saját tapasztalatot írok minden esetbe.
Lassan 1.5 éve volt teljes méheltávolításom, minden "alkatrészével" együtt.
A műtét után dúrván 10-12 kg-al lettem könnyebb, és egyetlen grammot sem híztam vissza. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy teljes életmód váltást csináltam és heti 2-3 alkalommal futok 5km-t.
Viszont nem szabad hiusági kérdést csinálni. Van aki hízik, van aki fogy ez normális. Egy ilyen műtét után véleményem szerint századrangú kérdés a hízás, de ezt majd tapasztalod.
Sziasztok!
52 éves három gyerekes anyuka vagyok .
Július 18-ára vagyok előjegyezve méheltávolitásra.
2 év Menstruáció mentes időszak után tavaly május óta kisebb megszakításokkal folyamatosan vérzek .
Túl vagyok 2 egészségügyi küreten , de a vérzés csak nem akar elmaradni.
Örülök hogy rátok találtam nagyon szívesen olvasom a hozzászólásaitokat . Igyekszem majd megosztani én is tapasztalataimat.
UI: Egy két ismerősöm azzal riogat hogy a műtét után elfogok hízni . Tényleg így van ? Kinek mi a tapasztalata!
Üdv: Èva
Szia!
Örülök, hogy túl vagy rajta. A kábaság az altató miatt lehet. Szerintem holnap biztos meglátogat az orvos, ha máskor nem, a viziten találkoztok.
Elhiszem, hogy éhes vagy már. :(
Pihenjél még egy nagyot, aztán holnap már ehetsz is, az orvossal is beszélhetsz. :)
Kitartást, sok erőt, aztán majd, ha lesz még kedved tudósíts a gyógyulási folyamatról. :)
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?