Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Olyan jó annak aki már túl van rajta. Bárcsak egy hónappal előrébb járnék már.
Nem tudom mennyi idő a szövettan, de remélem gyorsan meg lesz.
Olvastam itt valakinél, hogy a nagydolgok nehézkesek. Nálam is alapból nem túl gyakori, s hát nem tudom a csütörtöki műtét után hogyan jön össze.
Ötlet valakinek, hogy mit érdemes bevinni, milyen élelmiszert ami nem tiltott és segíthet is?
Meg lehet buta kérdés, nyilván viszek betétet, de ilyenkor a műtét után vajon lesz vérzés lent?
Nem is tudom, hogy jó e ez a műtét nekem. Én csak egyszer véreztem megállíthatatlanul kicsit több mint egy hónapig s a küret vetett neki véget 3 hete. Azóta sem véreztem. Akkor a szövettan hyperplasiat jelzett.
Az egész úgy indult, hogy nem jött meg, azt mondta az orvos azért, mert van egy meg nem repedt tüszőm. Ez volt három hónapja. Aztán már csak cisztanak hívtuk. Folyamatosan vastagodott a méhnyálkahártya. Majd megjött darabosan, nagyon erősen. Kéthetente orvosnál ültem. A vérzés nem múlt el, ezért kellett a küret. A ciszta pedig egy hónapja növekedésnek indult, kétrekeszes lett. A tumormarker referencian belül van, de lehetne alacsonyabb is.
Mondták, hogy hosszú távon a műtét a legjobb megoldás.
Most kezdek bizonytalanná válni. Nyilván ha túl leszek rajta és jó lesz a szövettanom, akkor lenyugszom.
Bár abban is bízom kicsit, hogy mondjuk holnap kiderül, hogy eltűnt a cisztám.Tudom nem sok esély van rá, de miért ne..
Szóval a kérdés akkor, hogy mit vigyek a kórházba?
Írjátok, mert biztos van olyan amire nem gondoltam.
Kutyus jól van.:) Csak a petefészkeit vették ki. Kórházban mondták, hogy megharapta őket, pedig nem harapós. Ő egy kis 3 kg-os kutyus. A sebe nem nagy. Mikor hazahoztuk elbújt pihenni, de úgy éjfél körül már evett, ivott.
Igen, otthon nehezebb megállni, hogy ne csináljon valamit az ember. Bár én a kórházban sem tudtam, de akkor nem műtét miatt voltam bent. Folyamatosan pesztráltam a betegtársaim meg sétálgattam, le is csesztek.
A petefészked működik, mint a svájci óra. Petét érlel, aki nem tud hova pottyanni. Ha nem tud felszívódni, akkor betokozódik, a tokban eltrutyisodik, ha kipukkan, a szervezeted felszívja, eldolgozza, semlegesíti.
Nagyon konyhanyelven. 🙂
Sziasztok!
Április 18-án volt méheltávolítás, petevezetékkel és méhnyakkal együtt. Minden rendben volt eddig. Ma voltam kontrollon. Szövettan jó lett, viszont a jobb oldali petefészkemen lett egy 33 mm-es ciszta, ami előtte nem volt ott. Hát marha jó mit ne mondjak :-(
Az orvosom azt mondja ez gyakori ilyen műtét után és ne aggódjak ki fog pukkani. 3 hónap múlva nézi meg újra.
Volt valamelyikőtöknek ilyen műtét után? Kicsit aggódom...
Kutyusnak kalap kakit! De inkább egy ivartalanítás, mint a gennyes méhgyulladás. A mi kutyánknak 8 éve volt, most lesz 13 éves. Hamar felépült, bár emlékszem paráztam rendesen, mikor iszik már, pisil-e, feküdtem mellette a garázsban, hogy nyugodt maradjon, ne akarjon őrzeni- védeni.
Mi már hasonlitunk nagyon. Babaház ( szép így) nélküli, szakállas nők vagyunk mindketten. 😀
A jelfelismerés menni fog, már a kórházi totyogásnál érezni, hogy mit lehet. Csak otthon nehezebben fogadja el az ember a vissza az ágyba sugallatot. Akkor jön egy kis nyilallás, keményebb lesz a has, aztán legközelebb elhiszed magadnak, hogy elég volt. 😀
Sziasztok
Nekem ha minden jól megy a héten lesz méheltávolítás és egyoldali petefészek.
Nekem kellett labor, vércsoport, EKG, mellkasrtg, s anesztes.
Én is a műtét utáni állapotok miatt tartok a dolgoktól. De remélem nem lesz gond.
Kiskutyámat ma ivartalanították (kislány ő is), nem sokára mehetek érte.
Jobban izgulok miatta, mint magam miatt.
Nagyon rossz érzés volt reggel otthagyni. Próbáltam vigasztalni, hogy nem sokára nekem is szétkapják a "babaházat", de nem értette szegény.
Erre a túlterhelésre azt hiszem, nem lehet odafigyelni, de idővel kitanulja az ember, hogy mikor mit akar jelezni a szervzet.
A rötyizéssel már évek óta vannak problémáim. Jártam vele kivizsgáláson, de nem találtak különösebb problémát. Házi módszereken is végigmentem, de a tutit még nem találtam meg. Tulajdonképp ennek köszönhetem, hogy észrevették a miómáim. Egy hétvégén epegörcsszerű tüneteim voltak, elküldtek hasi uh-ra és ott látták először a miómákat.
Siettetni az első, rohadtúl fájó és nagyon ijesztő nyillalásig próbálkozik majdnem mindenki... Aztán belátja, hogy az első apró jelre vízszintbe kell vágnia magát és izomlazítani. 😉
A másik : Még van időd a műtétig, hogy megoldást találj a klotyó problémára.
Így kipipálhatsz még egy para faktort. 😀
Sajnos a türelem sose volt az erősségem. Olvastalak titeket és látom, hogy itt is sokan sietettni akarták a gyógyulást. Ebbe a hibába szinte biztos, hogy beleesek én is. Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy ha 100 emberből 99-nek nem sikerül valami, majd én leszek az az 1, aki megmutatja, aztán jön a koppanás. :)
Nehéz megtalálni az egyensúlyt, mert szerintem az sem jó, ha túlságosan kíméli magát az ember.
Műtét után a legjobban a wc-zési gondok aggasztanak. Nekem az most is nehezen megy, mármint ami nagy dolgokat illeti.
Nyami, az a türelem, ami előtte kell túró ahhoz képest, amire utána szükség van.
Itt előtte még oké is lehet, mert átfordul valamiféle nagy várakozásba, csökkenti a parát.
De műtét után a türelmetlenség árt legtöbbet a gyógyulásban. És önmagunkkal szemben türelmesnek lenni nagyon nehéz, mert hajt a gyógyulási vágy, a dafke, a terveink...
Ha visszaolvasol, úgy 8-9 hónappal ezelőttől, sok ezzel kapcsolatos hozzászólást találsz.
Szia!
Én kaptam beutalót EKG-re, mellkas röntgenre. Vérvételre is, de nekem azt mondta a doki, hogy az ne legyen egy hétnél régebbi. És kell még vércsoport meghatározás + ellenanyag szűrés.
Citológiám tavalyi, de azt nem kérte, hogy csináltassam meg. Aneszteziológushoz meg műtét előtt 3 nappal kell mennem.
Igaz nekem csak mióma eltávolításom lesz, de gondolom kb. ugyanaz a menet.
Nem vagyok bizalmatlan, nem tudom miért érzed ezt. Magammal szúrnék ki, ha az lennék. Közel 40 éves vagyok, most tervezzük az első babát, ilyen értelemben nem is lenne más választásom, csak a műtét. Meg egyébként sem vagyok tünetmentes. Én inkább türelmetlen vagyok. Szeretnék már túl lenni rajta és gyorsan felépülni. Szerintem természetes, hogy az ember izgul egy műtét előtt, de semmi borzalmas gondolatom nincs. A vérátömlesztéstől sem félek, csak, ahogy már írtam, fura érzés, hogy egy idegen ember vérét kapom. Pedig nem is vagyok Jehova tanúja :D Az ismerős esetében az orvos mondta, hogy ez volt a gond, de mindegy, azt csak mellékesen írtam. Anyukám is kapott többször is vért és nála semmi probléma nem volt.
Én már elég régóta járok orvosokhoz különböző problémákkal, láttam, hallottam, tapasztaltam sok mindent, a neten keringő információk nem befolyásolnak. Nekem nincs különösebben rossz tapasztalatom, pedig közel 20 év alatt már gyűjthettem volna párat. :)
Leginkább a felépülés miatt izgulok, de azt is inkább kíváncsian várom, nem félek tőle. Túljut azon is az ember. :)
Szia Genia!
Én már a 2 éves kontroll vizsgálaton is túl vagyok. Minden, de minden rendben van. Csak a hüvely maradt.Hasi vágással mindent eltávolítottak.Semmi szövődmény nem alakult ki. Bízni kell a dokidban és optimistának lenni!!! Ne vonzd be a rosszat!
Sok lelki erőt kívánok neked!
Evy, fogalmam sincs, de honnan is lenne... Ha még a kórházban vagy szólj a nővéreknek, dokinak. Ha nem, hívd fel a helyi ügyeletes orvost, mondd el a szitut.
Biztos a cicid fáj? Vagy alatta a mellizom? Vagy a levegővétel?
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?