Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
A hegesedés velejárója a csomó. Egy varrt seb kb. 1-1,5 év alatt lesz teljesen sima. A nem felszívódó varratnál, ahol a kis bogok voltak, ott nagyon összenyomorgatták a bőrt, ezeket a helyeket érezzük csomónak. A belső varratoknál ugyanez van, ott is vannak csomók, az is elmúlik majd, az izomszövet ugyanúgy rendeződik, mint a bőrszövet. A felszívódó "cérnát" szépen lassan megeszi a testünk, közben meg összeforrunk. 😁
A cső helyével kicsit más a szitu, ha hosszú útja volt a hájban, akkor nehezebben gyógyul ( mint az enyém pl.)
A zsírszövet nehezebben áll vissza eggyé, mint a bőr vagy a hús.
De amíg nem gyullad be, semmi pánik, idő kell neki, dudor meg ott is lehet, mint minden hegnél, főleg, mert egy kör formájú lik próbál vonallá alakulni. Mintha ellapítanál egy papírpoharat... 😉
Köszi neked is!
Még nagyon az elején járok, egy hét múlva kiderül mit javasol első körben.
Olvastam, hogy eleinte gyógyszeres kezelés szokott lenni.
Írok majd mit javasol.
Szia Vanita!
Nekem is ugyanez volt, 3 eü.küret után nekem is a méhkivételt javasolta az orvosom, mert állítólag ez később átfordulhat rosszindulatúba is. Tavaly novemberben volt a műtétem és azóta is minden rendben, nem bántam meg egy percre sem, megszabadultam az állandó vérzésproblémáktól, sokkal minőségibb lett az életem.
Ez alátámasztja azt, hogy kevés a progeszteron a szervezetedben, a mirigyhám nem húzódott vissza, a mirigyek szép kövérek maradtak, és kínjukban mini cisztákká alakultak.
Ez is normális ebben a szituban. 🌻
Köszi
Meg ilyenek vannak benne, hogy cysticusan tágult mirigyekkel. Arra nem találtam semmit.
Valahol meg is nyugodtam, meg nem is. 😐
Küret utáni vérzést normálisnak tartják, ha kb. olyan, mint egy normál menzesz, a mennyiségre értve.
Az a helyzet, hogy a méhedet kitisztították, de a hormonjaidat nem cserélték le, ott maradt a bolondokháza.
Ne képzelj magadnak szörnyeket, sajna ez tök normális ilyenkor.
A méhnyálkahártya megvastagodása okozat és nem maga az ok. A vérzést a rossz hormonális parancsok okozzák.
Ugyhogy továbbra is remélem, a szerencsések közé tartoztok és a küret érdemben segít és nem lesz több mészárszék.
Kalap kakit!
Tegnap nekem is úgy mondták, hogy kb két hét.
Nem, nálam nem merült fel tegnap, hogy mióma lenne..
Már annak is örültem volna.
Ami jó, hogy azóta nem volt semmi. Olyan furi is. Az elmúlt két hónap után az első olyan nap volt ma, hogy tiszta maradtam..
Bocsi a hülye megfogalmazásért. Ezt az érzést nem lehet másképp leírni 🙂
Én nem véreztem tegnap délután óta.
S ma jött az Eeszt.gov.hu betegdokumentumom. Először levert a víz. Melózok. Meg sem mertem nyitni. Remegő kézzel megnyitottam de ez még csak az volt megküldték patológiára az ilyen és ilyen dolgokat. Benne van hogy mit és mennyit.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?