Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

46948. Kajszi72 (válaszként erre: 46947. - Nyamitörp)
2019. máj. 22. 22:07

Megnyugtatlak... 😀 Pucér leszel, de nem fogsz fázni, mert alszol, be leszel takarva, csak a műtéti terület lesz szabadon. Pont, mint az orvosos filmekben. Előtte, amíg a műtéthez előkészítenek pedig kapsz egy cuki fóliát, és kapsz nyugibogyót.

De átérzem a dolgot, anno az első altatásos műtétemnél csak az járt a fejemben, hogy mi lesz, ha elernyesztenek és lefosom a műtőasztalt. 😵😂

Ha kapsz is vért, azért az ma már nem olyan rizikós, mint régen. De erről Yallah pontos ismeretekkel bír, ő a profi csapat tagja.

46947. Nyamitörp (válaszként erre: 46945. - Kajszi72)
2019. máj. 22. 21:32

Köszönöm. Most még nem izgulok túlságosan a műtét miatt. Olyan hülyeségek járnak a fejemben, hogy remélem nem vetkőztetnek le nagyon a műtőben, mert fázós vagyok.

Eléggé esélyes, hogy kell majd vért kapnom, az miatt jobban izgulok.

46946. GHeni (válaszként erre: 46927. - Meli45)
2019. máj. 22. 16:51
Szia! Hasi műtétem volt. Hétfőn reggel mentem, kedden műtötték, szombaton volt varratszedés és jöhettek az haza. Győrbe ahol műtőttek a kórházba adták a béltisztítót és az szurikat is. Hazajövetelkor adtak receptet az itthoni véralvadásgátló injekcióhoz. Nekem függőleges a császárvágásom, a lágyéksérv pedig baloldalon ferde vágás. Ha császárok voltál akkor tudod milyen a hasiműtét.(semmivel se fájdalmasabb) Ha akarsz a Facebook-on keress rám. GERENCSÉR HENRIETTA Bábolna
46945. Kajszi72 (válaszként erre: 46942. - Nyamitörp)
2019. máj. 22. 14:35

Barátnőmnek volt mióma műtétje, hasi vágással, ugyanaz a kórház, ugyanaz a doki, nekem hysterectomia, másfél évvel előtte.

A felépülésünk szinte ugyanolyan ritmusú volt, a

kórházban és később otthon is. Úgyhogy ha kérdésed van, vagy bármi, nyugodtan írj ide. Kalap kakit!

46944. Nyamitörp (válaszként erre: 46943. - Nyamitörp)
2019. máj. 22. 13:39
És Neked is köszönöm a kedvességed. :) ♥
46943. Nyamitörp (válaszként erre: 46940. - Tim70)
2019. máj. 22. 13:38

Szia Timi!

Csak azért írtam, hogy nem idevágó, mert nekem a méhem nem veszik ki, legalábbis eddig úgy néz ki. Bárhogy mi marad belőle, azt nem tudom. :)

Én is úgy tervezem, hogy minél előbb talpra küzdöm magam és óvatosan, de azért annyit, amennyit bírok szeretnék mozogni. Aztán majd úgyis a fejemre koppint a szervezetem, ha túl sokat akarok. :)

Viszonylag jól viselem a fájdalmat, de azért néha nyűgös vagyok. Olyankor én inkább egyedül szeretek lenni.

A kocsiban hátul el tudnék helyezkedni, mert csak ketten mennénk a mi autónkkal.

Nem tudom. Nem akarok későn szólni, hogy mégsem megyünk, lehet, hogy majd inkább máskor bepótoljuk. Lesz még rá alkalom szerintem a nyáron. :)

46942. Nyamitörp (válaszként erre: 46941. - Kajszi72)
2019. máj. 22. 13:14

Köszönöm a válaszod. Látszik, hogy még sosem műtöttek, azt hiszem, hogy majd nekem gyorsabban megy a gyógyulás, mint másnak. :D:D

Egyébként annyira én sem erőltetném ezt az utazást, inkább a párom miatt mentem volna. Az ő barátai, ráadásul nem sokkal a műtét előtt lesz a szülinapja, gondoltam, hogy ne maradjon ki a jóból. Mert hiába mondom neki, egyedül nem akar menni, mert nem akar magamra hagyni.

Az étkezés meg wc-zés nehézségeibe bele se gondoltam. Azokkal amúgy is problémáim vannak, úgyhogy inkább lemondom ezt az utazást.

Még egyszer köszönöm a válaszod. :) ♥

46941. Kajszi72 (válaszként erre: 46939. - Nyamitörp)
2019. máj. 22. 12:10

Szia. Szerintem korai. 3 nappal a kórház után elhagyni a komfortzónát nem túl jó ötlet. Lehet, hogy fizikailag bírható az az x km, de rettentően szüksége van az embernek a megszokott, biztonságot adó környezetre.

Le leszel lassúlva, félted majd a hasad, és nagyon megterhelő, ha még alkalmazkodnod is kell más emberekhez és környezethez. Nem beszélve a saját ágyad kényelméről, a vécézés esetleges nehézségeiről, a kaja minőségének és milyenségének fontosságáról.

Volt, aki a 10. napon elment (vitték) egy családi szülinapra, és hazamenekült, a kutyusát is a kocsiban hagyva "rohant" vissza a lakásukba.

Szerintem dönts akkor, ha már műtét után vagy. És én arra is gondolnék, hogy a barátaim szórakozását mennyire befolyásolná, egy kicsit nyűgös, állandóan csendre és nyugalomra, alvásra vágyó lábadozó. 🌻

46940. Tim70 (válaszként erre: 46939. - Nyamitörp)
2019. máj. 22. 10:15

Szia Nyamitörp!

A kérdésed teljesem ide kapcsolódó. 😊 Valószínüleg lesz több válasz, a saját tapasztalatomat és véleményemet leírom.

Bikini vágásom volt.

5 nap után engedtek ki a kórházból, 8 nap után volt a varratszedés.

Az utazás a kocsiba ülés 8 nappal a műtét után nem lesz kellemes, talán úgy vállalható, ha le tudsz feküdni a kocsiba.

8 nappal a műtét után fodrászhoz mentem, 14 naposan moziba, és kb ekkor utaztam is egy családi rendezvényre kb 50-60 km. Ekkor már vállalható volt számomra.

Neked kell eldönteni, meglátod mennyire leszel erős.

Első perctől talpon voltam rengeteget sétáltam, viszonylag könnyen regenerálódtam. 5-6 hetesen már elkezdtem kocogni, majd futni (orvosom engedte).

Véleményem szerint az utazást ha komfortossá tudod tenni ( párnázva, vízszíntbe, hasat nem préselve) indulj el bátran, segit ha tártaságba vagy, de nagyon vigyázz magadra.

Üdv: 💖 Timi

46939. Nyamitörp
2019. máj. 22. 08:44

Sziasztok!

Bocsánat, nem teljesen a fórumtémához kapcsolódó a kérdésem, de régóta olvaslak titeket (Anyukámnak volt méheltávolítása és ezért kezdtem olvasni a fórumot és itt ragadtam.)

Nekem júniusban lesz mióma eltávolító műtétem, bikini volanlban vágnak.

8 nappal a műtét után utaznánk autóval. Nem lenne hosszú út, kb. 70 km autóval és 3 napig lennénk távol. Baráti társasággal mennénk, pihenni ott is tudnék, sőt csak azt tudnék. :)

Szerintetek van rá esély, hogy bírni fogom vagy inkább mondjam le?

46938. dovima (válaszként erre: 46937. - Kajszi72)
2019. máj. 22. 07:22
Nagyon bizom benne hogy ez és a gyógyszer megoldás lesz...
46937. Kajszi72 (válaszként erre: 46932. - Dovima)
2019. máj. 22. 05:27

Szia. Így már jobban fest a dolog. 🙂 A küret egy elővizsgálat, azért nincs előtte gyogyó, hogy a tényleges állapotokat vizsgálják, ne a gyógyszer által támogatottat.

Önmagában a méhtisztítás csak keveseknek oldja meg a vérzésproblémákat.

Kitartás, pár hét és többet tudsz te is meg a doki is.

Kalap kakit!

46936. Meli45 (válaszként erre: 46934. - Honóra11)
2019. máj. 21. 19:47
Igen.Fent.Dénes Melinda.Szőke hajú kislányom a profilképem.
46935. Honóra11 (válaszként erre: 46930. - Fmadri)
2019. máj. 21. 19:37
Köszönöm a választ!
46934. Honóra11 (válaszként erre: 46933. - Meli45)
2019. máj. 21. 19:36

A méhnyakon is van már hyperplasia. Facebukon fent vagy? Oda átküldeném neked a szövettani eredményem.

Nekem nem kell bevinnem semmit.

Műtét előtti napon kell befeküdni, egyre jobban izgulok, június 10-ei héten lesz elvileg a műtét, mèg várom a doki válaszát.

46933. Meli45 (válaszként erre: 46931. - Honóra11)
2019. máj. 21. 19:19

Hiperplazia,atypiával.

A méhnyaknál milyen elvaltozás van neked?

Műtét előtti napon kell neked is befeküdni ugye?Mikor lesz a műtét?

Vinned kell neked is ibjekciokat es béltisztitot be?

Te is izgulsz?

46932. dovima (válaszként erre: 46917. - Kajszi72)
2019. máj. 21. 16:47
Azt mondta az orvosom hogy gabez a küret kész akkor ad ketelést csak egez kell a műtét hogy tudjuk hogy mi van ott bent.de se miomát se daganatot nem latott csak a 17 mmes nyálkaháetyát.
46931. Honóra11 (válaszként erre: 46929. - Meli45)
2019. máj. 21. 16:37

Szia!

Méhnyálkahartya megvastagodss miatt, és a néhnyakat is azért távolítják el, mert már ott is volt elváltozás.

A doki úgy mondta, műtét 2-od vagy 3-ad napján enged ki.

A küret óta viszont bal petefészkemnél vannak fájdalmak, remélem az nem oszt, nem szoroz. A petevezetők mennek, petefészkek maradnak elvileg.

És neked?

46930. fmadri (válaszként erre: 46926. - Honóra11)
2019. máj. 21. 16:27

Honora!

Nekem csak a műtét napján délelőtt kellett befeküdnöm és 2 éjszakát kellett bentlenni, de én magánkórházban voltam ott kicsit más a rendszer. A méhnyakat is kivették mert kétszer volt P3-as rákszűrés eredményem és nem akartunk kockáztatni Szövődménye minden műtétnek lehet, de bízz az orvosodban! Ha mégis akad gond megoldják.

46929. Meli45 (válaszként erre: 46926. - Honóra11)
2019. máj. 21. 15:51

Szia.Neked is mostanába lesz a műtéted?

En Jun.2.-án vasárnap fekszek be es hetfőn műtenek.

Nrkem is 2 császárom volt es egyik hosszaba masik ketesztbe van de nekem is laporoszkópiavsl all nrki a dokim.

Neked hány nap kórhazat mondtak?

Megkérdezhetem miért kell neked kive ni a méhed?

46928. Kajszi72 (válaszként erre: 46924. - Julcsi4)
2019. máj. 21. 15:49

Megy majd az is. 😀 Tényleg napról napra érezni a javulást.

Sajna, ha voltak összenövéseid, akkor fájdalmasabb ott bent. A szervek is újrahelyezkednek.

Figyelj a kajára, messziről kerülj el minden puffasztó ételt, igyál sok folyadékot és togyogj, pihenj, totyogj, pihenj... 🌻

46927. Meli45 (válaszként erre: 46910. - GHeni)
2019. máj. 21. 15:29

Szia.Nekem jun.3.-án lesz a műtétem.Én is kérdezhetek Tőled ha nem gond?

Neked laporoszkópias műtéted volt?

Hány napig voltál kórházba?

Megkérdezhetem Neked miert kellett a méhed es petefészked kivenni?

Kellett neked is vinni a korhazba injekciokat es beltisztitót?(receptre irta fel a dr.úr)

Nekem is van kétféle császarmetszés vágásom(hosszaba es keresztbe) de meg akarjak probalni a laporoszkopias műtetet.

Műtét után nagyon nehez volt?Fájdalmad volt?

Bocs a sok kérdésért.😊

46926. Honóra11 (válaszként erre: 46908. - Fmadri)
2019. máj. 21. 15:25
Szia! Köszönöm a válaszodat! A méhnyakad megmaradt? A műtét utáni 2. napon mehettél haza? Nekem egy nappal előtte be kell feküdni. Két császárom volt, de ìgy is laparoszkóppal áll neki a dokim :). Igazából a kockázatok miatt félek, pl. hugyhókyagsérülés.
46925. Meli45 (válaszként erre: 46912. - Kissévi79)
2019. máj. 21. 15:20

Jövő hét csütörtökön műtenek?

Neked hány nap kórházat mondtak?

A laporoszkópias műtét fel sem merült?Csak a császár miatt?

Nekem mint irtam 2 féle császar vágasom van de meg akarják próbalni laporoszkópiával.

Hát igen a szövettanba én is bízok hogy jó lesz nekem es neked is!

46924. julcsi4 (válaszként erre: 46921. - Kajszi72)
2019. máj. 21. 13:40

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.

Nagyon nagy segítség ez a fórum az ilyeneknek,mint én.

Azt hittem könyebben megy majd ez.Eléggé trapára tett odabent ez a sok mióma,azt mondta az orvosom,volt amelyik összenőtt a belekkel.Hál istennek,hogy túl vagyok rajta,nem rongál már semmit odabent.

Minden le és felkelésnél megy ez az akrobata mutatatvány,meg kell gondolni a mozzanatokat.

Elég egy rossz mozdulat és már hasít belül.

Remélem azért a totyogások lassanként hosszabbra sikerednek,mert most olyan,mintha maratont futottam volna annyira elfáradok.

46923. Sissi75 (válaszként erre: 46922. - Kajszi72)
2019. máj. 21. 11:16
Nem vagyok bizonytalan.Mindenképp szeretném ezt a műtétet.Itt a nyár.Ki van mindenem marva,állandóan bent van a betét.Hiába cserélgetem.A nyaralásról,strandolásról nem is beszélve.Jó dokim van,bízom benne.Nagyon aranyos.Feleslegesen nem tukmál rám gyógyszereket sem.Legjobb orvos a városban.Köszönöm a választ☺
46922. Kajszi72 (válaszként erre: 46920. - Sissi75)
2019. máj. 21. 10:58

Szia, ha sikertelen a hormonkúra és marad a mészárszék, akkor műtétet javasolnak, megelőzendő, hogy kóros sejtképletek alakuljanak ki a méhben.

Ha bizonytalan vagy, kérd ki egy másik doki véleményét is. 🌻

46921. Kajszi72 (válaszként erre: 46919. - Julcsi4)
2019. máj. 21. 10:54

Szia. Pont ezt nem szabad... áztatgatni, meg finomkodni. Határozott mozdulattal, de nem tépve vagy rántva kell leszedni. Keskenyebbik oldalát megbontod, és mintha szalámit bontanál ki a vákumcsomagolásból áthajlítva a szabad véget, egyik kézzel a még tapadó részen folyamatosan, határozottan hátrahúzod, közben mozog a lefogó kéz is. 3 másodperc. Áztatni tilos és hülyeség, ezek a tapaszok nem úgy reagálnak a vízre, mint a mini sebtapaszok.

Legtöbbünknek 2 napot mondtak sebtapasszal az elbocsátáskor, a sebnek, a varratnak levegő kell a gyógyuláshoz.

Ha lekerült a tapasz, tisztítsd meg a sebkörnyéket, ami eddig fedve volt.

Akár tusfürdős vízzel, vagy kamillateával, babapopsi pucikendővel, mindegy.

Bátorság, nem fog fájni! Kalap kakit, jó totyogást!

46920. Sissi75
2019. máj. 21. 10:01
Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem,megcsinálják-e ezt a műtétet abban az esetben,amikor már közel 1 éve szenvedek a rendszertelen vérzéstől.Háromszor volt 3 év alatt küretem,eddig mindig hatásos volt a Norcolut.De most a januári küret óta szinte megszakítás nélkül vérzek,kisebb-nagyobb intenzitással.Próbáltuk a Progreszteron exeltis-t,és a Norcolutot szedem jelenleg is.Még 3 napig kellene szednem,de tegnap óta ismét erősen vérzek.Egyszerűen elegem van.Óriási megkönnyebbülést jelentene,ha megszabadulnék mindentől.43 éves vagyok,gyereket nem szeretnék.A dokim pedzegette a műtétet,csak félek,kitalálnak még valamit hogy ne végezzék el.Nálatok hogy volt?
46919. julcsi4
2019. máj. 21. 08:30

Kérnék egy kis segítséget tőletek.

Pénteken volt a műtétem,tegnap hazaengedtek szóval itthon gyógyulgatok mostmár.

Csütörtökön kell mennem vissza varratszedésre,de én hülye nem kérdeztem meg,hogy a kötést azt mikor kell vagy mikor lehet leszedni.

Azért nekem könnyebben menne itthon a körbeáztatás és óvatos leszedése a tapasznak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook