Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
A küret nem gyógymód, hanem egy vizsgálat része. Tulajdonképpen egy nagy kiterjedésű mintavétel, utána jön a minták vizsgálata, amely tisztázza, hogy milyen sejtállapotok vannak a méhedben. A küretet nem megúszni kell, hanem örülni, hogy ki akarják deríteni mi a bajod! Gyógyítani akarnak. Vizsgálni, megelőzni a nagyobb bajt, a méhtestrákot.
Remélem ez a szó, méhtestrák, van számodra annyira ijesztő, hogy belátod, egy 10 perces, fájdalommentes küret nem megúsznivaló hülyeség, hanem egy életmentő citológiai vizsgálat része, ami érted, a te egészségedért, a te életedért történik!
Az a szentendrei küret szar volt. Ennyi. Régen volt. Felejtsd el. A mostani dokid nem szar, ez fix. Lelkiismeretes, normális embernek, dokinak láttatod. Bízz már meg benne annyira, hogy elfogadd, nem ártani akar, hanem segíteni! Ő az orvos. Puncik és méhek, méhszájak százait, talán ezreit vizsgálta már. Ez a szakmája, ért hozzá. Tanulta, műveli nap, mint nap. Szakmai döntéseket hoz, nem a bugyik színe alapján javasol random vizsgálatokat.
Szeri van és világbéke, de ezt le kellett írnia valakinek. ❤🌻
Az egésztől volt már egy ilyenem.3.éve az egy egynapos sebészeten volt szentendrén.nagyon rossz élmény volt.jó lenne megúszni most :/
Mondtam a dokinak hogy mi volt anno mert azt nem ő csinálta azt mondta itt nyugi nem.lesz semmi azt mondta 10 perc.az egész.utána meddig fogok vérezni visszajön e ez az egész stb...
Érdekes amit írsz, nekem is az járt a fejemben mindkétszer, hogy vajon én is nyöszörgök, forgolódok-e, mint azok, akiket láttam. De úgy tudom nem. Nyugodtan szunyáltam, teljesen tiszta, nyomasztás nélküli semmi volt a fejemben.
Ébren is megéltem ilyet fogászati műtétkor, nem voltak gondolataim. Annyira fura volt, hogy megpróbáltam buksiban elmondani egy verset, szóval követni egy logikai láncolatot, kísérlet képpen, de nem jutottam semmire, széthullott minden. Mégsem volt ijesztő, mert a doki kéréseit értettem, reagáltam is, mindent felfogtam magam körül, csak a plusz kalandozó gondolatok nem voltak sehol. Nyugi volt, a legnagyobb, legmélyebb, amit tudatosan valaha átéltem.
A fájdalomtól viszont nem paráztam, bár a doki mondta, hogy lesz adagolóm, amit irányíthatok. Nem tudom volt-e egyáltalán, használni nem használtam, az biztos. Arra se emlékszem, amikor a branülöket kivették a kézfejemből. Jó volt az a málézó lötty... 😀
Asszem, amikor felébresztettek a műtőben, az én agyam konstatálta, hogy élsz baszki, aztán benyomta a pihenés gombot. 😀
Ilyen élményeket kívánok mindenkinek.
Mindannyian így voltunk vele! De itt tartjuk egymásban a lelket. Sőt! Volt már rá példa, hogy helyretettünk kis felforrt fejecskéket, mert muszáj volt.
Én nem magától a műtéttől féltem, hanem attól, hogy majd hogyan ébredek? Mekkora fájdalmam lesz? És vajon én is olyan béna leszek ha kihoznak a műtőből, mint akiket nap mint nap átveszek az altatóorvostól a műtőből.? Nehogy valami hülyeséget csináljak, mondjak, ordibáljak vagy dobáljam magam, mint ahogy néha látom a betegeimen.
Megnyugtatlak, semmi ilyen nem történt. Békésen ébredtem és csak a derekam fájt.
Te mitől félsz konkrétan?
Szia. Teljesen normális, hogy nincs székleted, általában műtét után 3- 4 nap. Nem vagy elkésve. De a gyümölcs tiltólistán volt a kórházban, és utána se nagyon ajánlották, max. az almát.
A hasad nem csak az emésztés beindulása és a szelek miatt puffadt, hanem a műtéti heg miatt. Nem is lesz jó darabig lapos.
Teljes kiőrlésű kenyér, főzelék, levesek, könnyen emészthető kaják és sok folyadék bevitele a megfelelő ilyenkor.
Szorulásra, ha lesz, lekvár és székletlazító ásványvizek, mint a Hunyadi víz a jó.
Sok türelmet és jó totyogást!
Ha most leadnád a saját véredet, fennállna a veszélye a vérszegénységnek is!!! Így kénytelenek lennének vért adni és az nem a sajátod lenne! Elsősorban.Hibát követtek el az ismerősösnél amikor nem volt megfelelő a hőmérséklete a vérnek de biztos nem azért került veszélybe.
Ha egy kicsit jobban elfogadnád a gyógyítás menetét és nem lennél ennyire bizalmatlan neked is jobb lenne. A neten sok hülyeség terjed az eü ről de el kell osztani kettővel és jobban megbízni a gyógyítókban. És a gyógyulásodban.
Szia.Köszi a válaszokat!
Aranyos vagy!
Megkereslek akkor facebook-on ha nem gond.
Köszönöm neked is.
Nagyon nem egyformán működnek a kórházak.
Valószínű, hogy ha már ott leszek, engem se fog érdekelni, hogy mi van rajtam vagy mi nincs és hogy ki, mit lát. :)
Félni nem félek a vérátömlesztéstől, bár pont most szúrták el egy ismerősnek, hogy nem melegítették fel megfelelő hőmérsékletűre a vért, majdnem ott maradt szegény.
Ettől függetlenül nem félek, csak olyan fura. Nem tudom, hogy nem lehet-e saját vért vinni? Lecsapolnának most, aztán majd műtét után visszakapnám.
Bár nem biztos, hogy ki lennék segítve a sajátommal, mert nálam ITP miatt merül fel a vérátömlesztés. Ha műtét előtt alacsony a thr számom, akkor hiába vinném a saját véremet.
A befosástól :D azért nem tartok én sem, mert előtte hashajtóznak vagy beöntést is kapsz, plusz koplalsz. Csak kiürülök. :)
Köszi lányok!
Annyira nem érdekel, hogy ki fog látni meztelenül, bár nyilván, ha nem muszáj, nem mutogatom magam. :) Ez is csak inkább a hideg miatt érdekelt, tényleg nagyon fázós vagyok. :))
Legalább a pisilős hülyeségem elengedhetem.
Köszi csajok végre tudtam éjjel aludni meglátjuk mit hoz ha felkelek és pp elmosogatok...
Persze ha menni kell akkor menni kell de jobb lenne kihuzni 6ig.azt el se merem képzelni hogy ezek a gyogyik hatására elmarad a küret...
Az én küretemet azt se tudom ki csinálta, félfrontin homályban voltam. Pedig bemutatkozott, kezet is fogtunk... fiatal volt nagyon, az járt a fejemben, biztos gyakorol, úgyhogy nagyon alapos lesz és óvatos. 😀
Sajna annyi a küret minden kórházban, mint égen a csillag. Ha a szükség úgy hozza, hogy be kell menj és nincs még a dokid, ne para, ebben a kisműtétben nagy praxisuk van.
De minden oké lesz és használnak a bogyók. Kalap kakit! Áááá, vödörnyit! 😁🌻
Na figyu! Leírom, hogy nàlam mi volt a szitu. Reggel fél 9 kor megkaptam a remek kis szurimat a seggembe. Előzetesen mondtam az altatósnak , hogy nekem olyan koktélt írjon, hogy se kép se hang ezen nagyon röhögött. Csak hálóing volt rajtam. Nos én nővér vagyok abban a kórházban ahol műtöttek , nagyon korrektek és diszkrétek voltak. Szóval megkaptam és azt gondoltam, most mit kéne éreznem? Elmondtam egy Miatyánkot meg egy Üdvózlégyet ( ne röhögj) aztán jött a műtősfiú. Addigra rohadtul.mindegy volt minden. Azért üdvözöltem a Teamet. Átrakrak az asztalra de rajtam semmi fólis nem volt, gondolom mert június 27. Volt. Hálóing kicsit fentebb zöld lepcsi kicsit lentebb. Vérnyomás, pittyegő az ujjra, oxigénmadzk az arcom elé branülbe Dormicum oszt helló! Mikor valamikor délután felébredtem volt rajtam hálóing , homokzsák és rohadtul fájt a derekam!
A vérátömlesztéstòl nem kell félni! Szigorú szabályai vannak ! Csak olyan vért kapsz ami megfelel a vércsoportodnak! Beleegyező nyilatkozatot íratnak alá. Ha kell akkor kell! De műtét másnapján megnézik a vérképedet. Csak nagyon rossz esetben szükséges vért kapni! Szóval nyugi!
Ahány (kór)ház, annyi szokás. 😀
A mi kórházunkban sose láttam kórházi hálóinget, mind a két műtétre pucéran toltak le a műtők szintjére, a saját ágyamban, betakarva persze.
A műtőknél és a műtőkben hűvös van, ezért cserélik le az osztályos takarót a fóliára. Nagyon diszkréten. De ilyenkor már a szar is le van szarva, ugyan nem törődik az ember azzal, hogy meglátja-e valaki pőrén. 😀 Az egyik utat végigröhögtem, a másikat meg átaludtam. Katétert még az osztályon kaptam, ébren, semmi extra, csak furcsa érzés.
Bár Timi mázlista, egy idegeskedéssel kevesebb volt neki. 😀
Szia Nyamitörp!
A pucérságból semmit nem fogsz érzékelni, hálóing lesz rajtad amikor bevisznek a műtőbe és mikor feleszmélsz ismét rajtad lesz. Igen diszkréten rendezik. A fólia valószínűleg melegen tartónak kell (bár ez nekem új volt).
Nem fogsz bepisilni, mert katétert kapsz.(altatásba rakták azt is fel, majd másnap reggel kivették, egy pillanat alatt).
Kérdezz, ha még segíthetünk.
Üdv: 💖Timi
Nem értem miért kell teljesen pucérnak lenni. Fóliát azt hova, meg miért kapom?
Na ezen a lefosós dolgon most nagyot nevettem :D:D Egyébként az ilyenek is foglalkoztatnak, bár én inkább a bepisiléstől tartok, mert az egyik miómám az nyomja a húgyhólyagom és bármikor tudok pisilni, független attól, hogy mennyit ittam előtte.
Tudom, hogy nem olyan vészes a transzfúzió, csak olyan bizarr, hogy más ember vére fog folyni az ereimben.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?